پایان نامه مقایسه هوش هیجانی ، پرخاشگری و سرسختی روانشناختی در افراد وابسته به اپیوئید، مت آمفتامین، نیکوتین و سالم

تعداد صفحات: 125 فرمت فایل: word کد فایل: 749
سال: 1393 مقطع: مشخص نشده دسته بندی: روانشناسی
قیمت قدیم:۳۳,۶۰۰ تومان
قیمت: ۲۸,۰۰۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه پایان نامه مقایسه هوش هیجانی ، پرخاشگری و سرسختی روانشناختی در افراد وابسته به اپیوئید، مت آمفتامین، نیکوتین و سالم

     

    پایان نامه کارشناسی ارشد (M.SC) یا(M.A)

    رشته روانشناسی بالینی

    چکیده

    مقدمه: اعتیاد یکی از مسائل مهم جوامع امروزی می باشد مخصوصا در کشور ما به دلیل همسایگی با کشور افغانستان که مرکز تولید مواد مخدر می باشد از اهمیت بیشتری برخودار است . هدف از این پژوهش مقایسه هوش هیجانی ، پرخاشگری و سرسختی روانشناختی در افراد معتاد مصرف کننده اپیوئید ، مت آمفتامین ، نیکوتین و سالم در شهر اردبیل بود.

    مواد و روش ها: روش مطالعه از نوع علی –مقایسه ای است.جامعه آماری پژوهش شامل همه معتادین وابسته به اپیوئید، نکوتین و مت آمفتامین و سالم در شهر اردبیل درسال 1391 بود. نمونه گیری این تحقیق بصورت دردسترس صورت گرفت. و از هر گروه( اپیوئید، نکوتین و مت آمفتامین و سالم) تعداد 30 نفر انتخاب شد.

    داده های این پژوهش با استفاده از پرسشنامه هوش هیجانی بار –ان ، پرسشنامه پرخاشگری و سرسختی روانشناختی جمع آوری شد سپس اطلاعات به دست آمده با استفاده از تحلیل واریانس چند متغیری MANOVA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها: نتایج حاصل از دادها نشان داد که هوش هیجانی(خوشبختی،استقلال ،خودشکوفایی ،خودآگاهی،خوش بینی، عزت نفس،انعطاف پذیری ،مسئولیت پذیری ،همدلی )، پرخاشگری(پرخاشگری فیزیکی ،پرخاشگری کلامی) و سرسختی روانشناختی در افراد وابسته به نیکوتین ، اپیوئید ،مت امفتامین و سالم متفاوت است و نتایج معنی داری بدست آمد(001/ >p  )، اما در برخی از مولفه های هوش هیجانی(خودابرازی ،حل مساله ،کنترل تکانش ،واقع گرایی ،روابط بین فردی ،تحمل فشار روانی ) نتایج معنی داری بدست نیامد(001/

    نتیجه گیری: در مجموع نتایج این بررسی نشان دادکه هوش هیجانی، پرخاشگری و سرسختی روانشناختی در افراد وابسته به نیکوتین ، مت آمفتامین ،اپیوئید و سالم تفاوت وجود دارد.

     

    کلمات کلیدی: هوش هیجانی، پرخاشگری، سرسختی روانشناختی، معتاد ، اپیوئید، مت آمفتامین، نیکوتین، سالم

     

    - مقدمه

    سلامت انسان و توسعه اجتماعی، رابطه ای جدایی ناپذیر دارند. سلامت، همچنین یکی از شش قلمرو اصلی رفاه اجتماعی است . پس هر آنچه تهدیدی برای سلامت باشد، تهدید برای توسعه و رفاه اجتماعی نیز می باشد و هر آنچه موجب ارتقای سلامت است، عملاً ما را به توسعه و رفاه اجتماعی نیز رهنمون می سازد. از آنجا که سوءمصرف مواد، وابستگی و عوارض ناشی از آن، تهدیدی جدی برای سلامت به شمار می آید و بر کمیت و کیفیت زندگی تأثیر می گذارد یکی از مباحث عمده در روانشناسی امروز که توجه بسیاری در راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی، مواد و اختلالات وابسته به مواد را شامل مواد میداند که بر شیمی مغز موثرند و جدا از این که عمدی یا سهوی مصرف شوند، مشمول واژه ی مصرف مواد[1] میگردند(سادوک و سادوک ،2008).

    وابستگی به مواد یا اعتیاد به مواد مخدر در همه مشاغل ،سطوح تحصیلی و طبقه اقتصادی، اجتماعی دیده می شود و به افراد و اقشار خاصی اختصاص ندارد. با توجه به شیوع بالای وابستگی به مواد و دشواری های درمان آن، تلاش برای شناسایی عوامل خطر ابتلا به این مشکل در جمعیت های مختلف بسیار ضروری است. (بخشانی ،2002). خوش بینانه ترین آمارها از وجود2000000 تا 2500000 معتاد[2] در ایران خبر می دهند (مکری،2008).

    مواد مخدر بصورت های مختلف و گوناگون یافت می شود وبا تاثیرات مختلف وجود دارد یکی از این مواد نیکوتین است. نیکوتین یک ترکیب آلی نیتروژن‌دار است که بیشتر در گیاهانی مانند تنباکو و در اندازه‌های کمتر در گوجه‌فرنگی، سیب‌زمینی، بادمجان و فلفل‌سبز یافت می‌شود. یخ (ice)، شکل خالص مت آمفتامین است که سوء مصرف کنندگان آن را به شکل استنشاقی، تدخین یا تزریق وریدی مصرف می کنند.

    اوپیوئید این گروه از نظر طبیعی یا صانعی بودن به دوگروه تقسیم می شوند: طبیعی: تریاک، شیره، پاراگوریک،صناعی : مورفین، و اپییوئیدهای مشابه آن ( متادون پروپوکسی فن )،مپردین و اپیوئیدهای مشابه آن (پتیدین، آنیلیریدین، دیفنوکسیلات،  لوپرامید، آلفاپرودین،و دیگر اپیوئیدها نظیر پنتازسین، بوپره نورفین، (تمجیزک و نام های مشابه تجاری مشابه) بوترفانل، نالوکسان، نالترکسون (حیدری پهلویان و همکاران،1390).

    مشکل هیجانی، مشکل روانی و شیوه های رویارویی با استرس به عنوان دلایل مصرف مواد مخدر بیان شدهاند. کاستی امکانات برای پاسخدادن به نیازهای طبیعی، روانی و اجتماعی نوجوانان و جوانان (مانند کنجکاوی، تنوع طلبی، هیجان جویی، ماجراجویی، گرایش به مورد پذیرش قرار گرفتن از سوی دیگران و گرایش به موفق بودن در میان همسالان)، نیز از دلایل گرایش به کسب لذت و تفنن از مصرف مواد مخدر و عضویت در گروههای ناسالم بیان شده است و بسیاری از مسائل دیگر که باعث روی آوری افراد به مواد مخدر می شود(محمدی و همکاران ، 2011).

    هیجان ها همیشه مورد توجه انسان بوده است، زیرا در هر تلاش و در هر اقدام مهم بشری، به طریقی نقش دارند. پیشرفت های اخیر در زمینه روان شناسی سلامت، بهداشت روان و طب رفتاری نقش هیجان را، در سلامت و بیماری انسان ها مورد توجه قرار داده است (لیا و همکاران،2003.( عبارت هوش هیجانی ابتدا در سال 1985 توسط وین پین مطرح و توسط دانیل گلمن در سال 1995 محبوبیت یافت. سالووی- مایر، هوش هیجانی را به صورت ظرفیت درک اطلاعات هیجانی و استدلال در هنگام وجود هیجان تعریف می کند. آن ها توانائی های هوش هیجانی را به چهار زمینه زیر تقسیم می کنند1-:توانایی درک و تشخیص دقیق هیجان های خود و دیگران ،2-توانایی استفاده از هیجان ها برای تسهیل تفکر،- 3 توانایی درک معانی هیجان ها،4-  توانایی مدیریت و اداره کردن هیجان ها (مایر و مایر،2003).

    شواهد زیادی نشان می دهد که هوش هیجانی با موفقیت یا عدم موفقیت  فرد در حوزه های مختلف زندگی مرتبط است با این حال پژوهش های اندکی به بررسی ارتباط هوش هیجانی با سو مصرف مواد پرداخته اند.اکبری زرد خانه و همکاران(1387)در پژوهش خود نشان دادند که سازه هوش هیجانی می‌تواند نقش متغیر میانجی نیرومند بین وی‍ژگی های هیجانی با پذیرش اعتیاد داشته باشد. پژوهش ها نشان می دهد که هوش هیجانی با اعتیاد به مواد مخدر(رایلی و شوت ،2003؛ جناآبادی ، 1388؛ آریاصدر و همکاران، 1389 ترینیداد و همکاران، 2004 به نقل از فاتحی و جعفری،1390) مانند: الکل، تنباکو و سیگار رابطه منفی دارد.

    سرسختی ویژگی شخصیتی است که ممکن است نحوه مقابله با استرسزاها را در افراد تعدیل کند یعنی آنها را در تحلیل موفقیت آمیز موقعیت استرسزا یاری می کند. کوباسا (1979) سرسختی را ویژگی شخصیتی پیچیده ای معرفی می کند که از سه مؤلفه چالش ، کنترل و تعهد تشکیل شد است. زرگر و همکاران (1387). در پزوهش خود نشان دادند که کارکنانی که سرسختی پایینی دارند،آمادگی به اعتیاد بالاتری داشتند.

    در زمینه رابطه سرسختی با مصرف الکل و مواد مخدر تحقیقات اندکی صورت گرفته است. از جمله تحقیقات معدود در این زمینه مدی، وادوا، هایر(1996، لئونارد وکورنلیسوس، 2007 به نقل اززرگر و همکاران،1387) که در تحقیق خود نشان دادند رابطه منفی بین سرسختی و مصرف الکل می باشد.

    پرخاشگری، کشش و یا گرایشی در فرد است که به صورت زدن، کشتن و ویران کردن خود را نشان می دهد. پرخاشگری با تغییر شرایط زندگی و محیطی افراد نیز متحول می شود(خدابخشی کولایی،1390) عدم کنترل رفتار پرخاشگرانه علاوه بر اینکه می تواند باعث ایجاد مشکلات بین فردی و جرم و بزه و تجاوز به حقوق دیگران شود، می تواند درون ریزی شده و باعث بروز انواع مشکلات جسمی و روانی، مانند زخم معده، سر دردهای میگرنی و افسردگی گردد. در پژوهش دیگری به ارتباط بین پرخاشگری، خودکشی، مصرف مواد و رفتار جنسی خطرناک با یکدیگر تاکید شد (هاوارد و همکاران، 2008،  به نقل از سجادی، 2009). هدف این پژوهش مقایسه هوش هیجانی ، پرخاشگری و سرسختی روانشناختی در افراد معتاد مصرف کننده اپیوئید ، مت آمفتامین ، نیکوتین و سالم شهر اردبیل می باشد.

     

    [1]- Substance use 

    [2]- Addict

  • فهرست و منابع پایان نامه مقایسه هوش هیجانی ، پرخاشگری و سرسختی روانشناختی در افراد وابسته به اپیوئید، مت آمفتامین، نیکوتین و سالم

    فهرست:

    چکیده........................................... 1

    فصل اول: کلیات

    1-1- مقدمه...................................... 3

    1-2- بیان مسأله ................................ 6

    1-3- اهمیت و ضرورت ............................. 8

    1-4- اهداف مشخص تحقیق .......................... 9

    1-4-1- اهداف کلی................................ 9

    1-4-2- اهداف اختصاصی ........................... 9

    1-5- فرضیه‏های تحقیق............................. 10

    1-6- تعریف واژه‏ها و اصطلاحات فنی و تخصصی......... 10

    1-6-1- اعتیاد(نیکوتین ، مت آمفتامین ،اپیوئید)... 10

    1-6-1-1- نیکوتین ............................... 10

    1-6-1-2-  مت آمفتامین........................... 11

    1-6-1-3- اوپیوئید............................... 11

    1-6-2- سرسختی روانشناختی........................ 12

    1-6-3- پرخاشگری................................. 12

    1-6-4- هوش هیجانی............................... 13

    فصل دوم: پیشینه تحقیق

    2-1- اعتیاد و انواع مواد........................ 15

    2-1-1- مقدمه و نگاه کلی......................... 15

    2-1-2- سوء مصرف و وابستگی به مواد............... 16

    2-1-3- مت آمفتامین.............................. 16

    2-1-3-1- اختلالات وابسته به آمفتامین (یا شبه آمفتامین) 16

    2-1-3-2- مت آمفتامین............................ 17

    2-1-3-3- مواد شبه آمفتامین...................... 17

    2-1-3-4- تشخیص.................................. 17

    2-1-3-5- وابستگی به آمفتامین و سوء مصرف آمفتامین 18 

    2-1-3-6- مسمومیت با آمفتامین.................... 18

    2-1-3-7- ترک آمفتامین........................... 18

    2-1-3-8- دلیریوم مسمومیت با آمفتامین............ 19

    2-1-3-9- اختلال سایکوتیک ناشی از آمفتامین........ 19

    2-1-3-10- اختلال خلقی ناشی از آمفتامین........... 20

    2-1-3-11- اختلال اضطرابی ناشی از آمفتامین........ 20

    2-1-3-12- کژکاری جنسی ناشی از آمفتامین.......... 20

    2-1-3-13- اختلال خواب ناشی آمفتامین.............. 20

    2-1-3-14- اختلالاتی که به گونه ای دیگر مشخص نشده اند   21

    2-1-3-15- خصوصیات بالینی........................ 21

    2-1-3-16- اثرات نامطلوب......................... 21

    2-1-3-17- روانشناختی............................ 21

    2-1-4 نیکوتین................................... 22

    2-1-4-1- نوروفارماکولوژی........................ 22

    2-1-4-2- وابستگی به نیکوتین..................... 22 

    2-1-4-3- ترک نیکوتین............................ 23

    2-1-4-4- اختلال مربوط به نیکوتین که به گونه ای دیگر مشخص نشده است................................................ 23

    2-1-4-5- خصوصیات بالینی......................... 23

    2-1-4-6- اثرات نامطلوب.......................... 24

    2-1-4-7- مزایای بهداشتی ترک سیگار............... 24

    2-1-5- اپیوئیدها................................ 24

    2-1-5-1- نوروفارماکولوژی........................ 26

    2-1-5-2- تشخیص.................................. 27

    2-1-5-3- وابستگی به مواد افیونی و سوء مصرف مواد افیونی   27

    2-1-5-4- مسمومیّت با مواد افیونی................. 27

    2-1-5-5- ترک مواد افیونی........................ 27

    2-1-5-6- دلیریوم مسمومیّت با مواد افیونی......... 28

    2-1-5-7- اختلال سایکوتیک ناشی از مواد افیونی..... 28

    2-1-5-8- اختلال خلقی ناشی از مواد افیونی......... 28

    2-1-5-9- اختلال خواب ناشی از مواد افیونی و کژکاری جنسی ناشی از مواد افیونی..................................... 29

    2-1-5-10- اختلال مربوط به مواد افیونی که به گونه ای دیگر مشخص نشده است (NOS)................................. 29

    2-1-5-11- خصوصیات بالینی........................ 29

    2-1-5-12- اثرات نامطلوب......................... 29

    2-1-5-13- اضافه دوز مواد افیونی................. 30

    2-1-5-14- پارکینسونیسم ناشی از MPTP............ 30

    2-2- تعریف هوش هیجانی .......................... 31

    2-2-1- هیجان.................................... 31

    2-2-2- مفهوم هوش هیجانی......................... 31

    2-2-3- تاریخچه هوش هیجانی....................... 32

    2-2-4- مدلهای هوش هیجانی........................ 34

    2-2-4-1- مدل توانایی یا غیر ترکیبی مایر، سالووی و کاروسو 34

     2-2-4-2- مدل گروس.............................. 35

    2-2-4-3- مدل ترکیبی یا آمیخته بار- آن........... 36

    2-2-4-4- مدل هوش هیجانی گلمن.................... 38

    2-2-5- ویژگی های هوش هیجانی..................... 39

    2-2-5-1- کنار آمدن یا چندپاره گی فرهنگی......... 39

    2-2-5-2- بازگشت پذیری........................... 39

    2-2-5-3- نگرش مثبت.............................. 39

    2-2-5-4- انعطاف پذیری........................... 40

    2-2-5-5- کفایت هیجانی........................... 40

    2-2-6- هوش هیجانی و سلامتی....................... 41

    2-3- سرسختی روانشناختی ......................... 42

    2-3-1- مولفه های سرسختی روانشناختی ............. 45

    2-3-1-1- تعهد................................... 45

    2-3-1-2- کنترل.................................. 45

    2-3-1-3- مبارزه جویی............................ 47

    2-3-2- ویژگی های سرسختی روانشناختی.............. 48

    2-3-3- پیشایندها و پیامدهای سرسختی روانشناختی... 49

    2-3-4- عوامل موثر در سرسختی روانشناختی.......... 51

    2-3-5- ارزیابی شناختی........................... 53

    2-4- پرخاشگری................................... 55

    2-4-1- تعریف پرخاشگری........................... 55

    2-4-2- علل و عوامل پرخاشگری..................... 55

    2-4-2-1- عوامل خانوادگی پرخاشگری................ 55

    2-4-2-2- عوامل محیطی (اجتماعی – فرهنگی)......... 56

    2-4-3- زیان‌های پرخاشگری......................... 57

    2-4-4- تکنیک‌هایی لازم برای کنترل پرخاشگری در محیط خانواده 58

    2-4-5- پیشینه پژوهشی............................ 59

    فصل سوم: روش اجرای تحقیق

    3-1- مقدمه...................................... 62

    3-2- روش پژوهشی................................. 62

    3-3- متغیر ها................................... 62

    3-4- جامعه آماری ............................... 62

    3-5- روش نمونه‏گیری و حجم نمونه.................. 62

    3-6- روش اجرا................................... 63

    3-7- ابزار گردآوری داده ها...................... 63

    3-7-1- پرسشنامه پرخاشگری........................ 63

    3-7-2- پرسشنامه سرسختی روانشناختی اهواز ........ 63

    3-7-3- پرسشنامه آزمون هوش هیجانی بار اُن  ..... 64

    3-8- روش و ابزار تجزیه تحلیل داده ها............ 64

    فصل چهارم: تجزیه و تحلیل داده ها

    4-1- مقدمه...................................... 66

    4-2- یافته های جمعیت شناختی..................... 66

    4-3-  آمار توصیفی............................... 67

    4-4- آمار استنباطی.............................. 71

    فصل پنج: بحث و نتیجه گیری

    5-1- بحث و نتیجه گیری........................... 89

    5-2- جمع بندی................................... 97

    5-3- محدودیت های پژوهش.......................... 98

    5-4-  پیشنهادات ................................ 99

    منابع.......................................... 100

    پیوست ها....................................... 107

    .

    منبع:

    - آریاصدر ، ز ؛ اکبرزاده ، ن و یزدی ، س م . (1389). مقایسه موافه های هوش هیجانی مردان معتاد وغیر معتاد و ارائه برنامه آموزشی بر اساس مولفه های هوش هیجانی در نعتادان مراجعه کننده مراکز ترک اعتیاد،  مجله مطالعات روانشناختی، دوره 6 ، شماره ، 3 ، ص 75-82.

    - ابوالقاسمی، ع و کیامرثی، آ .(1385.) روانشناسی سرسختی. انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل،ص39-41.             

    - ابوالقاسمی، ع ونریمانی، م. (1385). آزمونهای روانشناختی، انتشارات باغ رضوان.ص،187-191.

    - بی ریا، ن؛ رهنما، آ؛  آقاتهرانی، م؛ حقانی، ا؛ شاملی، ع؛ زارعان، م؛ ح، مصباح، ع و ساجدی، ا، (1375)، روانشناسی رشد (2) با نگرش به منابع اسلامی، تهران، انتشارات سمت، چاپ اول.

    -بک، آ. ت؛ رایت، ف ؛ نیومن، ک و لیس، ب . اس.(1998). درمان شناختی اعتیاد به مواد مخد ر. ترجمه محمدعلی گودرزی .(1380) شیراز :انتشارات راهگشا.

    - اکبری زرد خانه، ر و رستمی،م.(1387).  رابطه هوش هیجانی و مکانیزمهای دفاعی با اعتیاد،مجله روانشناسی تحولی ، شماره 15،ص13-16.

    - اورکی، م. (1389). بررسی رابطه خشم، خود کار آمدی، مهارت های مقابله ای و میل به مصرف مواد در گروهی از درمانجویان وابسته به مواد مخدر افیونی. فصل نامه اعتیاد پژوهی سوء مصرف مواد. شمارۀ هیجدهم. ص 54-39.

    - اسدی، ج؛ برجعلی، ا و جمهری، ف (1386). رابطه بین هوش هیجانی، فرسودگی شغلی و سلامت روان کارکنان شرکت ایران خودرو،مجله تازه ها و پژوهش های مشاوره، ج 6، ش 22، ص 4-56

    -حاجی حسنی، م ؛ شفیع آبادی، ع ؛  پیرساقی ، ف و کیانی پور، ع (1391) رابطه بین پرخاشگری، ابراز وجود و افسردگی با آمادگی به اعتیاد در دانشجویان دختر دانشگاه علامه طباطبایی ،مجله  دانش و پژوهش در روان شناسی کاربردی ،سال13، شماره 3 ، ص 66-74.

    -حاجی حسنی، م ؛ شفیع آبادی، ع ؛  پیرساقی ، ف و بشیرپور م (1390) پیش بینی گرایش به اعتیاد براساس میزان پرخاشگری و ابراز وجود در دانشجویان، فصل نامه اعتیاد پژوهی ، سال 5 شماره 20 ،ص41-52.

    - حسن زاده، ر. (1388). هوش هیجانی و مدیریت احساسو عاطفه و قلب، تهران، انتشارات نشر روان، چاپ اول، ص 6.

    -جعفری ، ن و فاتحی زاده ، م .(1390). پیش بینی اعتیاد به اینترنت بر پایه هوش هیجانی در دانشجویان دانشگاه اصفهان ، مجله دانش و پژوهش در روانشناسی کاربردی سال دوازدهم، شماره 3، ص80 – 86 .

    - خسروجردی، ر، خانزاده، ع.( 1386). بررسی رابطه هوش هیجانی با سلامت عمومی، مجله دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی- درمانی، ج 14، ش 110، 2-116

    -خدابخشی کولایی، آ ؛ اشرفی، ف و همتی منش، ا. (1390) ,"پرخاشگری" در دانش آموزان افغانی مقیم ایران،مجله تحقیقات علوم پزشکی زاهدان،دوره 13،شماره 1،ص53.

    - حیدری پهلویان، ا.، محجوب، ح.، رحیمی، ع. (1390). مقایسه شیوع انواع اختلالهای روانی در افراد وابسته و غیر وابسته به مواد ساکن شهر همدان. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان. شمارۀ سوم. ص 28-22.

    - دلاور، علی .(1385). مبانی نظری و عملی پژوهش در علوم انسانی و اجتماعی، ویرایش دوم؛ تهران: نشر رشد.

    -زرگر، ی؛ نجاریان ،ب و نعامی، ع .(1387). بررسی رابطه ویژگی های شخصیتی(هیجان خواهی ،ابراز وجود،سرسختی روانشناختی)،نگرش مذهبی و رضایت زناشوی با امادگی اعتیاد به مواد مخدر در کارکنان یک شرکت صنعتی در اهواز،مجله علوم تربیتی و روانشناسی،دوره 3،سال 15،ص99-120.

    -زینالی، ع ؛ وحدت، ر و حامد نیا، ص. (1386). بررسی زمینه های پیش اعتیادی معتادان و مقایسه آن با افراد سالم غیر معتاد. فصل نامۀ دانش و پژوهش در روانشناسی. شمارۀ سی و سوم. ص 168-149.

    - دژکام، محمود و همکاران .(1382). مقایسه بین سلامت روانی همسران جانبازان اعصاب و روان تهران مراجعه کننده به بیماران صدر با همسران بیماران اعصاب و روان تهرانی مراجعه کننده به بیمارستان امام حسین ، مجموعه مقالات اولین همایش علمی جانباز و خانواده، پژوهشکده پزشکی جانبازان.

    - دلاور، ع. (1388). مبانی نظری وعملی پژوهش در علوم انسانی واجتماعی. چاپ هفتم. انتشارات رشد،ص152-158.

    - دلاورپور ، م ؛ سلطانی ، م و  حسین چاری، م .(1387). پیش بینی بهبودی یا بازگشت به سوءمصرف مواد مخدر بر پایه هوش هیجانی و رویارویی مذهبی ، مجله روانپزشکی و روانشناسی بالینی ایران ، سال 14 ، شماره 3 ، ص 307- 315.

    -دهشیری ،غ .(1382). هنجار یابی و بررسی ساختار عاملی پرسشنامه هوش هیجانی بار- ان بر روی دانشجویان دانشگاه های شهر تهران ، پایان نامه کارشناسی ارشد ، دانشگاه علامه طباطبایی.

    -رزاقی، م. رحیمی، آ. محمدی، ک. و حسینی، م. (1379) .گزارش بررسی سریع وضعیت سوء مصرف مواد در ایران ، معاونت پیشگیری سازمان بهزیستی کشور و برنامه کنترل مواد مخدر سازمان ملل.

    - رهنما، ا، عبدالمکی، ج.(1386).بررسی رابطه بین هوش هیجانی و خلاقیت با پیشرفت تحصیلی در دانشجویان دانشگاه شاهد، اندیشه های نوین تربیتی، ج 5، ش 2، ص 55-78.

    - سادوک، ب و سادوک، و .(2001).خلاصه روانپزشکی علوم رفتاری_روانپزشکی بالینی،ترجمه حسن رفیعی،خسرو سبحانیان(1382)،انتشارات ارجمند،صفحه383-387.

    -سادوک، ب و سادوک، ، و .(2008).دستنامه روینپزشکی بالینی، ترجمه محسن ارجمند، فرزین رضاعی، نادیا فغانی جدیدی(1390)، انتشارات ارجمند،چاپ 2،صفحه436-439.

    -سموعی، ر ؛ امرالله ا ، موسوی ، س غ ؛ حسن زاده ، ا و رفیعی ،س .(1379). الگوی مقابله با استرس در معتادین خود معرف ، فصلنامه اندیشه و رفتار ، شماره 2و 3 ، ص 23-41.

    -سیاروچی، ژ ؛  فورگاس، ژ و مایر، ج . ( 2003 ). هوش عاطفی در زندگی روزمره ؛ ترجمه، اصغر نوری، امام زاده ای، حبیب الله نصیری( 1383 ). اصفهان: نشر نوشته.

    - شفیعی تبار، م؛ خداپناهی، م و صدق پور، ص.(1387). بررسی رابطه هوش هیجانی و عوامل پنجگانه شخصیت در دانش آموزان، مجله علوم و فناوری، ج 2، ش 2، ص 173-182

    - شفیعی تبار، م .(1385). بررسی مقایسه ای هوش هیجانی و عوامل پنجگانه شخصیت گلدبرگ در دانش آموزان مقطع متوسطه، دانشگاه شهید بهشتی، ص 2-3

    - شریفی نژاد، ع. (1364). هوش هیجانی و معنویت، تهران، انتشارات سپاهان، چاپ دوم، ص 17-26

    - شیخ‌الاسلام، ر. (1386).تعاریف اعتیاد، انتشارات ستاد مبارزه با مواد مخدر جمهوری اسلامی ایران.

    - طباطبایی، س، م؛ نثاری، خ و بیابانی، غ، م. (1389). بررسی مقایسه ای جوانان دارای سوء مصرف مواد مخدر صنعتی مراجعه کننده به مراکز ترک اعتیاد شهرستان سمنان و عادی از نظر اختلالات روانی. فصل نامۀ مطالعات امنیت اجتماعی. ص 131-119.

    -فرانکن، ر.ای.( 1988). انگیزش و هیج ان. ترجم ه حسن شمس، غلامرضا محمودی و سوزان امامی پور(1384)، چاپ دوم، تهران : نشر نی .

    - تاواریس، کارون(1998). روان شناسی خشم، ترجمه احمد تقی پور و سعید درودی(1373)، تهران، نشر خاتون، چاپ دوم.

    -کاکیا، ل.(1389). اثربخشی آموزش مهارتهای اجتماعی بر کاهش اعتیادپذیری در دانش آموزان دختر مقطع پیش دانشگاهی شهر تهران، فصلنامه علمی  پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی لرستان، دوره دوازده ،شماره 3،ص32.

    -کیامرثی، آ.(1377). ساخت و اعتبار یابی مقیاسی برای سنجش سرسختی روانشناختی و بررسی رابطه آن با تیپ شخصیتی الف – کانون مهار – عزت نفس – شکایات جسمانی و عملکرد تحصیلی در دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی اهواز،ص113.

    - گنجی، ح .(1378). روان شناسی عمومی، تهران، انتشارات بعثت، چاپ یازده، ص 307-312

    - گل پرور، م؛ آقایی، ا؛ خاکسار، ف .(1384). رابطه هوش هیجانی و مولفه های آن با پیشرفت گرایی شغلی در بین کارگران کارخانجات و صنایع، مجله تازه های روانشناختی ،شماره 25، ص 75-106

    - گلمن، د.( 1383). هوش هیجانی ، مترجم: نسری پارسا، تهران، انتشارات رشد، چاپ اول، ص 67-73.

    -ملازاده اسفناجی، ر ؛  کافی ،م وصالحی ، ا.(1389). مقایسه سرسختی روانشناختی و سبک های مقابله با فشار روانی در افراد معتاد و عادی، فصل نامه اعتیاد پژوهی سوئ مصرف مواد، سال5 ، شماره 17، ص 41 -  53.

    - منشئی ، غ  ومظاهری، رم م .(1388) . الگوی پیش بینی وابستگی به مواد بر اساس مولفه های هوش هیجانی ، مجله اعتیاد پژوهی، سال 3، شماره 14،ص 53-62.

    - محمدی ، ا ؛  آقاجانی ، م و زهتابور ، غ .(2011).ارتباط اعتیاد، تاب آوری و مؤلفه های هیجانی، مجله روانپزشکی و روانشناسی بالینی ایران، سال هفدهم، شماره 2،ص 142 -136.

    -نریمانی ، م ؛ حبیبی ، ی ورجبی ، س (1390) مقایسه هوش هیجانی و کیفیت زندگی در مردان معتاد و غیر معتاد ، فصل نامه اعتیاد پژوهی سوئ مصرف مواد، سال 5، شماره 19، ص 21-34.

    -مهرابی زاده ، م ؛ فتحی ، ک وشهنی ییلاق ، م .(1387). بررسی افسردگی ، هیجان خواهی ، پرخاشگری ، سبک های دلبستگی و وضعیت اجتماعی – اقتصادی به عنوان پیش بینی کننده های وابستگی به مواد مخدر در نوجوانان شهر اهواز، مجله علوم تربیتی و روانشناسی ، دوره 15، شماره 1، ص 153-178.

     

    -Bakhshani NM.(2002).The guid to prevent and treat addiction: Cognitive-behavioral models. Zahedan: Zahedan University of Medical Sciences: 21-2. (Persian(

    - Benjamin, L & Wulfert, E.(2003). Dispositional correlates of addictive behaviors in college women : Binge eating and heavy drinking, Journal of Edting Behaviors, Article in press.

    -Clark,L; Robbins, T. W; Ersche, K. D & Sahakian, B. J.(2006). Reflection Impulsivity in Current and Former Substance Users, Journal of Biological psychiatry, Article in press.

    -Dunn,S.(2004).Emotional intelligence & Addiction;10 Key points by Sussan Dunn, The EQ coach, Journal of substance abuse treatment, vol:15,p.p.129-136.

    -Gignac, G. E.(2006). Self-reported emotional intelligence and life satisfaction :Testing incremental predictive validity hypotheses via structural equation modeling in a small sample. Journal of Personality and Individual Differences, 40, 1569-1577.

    - Epstein, J.A., Botvin, G.J., Diaz, T., Williams, C., & Griffin, K.(2000). Aggression, victimization, and problem behavior among inner-city minority adolescent. Journal of Child and Adolescent Substance Abuse, 9, 51-66.

    -Galanter, M.(2006). Innovations: Alcohol and drug abuse: Spirituality in alcoholics anonymous: A valuable adjunct to psychiatric services. Journal of Psychiatric Services, 57(3),307-309.

    -Hassanshahi, M. M., & Ahmadian, Kazem.(2005). Evaluation of mental health in substance use dependent patients. Journal of Fundamentals of Mental Health, 23 & 24, 131-139.

    -Jaff, A.(2005). Drug use and aggression: The effect of rumination and other person related variables. California State University Long Beach Psychology.

    -Lopes, P. N., Brackett, M. A., Nezlek, J. B., Schutz, A., Sellin, I. & Salovey. P.,

    .(2004).Emotional intelligence and social interaction. Journal of Personality and Social Psychology Bulletin, 30, 1018-1034.

    -Lopes, P. N., Salovey, P. & Straus, R.(2003). Emotional intelligence, personality, and the perceived quality of social relationships. Journal of Personality and Individual Differences, 35, 641-658

    -Liau A.K; Liau, A.W; Teoh, G.B & Liau M.T.(2003). The case for emotional literacy: the influence of emotional intelligence on problem behaviours in Malaysian econdary school students. Journal of Moral Education; 32(1): 51-66.

    -Kobasa, S. C.(1979). Stressful life events, personality, and health: An inquiry into hardiness. Journal of Personality and Social Psychology, 37, 1-11.

    -Kobasa, S.(1984). Stressful life events, personality & health, journal of Personality & Special Psychology, 3, 1-18.

    -Maddi, S. R., Wadhwa, P., & Haier, R. J. (1996). Relationship of hardiness to alcohol and drug use in adolescents. The American Journal of Drug and Alcohol Abuse, 22 (22), 247-257.

    -Meyers, J. & Meyers, B.(2003). Bi-directional influences between positive psychology and primary prevention. Journal of  School Psychology Quarterly; 18, 222-229..

    -Mokri A.(2008) Urgent need to enhance psychological interventions in therapeutic centers in Iran. Journal of Addiction; 3: 25-30. (in Persian(

    -Najman, M.(2009). Multiple Risk Factor Model Predicting Cannabis Use and Use Disorders: A Longitudinal Study. The American Journal of Drug and Alcohol Abuse, 356-399.

    -Nower , L & Derevensky,J. L.(2004). The Relationship of Impulsivity, Sensation Seeking, Coping, and Substance Use in Youth Gamblers, Journal of  psychology of Addictive behavior, Vol 18, p.p 49-55.

    -Parker, J. D., Taylor, R. N., Eastabrook, J. M., Schell, S. L., & Wood, L. M.

    Problem .(2008).Gamblingin adolescence relationships with internet misuse,

    gaming abuse and emotional intelligence. Journal of  Personality and Individual

    Differences , 45,174, 180.

    -Saatcioglu, O., Erim. R.(2009). Aggression among Male Alcohol-Dependent Inpatients who Smoke Cigarettes. The Journal of Psychology, 6.345-362.

    -Sajjadi, M., Shariatifar, N., Matlabi, M., Abbasnezhad, A,A., Basiri, K., Nazemi, H.(2009). The rate of knowledge and attitude toward psychoactive drugs and its abuse prevalence in Gonabad University students. Journal of Ofogh-e-Danesh. 15(3): 58-65. (Persian(.

    -saatcioglu, O., & Erim. R.(2009). Aggression among Male Alcohol-Dependent Inpatients who Smoke Cigarettes. The Journal of Psychology , 143,6,615.

    -Trinidad, D. R., Unger, J., Chou, C., & Johnson, A.(2004). The protective association of emotional intelligence with psychosocial smoking risk factors for adolescents. Journal of  Personality and Individual Differences, 36, 945-954.

    -Thorberg, F. A & Lyvers, M.(2005). Negative Mood Regulation (NMR) expectancies, mood, and affect intensity among clients in substance disorder treatment facilities, .

    -Vazirian, M., & Mostashari, G.(2002). Practical manual for treatment of substanceabuse. Tehran: PorshokouhPub. (Persian), 29, 565-574.

    -Sadock BJ, Sadock VA. Rafiee H, Rezaei F.(2008). Synopsis of psychiatry (translators). Tehran:Arjmand;: 392-401. (Persian).

     

     

     

     

    .

پروپوزال در مورد پایان نامه مقایسه هوش هیجانی ، پرخاشگری و سرسختی روانشناختی در افراد وابسته به اپیوئید، مت آمفتامین، نیکوتین و سالم, گزارش سمینار در مورد پایان نامه مقایسه هوش هیجانی ، پرخاشگری و سرسختی روانشناختی در افراد وابسته به اپیوئید، مت آمفتامین، نیکوتین و سالم, تز دکترا در مورد پایان نامه مقایسه هوش هیجانی ، پرخاشگری و سرسختی روانشناختی در افراد وابسته به اپیوئید، مت آمفتامین، نیکوتین و سالم, رساله در مورد پایان نامه مقایسه هوش هیجانی ، پرخاشگری و سرسختی روانشناختی در افراد وابسته به اپیوئید، مت آمفتامین، نیکوتین و سالم, پایان نامه در مورد پایان نامه مقایسه هوش هیجانی ، پرخاشگری و سرسختی روانشناختی در افراد وابسته به اپیوئید، مت آمفتامین، نیکوتین و سالم, تحقیق در مورد پایان نامه مقایسه هوش هیجانی ، پرخاشگری و سرسختی روانشناختی در افراد وابسته به اپیوئید، مت آمفتامین، نیکوتین و سالم, مقاله در مورد پایان نامه مقایسه هوش هیجانی ، پرخاشگری و سرسختی روانشناختی در افراد وابسته به اپیوئید، مت آمفتامین، نیکوتین و سالم, پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه مقایسه هوش هیجانی ، پرخاشگری و سرسختی روانشناختی در افراد وابسته به اپیوئید، مت آمفتامین، نیکوتین و سالم, تحقیق دانشجویی در مورد پایان نامه مقایسه هوش هیجانی ، پرخاشگری و سرسختی روانشناختی در افراد وابسته به اپیوئید، مت آمفتامین، نیکوتین و سالم, مقاله دانشجویی در مورد پایان نامه مقایسه هوش هیجانی ، پرخاشگری و سرسختی روانشناختی در افراد وابسته به اپیوئید، مت آمفتامین، نیکوتین و سالم, پروژه دانشجویی درباره پایان نامه مقایسه هوش هیجانی ، پرخاشگری و سرسختی روانشناختی در افراد وابسته به اپیوئید، مت آمفتامین، نیکوتین و سالم
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت