پایان نامه بررسی عوامل اقتصادی – اجتماعی و جمعیتی موثر بر باروری زنان 49-15 ساله منطقه 9 تهران

تعداد صفحات: 92 فرمت فایل: word کد فایل: 18
سال: 1388 مقطع: مشخص نشده دسته بندی: ادبیات فارسی
قیمت قدیم:۲۶,۴۰۰ تومان
قیمت: ۲۲,۰۰۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه پایان نامه بررسی عوامل اقتصادی – اجتماعی و جمعیتی موثر بر باروری زنان 49-15 ساله منطقه 9 تهران

    پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد ( M.A )

    گرایش : جمعیت شناسی

    در جهان امروز رشد شتابان جمعیت مایه اصلی نگرانی های بشر در آینده را تشکیل می دهد ، روند سرسام آور افزایش جمعیت از یک سوو محدودیت منابع از سوی دیگر دست اندکاران امر توسعه را با شگفتی و سر در گمی روبرو ساخته است به طوری که در صورت نبود منابع لازم برای توسعه و یا عدم تجهیز آن ها در جهت رفع احتیاجات بشر افزایش جمعیت به عنوان یکی از موانع اصلی توسعه عمل کرده و به طور مستقیم بر تقلیل سطح برخورداری های اقتصادی و اجتماعی وارد خواهد شد.

    نظر به اهمیت رابطه ای بین جمعیت و توسعه برای نیل به توسعه شناخت جمعیت و خصوصیات آن در هر منقطه ضروری می نماید . این شناخت از طریق ارزیابی و تجزیه و تحلیل پدیده های مختلف جمعیتی « چون باروری ، مرگ و میر،‌مهاجرت ، ازدواج ، طلاق زمینه ی مناسب را برای برنامه ریزی های مختلف توسعه اقتصادی ،‌اجتماعی و فرهنگی مهیا می سازد».

    در فاصله زمانی سه دهه ‌ گذشته باروری ایران به طور چشمگیری کاهش یافته است هر چند تا به حال تحقیقاتی در زمینه تبیین کاهش باروری ، ایران صورت گرفته است ، حال مکانیزم تحولات باروری و همچنین عوامل مرتبط به آن همچنان در پرده ابهام قرار دارد .

    این پژوهش عوامل نهادی موثر بر فرآیند انتقال باروری در منطقه 9 تهران با تاکید بر تحولات خانواده خود در تحلیل قرار می دهد . به بیان دقیقتر، این مطالعه با پیوند زدن برخی از تحولات اجتماعی چند دهه اخیر با رفتارها و ارزش های خانوادگی نشان می دهد که چگونه برخی از این فراگردهای اجتماعی عمده نظیر وقوع جنگ و انقلاب و نیز تحولات نگرشی و ارزشی پیاپی این سال ها به مسیر و جهت سیاری از تحولات خانوادگی ،‌و از جمله بر رفتار ها و نگرش های باروری تاثیری اساسی نهاده است.

     

     

    مقدمه

    یکی از مسائل اساسی جهان امروز مسئله جمعیت است توجه به موضوع جمعیت امر جدیدی نبوده، بلکه این موضوع از دیر باز مورد توجه دانشمندان ، علما و فلاسفه بوده است . با تمام این اوصاف واقعیت این است که جمعیت هیچ گاه از اهمیتی که امروز داراست برخوردار نبوده است.

    عدم تناسب بین رشد جمعیت و رشد امکانات اقتصادی یکی از مشکلات عمده کشورهای توسعه نیافته و در حال توسعه امروزی از جمله « ایران » می باشد.

    کشورهای جهان سوم ،‌با وجود بهره مندی از بیشترین امکانات مادی و انسانی ، منابع عظیم ثروت به لحاظ اقتصادی و اجتماعی در بدترین شرایط به سر می برند . رشد سریع جمعیت و ناهماهنگی میان رشد جمعیت و رشد اقتصادی مشکلات عدیده ای را در زمینه های مختلف اقتصادی ، اجتماعی ،‌ آموزشی ، درمانی ، اشتغال و دیگر شاخص های توسعه در این کشورها موجب شده است اما تغییرات جمعیتی نیز یکی از عوامل افزایش یا کاهش جمعیت می باشد که متاثر از مؤلفه های باروری ، مرگ و میر و مهاجرت است و در جمعیتی که مهاجرت در آن صورت نمی گیرد مؤلفه های باروری ، مرگ و میر است که باعث ثبات یا تغییر در حجم ، توزیع و ترکیب جمعیت می شود.

    باروری به عنوان یکی از اجزای اصلی رشد جمعیت ، موضوعی است که همواره مورد توجه قرار گرفته و تحقیقات گسترده دامنه داری در زمینه شناخت عوامل موثر بر آن در ایران و خارج از ایران صورت گرفته است.

    بدین لحاظ اندازه گیری و شناخت سطح باروری در هر جامعه ،‌نه تنها در پیش بینی های جمعیتی که اساس و زیر بنای برنامه ریزی های اقتصادی ،‌اجتماعی و جمعیتی برای امر توسعه لازم است بلکه در ارزیابی شرایط اقتصادی و اجتماعی جامعه مورد مطالعه نیز از شاخص های کلان و مهم به شمار می آید.

    در کشور ایران نیز در سال های اخیر موفقیت های چشمگیری در کنترل موالید و جلوگیری از رشد شتابان جمعیت حاصل شده به طوری که بر اساس نتایج سرشماری سال 1385 میزان رشد سالانه جمعیت چیزی حدود 6/1 درصد بوده است.

     

     

     

     

     

     

    بیان مسئله

    خانواده هسته اصلی جامعه و یکی از قدیمی ترین گروه ها است این گروه کارکردهای اجتماعی کردن فرزندان ، مراقبت از سالمندان و کودکان ،‌ایجاد آرامش روحی و روانی اعضاء‌ را بر عهده دارد . هر چند که از کارکردهای خانواده در جامعه امروز کاسته شده و اثرات گذشته را در جامعه ندارد ولی باز هم خانواده یکی از کانونهای اصلی و تاثیر گذار جامعه است.

    در کنار کارکردهای ذکر شده برای خانواده کارکرد تولید نسل ، فرزند آوری و باروری را میتوان نام برد. منظور اصلی دراین پژوهش «باروری» است که برای بقاء‌ زندگی زناشویی یک امر الزامی است . خانواده با به دنیا آمدن فرزندان و مراقبت از آنها ، جامعه پذیر نمودن آنها ، نخستین گام ها را برای عهده گرفتن نقش های گوناگون در گروه ها ، سازمانها و نهادها توسط فرزندان بر می دارد.

    تمامی پژوهشگران ، تاریخ دانان ،پزشکان و دولتمردان متولدین خانواده هستند و بسیاری از الگوهای رفتاری آنها ریشه در خانواده دارد.

    از طرف دیگر بالا رفتن میزان شهرنشینی و سواد ،‌تمایل افراد به رفاه بیشتر ،‌ماشینی شدن کارها و علاقه زوجین و یا والدین به پیشرفت های اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی نیز به تعداد فرزندان و دیدگاه آنها نسبت به فرزند آوری موثر بوده است.

    با در نظر گرفتن مطالب ذکر شده موضوع مورد مطالعه ما در این پژوهش ، بررسی تاثیر عوامل اجتماعی ، اقتصادی و اجتماعی به میزان باروری زنان 49-15 ساله می باشد.

    در این پژوهش سعی ما این است که نقش عوامل موثر در تغییرات و نوسانات میزان باروری که باعث دگرگونی در تعداد موالید می شود را بیابیم؟ و نیز میزان تاثیر این فاکتور ها را بر میزان باروری مورد بررسی قرار دهیم.

     

    ضرورت و اهمیت تحقیق

    اگر چه مسئله جمعیت از دیر باز مورد توجه جامعه شناسان و محققان علوم اجتماعی اقتصادی و سیاسی بوده است اما پژوهش درباره علل افزایش و یا کاهش نیز بررسی در ارتباط با چگونگی تغییرات آن درچند دهه اخیر توسعه فراوانی یافته است .

    در ایران نیز مانند سایر کشورها مسئله جمعیت و نیاز واقعی روند تغییرات آن در سالهای اخیر علاقه ی محققان را به مطالعات مربوط به آن افزایش داده است .

    بخصوص که پژوهشهای انجام شده در این زمینه اندک و پراکنده می باشد و نمی تواند سیمای کلی علل نوسانات در روند واقعی جمعیت را در کل کشور یا مناطق شهری و روستایی تصور کنند ، بدین جهت هر گونه مطالعه در این مورد راه گشا بوده و به شناخت چارچوب کلی جمعیت و دور نمای آینده کمک می کند.

    نقش باروری به عنوان مهمترین پدیده تعیین کننده نوسانات جمعیت سبب شده که مطالعات مربوط به آن نسبت به سایر پدیده های جمعیتی از اهمیت فراوانی برخوردار باشد.

    بررسی عوامل اقتصادی و اجتماعی موثر در آن سهم بزرگی از پژوهش های جمعیتی را برخود اختصاص دهد ( آقا ،1364،1)

    می دانیم که میزان باروری به نوبه خود تابع عوامل اقتصادی – اجتماعی و فرهنگی جمعیت شناختی و حتی جغرافیایی است و جهت کنترل باروری شناخت  دقیق این عوامل ضرورت دارد .

    مطالعات انجام شده دراین زمینه هنوز نتوانسته ، تمامی عوامل موثر نیز میزان تاثیر عوامل شناخته شده به باروری را مشخص کنند . دلیل این امر آن است که سهم متغیرهای مختلف در تغییرات باروری با توجه به شرایط گوناگون اقتصادی – اجتماعی و فرهنگی در هر جامعه متفاوت و در هر جامعه به گونه ی خاص می باشد .

    با توجه به اینکه بررسی همه عوامل موثر بر باروری در یک بررسی ممکن نیست و نیز به دلیل کمبود زمان و امکانات لازم در این تحقیق مقوله هایی از متغیرهای اجتماعی – اقتصادی و جمعیتی موثر بر باروری برگزیده شده و چگونگی میزان تاثیر آنها به یکدیگر و بر باروری ( به تنهایی و به طور همه جانبه ) نشان خواهد شد.

     

    علت انتخاب موضوع

    آگاهی از افزایش سریع جمعیت به عنوان خطر جهانی یکی از مشغله های فکری عمده بشر نیمه دوم قرن بیستم شناخته شد . علیرغم مباحث مفصلی که درباره ی دامنه و واقعیت خطر افزایش جمعیت به عمل آمده و علی رغم جبهه گیری های عقیدتی و مرامی که در مورد راه و روش و روش مواجهه با این خطر بروز کرده ، لزوم جلوگیری از افزایش جمعیت به عنوان یک اصل عمده از طرف اکثریت ملت های جهان مورد قبول قرار گرفته است .

    البته در همه ‌نقاط این یک تفاهم کلی در مورد تحدید موالید وجود ندارد . در نتیجه در بعضی ممالک جلوگیری از رشد جمعیت به عنوان بخشی از برنامه کلی تلقی کرده و برنامه خاصی را به هدف مشخص کاهش نرخ زاد و ولد به مرحله اجرا گذاشته اند ( کیوا؛7:1349).

    چهل سال گذشته بر وقوع یکی از بزرگترین انقلاب های اجتماعی در طول زمان ما شهادت
    می دهد و آن درک این واقعیت توسط دولت هاست که لازم دانسته اند مردم از طریق برنامه های تنظیم خانواده تولید مثل خود را کنترل نمایند و در طول چهار دهه گذشته کشورهای مختلف جهان ، چه پیشرفته و چه در حال توسعه و با نظام های گوناگون ، برنامه تنظیم خانواده را به بهترین روش برای کنترل جمعیت و تجدید موالید بر شمرده اند ( کریم زاده ،8:1373)

    پس از کنفرانس جهانی جمعیت که در بخارست تشکیل شد بیشتر کشورهای در حال توسعه ، سیاست ها و روش های طرح ریزی شده ای برای جلوگیری از بارداری ، تهیه ‌ و سایل و روش های جلوگیری از باروری و امکان دسترسی بیشتر به آن در قالب برنامه های ملی تنظیم خانواده را پذیرفته و به کار گرفته اند.

    استفاده از وسایل جلوگیری از حاملگی اگر چه در تمام دنیا به طور مداوم رو به افزایش است ، اما هنوز استفاده از آن به طور عموم در میان خانواده ها رایج نشده است ( غفاری ،1369:12)  در جمهوری اسلامی ایران نیز تا سال های قبل از انقلاب به طبق سیاست های سازمان بهداشت جهانی در زمینه کنترل جمعیت در کشورهای جهان سوم ، برنامه تنظیم خانواده ( بر اساس دو فرزند ) در کشور به اجراء در آمد .

    پس از انقلاب با توجه به دیدگاه های منفی که در مورد برنامه ها و طرح های رژیم گذشته وجود است ،برنامه کنترل جمعیت و تنظیم خانواده به طور موقت منتفی شناخته شدو در طول کمتر از 10 سال (68-1359) رشد جمعیت به مرحله ای خطرآفرینی رسید .

    پایان گرفتن جنگ تحمیلی در سال  1368 و با نظر به اینکه جمعیت کشور در زمان اندکی به میزان دو برابر افزایش یافته  بود ،سیاست هایی برای کنترل جمعیت و تنظیم  خانواده  از سوی  سازمان ها  و وزارتخانه های مربوط به ومرحله اجرا گذاشته شد.(فروزانفر،23:1377).

    به دنبال چندین سال تلاش برای کنترل جمعیت که ار سازمان هخا و کلینیک و مراکز بهداشتی  صورت گرفت ،نرخ رشد جمعیت کشور از رقم 9/3 در سال 1365 که یکی از بالاترین نرخ رشد جمعیت  در جهان  بود به 96/1 در سال 1377 کاهش نمود و حتی در اواخر سال 1377 به 4/1 درصد تنزل پیدا کرده است.(تقوی،26:1377) با توجه به اعداد و ارقام  فوق می توان چنین نتیجه  گیری نمود که برنامه های تنظیم  خانواده در سطح کشور تا حدودی  موفق بوده است  اما علیرغم  همه این موفقیت ها آن چه در این خصوص مورد سوال می باشد  این است که آیا انتخاب نوع و روش و وسیله  پیشگیری از باروری بر اساس شناخت زنان  مصرف کننده از وسایل جلوگیری از باروری صورت می گیرد؟یا این که انتخاب وسایل  جلوگیری از باروری بر اساس شناخت  زنان مصرف کننده از وسایل جلوگیری از باروری صورت می گیرد؟ یا این که انتخاب وسایل  جلوگیری از باروری متناسب با اهداف تنظیم خانواده می باشد؟ همچنین گرایش به برنامه های رشد جمعیت  به صورت  بی رویه  عاملی مهم و باز دارنده در  امر توسعه  اقتصادی  و اجتماعی در کشورهای درحال توسعه و از جمله  در کشور  ما به حساب می آید.

    رشد جمعیت  تابعی از میزان موالید مرگ و میر (بدون احتساب مهاجرت) آن چه در سال های اخیر باعث رشد  سریع جمعیت در کشور های در حال توسعه  شده است شکاف بین میزان های موالید و مرگ و میر می باشد، بررسی  عوامل مختلف  اقتصادی  و اجتماعی موثر بر آن  سهم بزرگی از پژوهش های جمعیتی  را به خود  اختصاص داده است .مطالعات مختلف مدعی این  واقعیت  است که میزان باروری در ارتباط  با عوامل اقتصادی ،اجتماعی و جمعیتی  است.از این رو شناخت  دقیق  این عوامل ضروری است و پس از پذیرش برنامه های کنترل جمعیت بایستی به دنبال راه کارهایی بود که بهترین  شکل دستیابی بر اهداف تنظیم خانواده و کنترل  جمعیت را ممکن سازد.  از طرف دیگر باید توجه داشت که صرف اعمال سیاست های تنظیم خانواده راه گشای نیل به موفقیت کاهش موالید نبوده بلکه توسعه امکانات زیر ساختی و ارتقای شاخص توسعه انسانی از مجله باسوادی ، آگاهی اجتماعی ، بهداشت ، درمان ، آموزش زنان نقش بسیار زیادی در این میان دارند.

  • فهرست و منابع پایان نامه بررسی عوامل اقتصادی – اجتماعی و جمعیتی موثر بر باروری زنان 49-15 ساله منطقه 9 تهران

    فهرست:

    فصل اول : کلیات

    مقدمه................................................................................................. 2

    1-1 بیان مسئله .................................................................................... 3

    1-2 ضرورت و اهمیت تحقیق................................................................... 4

    1-3 علت انتخاب موضوع........................................................................ 5

    1-4 تاریخچه مطالعات جمعیتی ................................................................. 8

    1-5 اهداف پژوهش .............................................................................. 10

    1-6سوالات تحقیق................................................................................ 10

    1-7 فرضیه  های تحقیق......................................................................... 11

    1-8 قلمرو تحقیق.................................................................................. 11

    1-9 مدل های تحقیق.............................................................................. 11

    1-10 تعاریف عملی و نظری متغیرها......................................................... 12

    1-11 محدودیت ها................................................................................ 15

    فصل دوم : چارچوب نظری و پیشینه تحقیق

    2-1 چارچوب نظری............................................................................. 17

    2-2 نظریه طرفداران افزایش جمعیت......................................................... 17

    2-3 نظریه مخالفان افزایش جمعیت............................................................ 19

    2-4 نظریه طرفداران جمعیت ثابت............................................................ 22

    2-5 نظریه ی طرفداران جمعیت متناسب یا مطلوب......................................... 24

    2-6 نظریه های باروری......................................................................... 25

    2-6-1 تئوری های اقتصادی – اجتماعی باروری............................................ 26

    2-6-2 تئوری لیبن اشتاین....................................................................... 26

    2-6-3 تئوری بکر................................................................................ 27

    2-7 تئوری رفتار مصرف کننده و اقتصاد خود باروری..................................... 28

    2-8 نظریه میکرو اقتصاد باروری............................................................. 29

    2-9 تئوری استیرلین............................................................................. 31

    2-10 نظریه پیرامون – مرکز ایسترلین....................................................... 31

    2-11 راه حل دیدگاه اقتصاد باروری .......................................................... 32

    2-12 تئوری ارتقاء اجتماعی.................................................................... 32

    2-13تئوری تغییر و پاسخ ( k.Davis ) ..................................................... 33

    2-14 تئوری اشاعه عقب افتادگی فرهنگی ................................................... 33

    2-15 تئوری نوگرایی............................................................................ 34

    2-16 مدل جامعه شناختی باروری.............................................................. 36

    2-17 مدل های متغیرهای بینابین .............................................................. 37

    2-18 تئوری فرهنگی هال...................................................................... 39

    2-19 تئوری بیولوژیک یا زیستی باروری................................................... 39

    2-20 باروری از دیدگاه اسلام................................................................... 40

    2-21 رهیافت کلی................................................................................ 42

    2-22 پیشینه تحقیق............................................................................... 43

    2-23 تحقیقات در ایران.......................................................................... 43

    2-24 تحقیقات خارجی .......................................................................... 47

    2-25 مقایسه نتایج به دست آمده از تحقیقات تجربی در ایران و سایر کشورهای جهان. 51

     

     

    فصل سوم : روش تحقیق

    3-1 مقدمه.......................................................................................... 53

    3-2 بررسی مدارک .............................................................................. 53

    3-3 روش های تحقیق............................................................................ 54

    3-4 روش تحقیق ................................................................................. 56

    3-5 جامعه آماری................................................................................. 57

    3-6 حجم نمونه.................................................................................... 58

    3-7 روش نمونه گیری........................................................................... 58

    3-8 روش انتخاب حجم نمونه................................................................... 59

    3-9 روش گردآوری اطلاعات.................................................................. 59

    3-10 روایی و اعتبار پرسشنامه ............................................................... 60

    فصل چهارم : تحلیل داده ها

    4-1 یافته های تحقیق............................................................................. 62

    4-2 یافته های استنباطی ( تحلیل فرضیات ).................................................. 80

    فصل پنجم: نتیجه گیری

    5-1 نتیجه گیری................................................................................... 87

    5-2 پیشنهادات..................................................................................... 88

    ضمائم و پیوستها .................................................................................. 92

    پرسشنامه.............................................................................................

    منابع و ماخذ.......................................................................................... 

     

    منبع:

    - آشفته تهرانی. الف ؛ جمعیت شناسی اقتصادی و اجتماعی و برنامه ریزی نیروی انسانی ، چاپ اول ، انتشارات پرشکده

    2- آشفته تهرانی . الف؛ جامعه شناسی و آینده نگری جمعیت ایران ، چاپ اول ، اصفهان ، انتشارات جهاد دانشگاهی

    3- آقا ، 5، 1364، بررسی باروری زنان در ایران و رابطه ی آن با شاخص های وضعیت اقتصادی و اجتماعی ، چاپ اول، شیراز، مرکز جمعیت شناسی شیراز.

    4- امین؛ 1373، مقدمه ای بر اقتصاد رشد جمعیت، مجموع مقاله های سمینار جامعه شناسی و توسعه ، جلد دوم ، چاپ اول، تهران، انتشارات سمت.

    5- بهنام، ج؛ 1348، جمعیت شناسی عمومی، چاپ دوم، تهران ، انتشارات دانشگاه تهران

    6- بهنام، ج؛ 1345 ، جمعیت شناسی عمومی ( جمعیت، ترکیب و حرکات آن )، جلد اول، تهران، انتشارات موسسه مطاعات تحقیقات اجتماعی

    7- بیرو، آ؛ 1375، فرهنگ علوم اجتماعی ، ترجمه ی دکتر باقر سارفانی، چاپ دوم، تهران ، انتشارات کیهان

    8- پایدارفر، ع؛ 1354، پدیده ی نوگرایی و رابطه آن با میزان باروری ، چاپ اول، اصفهان ، انتشارات جهاد دانشگاهی اصفهان

    9- تقوی، ن ؛ 1380، جمعیت و تنظیم خانواده، چاپ نهم، تهران، انتشارات کیهان

    10- توانایان فرد، ح ؛ 1368، اقتصاد و جمعیت، تهران، چاپ اول ، انتشارات فریخش

    11- تیلوری، 5؛ 1368، باروری و جمعیت، ترجمان زهرا پور انصاری و علی ناصری، چاپ اول

    12- تمنا، س؛ 1378، مبانی جمعیت شناسی ، چاپ چهارم، تهران، انتشارات پیام نور.

    13- جهانفر، م؛ 1377، جمعیت و تنظیم خانواده، تهران، انتشارات همنوا.

    14- مجتبی شرق، م؛ 1379، شهر نیشابور ، پایان نامه کارشناسی ارشد جمعیت شناسی، دانشگاه تهران، دانشکده علوم اجتماعی.

    15- حلم سرشت ،پ، دل پیشه، الف، 1384، جمعیت و تنظیم خانواده ، چاپ بیست و سوم ، تهران، انتشارات مهر

    16- زنجانی ، ح ؛ 1371، مطالعات تحول جمعیت ایران ،نشریه شماره 27 ، تهران، انتشارات مرکز مطالعات و تحقیقات ، شهرسازی و معماری ایران.

    17- زنجانی فح؛ 1371، جمعیت و توسعه ، تهران ، انتشارات مرکز مطالعات و تحقیقات، شهر سازی و معماری ایران.

    18- زنجانی ،ح؛ 1354، جزوه ی درسی کاربرد جمعیت شناسی، تهران ، دانشکده علوم اجتماعی.

    19- ساروخانی، ب؛ 1381 ، روش های تحقیق در علوم اجتماعی ، جلد اول ، چاپ هشتم ، انتشارات پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی.

    20- سیفی ف م؛ 1366، پژوهشی در زمینه باروری در مناطق روستایی استان فارس ، تجزیه و تحلیل چند متغیره، زیر نظر آقاجانیان ، شیراز، دانشگاه شیراز.

    21- سروی، آ؛ 1340 ،مقدمه ای بر علم جمعیت ، ترجمه جمشید بهنام ، تهران ، موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی.

    22- شیخی ، م، 1368؛ جامعه شناسی جمعیت و تنظیم خانواده ف چاپ اول تهران ف انتشارات دیدار.

    23- فرزاد سیر، ک ؛ 1371 ،عوامل اقتصادی ، اجتماعی و جمعیتی موثر بر باروری در مناطق روستایی استان یزد ، پایان نامه ی کارشناسی ارشد تهران ، دانشگاه شهید بهشتی، دانشکده علوم انسانی.

    24- فرزانه ،س؛ 1373، بررسی عوامل اقتصادی ، اجتماعی ف جمعیتی موثر باروری در شهرک یثرب قاسم شهر تهران، پایان نامه کارشناسی ارشد جمعیت شناسی، دانشگاه تهران ف دانشکده علوم اجتماعی.

    25- کاظمی پور، ش؛ 1377، توسعه فرهنگی و تحول باروری در ایران بر اساس یافته های تحقیق ، بررسی رفتار و نگرش وعقاید  سواد آموزان ، آموزشیاران و دست اندرکاران نهضت سوادآموزی، تهران ف نامه پژوهش 1.

    26- کاظمی پور، ش؛ 1383، مبانی جمعیت شناسی، چاپ اول ، تهران، مرکز مطالعات و پژوهش های جمعیتی آسیا و اقیانوسیه.

    27- کاظمی تکمیلی، ر؛ 1379، بررسی عوامل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی موثر بر باروری طی سال های 75-65 در کشور، پایان ناخمه کارشناسی ارشد، جمعیت شناسی دانشگاه تهران، دانشکده علوم اجتماعی.

    28- کتابی ، الف؛ نظریات جمعیت شناسی ، چاپ دوم، تهران ،انتشارات اقبال.

    29- گیدنز، آ؛ 1381، مبانی جامعه شناسی ، چاپ هفتم، تهران.

    30- کوششی، الف؛ 137، بررسی عوامل موثر در بالا بردن سطح باروری در قسمتی از شهر اصفهان، پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد وادحد دهاتان

    31- معزی ، الف؛ 1371، مبانی جمعیت شناسی ، چاپ اول، تهران ، موسسه آوای نور.

    32- مهدوی ، م؛ 1373، اصول و مبانی جغرافیایی جمعیت ،چاپ دوم ، دوم،تهران، نشر قدس

    33- میرزایی ، م؛ 1372، جوه درسی جمعیت شناسی اقتصادی- اجتماعی و پژوهشی، دانشگاه تهران، دانشکده علوم اجتماعی.

    34- مدرس، ک؛ 1374، جمعیت جهان و روند رشد آن ، فصل نامه  علوم اجتماعی  تهران، دانشکده علوم اجتماعی.

    35- نوروزی، ل؛ 1375، بررسی تاثیر عوامل اقتصادی و اجتماعی بر میزان باروری زنان در ایران ، تهران ، مجله برنامه و بودجه ، شماره 30.

     

     

     

    منابع انگلیسی

    1. Caldwell J.C,(1976) Toward a restatement of demojruphic transition theory population and development review.

    2. Hull and Hull, V;(1997) politics cultre and fertility; "Transition in Indonesia"

پروپوزال در مورد پایان نامه بررسی عوامل اقتصادی – اجتماعی و جمعیتی موثر بر باروری زنان 49-15 ساله منطقه 9 تهران, گزارش سمینار در مورد پایان نامه بررسی عوامل اقتصادی – اجتماعی و جمعیتی موثر بر باروری زنان 49-15 ساله منطقه 9 تهران, تز دکترا در مورد پایان نامه بررسی عوامل اقتصادی – اجتماعی و جمعیتی موثر بر باروری زنان 49-15 ساله منطقه 9 تهران, رساله در مورد پایان نامه بررسی عوامل اقتصادی – اجتماعی و جمعیتی موثر بر باروری زنان 49-15 ساله منطقه 9 تهران, پایان نامه در مورد پایان نامه بررسی عوامل اقتصادی – اجتماعی و جمعیتی موثر بر باروری زنان 49-15 ساله منطقه 9 تهران, تحقیق در مورد پایان نامه بررسی عوامل اقتصادی – اجتماعی و جمعیتی موثر بر باروری زنان 49-15 ساله منطقه 9 تهران, مقاله در مورد پایان نامه بررسی عوامل اقتصادی – اجتماعی و جمعیتی موثر بر باروری زنان 49-15 ساله منطقه 9 تهران, پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه بررسی عوامل اقتصادی – اجتماعی و جمعیتی موثر بر باروری زنان 49-15 ساله منطقه 9 تهران, تحقیق دانشجویی در مورد پایان نامه بررسی عوامل اقتصادی – اجتماعی و جمعیتی موثر بر باروری زنان 49-15 ساله منطقه 9 تهران, مقاله دانشجویی در مورد پایان نامه بررسی عوامل اقتصادی – اجتماعی و جمعیتی موثر بر باروری زنان 49-15 ساله منطقه 9 تهران, پروژه دانشجویی درباره پایان نامه بررسی عوامل اقتصادی – اجتماعی و جمعیتی موثر بر باروری زنان 49-15 ساله منطقه 9 تهران
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت