پایان نامه بررسی ارتباط بین متغیر های کلان اقتصادی با ساختار سرمایه در بازار سرمایه ایران

تعداد صفحات: 105 فرمت فایل: word کد فایل: 334
سال: 1390 مقطع: کارشناسی دسته بندی: حسابداری
قیمت قدیم:۳۳,۶۰۰ تومان
قیمت: ۲۸,۰۰۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه پایان نامه بررسی ارتباط بین متغیر های کلان اقتصادی با ساختار سرمایه در بازار سرمایه ایران

    پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد

     گرایش: حسابداری

    چکیده :

    اطلاعات اقتصادی در کشور ها از جمله اطلاعات مهم و تاثیر گذار به شمار می رود ، که یکی از موارد پر کاربرد این اطلاعات در بازار های سرمایه کشور ها می باشد . مدیران مالی شرکت ها در تصمیم گیری ها و برنامه ریزی در زمینه بهینه کردن ساختار سرمایه تمامی جوانب را در نظر می گیرند و یکی از این جوانب شرایط اقتصادی محیط پیرامون شرکت است .

    در این پژوهش از نرخ تورم ، نرخ نقدینگی ، نرخ سود بانکی و نرخ دلار به عنوان متغیر های اقتصادی نام برده شده و ارتباط آن با ساختار سرمایه که همان نسبت بدهی در شرکت هاست ، مورد بررسی قرار گرفته و برای این منظور اطلاعات شرکت های بازار سرمایه ایران و سایت بانک مرکزی در طی سال های 1384 تا1388 انتخاب و آزمون فرضیه ها با نرم افزار spss به کمک آماره های توصیفی و استنباطی نظیر تحلیل همبستگی ، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و نتایج به دست آمده در این پژوهش حاکی از عدم ارتباط بین متغیر های کلان اقتصادی و ساختار سرمایه در بازار سرمایه ایران است که با وارد شدن متغیر های کنترلی از جمله نسبت بازده مجموع دارایی ها ، نسبت بازده حقوق صاحبان سرمایه ، نسبت سود هر سهم و نسبت دارایی های ثابت این ارتباط به حالت معنا داری تبدیل شد ، که این خود ناشی از عدم ثبات در وضعیت اقتصادی کشور می باشد که مدیران مالی شرکت ها نتوانند برآورد دقیقی از آینده کشور داشته تا بتوانند در تصمیم گیری های مالی از آن استفاده کنند.

     

    مقدمه :

    در دنیای سرمایه گذاری امروز تصمیم گیری شاید مهمترین بخش از فرایند سرمایه گذاری باشد که طی آن سرمایه گذاران در جهت حداکثر کردن منافع و ثروت خویش نیازمند اتخاذ بهینه ترین تصمیمات می باشند. در این ارتباط مهمترین عامل فرایند تصمیم گیری اطلاعات است. اطلاعات می تواند بر فرایند تصمیم گیری تاثیر بسزایی داشته باشد. زیرا موجب اخذ تصمیمات متفاوت در افراد متفاوت می شود. در شرکت ها نیز تصمیمات ساختار سرمایه متاثر از اطلاعات است .اقتصاد دانان  اطلاعات اقتصادی را یکی منابع اطلاعاتی مدیران مالی می دانند. به همین دلیل یکی از اهداف تهیه  متغیر های اقتصادی فراهم کردن اطلاعات به منظور تسهیل تصمیم گیری است.

    در کشور های توسعه یافته به علت وجود ثبات اقتصادی ، شرایط اقتصادی در آینده برای بیشتر افراد و شرکت ها قابل پیش بینی کردن است و با در نظر گرفتن این شرایط سعی در بهینه کردن تصمیمات خود دارند ، ولی در کشور های توسعه نیافته و یا در حال توسعه این امر به علت نوسان و تلاطم در محیط اقتصادی امری دور از ذهن یا محال است و در  طی تحقیقات مختلف رابطه بین متغیر های کلان اقتصادی با متغیر های حسابداری  مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته است.در این تحقیق نیز در پی یافتن پاسخ این سوال هستیم که آیا متغیر های کلان اقتصادی بر ساختار سرمایه در بازار سرمایه ایران تاثیر دارد یا خیر؟ بنابر این  رویکرد اصلی در این پژوهش آزمون تجربی تاثیر متغیر های اقتصادی با نسبت بدهی است .

    1 مقدمه

    بی تردید امروزه  بیشترین مقدار سرمایه درجهان  از طریق بازار های سرمایه در کشورها مبادله می شود و اقتصاد و بازار سرمایه بدون تردید و به شدت از یکدیگر متاثر هستند . و آنچه برای سرمایه گذاران از اهمیت ویژه ای برخوردار است افزایش ثروت آنها در کوتاهترین زمان است، و با جدایی مدیریت شرکت از سرمایه گذاران و بحث تئوری نمایندگی[1] تصمیم گیری های مدیریت از بازتاب بالایی در بین سهامداران بهره مند است و از جمله این تصمیم گیری ها ، تصمیم گیری های مالی و استراتژی های تامین مالی مدیران در شرکت هاست که با توجه به تصمیم گیری های مدیران در زمینه نوع تامین مالی ، هزینه های متفاوتی برشرکت تحمیل می شود که در نهایت  بر سود آوری و بازده شرکتها موثر است. بحث ساختار سرمایه[2] و انتخاب نوع تامین مالی ازجمله  دغدغه های مدیران در شرکتهاست و محقیق در ارتباط با انتخاب ساختار سرمایه بهینه و نوع تامین مالی و عوامل زیادی از داخل و خارج از شرکت که بر آن موثر است پژو هش های زیادی انجام داده اند  که متغیر های کلان اقتصادی[3] از جمله این عوامل خارجی  است . با توجه به این در کشور های درحال توسعه از جمله ایران این متغیر های کلان اقتصادی خیلی پر نوسان در طی این سه دهه گذشته در حال حرکت  بوده است و بخوبی روشن است این نوسانات اثر نامطلوبی بر اقتصاد و بازار سرمایه        می گذارد بی شک بر تصمیمات مدیران سایه افکنده اند و آنها را در این مورد با تردید های جدی روبرو ساخته است.حال ما در ادامه این فصل به بررسی به بیان مسئله ، پیشنیه تحقیق ، فرضیات اصلی و فرعی ، اهمیت موضوع  ، روش گرد آوری اطلاعات ، جامه و نمونه آماری  می پردازیم .

     

     

     

    2-1 تاریخچه مطالعاتی    

    پژوهش های داخلی  :

    سینایی با بررسی تاثیر ویژگی های شرکت ها بر ساختار سرمایه پرداختند و از اندازه شرکت ، سود آوری ، فرصت های رشد و دارایی های مشهود به عنوان مهم ترین پارامتر های درون شرکتی موثر بر اهرم مالی شرکت ها نام بردند . (سینایی ،  1384،ص120 )8

    نمازی در تحقیقی با عنوان بررسی رابطه ساختار سرمایه و سود آوری در شرکت های پذیرفته شده در بورس و اوراق بهادار تهران بطور کلی به این نتیجه رسیدند که بین ساختار سرمایه و سود آوری شرکت ها رابطه مثبتی وجود دارد که این رابطه تحت تاثیر نوع صنعت نیز می باشد  .     ( نمازی ، 1384 ، ص 139 )10

    نعمتی به بررسی تطبیقی عوامل تعیین کننده ساختار سرمایه در ایران با کشور های جنوب شرقی آسیا به این نتیجه رسیدند که  در کشور ما همانند کشور های جنبوب شرق آسیا بین نسبت دارایی های ثابت به کل دارایی ها و اندازه شرکت نسبت به ساختار سرمایه رابطه مثبت و بین سود آوری و نسبت جاری با ساختار سرمایه رابطه منفی برقرار است . (نعمتی ، 1388، ص 176 )9

    سجادی در تحقیق خود  در مورد تاثیر متغیر های کلان اقتصادی بر شاخص کل سهام در بورس اوراق بهادار تهران به وجود رابطه منفی بین نرخ تورم و نقدینگی با نرخ رشد شاخص قیمت سهام پی برده است . (سجادی ،  1389، ص 204  )7

    برادران شرکا در تحقیق به بررسی رابطه بین متغیر های کلان اقتصادی با متغیر های عمده حسابداری به وجود رابطه ضعیف بین رشد متغیر های کلان اقتصادی با شاخص های عمده حسابداری از جمله بازده حقوق صاحبان سهام و بازده دارایی به دلیل استفاده از اصل بهای تمام شده تاریخی رسیده است . ( برادران شرکا ،  1386، ص 195  )6

    پژوهش های خارجی  :

    اریوتیس در تحقیقی به بررسی تاثیر ویژگی های شرکت ها بر ساختار سرمایه آنها در کشور یونان پرداخته و به وجود رابطه معنا دار بین نسبت آنی و نرخ بهره و ارزش شرکت با ساختار سرمایه  رسیده است[4].

    بوکپین در تحقیقی به بررسی تاثیر متغیر های کلان اقتصادی بر تصمیم گیری های مالی ساختار سرمایه پرداخته است و به  و جود رابطه معناداری بین تولید ناخالص داخلی و نرخ بهره با تصمیم گیری در مورد ساختار سرمایه و اهرم مالی در شرکت ها رسیده است[5] .

    عمران در پژوهشی تحت عنوان ساختار سرمایه و ویژگی های شرکت ها در کشور مصر پرداخته است که در نتیجه گیری از این پژوهش به  وجود رابطه مثبت بین ساختار سرمایه و اندازه شرکت یاد کرده است[6] .

     سراسکویرو در بررسی ساختار سرمایه در کشور پرتقال به اثبات وجود رابطه معنا دار بین اندازه و دارایی های ثابت با ساختار سرمایه یا میزان بدهی های بلندمدت به کل دارایی درشرکت هاپرداخته است[7] .

    ویویانی در پژوهش خود به بررسی عوامل تعیین کننده و موثر برساختار سرمایه شرکت های تجاری در کشور فرانسه می پردازد و میزان بدهی های بلندمدت در شرکت ها را بسته به نوع صنعت متفاوت دانسته است[8] .

    آمیدو نیز در تحقیقی به بررسی عوامل تاثیر گذار بر ساختار سرمایه در بانک های کشور غنا پرداخته و به وجود رابطه معنادار بین نرخ مالیات ، نرخ رشد و ساختار دارایی ، اندازه بانک ها با ساختار سرمایه رسید ه است[9] .

     

    3-1 . بیان مساله

    در حال حاضر موضوع تاثیر متغیر های کلان اقتصادی بر بازار های سرمایه از موضوعات مورد بحث در میان دانشگاهیان ، اقتصادانان ، مدیران شرکت ها و ... است و بطور کلی همه گروه ها به تاثیر متغیر های کلان اقتصادی بر بازار سهام واقفند .

    از سوی دیگر مسئله ساختار سرمایه در هر شرکتی از مسائل بحث انگیز در حیطه مالیه شرکتهاست که همیشه بر سر میزان نسبت بدهی بر دارایی شرکتها از سوی مدیران دقت خاصی صورت گرفته می شود . بطور کلی ساختار سرمایه شرکت ها در ایران  از دو بخش تشکیل شده است ، اول آورده صاحبان سهام ( سهام عادی ) و دوم استقراض مالی می باشد که مدیران با بکار گیری آنها در حال حاضر به فکر  دست آوردن سود در آینده نیز  و عمل کردن به تعهدات خود در قبال تامین کنندگان مالی عمل هستند ، بنابراین مدیران شرکت ها با ترکیب این دو نوع در پی بدست آوردن بیشترین بازده و سود می باشند.

    عوامل مختلفی بر میزان بازده وسود شرکت ها موثرند که این عوامل هم جنبه داخلی و هم جنبه خارجی دارد و تصمیم گیری مدیران در مورد ساختار سرمایه که یکی از عوامل موثر بر میزان سود آوری شرکت هاست همیشه با محدودیت هایی که ناشی از محیط اقتصادی کشور می باشد روبرو است که با توجه به بازار پر نوسان کشور، وجود مدیرانی که بتواند با توجه به این شرایط وبا بکارگیری بهترین ترکیب در ساختار سرمایه به بازده بالاتری نسبت به دیگر شرکت ها دست یابند،برای هر شرکت یک غنیمت بزرگ به شمار می آید.حال این سوال پیش می آید که با توجه به بازار پر نوسان کشور در طی سه دهه گذشته و تغیرات عمده در متغیر های کلان اقتصادی آیا مدیران شرکت ها نیز در تامین مالی و ترکیب منابع تحت تاثیر قرار گرفته اند ؟

    پس ما در این پژوهش از متغیر های کلان اقتصادی که در اینجا عبارتند از نرخ سود بانکی ، نرخ تورم ، نرخ دلار  و نرخ نقدینگی که به عنوان متغیر  مستقل و از ساختار سرمایه یا همان میزان بدهی به دارایی های ا اهرم مالی به عنوان متغیر وابسته در ضمن ازنسبت دارایی های ثابت ، بازده مجموع دارایی ها، بازده حقوق صاحبان سرمایه و نسبت سود هرسهم نیز در ادامه به عنوان متغیر کنترلی استفاده می کنیم.

     

    4-1. چارچوب نظری

    نبود ثبات از مضر ترین مشخصه های برای اقتصاد است و وجود نوسانات در بازار های اقتصادی هر کشور هزینه های گزافی برای شرکتها داشته که نهایتا بر بهای تمام شده محصولات و .. اثر نامطلوبی می گذارد و باعث افزایش ریسک سرمایه گذاری می شود . نرخ های پر نوسان بهره و تورم و بیکاری و ... از عوامل تاثیر گذار در تصمیم گیری های مالی بوده که در طی سالیان گذشته همیشه بازار سرمایه کشور را تحت تاثیر خود قرار داده است .

    منظور از اصطلاح ساختار سرمایه ، نوع و نسبت درصد انواع مختلف اوراق بهادار منتشر شده توسط واحد انتفاعی است . ساختار بهینه سرمایه نیز مجموعه نسبتهایی است که موجب حداکثر شدن ارزش کلی واحد انتفاعی بشود هدف از تعیین ساختار سرمایه ، مشخص کردن ترکیب منابع مالی به منظور به حداکثر رسانیدن ثروت سهامداران است . اگرچه چارچوب نظری ارائه شده در بحث های مدیریت مالی منبع خوبی برای این کار است ، اما تردیدی نیست که در عمل ما را با مشکلات و مسائل زیادی مواجه خواهد کرد ، زیرا ثروت سهامداران تحت تأثیر عوامل متعددی قرار می گیرد که ساختار سرمایه یکی از آنها است .

     از سوی دیگر ساختار سرمایه و میزان هزینه سرمایه همیشه بر عملکرد شرکت ها موثر بوده است و در طی سالیان گذشته محققان در پی یافتن عوامل موثر از داخل و خارج شرکت بر میزان ترکیب سرمایه در شرکت ها بوده و هستند که متغیر های کلان اقتصادی از جمله این عوامل می باشند .

    Abstract:

    Economic data in countries are important and influential , one of the most useful application of this information are in the host country's capital market . financial manager consider all aspects in decision making and planning on and planning on optimizing capital structure , and one of these aspects is the economic conditions surrounding the company .

    In the study , the inflation rate, liquidity , interest rates and the dollar has been named as the economic variables and has been considered their relationship with the proportion of debt in the capital structure of companies .

    For this purpose , the site of the central bank of Iran and  capital market companies data in the years 1384 to 1388 were selected and hypothesis test with SPSS software and descriptive and inferential statistics such as correlation analysis , were analyzed. The results of this study suggest that no relationship between macroeconomic variables and capital structure does not exist in Iran's capital market . with entering the control variables such as return on total assets ratio , the ratio of return on equity capital , earning per share and the ratio of fixed assets , this relationship became significant.

    Financial manager of companies can't do precise estimate of its country future in order to use it in financial decisions.

  • فهرست و منابع پایان نامه بررسی ارتباط بین متغیر های کلان اقتصادی با ساختار سرمایه در بازار سرمایه ایران

    فهرست:

    چکیده : 1

    مقدمه : 2

    فصل اول. 3

    کلیات تحقیق. 3

    فصل اول : مقدمه 3

    1-1 مقدمه 4

    2-1 تاریخچه مطالعاتی. 5

    3-1 . بیان مساله 6

    4-1. چارچوب نظری. 7

    5-1 .اهداف تحقیق. 8

    6-1 حدود مطالعاتی. 8

    1-6-1 قلمرو مکانی. 8

    2-6-1 قلمرو زمانی. 8

    7-1 . تعریف واژه ها و اصطلاحات.. 9

    فصل دوم 11

    مروری برادبیات تحقیق. 11

    مروری بر ادبیات تحقیق. 11

    1-2 . مقدمه 12

    2 – 2 . ساختار سرمایه 13

    3–2 . تئوریهای ساختار سرمایه 14

    4-2. وجود ساختار سرمایه 16

    5–2 . ساختار بهینه سرمایه 17

    6–2 . مفهوم اهرم 18

    7–2 . نقش نوآوری در ساختار سرمایه 18

    8–2 . روشهای تأمین مالی. 19

    1–8–2 .تأمین مالی کوتاه مدت.. 20

    2 –8– 2 . تأمین مالی میان مدت و بلند مدت.. 22

    9–2 . ویژگیهای روشهای تأمین مالی. 28

    10–2 . مزایای ناشی از استفاده استقراض... 29

    11–2 . معایب ناشی از استقراض... 29

    12–2 . عوامل مؤثر بر ارزیابی روشهای تأمین مالی. 30

    13  - 2 . تأمین مالی و ساختار سرمایه 32

    14–2 . هزینه سرمایه 33

    15– 2 . پیشینه تحقیق : 38

    1-15 -2. تحقیقات خارجی: 38

    2 -15-2. تحقیقات داخلی. 39

    فصل سوم 44

    روش اجرای تحقیق. 44

    فصل سوم : روش اجرای تحقیق. 44

    1–3 . مقدمه 45

    2– 3 . نوع پژوهش.. 45

    3 –3 . جامعه ، نمونه آماری و روش نمونه گیری. 46

    4–3 . روش و ابزار جمع آوری اطلاعات.. 47

    5-3. روش تجزیه و تحلیل اطلاعات.. 47

    1-5-3. تحلیل همبستگی پیرسون و رگرسیون ساده خطی. 47

    6-3. مدل مفهومی  تحقیق. 52

    7-3 . متغیر های تحقیق. 52

    1-7-3. متغیرهای مستقل. 52

    2-7-3 . متغیر وابسته 53

    3-7-3. متغیر های کنترل : 53

    8–3 . فرضیات تحقیق. 54

    فصل چهارم 55

    تجزیه و تحلیل داده‌ها 55

    فصل چهارم : تجزیه و تحلیل داده ها 55

    1-4مقدمه‏ 56

    2-4  شاخص های توصیفی متغیرها 56

    3-4  تجزیه و تحلیل فرضیه های تحقیق. 58

    4-4 بررسی فرض نرمال بودن متغیرها: 58

    5- 4 خلاصه تجزیه وتحلیل ها به تفکیک هرفرضیه 59

    1-1-5-4 تجزیه و تحلیل و آزمون فرضیه فرعی اول: 59

    Y= 0.741+0.07EPS-0.015ROA. 67

    3-1 -5-4 تجزیه و تحلیل و آزمون فرضیه فرعی سوم 68

    Y= 1.288+0.07EPS-0.015ROA-0.06D.. 71

    فصل پنجم 83

    نتیجه‌گیری و پیشنهادات.. 83

    ل پنجم : نتیجه گیری و پیشنهادات.. 83

    1-5مقدمه 84

    2-5 ارزیابی و تشریح نتایج آزمون فرضیه ها طبق شرایط متغیرها 85

    1-2-5 نتایج فرضیه فرعی اول. 85

    2-2-5 نتایج فرضیه فرعی دوم 85

    3-2-5 نتایج فرضیه فرعی سوم 86

    4-2-5 نتایج فرضیه فرعی چهارم 86

    5-2-5 نتایج فرضیه اصلی اول. 86

    3-5 نتیجه گیری کلی تحقیق. 87

    4-5 پیشنهادها 87

    5-5 محدودیت های تحقیق. 88

    منابع و ماخذ 90

    منابع فارسی: 91

    منابع لاتین: 92

    منابع اینترنتی: 93

    Abstract: 94

    .

    منبع:

    منابع فارسی:

    آذر، ع، ومحمود مؤمنی ،1385 ، "آمار و کاربرد آن در مدیریت"، انتشارات سمت، جلد دوم، چاپ نهم، تهران.

    پارسائیان ،ع ، 1384،"تئوری حسابداری" تالیف احمد ریاحی بلکویی،تهران:دفتر پژوهش های فرهنگی.

    جمشیدی،خ ، 1381 ،"آمار و کاربرد آن در مدیریت"، تهران،انتشارات دانشگاه پیام نور .

    خاکی، غ،1387 ،"روش تحقیق با رویکردی به پایان نامه نویسی"، انتشارات بازتاب، چاپ هشتم .

    شباهنگ، ر،1382،"تئوری حسابداری"، جلد اول از انتشارات مرکز تحقیقات تخصصی حسابداری و حسابرسی ،سازمان حسابرسی .

    برادران شرکا ، ح،1386 ، " رابطه متغیر های مهم کلان اقتصادی با متغیر های عمده حسابداری در ایران " ، مطالعات حسابداری

    سجادی ، ح ،  1389،" بررسی رابطه ی متغیر های کلان اقتصادی و شاخص کل قیمت سهام در بورس اوراق بهادار تهران " ، تحقیقات حسابداری

    سینایی ، ح ، 1384،" بررسی تاثیر ویژگی های شرکت ها بر ساختار سرمایه ( اهرم مالی ) "

    نعمتی ، ع ، 1388،" بررسی تطبیقی عوامل تعیین کننده ساختار سرمایه در ایران با کشور های آسیای جنوب شرقی"، دانش و پژوهش حسابداری

    نمازی ، م، 1384 ،" بررسی رابطه ی ساختار سرمایه با سود اوری شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادر تهران "، بررسی های حسابداری و حسابرسی

    رحیمیان ، ن ، 1380 ،" تاملی در شیوه های تامین مالی در واحد های اقتصادی " ، حسابدار، 146

    سید فهیم نژاد ، س ، 1381 ، " بررسی رابطه بین نسبت بدهی با سود و بازده دارایی ها در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران " .

    کنعانی ، م ، 1384 ، " تعیین رابطه بین مخارج سرمایه ای با ضریب Q و بازده آتی سهام در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران"

     

    منابع لاتین:

    1-Amidu . M ,(2007)," Determinants of capital structure of banks inGhana " , Baltic journal of management,2, P:67-82.

    2-Bardley .M.G, Jarrell.H,Kim, (1984) , " on the existence of an optimal capital structure : theory and evidence " , Journal of finance , Vol 2, P:17-32 .

    Bokpin. a  , (2009) ," Macroeconomic development and capital structure decisions of firms" , Studies in economics and finance, 26,  p129-144.

    4-Chehab .A.F,(1995) ,"Essays on the determinats of capital structure "

    5- Eriotis . n, (2007) , "How firm characteristics affect capital structure ", Managerial finance, P:37-52.

    6-Omran . m, (2009) , " Capital structure and firmcharacteristics " , Review of Accounting and Finance,8, P:11-32.

    7-Remmers .L, Other,(1975) ," Industry and size as debt ratio determinats in manufacturing internationalist", financial mangmen ,Vol 3, P:15-28.

    8- Serrasqueiro . M, (2009) ," Capital structure of listed Portuguese companies", Review of Accounting and Finance,8, P:54-69

    9-Viviani , j , ( 2008) ,  "Capital structure determinants " , International journal of wine business Research, 20, P:171-186

    .

پروپوزال در مورد پایان نامه بررسی ارتباط بین متغیر های کلان اقتصادی با ساختار سرمایه در بازار سرمایه ایران, گزارش سمینار در مورد پایان نامه بررسی ارتباط بین متغیر های کلان اقتصادی با ساختار سرمایه در بازار سرمایه ایران, تز دکترا در مورد پایان نامه بررسی ارتباط بین متغیر های کلان اقتصادی با ساختار سرمایه در بازار سرمایه ایران, رساله در مورد پایان نامه بررسی ارتباط بین متغیر های کلان اقتصادی با ساختار سرمایه در بازار سرمایه ایران, پایان نامه در مورد پایان نامه بررسی ارتباط بین متغیر های کلان اقتصادی با ساختار سرمایه در بازار سرمایه ایران, تحقیق در مورد پایان نامه بررسی ارتباط بین متغیر های کلان اقتصادی با ساختار سرمایه در بازار سرمایه ایران, مقاله در مورد پایان نامه بررسی ارتباط بین متغیر های کلان اقتصادی با ساختار سرمایه در بازار سرمایه ایران, پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه بررسی ارتباط بین متغیر های کلان اقتصادی با ساختار سرمایه در بازار سرمایه ایران, تحقیق دانشجویی در مورد پایان نامه بررسی ارتباط بین متغیر های کلان اقتصادی با ساختار سرمایه در بازار سرمایه ایران, مقاله دانشجویی در مورد پایان نامه بررسی ارتباط بین متغیر های کلان اقتصادی با ساختار سرمایه در بازار سرمایه ایران, پروژه دانشجویی درباره پایان نامه بررسی ارتباط بین متغیر های کلان اقتصادی با ساختار سرمایه در بازار سرمایه ایران
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت