پایان نامه بررسی و تحلیل حقوق یا اطفال، مشروع در قانون و فقه و بررسی چالش های موجود در این ارتباط و ارائه راهکارها و پیشنهادهای مرتبط

تعداد صفحات: 106 فرمت فایل: word کد فایل: 482
سال: مشخص نشده مقطع: کارشناسی ارشد دسته بندی: حقوق
قیمت قدیم:۳۳,۶۰۰ تومان
قیمت: ۲۸,۰۰۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه پایان نامه بررسی و تحلیل حقوق یا اطفال، مشروع در قانون و فقه و بررسی چالش های موجود در این ارتباط و ارائه راهکارها و پیشنهادهای مرتبط

    چکیده

    از دیدگاه فقها اطفال نامشروع و اطفالی هستند که از رابطه جنسی آزاد بین زن و مرد به وجود آمده باشد و عوامل فراوانی در افزایش یا کاهش این گونه کودکان در جامعه بشری تاثیر دارند از جمله عوامل اقتصادی،قانون،جنگ، قحطی و عوامل فردی و روانی و جسمانی را می توان نام برد در مورد نسب این اطفال، عده ای از  فقها و قائل به الحاق به والدین خود و عده ای قائل به عدم الحاق به والدین خود هستند و نسب این ها از راه های گوناگونی مانند شهادت شهود، ادله قضایی، اقرار، آزمایش خون ثابت می گردد.

    اسلام حقوق این قبیل افراد را مانند سایر افراد مشروع به رسمیت شناخته است. جز در مواردی معدودی مانند توارث،قضاوت، شهادت و امام جماعت که دلیل برخی از محرومیت ها مانند امامت جماعت یا قضاوت که جایگاه خاص ائمه معصومین علیهم السلام است می باشد.

    زیرا افراد متصدی این امور باید از نعلفه پاک به وجود آمده باشند تا مردم آن ها را به عنوان یک فرد قابل اعقتاد  بپذیرند.

    این قبیل کودکان از نظر آیینی به پدر و مادر طیبی خود ملحق می شوند و مانند اطفال مشروع غسل داده می شوند و بر آن ها نماز خوانده می شود.

     

    مقدمه

    در هر جامعه خانواده اساسی ترین رکن آن محسوب می شود و حفظ این بنیان حیاتی بر مبنای قوانین، اصول، عرف و اخلاق مسئله ای است که باید بسیار به آن توجه کرد وجود روابط قانونی و در چهار چوب معین،در خانواده از مهمترین شاخصه های این مهم به شمار می رود. در این میان  کودکان اهمیت بسزایی دارند، چرا که کودکان امروز پدر و مادران فردا هستند.در واقع آینده هر جامعه ای را کودکان آن رقم می زنند در جامعه ما با توجه به اینکه روابط آزاد بین زن و مرد، امری است خلاف قانون و در نتیجه کودکان ناشی از این روابط، از نظر جامعه مطرود هستند و از لحاظ حمایت قانونی و وضعیت مناسبی ندارند لذا حمایت های قانونی برای کودکان امری حیاتی است.

    سازمان ملل در نیمه دوم قرن بیستم در ده اصل و کنوانسیون حقوق کودک مصوب مجمع عمومی سازمان ملل در 54 ماده واعلامیه جهانی بقا و رشد و حمایت از کودکان مصوب سران دولت ها به دنبال آن ها نشانگر این رویکرد است که نظام خانواده در اکثر جوامع یک نظام پذیرفته شده است که اعضای آن عبارتند از پدر و مادر و فر زندان و این فرزندان در نتیجه ی رابطه ی شرعی و قانونی زن و مرد به وجود آمده اند و در مقابل این گروه عده ای هستند که در اثر رابطه ی آزاد به وجود آمده اند که فرزندان نامشروع نامیده می شوند.

    جوامع مختلف اسلامی و غربی بر اساس مذاهب خود با این افراد به طور متفاوت برخورد می کند.

    دین مبین اسلام از همان ابتدای کودکی وظایف سنگینی برعهده پدر و مادر و در ادامه عهده حکومت و دولت ها گذاشته است که در جوانب برخی حقوقدانان با غربی ها که معتقدند اسلام فرزندان نامشروع را ازتمام حقوق محروم کرده است باید گفت که جز در پاره ای موارد که بسیار ناچیز است اسلام تمام حقوق را برای این گونه کودکان به رسمیت شناخته است در دلیل این محرومیت ها هم به خاطر مصلحتی بالاتر که آن جلوگیری از فساد نسل است می باشد.

    بنابراین محور اصلی ما در در این پایان نامه بررسی احکام و حقوق اطفال مشروع و حمایت از آن ها از دیدگاه فقه و حقوق می باشد.

    در علوم اسلامی در باره اطفال نامشروع بحث های فراوانی شده در فقه هم به طور پراکنده از این کودکان بحث شده است. مثلاً در باب ارث قائل به عدم توارث طفل و والدین از هم می باشند یا در باب شهادت قائل به عدم قبول شهادت او می باشند.ولی ازتمام مناصب اجتماعی و فردی برخوردارند از قبیل حق حیات، حق آزادی، حق نام و ملیت،حق بقاء و پیشرفت و فقط از برخی مناصب اجتماعی مانند قضاوت و اجتهاد به جهت اهمیت آن محروم اند.

    البته حقوق اینگونه فرزندان از کشور به کشور دیگر فرق می کند به طوری که بعضی از کشورها این گونه اطفال را با اطفال مشروع از نظر قانونی یکسان دانسته ولی برخی دیگر بعضی از حقوق را از این گونه اطفال سلب کرده اند.

    این پایان نامه در چهارفصل تنظیم شده است که در فصل اول به کلیات و بیان مفاهیم و تعریف واژگان می پردازیم و در فصل دوم در مورد نسب و آثار واژه های ثبوت آن بحت می کنیم در فصل سوم به بیان حقوق مدنی و کیفری این اطفال و قوانین کشورهای دیگر در این مورد و فصل چهارم احکام و مناصب این کودکان بیان و در آخر نتیجه گیری و پیشنهادت منابع و مأخذ مورد استفاده آورده می شود.

     

     

    بیان مسئله

    در هر جامعه خانواده اساسی ترین رکن آن محسوب می شود حفظ این بنیان حیاتی بر مبنای قوانین، اصول، عرف و اخلاق، مسئله ای است که باید بسیار به آن توجه کرد وجود روابط قانونی در چهار چوب معین،در خانواده ها، از مهمترین  شاخصه های این مهم به شمار می رود در این میان کودکان اهمیت بسزایی دارند؛ چرا که کودکان امروز پدر و مادر فردا هستند در واقع آینده هر جامعه ای را کودکان آن رقم می زنند در جامعه ما،با توجه به اینکه وجود روابط آزاد بین زن و مرد، امری است خلاف اخلاق و قانون و در نتیجه کودکان ناشی از این روابط  نیز از نظر جامعه مطرود هستند  و از لحاظ حمایت قانونی وضعیت مناسبی ندارند لذا حمایت های قانونی برای این کودکان که خودشان تقصیری ندارند امری است حیاتی ونیازمند توجه و اینکه چه امتیازات و حقوق اجتماعی و فردی برای چنین شخصی در نظر گرفته شده و ازچه حقوق و مناصبی محروم می باشند و دلایل هر محرومیت او چه بوده است از این موضوع به بررسی مسائل مطرود از این باب می پردازیم.

     

    تاریخچه موضوع

    هیچ کس به درستی نمی داند اول عملی را که بشر جرم دانسته چیست؟ ولی آنچه مسلم است رابطه ای نامشروع زن شوهر دار از جرایمی نظیر چک مسافرتی بی محل و حمل مواد مخدر و قاچاق ارز و غیره  که در قرون اخیر عنوان جرم پیدا کرده است نیست و از دیرترین زمان تاریخی این عمل جرم بزرگی بوده و مرتکب آن به شدیدترین وجهی که مطلقاً قابل مقایسه با زمان ما نیست مجازاتی شده است در قانون ما زنای محصنه زن از این نظر که موجب اختلاف طبقات می شد از جنایات بزرگ محسوب می گردید.

    سابقه تاریخی در ایران و جهان عرب قبل از پیدایش اسلام

    در ایران باستان خانواده و زمین زراعتی دو رکن هیأت اجتماع ایران بوده است کسانیکه    قوانین اجماعیه ایران را وضع نموده اند با مواظبت کامل به روابط خانوادگی و مسائل مربوط به آن پرداخته اند چرا نخستین تمدن آریایی نیز مانند سایر ادوار مهمترین واقعه خانوادگی زناشویی و ازدواج بوده که مراسم دینی به شمار می رفته است و عقد زناشویی را بنابر آئین خاص خود منعقد می کردند.

    تعدد زوجات در نزد ایرانیان قدیم متداول بود لیکن بیش از یک زن عقدی نمی توانستند داشته باشند و تعداد زنان غیر عقدی در میان آن ها بخصوص در خانواده های سلطنتی از زمانی متداول شده بود که به ثروت دست یافته بودند قبل از طلوع اسلام نکاح زن  به وسیله خرید و فروش انجام می گرفت و زن در انحصار مرد قرار داشت و مانند ملک او تلقی می شد و بدین وسیله بود که طریقه ی پدر شاهی بوجود آمد و توسعه یافت زن در نزد  عرب ها بیش از اسلام حکم متاع را داشت. و جزء دارایی و ثروت پدر یا شوهر بود و پس از مرگ پدر و شوهر ماند باقی تر که میان مردها، و پسرها تقسیم می شدند و پدر حق فرش دخترخود را داشت.[1]

     

    [1] - مدیرنیا،محمد جواد، پایان نامه حقوق کودک،ص10

  • فهرست و منابع پایان نامه بررسی و تحلیل حقوق یا اطفال، مشروع در قانون و فقه و بررسی چالش های موجود در این ارتباط و ارائه راهکارها و پیشنهادهای مرتبط

    فهرست:

    چکیده

    مقدمه

    بیان مسأله

    تاریخچه

    ضرورت،اهداف، اهمیت

    پرسش ها و فرضیه ها

    روش کار

    مروری بر منابع تحقیق

    فصل اول کلیات تحقیق

    بخش اول:  تعاریف و بیان مفاهیم

    مبحث اول: معنی و مفهوم ولد

    گفتار اول: واژه ولد

    گفتار دوم: مفهوم ولد

    بند اول: مفهوم عام

    بند دوم: مفهوم خاص

    گفتار سوم: تعریف ولد

    مبحث دوم: اقسام طفل

    گفتار اول: طفل قانونی(مشروع)

    گفتار دوم: (طفل طبیعی نامشروع)

    بخش دوم: زنا

    مبحث اول: معنی و مفهوم زنا

    گفتار اول: تعریف زنا

    گفتار دوم: انواع زنا در اسلام و مجازات آن

    بند اول:  زنانی با معارم

    بند دوم: زنای محصن و محصنه

    گفتار سوم: شرایط تحقق زنا در فقه

    گفتار چهارم:راه های اثبات زنا

    بند اول: اقرار طرفین

    بند دوم: شهادت

    مبحث دوم: عوامل پیدایش(اطفال نامشروع)

    گفتار اول: عوامل اجتماعی

    بند اول: محیط اجتماعی

    بند دوم: عامل اقتصادی

    بند سوم: عامل  قانون

    بندچهارم: علل جنگ

    گفتار دوم: عوامل فردی

    بند اول: عامل فردی روانی

    بند  دوم: عامل فردی اجتماعی

    فصل دوم: مفهوم نسب

    بخش اول: نسب و انواع آن

    مبحث اول: معنی  لغوی اصطلاحی نسب

    گفتار اول: نسب در لغت

    گفتار دوم: نسب در اصطلاح

    مبحث دوم: تحلیل ماهیت فقهی حقوقی نسب

    گفتار اول: مفهوم عام

    گفتار دوم: مفهوم خاص

    گفتار سوم: مفهوم احض

    مبحث سوم: انواع نسب

    گفتار اول: نسب مشروع یا قانونی

    گفتار دوم: نسب نامشروع یا طبیعی

    گفتار سوم: نسب ناشی از شبهه

    گفتار چهارم: نسب ناشی از  تلقیح مصنوعی

    بند اول:کتاب

    بند دوم: روایت

    بند سوم: اقسام انتقال جنین

    1 قسم اول 2 قسم دوم 3 قسم سوم

    مبحث چهارم: مبانی مشروعیت و عدم مشروعیت

    مبحث پنجم: نسب کودک ناشی از  زنا

    بخش دوم: آثار،اهمیت و راه های ثبوت نسب

    مبحث اول: آثار نسب

    گفتار اول: آثار نسب قانونی

    گفتار دوم: آثار نسب طبیعی

    گفتار سوم: فرق بین طفل مشروع و نامشروع در ثبات نسب

    مبحث دوم: اهلیت نسب

    مبحث سوم: راه های  ثبوت نسب

    گفتار اول: قاعده خراش

    گفتار دوم: اقرار

    گفتار سوم: بینه

    گفتار چهارم: امارات قضایی

    گفتار پنجم: آزمایش وزن

    مبحث چهارم: شروط الحاق فرزند

    گفتار اول: رابطه زوجیت

    گفتار دوم: آمیزش بین زن و مرد وتولد کودک در فاصله ای بین شش ماه تا ده ماه پس از آن

    مبحث پنجم:دلائل دیگر اثبات نسب

    گفتار اول: اقرار به نسب توسط منشب «پدر و مادر»

    گفتار دوم: بنیه شرعی

    گفتار سوم: شرایط اقرار به نسب فقه امامیه

    بند اول: امکان تحقق نسب

    بند دوم: تصدیق شخص مورد اقرار

    بند سوم: نبودن تنازع دونفه نسبت به یک فرزند

    فصل سوم: حقوق اطفال نامشروع

    بخش اول: حقوق مدنی طفل

    مبحث اول: امور غیر مالی

    گفتار اول:موقیت و ازدواج

    بند اول: فقه امامیه

    بند دوم: فقه عامه

    بند سوم: نقد و بررسی

    گفتار دوم: حضانت در اصطلاح فقهاد

    بند اول: فقه امامیه

    بند دوم: فقه عامه

    بند سوم: نقد و بررسی نظر فقها در مورد حضانت

    گفتار سوم: ولایت

    بند اول: اقسام ولی

    1 ولی عام

    2 ولی ثانی

    بند دوم: اقسام ولایت

    1 ولایت برمال

    2 ولایت بر نفس

    بند سوم: فقه امامیه

    بند چهارم: فقه عامه

    بند پنجم: نقد و بررسی

    مبحث دوم: امور مدنی مالی

    گفتار اول: فقه

    بند اول: نظر فقهای اسلامی

    1 دوران حمل

    2 دوران رضاع( شیرخوارگی)

    3 دوران بعد از رضاع

    بند دوم: نقد و بررسی

    گفتار دوم: ارث

    بند اول: تعریف ارث

    بند دوم: موجبات ارث

    بند سوم: موانع ارث

    بند چهارم: فقه امامیه

    بند پنجم:  فقه عامه

    بند ششم: نقد بررسی

    بخش دوم: حقوق کیفری طفل

    مبحث اول: مفهوم ولی دم

    گفتار اول: ولی دم

    بند اول: ولی دم در لغت

    بند دوم: ولی دم در اصطلاح

    بند سوم: نظر فقها در باره ولی دم

    گفتار دوم: عاقله

    بند اول: عصبه

    بند دوم: معتق

    بند سوم: ضامن برجریره

    بند چهارم: امام

    مبحث دوم: قصاص و دیه

    گفتار اول: قصاص

    بند اول: قصاص در لغت

    بند دوم: قصاص در حقوق اسلامی

    بند سوم: قصاص یا عدم  قصاص طفل نامشروع

    بند چهارم: نقد و برر سی نظر فقها

    گفتار دوم: دیه

    بند اول: تعریف دیه

    بند دوم: مقدار دیه ولد زنا

    1 دیه ولد زنا 800درهم است

    2 دیه ولد زنا ولد حلال برابر است

    بند سوم: دیه ولد زنای محکوم به اسلام

    بند چهارم: دیه حمل ناشی از زنا

    بند پنجم: نقد و بررسی نظر فقها در مورد حمل ناشی از زنا

    بخش سوم: اصول و قوانین مرتبط با حمایت از اطفال

    مبحث اول: اصول مرتبط با حمایت از اطفال

    گفتار اول: اصل برائت

    گفتار دوم: اصل تفسیر و تدوین قوانین به نفع اطفال

    مبحث دوم: قوانین بین المللی مرتبط با حمایت از اطفال

    گفتار اول: جمهوری اسلامی ایران وتنوانسیون حقوق کودک

     گفتار دوم: تنوانسیون ومشروعیت کودک

    گفتار سوم: کودکان خارج از ازدواج در اعلامیه جهانی حقوق بشر و میثاق بین المللی حقوق اقتصادی و اجتماعی

    مبحث سوم: حمایت از رابطه نامشروع در قوانین کشورهای مختلف

    گفتار اول: حمایت از رابطه نامشروع در حقوق فرانسه

    گفتار دوم:حمایت از رابطه نامشروع در قوانین دیگر کشورها بر اساس طبقه بندی آنان

    گفتار سوم: وضعیت کودکان نامشروع در حقوق ایران

    گفتار چهارم: رای وحدت در شماره617 گامی در جهت حمایت از حقوق کودکان نامشروع

    مبحث چهارم: تابعیت اطفال نامشروع در حقوق ایران

    فصل چهارم: احکام و مناصب اطفال نامشروع(طبیعی)

    بحث اول: مناصب اطفال نامشروع

    مبحث اول: طهارت و نجاست

    گفتار اول: نظر فقها قائل به نجاست و کفر ولد زنا

    گفتار دوم: نظر فقها قائل به طهارت و اسلام ولد زنا

    گفتار سوم: نقد و بررسی

    مبحث دوم: قضاوت

    گفتار اول: تعریف و شرایط قاضی در اسلام و فقه

    گفتار دوم: اهمیت و دلیل طهارت مولد به عنوان قاضی

    گفتار سوم: نقد و بررسی

    مبحث سوم: مرجعیت

    گفتار اول: شرایط مرجعیت

    گفتار دوم: نظرات فقها  در برابر شرایط مرجعیت

    بند اول: طباطبایی یزدی

    بند دوم: مقام معظم رهبری

    1 خصوص دینی

    2 اقول و ادله فقها

    مبحث چهارم: امامت جماعت

    گفتار اول: شرط بودن طهارت مولد در امام جماعت

    گفتار دوم: دلایل شرط بودن طهارت مولد در امامت جماعت

    گفتار سوم: فقه عامه

    گفتار چهارم: نقد و بررسی

    مبحث پنجم: طهارت

    گفتار اول: اقوال فقها در باره طهارت ولد زنا

    گفتار دوم: فقه امامیه

    گفتار سوم: فقه عامه

    گفتار چهارم: نقد وبررسی

    بخش دوم: احکام کودکان طبیعی

    مبحث اول: الحاق آیینی طفل بر مبنای نسب طبیعی

    مبحث دوم: غسل  و نماز و زبیحه ولد زنا

    گفتار اول: غسل و نماز بر ولد زنا

    گفتار دوم: ذبیحه ولد زنا

    گفتار سوم: نقد و بررسی

    نتیجه گیری  پیشنهادات

    نتیجه گیری

    پیشنهادات

    منابع و مأخذ

    چکیده یا انگلیسی

    .

    منبع:

    1 قرآن کریم، ترجمه مرحوم استادالهی قمشه ای،1373،تهران انتشارات گلی، چاپ اول

    2 احمدی، ذکرالله،1373،نهاد عاقله در سیستم کیفری اسلام، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شمال

    3 آشوری،محمد،1376،عدالت کیفری،انتشارات گنج دانش،چاپ اول

    4 امامی، اسداله، بررسی نسب در حقوق ایران و فرانسه، جمله2، تهران

    5 امامی، سید حسن،1374،حقوق مدنی، جلد 6،5،3 تهران، کتابفروش اسلامیه، چاپ هشتم

    6 انصاری، حمید،1371،مبانی فقهی شرایط قاضی در فقه شیعه و مذاهب چهارگانه، چاپ اول

    7 بهره ور1341، در تابعیت ،نشریه حقوق(کانون وکلا) شماره81

    8 تاج زمان، دانش1375،مجرم کیست؟ جرم شناسی چیست؟تهران: انتشارات روزنامه کیهان

    9 جعفر پور، جمشید،حقوق کودکان نامشروع در کنوانسیون حقوق کودک و قوانین اسلامی، با رویکردی به دیدگاه فقهی امام خمینی، فصلنامه پژوهشی متین،شماره28و29

    10 جعفری لنگرودی، محمد جعفری، 1372،مبسوط در ترمیتولوژی حقوق،تهران گنج دانش، چاپ هفتم.

    11 .............،1375 دوره حقوق مدنی (وصیت ارث)، انتشارات کتابخانه گنج دانش،چاپ چهارم

    12 «دادوند،1322، حمایت از رابطه نامشروع در فرانسه،نشریه حقوق، مجموعه حقوقی

    13 دانش پروژه،مصطفی،1382، تابعیت طفل طبیعی در نظام حقوق ایران،  فصلنامه  حوزه در دانشگاه سال نهم، شماره36

    14 رستمی زاده، مرجان، 1388، گفتارهایی پیرامون حقوق تطبیقی کودک، کرمان: خدمات فرهنگی کرمان

    15 شریف، علی،1377، حقوق خانواده نشر دنیای نو، چاپ اول

    16 صفایی، سید حسین، امامی،اسدالله،1374،حقوق خانواده،ج2، تهران: دانشگاه تهران

    17 صفایی، سید حسین، امامی،اسدالله،1388، مفتلمه حقوق خانواده، تهران: نشر میزان

    18 صفایی، سیدحسین، عراقی، عزت اله، امامی اسداله،1384، بررسی تطبیقی حقوق خانواده زیر نظر ابوالقاسم گرجی،موسسه انتشارات و چاپ دانشگاه تهران،چاپ اول

    19 عبادی،شیرین،1369، حقوق کودک،انتشارات روشنگران،چاپ سوم

    20 عزیزی، علی،1389،بررسی تطبیقی احکام و حقوق اطافال نامشروع در فقه امامیه و عامه، پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه اردبیل

    21 فاضل لنگرانی، محمد1375، جامع المسائل الاستفتائات،چاپ مهر ، چاپ اول

    22 قبله ای،خلیل،1378، بررسی فقهی حقوقی احکام و حقوق فرزندان نامشروع فصلنامه دیدگاه های حقوقی، سال چهارم، شماره13و14

    23 قضایی،محمد،1368،پزشکی قانونی، انتشارات دانشگاه تهران،ویرایش دوم،چاپ اول

    24 کاتوزیان، ناصر،1375، دوره های مقدماتی حقوق مدنی(خانواده)، جلد2،تهران، جلد 1، چاپ اول

    25 گلپایگانی،محمد رضا، بی تا، مجمع المسائل،جلد 2، قم دارالقرآن الکریم.

    26 لطفی، اسداله،1381، قاعده فراش، سال دوازدهم، تهران با شماره41

    27 محقق داماد، مصطفی،،1374 با حقوق خانواده تهران، نشر علوم اسلامی

    28  محمدی، ابوالحسن،1374، باحقوق کیفری اسلام، تهران مرکز نشر دانشگاهی

    29 محمدی،علی1371، شرح تبصره علامه حلی، دارالفکر

    30 مدیرنیا،محمد جواد،پایان نامه حقوق کودک، حضانت اطفال در حقوق مدنی ایران اسلام، فرانسه

    31 مساواتی آذر، مجید،1374،آسیب شناسی اجتماعی،ایران،تبریز

    32 معین، محمد، فرهنگ فارسی، جلد 2و4 تهران انتشارات امیر کبیر

    33 مکارم شیرازی، ناصر،1362،تفسیر نمونه،ج15، تهران دارالکتب الاسلامیه

    34....................،1375،مجموعه استفتائات جدید قم، انتتشارات مدرسه علی بن ابی طالب، چاپ اول

    35 هومن، احمد،1317،حمایت بین المللی اطفال نشریه حقوق مجموعه حقوقی شماره7

     

    منابع عربی

    .36 انصاری، شیخ محمد،1415،الموسوله الفقیهه المسیره،جلد 3 و 5و10، 33 قم: مجمع الفکر الاسلامی

    37 بحرانی، یوسف،الحرائق الناظره فی احکام العتره الطاهره، تحقیق محمد تقی ایروانی،جلد 3، 5، 10 قم: جامعه المدرسین

    38 حلی،سدید الدین حسن بن یوسف،1411،مختلف الشیعه فی احکام الشریعه  جلد 2، 9 قم موسسه النشر الاسلامی، الطبعه الاولی

    39..............،تذکره الفقها،جلد 2، مکتبه الرضویه لاحیاء الاآثار الجعفریه،چاپ سنگی

    40 حر عاملی، مهندسالحسن مشغری، 1414، وسائل الشیعه،جلد 3، 5، 8، 18، 20، 26، قم موسسه آن بیت الاحیاء التراث المطبعه المهه،الطبعه الثانیه،جماری الاخر

    41 ...........، بی تا هدایه الامه الی احکام الائمه،ج 8

    42 الجبمی العاملی، زین الدین بن علی،(شهید ثانی)1410 شرح لمعه جلد 10 قم، انتشارات داوری، الطبعه الاولی،مطبعه امیر

    43 .............،1413،مسالک الافهام، جلد 2، قم تحقیق و نشر موسسه المعارف اسلامیه،المطبعه بهمن، المطبعه الاولی

    44 .............،1388 ق، روضه البهیه،جلد 2، بیروت، دارالاحیاء التراث العربی، الطبعه الثانیه

    45 طباطبایی یزدی، سیدکاظم، 1409 العروق الوثقی، جلد 1، بیروت، موسسه الاعلمی،الطبعه الثانیه

    46 طوسی،ابن جعفر محمد بن الحسن، خلاف، جلد 1و2، قم موسسه النشر الاسلامی،الطبع الاولی

     47 علم الهدی، شریف مرتضی، 1415ق.الانتصار، قم موسسه النشر الاسلامی، الطبعه الاولی

    48 فخرا المحققین،ابی طالب محمد بن حسن یوسف بن مطهر،1387 ق، ایضاح الفوائد فی شرح مشکلات القواعد، جلد4، معلبعه،العلمیه، الطبعه الاولی

    49 مروارید، علی اصغر، 1410 ق. سلسله الینابیع الفتیهه،جلد 2، 9، 11، بیروت موسسه فقه شیعه

    50 مغنیه، محمد جواد، بی تا، فقه الامام جعفر صادق، بیروت: دارالجواد،الطبعه الرابع

    51 ...........، الفقه علی مذاهب الخصمه،طبع الثالث

    52 ..........، 1964 م، احوال الشخصیه علی مذاهب الاربعه، بیروت:لنبان

    53 مکی، شمس الدین محمد بن الشیخ جمال الدین،1410،لمعه الدمشقته بیروت: موسسه فقه شیعه چاپ اول

    54 موسوی خمینی، روح الله،1412 تحریرالوسیله،جلد 2، مطبعه الموسسه العروج

    55 مولی النزاتی احمد، مستندالشیعه فی احکام الشریعه،مشهد موسسه آل بیت لاحیاء التراث العربی، الطبعه الاولی، المطبعه ستاره قم

    56 نجفی، ممحمد حسن، جواهر الکلام، جلد 10، 12، 13، 29، 31، 35، 39، 40، 41، 43 بیروت: دارالاحیاء التراث العربی

    قوانین

    1 قانون اساسی

    2 قانون مجازات اسلامی

    3 قانون مدنی

    سایتwww.rss.haHac.ir

    .

پروپوزال در مورد پایان نامه بررسی و تحلیل حقوق یا اطفال، مشروع در قانون و فقه و بررسی چالش های موجود در این ارتباط و ارائه راهکارها و پیشنهادهای مرتبط , گزارش سمینار در مورد پایان نامه بررسی و تحلیل حقوق یا اطفال، مشروع در قانون و فقه و بررسی چالش های موجود در این ارتباط و ارائه راهکارها و پیشنهادهای مرتبط , تز دکترا در مورد پایان نامه بررسی و تحلیل حقوق یا اطفال، مشروع در قانون و فقه و بررسی چالش های موجود در این ارتباط و ارائه راهکارها و پیشنهادهای مرتبط , رساله در مورد پایان نامه بررسی و تحلیل حقوق یا اطفال، مشروع در قانون و فقه و بررسی چالش های موجود در این ارتباط و ارائه راهکارها و پیشنهادهای مرتبط , پایان نامه در مورد پایان نامه بررسی و تحلیل حقوق یا اطفال، مشروع در قانون و فقه و بررسی چالش های موجود در این ارتباط و ارائه راهکارها و پیشنهادهای مرتبط , تحقیق در مورد پایان نامه بررسی و تحلیل حقوق یا اطفال، مشروع در قانون و فقه و بررسی چالش های موجود در این ارتباط و ارائه راهکارها و پیشنهادهای مرتبط , مقاله در مورد پایان نامه بررسی و تحلیل حقوق یا اطفال، مشروع در قانون و فقه و بررسی چالش های موجود در این ارتباط و ارائه راهکارها و پیشنهادهای مرتبط , پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه بررسی و تحلیل حقوق یا اطفال، مشروع در قانون و فقه و بررسی چالش های موجود در این ارتباط و ارائه راهکارها و پیشنهادهای مرتبط , تحقیق دانشجویی در مورد پایان نامه بررسی و تحلیل حقوق یا اطفال، مشروع در قانون و فقه و بررسی چالش های موجود در این ارتباط و ارائه راهکارها و پیشنهادهای مرتبط , مقاله دانشجویی در مورد پایان نامه بررسی و تحلیل حقوق یا اطفال، مشروع در قانون و فقه و بررسی چالش های موجود در این ارتباط و ارائه راهکارها و پیشنهادهای مرتبط , پروژه دانشجویی درباره پایان نامه بررسی و تحلیل حقوق یا اطفال، مشروع در قانون و فقه و بررسی چالش های موجود در این ارتباط و ارائه راهکارها و پیشنهادهای مرتبط
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت