روش تحقیق علل بی انضباطی دانش آموزان پسر در مقطع راهنمایی

تعداد صفحات: 69 فرمت فایل: word کد فایل: 2999
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: روانشناسی
قیمت قدیم:۲۱,۶۰۰ تومان
قیمت: ۱۸,۰۰۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه روش تحقیق علل بی انضباطی دانش آموزان پسر در مقطع راهنمایی

    پیشگفتار

     

    نوجوانان دلی پاک و روحی پرشور دارند . آنان در حساسترین و بحرانی ترین دوران زندگی خود به سر می برند و نیازمند هدایت ، حمایت و همدلی اند. نوجوان نهال نو
     رسیده ای است که برای رشد و بالندگی به باغبانی ، دلسوز و روشن بین نیاز دارد تا او را از آفتها و حادثه ها در امان دارد.

    بها دادن به نوجوانان و در تربیت و ارشاد آنان کوشیدن بی گمان یکی از نشانه های آشکار رشد فرهنگی یک جامعه است . بر خلاف گمان برخی مردم ، تربیت به طور کلی کاری بسیار دشوار است بویژه تربیت و هدایت نوجوانان دارای پیچیدگیها و نکته های ظریف بسیاری است . شاید گفته حکیمانه ی کانت متفکر و فیلسوف نامی آلمانی ، حق مطلب را در این زمینه ادا کرده باشد آنجا که می گوید : دو کار هست که در دشواری ، هیچ کار دیگری به پای آن نمی رسد ، مملکت داری و تربیت.

    تربیت انسان از این جهت که او موجودی پیچیده و عظیم است کاری سخت و دشوار می باشد. پیچیدگیهای روحی انسان به حدی است که نمی توان رفتار او را به سادگی تحت ضابطه ای مشخص در آورد و از آن آسوده خاطر شد. برتراند راسل ، فیلسوف انگلیسی که خود در باره تربیت کتابهایی نگاشته است اعتراف می کند که گفتار من در این زمینه بهتر از کردارم بود. این ها همه نشان می دهد که نباید تربیت را کاری سهل و آسان پنداشت که نیاز به هیچ گونه آموزش و تخصصی ندارد.

    فرزندان ما در دوران خود مرحله های مختلف را طی می کنند و در هر مرحله نیازهای تربیتی ویژه ای دارند . بدون آشنایی با این مراحل تربیتی و برخورداری از مهارتهای لازم چگونه می توانیم فرزندان خود را تربیت کنیم. شاید برخی از پدران و مادران گمان می کنند که اگر شرایط مادی و امکانات تحصیلی را برای فرزندان خود فراهم آورند وظیفه ی خود را به خوبی انجام داده اند حال آنکه وظیفه ی پدر و مادر بسیار فراتر از این هاست.

    خانواده کانون پذیرایی از نسل آینده است در این کانون نهال ارزشهای انسانی که بذر آن در لحظه ی آفرینش در ضمیر آدمیان پاشیده شده است باید رشد و نمو کرده درخت انسانیت به بار نشیند از این رو هیچ یک از نهادهای اجتماعی نقشی را که خانواده در ساختار فکری ، روحی و اخلاقی انسان دارد نمی توانند ایفا کنند .

    نابسامانی های اجتماعی در بسیاری موارد ناشی از نابسامانی در خانواده هاست و سعادت یک اجتماع بستگی کامل به وجود خانواده های سالم و سعادتمند دارد . در خانواده است که انسان از لحظه های آغازین زندگی با تربیتی که از پدر و مادر دریافت می کند شکل می گیرد و ناآگاهانه به مسیری خاص سوق داده می شود.

    اگر خانواده ها نقش خود را بدرستی ایفا نکنند نهادهای اجتماعی دیگر از قبیل مدرسه ، رسانه های گروه و غیره این خلاء را نمی توانند پر کنند.

    دشواریها و پیچیدگیهای تربیت فرزند در دوره نوجوانی بیش از هر دوران دیگر است  زیرا در این دوره نوجوان بطور ناگهانی با جهش فکری و عاطفی خود را از دوران کودکی جدا   می کند. شخصیت کنونی نوجوان می طلبد که خانواده در برخورد با او روشن بین ، شکیبا و هوشیار باشد و به سرعت دریابد که او دیگر یک کودک نیست . از این رو بسیاری از خانواده ها در روابط خود با فرزندان نوجوان مشکلاتی دارند که اگر از آگاهیهای لازم برخوردار نباشند شاید این مسئله عواقب ناخواسته ای به دنبال داشته باشد.

    بسیاری از مشکلات اخلاقی و رفتاری نوجوانان ریشه در برخوردهای نامناسب پدران ، مادران و مربیان دارد . تجربه نشان می دهد در بیشتر موارد که نوجوانان به خانواده ی آگاه و مربی شایسته دسترسی دارند از زندگی سالم و موفقی برخوردارند ، این نشان می دهد که نوجوانان بخوبی تربیت پذیر هستند و اگر نابسامانی هایی در اخلاق و رفتار برخی از آنان مشاهده می شود ناشی از نبود تربیت صحیح است . پیامبر اسلام (ص) می فرمایند : به شما در باره ی نوجوانان و جوانان سفارش می کنم زیرا آنان دارای قلبی رقیقتر و فضیلت پذیر تر می باشند.[1] و امام علی (ع) می فرمایند : دل نوجوان مانند زمین خالی از گیاه و درخت است که هر بذری در آن افشانده شود می پذیرد و در خود می پرورد پس فرزند عزیزم من در آغاز جوانی ات به ادب و تربیت تو پرداختم قبل از آن که دلت سخت گردد و از پذیرش چیزهای خوب سرباز زند.[2]

    از این جا می توان به نقش حساس و خطیری که خانواده ها و مربیان در هدایت و تربیت نوجوانان دارند پی برد . اگر ما به وظیفه ی بزرگ خود نسبت به این سرمایه های بی نظیر جامعه به نحوی شایسته توجه نکنیم، باید برای رویارویی با عواقب تلخ غفلت خود آماده باشیم . در آموزشهای دینی ما نیز بر مسئولیت پدران و مادران در تربیت فرزند بسیار تأکید شده است و تصریح شده همچنانکه والدین را بر فرزندان حقوقی است فرزندان را نیز بر والدین خود حقوقی است که از آنها در مورد این حقوق در پیشگاه الهی بازخواست خواهد شد . در روایات اسلامی آمده است : همچنانکه فرزند عاق پدر و مادر می شود پدر و مادر نیز برای سهل انگاری در انجام وظایف خویش عاق فرزند می شود. [3

     

    فصل اول

    طرح تحقیق

    مقدمه       Introduction

    یک هدف خوب آن است که مقصد را به ما نشان دهد و معلوم دارد که چه هنگام بدان نایل خواهیم شد. امروزه یکی از مشکلات مهم تربیتی در بیشتر مراکز تعلیم و تربیت مسائلی هستند که بطور مشابه در بسیاری از کودکان و نوجوانان و جوانان سر می زند و این مسایل   در نوجوانان و کودکان گسترش یافته و باعث عدم پیشرفت جامعه و افراد جامعه شده است  و روز بروز این مسایل و مشکلات در دامنه های وسیعی در تعلیم و تربیت خودش را آشکارتر ساخته است و اگر به علل و عوامل و کنه و ریشه ی این مسایل پرداخته نشود و راههای بوجود آوردن آن مورد تجزیه و تحلیل قرار نگیرد احتمال آن می رود که جامعه علاوه بر آن که پیشرفتی نخواهد داشت سبب انحطاط و انحراف جامعه و از بین رفتن ارزشهای والای انسانی خواهد شد. پیشگامان تعلیم و تربیت هرچند درباره ی این مسایل اندیشیده اند و نظرات و راه حلها و پیشنهاد های متعددی داده اند اما با توجه به اینکه ، این علمای تعلیم و تربیت سالها به فکر ریشه کن ساختن این مسایل بوده اند و پیشرفتهایی نیز حاصل شده است و راه حلهای این علما نیز مؤثر واقع شده است اما با همه این وجود هنوز بسیاری از علل و عوامل و مشکلات و مسایل تربیتی شناخته نشده اند و یا ممکن است   علاوه بر علت هایی که شناخته شده علل تازه و جدیدی افزوده شود و راه حل مناسبی برای این عوامل در نظر گرفته شود.

    با توجه به اینکه کودکان نیز از نظر اخلاقی چه در جامعه ای که زندگی می کنند و یا در     چه خانواده ای تربیت یافته اند با هم متفاوت هستند . پس اگر افرادی دارای یک نوع مسایل   و مشکلات تربیتی باشند ممکن نیست که با یک روش به حل مسایل آنان پرداخت و در نتیجه باید جنبه های مختلف و گوناگون به کار برد. لذا با توجه به مطالب فوق برآن شدیم که با استفاده از مدیران و دبیران مجرب علتهای بی انضباطی را در شهرستان تایباد مورد بررسی قرار دهیم لازم به تذکر است که این شهرستان در سطح شهر دارای 3 مدرسه راهنمایی پسرانه می باشد که این مدارس دارای دبیران مجرب و مدیران با سابقه است که هر ساله با توجه  به میزان رشد جمعیت با تعداد فراوانی از دانش آموزان و نوجوانان با رفتارهای بخصوص و متفاوت درگیر هستند و راه حلهای آن را با توجه به تفاوتهای فردی هر دانش آموز به مورد اجرا می گذارند.

    امیدواریم که بررسیهایی که در این تحقیق انجام خواهیم داد راهگشای حل بسیاری از مسایل مختلف تربیتی در این منطقه باشد.

    عنوان کامل موضوع تحقیق

    علل بی انضباطی دانش آموزان پسر در مقطع راهنمایی شهرستان مشهد ناحیه 7 مدارس راهنمایی دارالعلم و حضرت بقیه الله.

    ضرورت و اهمیت مسئله

    از آنجا که تعلیم و تربیت سالم در سایه آرامش و امنیت و ایجاد خود نظمی در کودکان و نوجوانان می باشد و این نوع تعلیم و تربیت که شامل کیفیت تربیت در محیط خانه و مدرسه است و اصولاً نگرش خانواده نسبت به تحصیل جزء فرهنگ خانواده است و بها دادن والدین به درس میزان آرامش و امنیت خانواده در یادگیری کودک اثر دارد و شرایط نامناسب و نامطلوب می تواند موجب محرومیت کودک در یک تعلیم و تربیت مناسب و یا عوامل تحریک کننده ذهنی شود. اگر این مشکلات برطرف نگردد و کودکان از شرایط مساعدتر و تعلیم و تربیت غنی تری برخوردار گردند استعدادهای آنان تا حدود تصور نا پذیری تکامل می یابد.

    موضوع انضباط در بین افراد بخصوص در بین نوباوگان و نوجوانان مطرح می شود که مسیر زندگی خود را تعقیب می کنند و به شخصیت و اخلاق خود شکل می دهند تا بتوانند جاده کمال را بشناسند و در زندگی موفقیت بیشتر و بهتری داشته باشند . معلمان و انسانها به طرقی با این افراد در ارتباط هستند و وظیفه ی شرعی و قانونی خود می دانند تا این آینده سازان را در این مسیر پر نشیب و فراز هدایت کنند و ناخدایان موفقی باشند تا این کودکان و نوجوانان را به ساحل خوشبختی برسانند.

    هدفهای کلی تحقیق :

    برای اینکه بتوانیم به علل های مختلف بی انضباطی در این مقطع آشنا شویم از دبیران و دست اندرکاران تعلیم و تربیت مدارس راهنمایی این  شهرستان کمک گرفته ایم تا بتوانیم با توجه به فرامین ارائه شده و نظر خواهی از آنان در صدد رفع قسمتی از مشکلات برآییم.

    فرضیه ها :

    1 عدم آشنایی کادر آموزشی و اداری مدرسه به نیازهای روحی و روانی ، اجتماعی موجب بی انضباطی دانش آموزان می گردد. ( برای اثبات این فرضیه سؤالات 1،2،9،13،15،18 در پرسشنامه آمده است).

    2 وجود اختلاف در خانواده و عدم ارتباط صحیح خانواده ها با فرزندانشان و درک آنان موجب بی انضباطی دانش آموزان در مدرسه می گردد. (برای اثبات این فرضیه سؤالات 11 ،12،14 در پرسشنامه قید شده است).

    3 عدم وجود مدیران و معلمان متخصص و کار آزموده در مدارس موجب بی انضباطی دانش آموزان می شود.( برای اثبات این فرضیه سؤالات 7 ،20،21 در پرسشنامه آمده است).

    4 عدم انعطاف سیستم آموزشی و مقررات خشک و بی روح موجب بی انضباطی                 می شود.( برای اثبات این فرضیه سؤال 17 در پرسشنامه آمده است).

    5 عدم ارتباط صحیح مدرسه ، خانواده و جامعه موجب بی انضباطی می شود. (برای اثبات این فرضیه سؤال 22 در پرسشنامه آمده است).

    6 مشکلات حاد خانوادگی ناشی از فقر مالی و ضعف جسمانی و عاطفی و اجتماعی دانش آموزان موجب بی انضباطی می شود.( برای اثبات این فرضیه سؤالات 8 ،10،12 در پرسشنامه آمده است).

    7 عدم مطابقت مطالب درسی با نیازهای جسمانی و عاطفی و اجتماعی دانش آموزان موجب بی انضباطی می گردد . (برای اثبات این فرضیه سؤال در پرسشنامه مطرح گردیده است).

    8 کمبود فضای آموزشی و آشنا نبودن کادر آموزشی و اداری به مسایل روانشناسی و عدم رعایت عدالت موجب بی انضباطی دانش آموزان در مدرسه می گردد. (برای اثبات این فرضیه سؤالات 1 ،3،4،5،6 در پرسشنامه آمده است).

    9 عدم سلامت روانی کارکنان آموزشی و اداری باعث بی انضباطی می گردد. (برای اثبات این فرضیه سؤال 19 در پرسشنامه آمده است).

    سؤالات :

    1 عدم توجه به شخصیت کودک باعث بی انضباطی می شود ؟

    2 دخالت ندادن کودکان در اداره امور جامعه و مدرسه سبب بی انضباطی می شود؟

    3 اعمال تبعیض معلمان موجب بی انضباطی می شود؟

    4 مجازاتهای بیجا و نامناسب موجب بروز رفتار ناشایست می گردد؟

    5 اعمال تبعیض کارکنان مدرسه عامل مؤثری در بروز بی انضباطی می شود؟

    6 تشویق بیجا و نامناسب موجب بی انضباطی می گردد؟

    7 عدم توانایی معلم در ایجاد انگیزه باعث بی انضباطی می گردد؟

    8 نقص یا ضعف جسمانی دانش آموز باعث بروز رفتارهای ضد اجتماعی می شود؟

    9 ناهنجاریهای روانی کودک سبب بی انضباطی می شود؟

    10 فقر مالی و اقتصادی کودک باعث بی انضباطی می شود؟

    11 اختلافات خانوادگی باعث رفتارهای ضد اجتماعی می گردد؟

    12 احساس طرد شدگی کودک از خانواده باعث بی انضباطی می شود؟

    13 محبت بیش از حد در خانه و بی توجهی در مدرسه باعث بی انضباطی می شود؟

    14 عدم پذیرش از طرف وجود نامادری و یا ناپدری سبب بی انضباطی می شود؟

    15 میل به خودنمایی و ابراز وجود کودک باعث بی انضباطی می شود ؟

    16 عدم درک محتوای مطالب درسی موجب  بی انضباطی می شود ؟

    17 عدم انطباق مقررات مدرسه با ویژگیهای سنی کودک باعث  بی انضباطی می شود ؟

    18   میل به آزادی فطری کودک سبب  بی انضباطی می شود ؟

    19 شخصیت معلم در بروز رفتار ناشایست مؤثر است ؟

    20 وجود مدیران و معاونان کم سابقه سبب  بی انضباطی می شود ؟

    21 عجله در تصمیم گیری ها باعث بروز رفتار  بی انضباطی می شود ؟

    22   عدم کمبود روابط والدین با مدرسه سبب رفتار ناشایست می گردد؟

    23 فضای فیزیکی کلاس و ساختمان مدرسه باعث  بی انضباطی می شود ؟

    24 اگر موردی یا پیشنهادی دارید بنویسید.

     

    محدودیتها و حدود مطالعه

    از لحاظ قرار دادن پرسشنامه ها در اختیار معلمین با مشکل مواجه شدیم چون با برگزاری امتحانات نوبت دوم دانش آموزان روبرو شدیم.

    عدم دقت معلمین در پاسخگویی به سؤالات

    عدم همکاری بعضی از معلمین در این مورد

    عدم وجود ابراز دقیق اندازه گیری

    تعاریف و اصطلاحات و مفاهیم خاص 

  • فهرست و منابع روش تحقیق علل بی انضباطی دانش آموزان پسر در مقطع راهنمایی

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

     بیزاری از مدرسه

    تعلیم و تربیت و مراحل آن

    در مکتب تجربه

    راهنمایی استاد محترم 

    رفتارهای بهنجار و نابهنجار

    رفتار کودکان

    روشهای تحقیق

    روشهای فنون تدریس 

    روشهای تربیت اسلامی

    روانشناسی تربیتی

    روانشناسی رشد

    روانشناسی رشد

    روانشناسی کودکان استثنایی

    روانشناسی کودکان استثنایی

    روانشناسی رشد

    روانشناسی عمومی

    اختلالات یادگیری

    فصلنامه مدیریت آ ب

    مجلات رشد معلم

    مجلات پیوند

    مجلات تربیت

    مدیریت آموزش و پرورش

    علل بی نظمی در مدارس ابتدایی و …

    ترجمه حسن سلطانی فرد

    دکتر غلامحسین شکوهی

    حمید گروگان سازگان

    جناب آقای طلایی

    دکتر شکوه نوابی نژاد

    فرانسیس ایلک، راسمن مترجم اورگان

    دکتر عزت اله نادری و دکتر سیف نراقی

    مراکز تربیت معلم

    مراکز تربیت معلم

    دکتر شریعتمداری

    جمعی از مؤلفان

    دکتر سیروس عظیمی

    دکتر افروز

    مترجم مجتبی جوادیان

    دکتر شعاری نژاد

    حمزه گنجی

    دانشگاه علوم تربیتی مشهد

    معاونت تأمین تربیت نیروی انسانی

    وزارت آموزش و پرورش

    وزارت آموزش و پرورش

    ماهنامه وزارت آموزش و پرورش

    ماهنامه وزارت آموزش و پرورش

    نوشته قاسم شاملویان ، محمدعلی ذوالفقار

پروپوزال در مورد روش تحقیق علل بی انضباطی دانش آموزان پسر در مقطع راهنمایی, گزارش سمینار در مورد روش تحقیق علل بی انضباطی دانش آموزان پسر در مقطع راهنمایی, تز دکترا در مورد روش تحقیق علل بی انضباطی دانش آموزان پسر در مقطع راهنمایی, رساله در مورد روش تحقیق علل بی انضباطی دانش آموزان پسر در مقطع راهنمایی, پایان نامه در مورد روش تحقیق علل بی انضباطی دانش آموزان پسر در مقطع راهنمایی, تحقیق در مورد روش تحقیق علل بی انضباطی دانش آموزان پسر در مقطع راهنمایی, مقاله در مورد روش تحقیق علل بی انضباطی دانش آموزان پسر در مقطع راهنمایی, پروژه دانشجویی در مورد روش تحقیق علل بی انضباطی دانش آموزان پسر در مقطع راهنمایی, تحقیق دانشجویی در مورد روش تحقیق علل بی انضباطی دانش آموزان پسر در مقطع راهنمایی, مقاله دانشجویی در مورد روش تحقیق علل بی انضباطی دانش آموزان پسر در مقطع راهنمایی, پروژه دانشجویی درباره روش تحقیق علل بی انضباطی دانش آموزان پسر در مقطع راهنمایی
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت