پایان نامه اثر پروبیوتیک ساکارومایسس سرویزیه و اسیدهای آلی بر مرفولوژی روده، فراسنجه های خونی، قابلیت هضم مواد مغذی و عملکرد رشد جوجه‌‌های گوشتی

تعداد صفحات: 104 فرمت فایل: word کد فایل: 253
سال: 1390 مقطع: مشخص نشده دسته بندی: ادبیات فارسی
قیمت قدیم:۳۳,۶۰۰ تومان
قیمت: ۲۸,۰۰۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه پایان نامه اثر پروبیوتیک ساکارومایسس سرویزیه و اسیدهای آلی بر مرفولوژی روده، فراسنجه های خونی، قابلیت هضم مواد مغذی و عملکرد رشد جوجه‌‌های گوشتی

     کارشناسی ارشد 

    رشته: تغذیه دام و طیور  

      گرایش: تغذیه طیور-1-مقدمه

       پرورش طیور گوشتی با توجه به نقش و اهمیت خاصی که در تأمین پروتئین حیوانی مورد نیاز انسان دارد رشد چشم­گیری داشته است، به صورتی که از پرورش سنتی به صنعتی عظیم تبدیل شده است. در پرورش طیور یکی از مهمترین عواملی که نقش بسزایی در سلامت و تولید دارد، در نظر گرفتن رابطه حیوان میزبان با میکروارگانیسم­های مستقر در دستگاه گوارش آن می باشد (وندر ویلن و همکاران 2002). بنابراین تأثیر میکروفلور روده جوجه‌های گوشتی را نمی‌توان در ارتباط با عملکرد رشد پرندگان نادیده گرفت (موران ، 1982). در اکثر موارد، زمانی که صحبت از میکروارگانیسم‌ها می‌شود، آن‌ها را موجوداتی صرفا زیان بار تصور می‌کنند که دلیل این امر یکسان در نظر گرفتن دو اصطلاح باکتری و جرم است. چنین تصوری نمی‌تواند صحیح باشد، چرا که تعداد باکتری‌های غیر بیماری­زا به مراتب بیشتر از باکتری‌های بیماری­زا بوده و در واقع بسیاری از میکروارگانیسم­های غیر بیماری‌زا نه تنها مفید هستند، بلکه برای ادامه حیات بر روی کره زمین لازم و ضروری‌اند. مثال بارزی از چنین باکتری‌های سودمند و ضروری، میکروارگانیسم­هایی هستند که در دستگاه گوارش حیوانات زندگی می‌کنند (فولر  و گیبسون، 1998). دستگاه گوارش تمامی حیوانات، جمعیت بسیار پیچیده ای از میکروارگانیسم­ها را در خود جای داده است که این جمعیت بزرگ و متنوع میکروبی با یکدیگر و حتی با حیوان میزبان رابطه متقابل داشته و بر روی هم تأثیر می­گذارند. تخمین زده شده  که بیش از 400 نوع میکروارگانیسم مختلف در دستگاه گوارش حیوانات وجود دارد که تعداد آن بسیار بیشتر از  کل جمعیت انسانی زمین است (مور و هولدمن، 1974).  

    از جمله مهمترین میکروارگانیسم­ها دستگاه گوارش عبارتنداز:

     الف) لاکتوباسیلوس­ها که باکتری­های بی­هوازی اختیاری گرم مثبت و میله ای شکل می­باشند که به سطح داخلی چینه دان می­چسبند و لایه­ای تقریبا پیوسته را تشکیل می­دهند (کاپیلا و همکاران،2006).

    ب) اشریشیا کولی باکتری میله­ای شکل و گرم منفی از خانواده­ی انتروباکتریاسه به طول 6-2 میکرون و عرض 1/5-1 میکرون بوده، که در شرایط متفاوت رشد از لحاظ خصوصیات ظاهری تغییر می­کند. جایگاه طبیعی این باکتری روده­ی بزرگ حیوانات خونگرم می­باشد (حسنی طباطبایی و فیروزی، 1380).

    ج) بیفیدوباکتریوم ها باکتریهای بی­هوازی، میله شکل و گرم مثبت هستندکه معمولا در فلور روده انسان و حیوانات حضور دارند (میسرا و کویلا،1992).

    د) کلستریدیوم پرفرنجنس باسیل گرم مثبت به طول 4-2 میکرن و به عرض 1/5-1 میکرون می باشد. این باکتری بی­هوازی بوده ولی وجود کمی اکسیژن را تحمل می کند و درجه­ی حرارت مناسب رشد آن 50-20 درجه ی سانتی­گراد است. این باکتری عامل انتریت نکروتیک (تورم نکروزی) روده می­باشد (حسنی طباطبایی و فیروزی، 1380).

    فولر و گیبسون (1998)  بیان کردند که ترکیب میکرو فلور دستگاه گوارش تحت تأثیر عوامل مختلفی تغییر می‌کند که بعضی از این عوامل عبارتند از :

     

    1-1- 1- تاثیر سن حیوان بر میکروفلور دستگاه گوارش

       افزایش سن تا اندازه زیادی مسئول تغییراتی است که در اکوسیستم دستگاه گوارش حیوانات به وجود می‌آید. آنچه مشخص است حیوانات در هنگام تولد دارای دستگاه گوارش عاری از میکروب بوده و با بالا رفتن سن، فلور میکروبی بدنشان تشکیل و روز به روز دچار تغییر شده و تعادلی بین جمعیت‌های میکروبی بوجود آورد (اهارا و شاناهان، 2006).

     

    1-1-2- تاثیر محیط بر میکروفلور دستگاه گوارش

       حیوانات مزرعه­ای در شرایطی کاملاً متفاوت با شرایط طبیعی حیات وحش پرورش داده می‌شوند، لذا عکس‌العمل فیزیولوژیک حیوانات نسبت به پرورش در شرایط و محیط مصنوعی مزرعه، ممکن است بر ترکیب میکروفلور روده تأثیر گذار باشد. در واقع فولر وگیبسون (1998) معتقد بودند، که این نوع پرورش باعث می گردد که ترکیب میکروفلور دستگاه گوارش تا حدود زیادی توسط خوراک مصرفی (نوع و ترکیب) و محیطی که در آن زندگی می­کنند تغییر­ کند. در همه حیوانات دستگاه گوارش اولین نقطه تماس محیط خارج و داخل بدن می باشد. داخل حفره گوارشی نیز جزو محیط خارج بدن محسوب می گردد. بنابراین برای جلوگیری از رشد میکروب­های بیماری زا،  محیط باید به دور از هرگونه عوامل ایجاد کننده آلودگی باشد.

     

    1-1-3- تاثیر تنش بر میکروفلور دستگاه گوارش

       شرایط غیر طبیعی و تنش­های ایجاد شده در شرایط پرورش حیوانات می‌توانند از طریق ایجاد تغییرات هورمونی در حیوان و در نتیجه ترشح موکوس، ترکیب میکروفلور دستگاه گوارش حیوانات را تحت تأثیر قرار دهد (یوسفی، 2001). شرایط تنش در محیط پرورش شمار باکتری­های گرم مثبت همچون لاکتو باسیلوس­ها را کاهش داده، در حالیکه میزان رشد، چسبندگی اپیتلیالی و جذب موکوسی باکتری­های گرم منفی بیماریزا نظیر اشرشیا کولی و پزودوموناس در پرنده افزایش می یابد (لوت گندروف و همکاران، 2008).

     

    1-1-4- تاثیر ترکیبات ضد باکتریایی بر میکروفلور دستگاه گوارش

       استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها و دیگر ترکیبات ضد باکتریایی به عنوان محرک رشد و دارو برای درمان بیماری استفاده می‌شوند. این ترکیبات می‌توانند از طریق ایجاد شرایط نامناسب، جمعیت باکتری­های بیماری‌زا را تغییر دهند (گونال و همکاران، 2006).

      

    1-1-5- تاثیر خوراک مصرفی بر میکروفلور دستگاه گوارش

       یکی از عوامل مهم تأثیرگذار بر جمعیت میکروبی دستگاه گوارش خوراکی است که حیوانات از آن استفاده می‌کنند در واقع با مصرف یک نوع از خوراک، ممکن است نوع خاصی از میکروارگانیسم، جمعیت تصاعدی داشته و یا بالعکس از جمعیت آن‌ها کاسته شود. به عنوان مثال استفاده از جیرهای اسیدی باعث کاهش باکتری­های ناسازگار به اسید مانند کمپیلوباکتر­ها، اشرشیا کولی، سالمونلا­ها شده در حالیکه جمعیت میکروبی سازگار به اسید مانند لاکتو باسیلوس، تحت تاثیر چنین جیره­هایی به طور قابل توجهی افزایش می­یابد (دیبنر، 2004؛ ریک، 2003). بنابراین، کنترل میکروفلور دستگاه گوارش از طریق تغذیه با مکمل‌های دارای فعالیت ضدمیکروبی در قالب افزودنی­های خوراکی، اثرات مثبتی روی عملکرد رشد طیور خواهد داشت ( تایلور، 2001).

     

    1-2- افزودنی‌های خوراکی[1]

       افزودنی­های خوراکی موادی هستند که به منظور بهبود تأثیرگذاری مواد مغذی به مصرف دام رسیده و این عمل را از طریق اثر بر روده یا سلول­های دیواره روده به انجام می‌رسانند. دلایل روشنی در تأیید تأثیرگذاری این مواد افزودنی در دست بوده، اما به دلیل ماهیت فیزیولوژیکی دینامیک روده، اغلب در عمل نشان دادن این اثرات بسیار دشوار است (نوید شاد و جعفری صیاد، 1386).

       آنتی‌بیوتیک­ها بیشتر از 50 سال است که در بسیاری از کشور­ها به دلیل مهار اثر باکتری­های مضر دستگاه گوارش به عنوان افزایش دهنده رشد مورد استفاده قرار گرفته­اند. وابستگی شدید به دارو­ها و مواد شیمیایی در تغذیه طیور و نگرانی عمومی از بقایای آن­ها در غذا، موجب شده استفاده از این ترکیبات به عنوان محرک رشد توسط اتحادیه اروپا تحریم شود. با توجه به ممنوعیت استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها در سال­های اخیر (استینر، 2006)، و خسارت­های فراوان ناشی از عدم استفاده از این ترکیبات در جیره مانند کاهش عملکرد رشد و بیماری عفونت نکروزه روده (ون ایمرسیل و همکاران، 2004)، پروبیوتیک­ها و اسیدهای آلی به علت غیر پایدار بودن در جیره، به عنوان جایگزین­های مناسب به طور گسترده­ای در تغذیه طیور مورد استفاده قرار گرفته­اند (ملور، 2000).

     

    1-3- پروبیوتیک­ها و اسید­های آلی

    1-3-1- پروبیوتیک­ها

       پروبیوتیک از کلمه ای یونانی به معنای برای زندگی گرفته شده است. پروبیوتیک طبق تعاریف FAO[2]  و WHO[3] (2001)، میکروارگانیسم های زنده ای هستند که در افزایش جمعیت باکتری‌های مفید در دستگاه گوارش دام و طیور موثر می‌باشد.

       اسیدهای آلی تولیدی توسط پروبیوتیک­ها، به صورت غیر یونیزه (RCOOH) از غشاء باکتری‌های مضر عبور کرده و در داخل سلول باکتری‌های مذکور یونیزه شده و تولید یون‌های هیدروژن و بی‌کربنات می‌نماید و با افزایش اسیدیته و کاهش pH، سلول باکتری را مجبور می‌کند تا برای توازن طبیعی اسیدیته خود، انرژی مصرف نماید و از طرف دیگر یون RCOO- نیز موجب توقف یا کاهش سنتز DNA و پروتئین شده و در مجموع رشد باکتری را کاهش می‌دهد (هینتو و نیورسی، 1996). استفاده از پروبیوتیک­ها با هدف پیشگیری یا درمان بیماری نیز صورت می‌گیرد. آن‌ها می‌توانند نقش پیشگیری را با جبران تغییرات رخ داده در فلورمیکروبی دستگاه گوارش در اثر استرس و تقویت کردن مقاومت حیوان در برابر بیماری ایفا کنند. پروبیوتیک­ها همچنین با افزایش ظرفیت مهار رقابتی فلورمیکروبی دستگاه گوارش در مقابل میکروارگانیسم های بیماریزای با منشأ خارجی، در پیشگیری از بیماری­ها موثرند (نایسبت، 2002). پروبیوتیک­ها شامل بیفیدوباکتر و برخی باکتری­های گرم مثبت نظیر لاکتوباسیل، انتروکوکوس، پدیوکوکوس و باسیلوس­ها، و قارچهایی از جنس ساکارومایسیس[4] (مخمر) می باشند. در واقع لاکتوباسیل و بیفیدوباکتر در حال تکثیر در روده، می‌توانند استقرار جمعیت باکتریایی پاتوژنیک را بواسطه تولید ترکیباتی ساده کاهش دهند (بورل، 2007).

       بطور کلی یک پروبیوتیک باید خصوصیات زیر را داشته باشد تا بتواند به عنوان مکمل در خوراک دام و طیور مورد استفاده قرار گیرد (پترسون و بورخولدر، 2003).

    1- از میزبان منشأ گرفته باشد.

    2- بیماری زا نباشد.

    3- گرم مثبت باشد.

    4- در مراحل فرآوری و ذخیره مواد غذایی پایدار باشد.

    5- در دستگاه گوارش، برابر اسید معده و نمک‌های صفراوی پایدار باشد.

    6- به بافت پوششی روده یا مخاط بچسبد.

    7- ترکیبات مهار کننده تولید کند.

    8-  فعالیت‌های میکروبی را تغییر دهد.

     

    1-3-1-1- اثر پروبیوتیک­ها بر عملکرد طیور

       در تحقیقات مختلفی اثر سودمند پروبیوتیک­ها بر عملکرد جوجه­های گوشتی مشخص شد (زولکیفا و همکاران، 2000؛ گیل و همکاران، 2005؛ رودریگوئز و همکاران، 2005). در مطالعه عشایری­زاده و همکاران ( 2009)، استفاده از پروبیوتیک (پری­مالاگ به میزان 900گرم در تن) در جوجه­های گوشتی نسبت به تیمار­های تغذیه شده با آنتی­بیوتیک فلاوومایسین (650 گرم در تن) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج تحقیق نشان داد که استفاده از پروبیوتیک باعث افزایش وزن سینه و ران نسبت به جوجه­های تغذیه شده با فلاوومایسین شده است. مهاجان و همکاران (2000) گزارش دادند که ظاهرلاشه، میزان آبداری، قوام بافت و بازار پسندی گوشت به طور معنی داری تحت تأثیر پروبیوتیک­ها بهبود می­یابد. نتایج بدست آمده از تحقیق کبیر و همکاران (2004) حاکی از آن است که استفاده از پروبیوتیک­ها اثر مثبتی بر اضافه وزن زنده از هفته دوم تا آخر دوره پرورش در پرندگان واکسینه شده و غیر واکسینه داشته است، که با نتایج حاصل از تحقیق  مونت زوریس و همکاران (2007) در باره افزایش وزن زنده در جوجه­های گوشتی تغذیه شده با پروبیوتیک­ها مطابقت دارد.  مهاجان و همکاران (1999) نیز گزارش داده­اند که مقدار وزن لاشه گرم، وزن لاشه سرد و درصد لاشه به طور قابل توجهی در جوجه های گوشتی تغذیه شده با پروبیوتیک افزایش یافته است. چفای و همکاران (2007) پی بردند که اضافه کردن پروبیوتیک­ها به جیره جوجه­های گوشتی هیچ تفاوت معنی داری از نظر وزن لاشه بوجود نمی­آورد. در بررسی موهان و همکاران (1996) مشخص شد که جوجه­های گوشتی تغذیه شده با پروبیوتیک­ها (باکتری های لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، لاکتوباسیلوس­کازئی، بیفیدوباکتریوم بیفیدوم و قارچ­های آسپرژیلوس اوریزا و تورولوپسیس) افزایش وزن بدن بیشتری نسبت به پرندگان تغذیه شده با آنتی بیوتیک فلاومایسین داشتند. مولدر و همکاران ( 1997) اثر 9 نوع پروبیوتیک تجاری را در دوره 0 تا 4 هفتگی در جوجه های گوشتی بررسی نمودند. این محققین عدم تاثیر این فرآورده­ها را در طی 4 هفتۀ نخست آزمایش بر وزن بدن گزارش نمودند.

       در آزمایشی رحیمی و خاک سفیدی (2006) اثر جیره حاوی پروبیوتیک (بیوپلوس2-ب) را در مقایسه با جیره حاوی آنتی‎بیوتیک (ویرجینیامایسین) در شرایط استرس گرمایی، جهت بررسی عملکرد جوجه­های گوشتی مورد مطالعه قرار دادند. نتایج نشان دادند که افزودن پروبیوتیک باعث بهبود ضریب تبدیل غذایی در 6-4 هفتگی نسبت به گروه شاهد شد، ولی خوراک مصرفی بین تیمارها تفاوت قابل توجهی نداشتند. در تحقیقی مشابه، یعقوب­­فر و همکاران (1388)، تغذیه جوجه­های گوشتی با سه نوع جیره غذایی شامل پروبیوتیک­های پری­مالاگ، ساکارومایسس سرویزیه و آسپیرژیلوس اریزا، تحت شرایط استرس گرمایی مورد بررسی قرار دادند. نتایج آن­ها نشان داد که استفاده از این پروبیوتیک­ها، وزن لاشه را کاهش می­دهد. در تحقیقی کالاواسی و همکاران (2003) پی بردند که مصرف لاکتوباسیل­ها سبب کاهش چربی محوطه شکمی در جوجه­های گوشتی می­شود. کنان و همکاران (2005) گزارش دادند که علت اصلی کاهش لیپید شکمی، هنگام استفاده از پروبیوتیک­ها، افزایش باکتری­های مفید و کاهش فعالیت استیل کوآ کربوکسیلاز برای سنتز اسید چرب می باشد. بررسی کبیر و همکاران (2004) نشان داد، اضافه کردن 2 گرم پروبیوتیک به هر لیتر آب آشامیدنی پرنده بازده ران و سینه را افزایش می­دهد.

     

    1-3-1-2- اثر پروبیوتیک­ها بر pH دستگاه گوارش طیور

    در آزمایش ویزاج و همکاران (2008) مشخص شد که افزودن پروبیوتیک در سطوح 100، 150 و 200 میلی­گرم در هر کیلوگرم به جیره جوجه­های گوشتی، pH شیرابه هضمی را در ایلئوم و سکوم کاهش می­دهد. کلائین هامر و کولن (1999) به این نتیجه رسیدند که اضافه کردن پروبیوتیک­های لاکتوباسیلی به جیره جوجه­های گوشتی موجب کاهش pH در سراسر دستگاه گوارش می­شود. در بررسی رولف (2000) مشخص شد که مکمل پروبیوتیکی باعث تولید اسیدهای چرب فرار، کاهش pH و تولید باکتریوسین­ها می­شود. در تحقیقی دیگر مشخص شد که کاهش pH دستگاه گوارش با افزودن پروبیوتیک بر اثر تولید اسید هیدروکلریک حاصل می گردد (راستال، 2004). نتایج بدست آمده از تحقیق کرال و همکاران (2011)، حاکی از آن است که استفاده از  پروبیوتیک­ به همراه 1درصد سرکه (حاوی 5 درصد اسید مالیک) به جیره پرنده، تاثیر معنی داری بر pH معده و سکوم در مقایسه با گروه شاهد ندارد. بیرناسیاک و همکاران (2007) اثر تغذیه پروبیوتیک­ها (باکتری­های لاکتوباسیلوسی، مخمر­ها و عصاره درخت یوکا) را در مقایسه با آنتی­بیوتیک فلاوومایسین در جوجه­های گوشتی بررسی کردند و گزارش دادند که اضافه کردن پروبیوتیک به میزان 1 گرم در کیلوگرم به جیره آغازین و 5/0 گرم در کیلوگرم به جیره رشد نسبت به جوجه­های تغذیه شده با فلاوومایسین به میزان 14 میلی­گرم در کیلوگرم (تمام دوره پرورش)، pH شیرابه هضمی ایلئومی بیشتری دارد. همچنین براساس نتایج این تحقیق مشاهده شد که pH  شیرابه هضمی در چینه دان، معده، ژژنوم و سکوم تحت تاثیر پروبیوتیک و فلاوومایسین قرار نگرفت.   

     

     1-3-1-3- اثر پروبیوتیک­ها بر فراسنجه­های خونی طیور

    پاندا و همکاران (2006) پی بردند که مکمل سازی پروبیوتیک در جیره جوجه­های گوشتی سبب کاهش معنی داری در میزان غلظت کلسترول سرم خون آن­ها می­شود. در تحقیق طاهرپور و همکاران (2009) پروبیوتیک (پری­مالاگ) به میزان 9/0 کیلوگرم در تن درجیره آغازین و 1کیلوگرم در تن در جیره رشد جوجه­های گوشتی اضافه گردید. نتایج نشان داد که استفاده از پروبیوتیک باعث کاهش میزان کلسترول و LDL سرم خون در 42 روزگی شده است. همچنین گزارش دادند غلظت تری­گلیسیرید، HDL و VLDL کلسترول نسبت به گروه شاهد تغییر چندانی نداشت (05/0P>). مصرف لاکتوباسیل از طریق جیره موجب افزایش پروتئین و تعداد گلبول سفید سرم خون گردیده است. این امر ممکن است بوسیله تحریک تولید آنتی بادی ها و افزایش فعالیت فاگوسیتوزی به تکامل سیستم ایمنی کمک نماید (افشار مازندران و رجب، 1381). بونیک و همکاران (2007) بیان کردند که پروبیوتیک­ها می­توانند از طریق افزایش تعداد لاکتوباسیل­ها در روده و در نتیجه کاهش جذب کلسترول توسط میزبان، میزان کلسترول سرم خون را کاهش دهند. کاهش کلسترول هنگام مصرف پروبیوتیک­ها، می­تواند به ­علت تاثیر این ترکیبات بر سیستم داخلی بدن نیز باشد. مثالی از این تاثیر، افزایش تولید اسیدهای چرب کوتاه زنجیر­ مثل پروپیونات درجوجه­های تغذیه شده با پروبیوتیک­ می­باشد که ممکن است در متابولیسم کبد تداخل ایجاد نماید (گاریدو و همکاران، 2004). کالاواسی و همکاران (2003) فهمیدند که مکمل کردن پروبیوتیک­ها باعث افزایشHDL  و  LDL می گردد، این تحقیقات نشان می دهد که کاهش کلسترول خون می تواند با جذب کلسترول توسط لاکتوباسیلوس­ها مرتبط باشد. رحیمی و خاک‎سفیدی (2006) گزارش دادند که سطح 1/0 درصد از پروبیوتیک باعث افزایش معنی‎دار شمار گلبول‎های سفید خون و کاهش معنی‎دار نسبت هتروفیل به لنفوسیت در شرایط استرس می‎شود که این عوامل در کاهش استرس پرندگان مهم می‎باشند.

     

     

    [1] - Feed additive

    [2]- food and agriculture Organization

    [3]- world Health Organizattion

    1- Saccharomyces cerevisiae

  • فهرست و منابع پایان نامه اثر پروبیوتیک ساکارومایسس سرویزیه و اسیدهای آلی بر مرفولوژی روده، فراسنجه های خونی، قابلیت هضم مواد مغذی و عملکرد رشد جوجه‌‌های گوشتی

    فهرست:

    عنوان ............................................................................................................................... صفحه

    فصل اول: مقدمه و مروری بر تحقیقات گذشته............................................................................. 1

    1-1- مقدمه. 2

    1-1-1- تاثیر سن حیوان بر میکروفلور دستگاه گوارش... 3

    1-1-2- تاثیر محیط بر میکروفلور دستگاه گوارش... 3

    1-1-3- تاثیر تنش بر میکروفلور دستگاه گوارش... 3

    1-1-4- تاثیر ترکیبات ضدباکتریایی بر میکروفلور دستگاه گوارش... 4

    1-1-5- تاثیر خوراک مصرفی بر میکروفلور دستگاه گوارش... 4

    1-2- افزودنی‌های خوراک... 4

    1-3- پروبیوتیک­ها و اسید­های آلی .. 5

    1-3- 1- پروبیوتیک­ها 5

    1-3-1-1- اثر پروبیوتیک­ها بر عملکرد رشد طیور. 6

    1-3-1-2- اثر پروبیوتیکها بر pH دستگاه گوارش طیور. 7

    1-3-1-3- اثر پروبیوتیک ها بر فراسنجه­های خونی طیور. 8

    1-3-1-4- اثر پروبیوتیک ها بر قابلیت هضم مواد مغذی طیور. 9

    1-3-1-5- اثر پروبیوتیک ها بر میکروب­ها و مرفولوژی روده طیور. 10

    1-3-1-6- انتخاب میکروارگانیسم­ها به منظور تولید پروبیوتیک­ها 12

    1-3-1-7- مخمر­ها 12

    1-3-1-7-1- اکولوژی مخمر­ها.. 12

    1-3-1-7-2- موارد کاربرد مخمر­ها 13

    1-3-1-7-3- مخمرهای بیماریزا 13

    1-3-1-7-4- تاثیر مخمر­ها در فساد خوراک... 14

    1-3-1-7-5- استفاده از مخمر به عنوان مکمل تغذیه ای.. 14

    1-3-1-7-6- ساکارو مایسس سرویزیه. 14

    1-3-1-7-6-1- تاریخچه کشف ساکارومایسس سرویزیه. 15

    1-3-1-7-6-2- فرایند رشد ساکارومایسس سرویزیه. 16

    1-3-1-7-6-3- اثر ساکارومایسس سرویزیه بر عملکرد طیور 16

    1-3-1-7-6-4- اثر ساکارومایسس سرویزیه برpH  دستگاه گوارش طیور 17

    1-3-1-7-6-5- اثر ساکارومایسس سرویزیه بر فراسنجه­های خونی طیور 18

    1-3-1-7-6-6- اثر ساکارومایسس سرویزیه بر قابلیت هضم مواد مغذی طیور 19

    1-3-1-7-6-7- اثر ساکارومایسس سرویزیه بر میکروب­ها و مرفولوژی روده طیور 20

    1-3-2-  اسیدهای آلی.. 21

    1-3-2-1- مشخصات اسیدهای آلی.. 21

    1-3-2-2- اسید­های آلی در بدن. 21

    1-3-2- 3- برخی اسید­های آلی مورد استفاده در قالب افزودنی­های خوراک... 22

    1-3-2-3-1- اسید فرمیک... 22

    1-3-2-3-2- اسید لاکتیک... 22

    1-3-2-3-3- اسید مالیک 23

    1-3-2-3-4- اسید سیتریک 23

    1-3-2-3-5- اسید تارتاریک 24

    1-3-2-3-6- اسید ارتو فسفریک... 24

    1-3-2-4- اثراسید­های آلی بر عملکرد طیور 24

    1-3-2-5- اثر اسید­های آلی برpH  دستگاه گوارش طیور 26

    1-3-2-6- اثر اسید­های آلی بر فراسنجه­های خونی طیور 27

    1-3-2-7- اثر اسید­های آلی بر قابلیت هضم مواد مغذی طیور 27

    1-3-2-8- اثر اسید­های آلی بر میکروب­ها و مرفولوژی روده طیور 29

    فصل دوم:  مواد و روش تحقیق............................................................................................... 31

    2-1- محل اجرای آزمایش... 32

    2-2- موقعیت و ابعاد سالن.. 32

    2-3- آماده سازی سالن.. 32

    2-4- واحد آزمایشی.. 33

    2-5- شرایط محیطی پرورش... 33

    2-5-1- دما 33

    2-5-2- رطوبت... 34

    2-5- 3 – نور. 34

    2-5-4- تهویه. 34

    2-5-5- دانخوری و آبخوری.. 35

    2-6- برنامه های بهداشتی و واکسیناسیون. 35

    2-7- تیمارهای آزمایشی.. 36

    2-8- طرح آماری آزمایش... 37

    2-9- تجزیه آماری.. 38

    2-10- تنظیم جیره ها و تجزیه مواد غذایی.. 38

    2-11- صفات مورد بررسی در آزمایش... 39

    2-11-1- اندازه گیری میزان خوراک مصرفی.. 39

    2-11-2-اندازه گیری متوسط افزایش وزن بدن. 40

    2-11-3- متوسط ضریب تبدیل خوراک... 41

    2-11-4- اندازه گیری درصد تلفات... 41

    2-11-5- تعیین میانگین وزن لاشه به صورت درصدی از وزن زنده  در روز 28. 42

    2-11-6- تعیین میانگین قسمتهای مختلف لاشه به صورت درصدی از وزن زنده در روز 28. 42

    2-12- قابلیت هضم ایلئومی ‌مواد مغذی.. 43

    2-13- درصد ماده خشک نمونه­ها 44

    2-14- درصد خاکستر نمونه­ها 44

    2-15- درصد پروتئین نمونه­ها (ایلئومی و خوراک) 45

    2-16- درصد چربی نمونه­ها 45

    2-17- تعیین ضرایب قابلیت هضم. 46

    2-18- آزمایشات بافت شناسی روده 46

    2-19- محاسبه فراسنجه­های خون. 46

    2-20- اندازه گیری pH.. 47

    فصل سوم:  نتایج.. 48

    3-1-  اثر تیمارهای آزمایشی بر صفات تولیدی جوجه­های گوشتی.. 49

    3-2- مقایسه میانگین قسمتهای مختلف لاشه (درصد از وزن زنده) در روز 28. 51

    3-3- اثر تیمارهای آزمایشی بر pH  سنگدان و سکوم. 53

    3-4- اثر تیمارهای آزمایشی بر فراسنجه­های سرم خون جوجه­های گوشتی.. 53

    3-5- اثر تیمارهای آزمایشی بر قابلیت هضم ایلئومی مواد مغذی جوجه­های گوشتی.. 54

    3-6- اثر تیمارهای آزمایشی بر خصوصیات مرفولوژی روده کوچک جوجه­های گوشتی.. 55

    فصل چهارم: بحث... 57

    4-1-  اثر تیمارهای آزمایشی بر صفات تولیدی جوجه­های گوشتی.. 58

    4-2- اثر اسید آلی و مخمر ساکارومایسس سرویزیه بر صفات لاشه. 59

    4-3- اثر تیمارهای آزمایشی بر pH سنگدان و سکوم................................................................ 60

    4-4- اثر تیمارهای آزمایشی بر فراسنجه­های سرم خون جوجه­های گوشتی.................................. 60

    4-5- اثر تیمارهای آزمایشی بر قابلیت هضم ایلئومی مواد مغذی جوجه­های گوشتی.. 61

    4-6- اثر تیمارهای آزمایشی بر خصوصیات مرفولوژی روده کوچک جوجه­های گوشتی............... 63

    4-2- نتیجه گیری کلی.. 65

    4-3- پیشنهادات... 66

    منابع. 67

     

    فهرست شکل­ها........................................................................................................................... صفحه

    شکل 1-1- نمایی از پرز­های زبانی موجود در بخش­های مختلف روده کوچک (مولائی و همکاران، 1385) 11

    شکل 1-2- نمایی از پرز­های انگشتی موجود در بخش­های مختلف روده کوچک (مولائی و همکاران، 1385) 11

     شکل 1-3- ساختار شیمیایی اسید فرمیک... 22

    شکل 1-4- ساختار شیمیایی اسید لاکتیک... 22

    شکل 1-5- ساختار شیمیایی اسید مالیک... 23

    شکل 1-6- ساختار شیمیایی اسید سیتریک... 24

    شکل 1-7- ساختار شیمیایی اسید تارتاریک... 24

    شکل 1-8- ساختار شیمیایی اسید ارتوفسفریک... 24

    شکل2-1- مادر مصنوعی.. 34

    شکل2-2- دانخوری آویز و آبخوری سیفونی برای روز دهم به بعد. 35

     

    فهرست جداول........................................................................................................................... صفحه

    جدول1-1- کلاس بندی ساکارومایسس سرویزیه (یاماموتو ، 2002) 15

    جدول 2-1- شرایط دمایی تأمین شده در کل دوره پرورش... 33

    جدول 2-2- برنامه واکسیناسیون. 36

    جدول 2-3- اجزای تشکیل دهنده جیره­های پایه مورد استفاده در دوره­های (21- 1روزگی) و رشد (42- 22 روزگی) 39

    جدول 3-1- اثرات تیمارهای غذایی بر وزن بدن، افزایش وزن روزانه ، خوراک مصرفی ، ضریب تبدیل غذایی  50

    جدول 3-2- مقایسه میانگین قسمت‌های مختلف لاشه به صورت درصدی از وزن زنده در روز 28.  52

    جدول 3-3- اثر تیمارهای غذایی بر pH  سنگدان و سکوم در روز 28. 53

    جدول 3-4- اثرات تیمارهای غذایی بر فراسنجه‌های خونی در روز 35. 54

    جدول 3-5- اثر تیمارهای آزمایشی بر قابلیت هضم ایلئومی مواد مغذی جوجه­های گوشتی روز 28...        54 

      جدول 3-6- اثر تیمار­های آزمایشی بر خصوصیات مرفولوژی روده کوچک جوجه­های گوشتی 56

    .

    منبع:

    افشار مازندران، ن. و ا. رجب. 1381. پروبیوتیک­ها و کاربرد آن در تغذیه دام و طیور (ترجمه). انتشارات نوربخش. ص 263-302.

    امامی، ن. خ. ب، 1388. تاثیر پربیوتیک فروکتومیکس و اسانس روغنی نعناع بر عملکرد و فعالیت سیستم ایمنی جوجه­های گوشتی. پایان نامه کارشناسی ارشد گروه علوم دامی. دانشکده کشاورزی. دانشگاه صنعتی اصفهان.

    پور رضا، ج. 1385. اصول علمی و عملی پرورش طیور. انتشارات جهاد دانشگاه واحد صنعتی اصفهان. چاپ 8. ص102-103.

    حسنی طباطبایی ع، فیروزی ر. (تالیف).، بیماری های باکتریایی دام.، 1380تهران: دانشگاه تهران، موسسه انتشارات و چاب، ص. 30-25.

    چرچ، د. س. پوند، و. ج. مترجمان: نیکخواه، ع. امانلو.، 1374. اصول تغذیه و خوراک دادن دام. انتشارات جهاد سازندگی زنجان. چاپ دوم. ص 205.

    فاضلی نسب، م.، 1385. اثر توام آنزیم، پروبیوتیک و آنتی بیوتیک بر عملکرد و قابلیت هضم مواد مغذی جوجه­های گوشتی. پایان نامه فوق لیسانس. دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس.

    کریمی ترشیزی، م.ا.، 1384. جداسازی، شناسایی و انتخاب باکتری های اسید لاکتیک مناسب برای تولید پروبیوتیک در تغذیۀ جوجه های گوشتی. رساله دکتری. دانشکده کشاورزی. دانشگاه تربیت مدرس.

    طهماسبی، ع. فلکیان، ک. تقی زاده، ا. بیات، ک. ه. 1389. تأثیر ساکارومایسس سرویسیا، اسید فرمیک و ویرجینیا مایسین بر عملکرد، خصوصیات لاشه و میکروفلورای دستگاه گوارش جوج ههای گوشتی  نشریه پژوهشهای علوم دامی ایران، جلد2، شماره1، ص 61-68 .

    مولائی، س. فرودی، ف. کریمی، ک.، 1389. تاثیر آنزیم های زایلاناز و بتاماناناز و سطوح مختلف انرژی قابل متابولیسم بر مورفولوژی روده کوچک جوجه های گوشتی نر تغذیه شده با جیره هایی بر پایه گندم-سویا. نشریه علوم دامی (پژوهش و سازندگی). شماره 89.

    مهدیزاده، س. م. . لطف الهیان، ه. زارع شحنه، ا. میر هادی، س. ا. حسینی، س. ع. علی نژاد، ع. ر. (1389). اثر­های سطوح مختلف پروبیوتیک بر مرفولوژی، جمعیت میکروبی دستگاه گوارش و خصوصیات سیستم ایمنی جوجه­های گوشتی. نشریه دامپزشکی (پژوهش و سازندگی). شماره 88.

    مکدونالد پی، ادواردز آر. ای. گرین هال جی. اف. دی، مورگان سی. ای.، 1386. تغذیه ی دام، مترجمین نویدشاد بهمن، جعفری صیادی علیرضا؛، رشت، انتشارات حق شناس. ص 697-700.

     نورمحمدی، ر. حسینی، س. م. فرهنگ فر، ه. 1389. اثر اسید سیتریک و مکمل فیتاز میکروبی بر قابلیت هضم ایلئومی پروتئین خام، انرژی قابل متابولیسم ظاهری، کلسیم و فسفر کل جوجه های گوشتی. چهارمین کنگره علوم دامی ایران. پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران (کرج). 225-222.

     وجدانی، ر. و زالی، م. ر. 1382. پروبیوتیک­ها و مکانیسم اثر آنها در پیشگیری و درمان بیماری­های انسان. دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی. شماره 4، ص 319-330.

     یعقوب فر ، ا. رضا پوراسلامی، ر. خرمی، ا. و فرودی، ف. 1388. تاثیر پروبیوتیک بر عملکرد و ترکیبات لاشه جوجه های گوشتی تحت شرایط نرمال و تنش گرمائی. مجله پژوهشهای علوم دامی. جلد ١. 19 شماره 2.

    Abas I., Can Kutay H., Kahraman R., Yasar Toker N., 2007. Effects of Organic Acid and Bacterial Direct-Feed Microbial on Fattening Performance of Kivircik-Male Yearling Lambs. Pakistan Journal of Nutrition 6 (2): 149-154.

    Abaza I.M., Shehata, M.A., Shoieb, M.S., Hassan, I. I., 2008. Evaluation of some natural feed additive in growing chick diets. International Journal of Poultry Science, 7 (9): 872-879.

    Acıkgoz, Z. Bayraktar, H., Altan, O., 2011. Effects of Formic Acid Administration in the Drinking Water on Performance, Intestinal Microflora and Carcass Contamination in Male Broilers under High Ambient Temperature. Asian-Aust. J. Anim. Sci. 24(1):96-102.

    Adil, S., Tufail Banday, T., Ahmad B.G. Saleem M.M., Rehman, M., 1999. Effect of Dietary Supplementation of Organic Acids on Performance, Intestinal Histomorphology, and Serum Biochemistry of Broiler Chicken. Vet Med Int: 479-485.

    Ahmad, I., 2006. Effect of probiotics on broilers performance. International Journal of Poultry Science 5 (6): 593-597.

    Akyurek, H., Yel, A., 2011. Influence of dietary thymol and carvacrol preparationand/or an organic acid blend on growth performance, digestive organs and intestinal microbiota of broilerchickens. African Journal of Microbiology Research. Vol. 5(8): 979-984.

    Akyurek, H., Mehmet Levent Ozduven., Agma Okur, A., Koc, F., Ersin Samli., H., 2011. The effects of supplementing an organic acid blend and/or microbial phytase to a corn-soybean based diet fed to broiler chickens. African Journal of Agricultural Research. Vol. 6(3): 642-649.

    Alcicek, A.,  Bozkurt, M., Cabuk, M., 2004. The effect of a mixture of herbal essential oils, an organic acid or a probiotic on broiler performance. South African Journal of Animal Science: 34 (4): 217-222.

    Alkhalf, A., Alhaj, M., Al-homidan, I., 2010. Influence of probiotic supplementation on blood parameters and growth performance in broiler chickens. Saudi Journal of Bio Sci, doi: 4-5

    24-Alshavabkeh, K., Kanan, A., 2005. Effect of dietary formic acid level on artificially with Salmonella gallinarum. J. Animal sci. Vol. 32.

    25-Al-Natour M Q and Alshawabkeh K M 2005 Using varying levels of formic acid to limit growth of Salmonella gallinarum in contaminated broiler feed. Asian Australian Journal of Animal Sciences. 18: 390-395.

    Angel, R., Applegate, T.J., Christman, M., Dhandu, A.S., 2001. Non-phytate phosphorus sparing effect of phytase and citric acid. when fed to poults. Poult. Sci. 80(Suppl. 1): 134. (Abstr).  

    27-Angel, R., Dhandu, A.S., Applegate, T.J., Christman, M., 2001. Phosphorussparing effect of phytase, 25-hydroxycholecalciferol, and citric acidwhen fed to broiler chicks. Poult. Sci. 80 (Suppl. 1): 133. (Abstr.).

    Ashayerizadeh, A., Dabiri, N., Ashayerizadeh, O., Mirzadeh, K.H., Roshanfekr, H., Mamooee, M., 2009. Effect of dietary antibiotic, probiotic and prebiotic as growth promoters, on growth performance, carcass characteristics and hematological indices of broiler chickens. Pakis. J. Biol. Sci: 12: 52-57.

    Association of Official Analytical Chemists (AOAC)., 2002. Official Methods of Analysis. 17th ed., Association of official analytical chemists, Washington DC., USA.

    Awad, W.A.J., Bohm., E. Razzazi-Fazeli, K., Ghareeb., Zentek, J., 2006. Effect of addition of a probiotic microorganism to broiler diets contaminated with deoxynivalenol on performance and histological alterations of intestinal villi of broiler chickens. Poult. Sci. 85:974–979.

    Balasubramanian, M.K, Bi, E., Glotzer, M., 2004. "Comparative analysis of cytokinesis in budding yeast, fission yeast and animal cells". Current Biology 14 (18): 806–18.

    Barnett, JA., 1975. "The entry of D-ribose into some yeasts of the genus Pichia". Journal of General Microbiology 90 (1): 1–12.

    33-Baurhoo, B., Ferket, P.R., Zhao, X., 2009. Effects of diets containing different concentrations of mannanoligosaccharide or antibiotics on growth performance, intestinal development, cecal and litter microbial populations, and carcass parameters of broilers. Poult. Sci. 88: 2262-2272.

    Baurhoo, B., Phillip, L., Ruiz-Feria, C.A., 2007. Effects of purified lignin and mannan oligosaccharides on intestinal integrity and microbial populations in the ceca and litter of broiler chickens. Poult. Sci. 86: 1070-1078.

    Bedford, M., 2000. Removal of antibiotic growth promoters from poultry diets: Implications and strategies to minimize subsequent problems. World. Poult. Sci. J. 56: 347-365.

    Beheshti, M.H., Rezaei1, M., Niknafs, F., Sayyahzadeh, H., 2010. Dept. of Animal Science, College of Animal Science and Fisheries, Sari Agricultural and Natural Resources Sciences University, P. O. Box 578, Sari, Iran; Zarbal Company, Research and Development unit, Amol, Iran Effect of Combined Probiotic and Organic Acid on some Blood Parameters and Immune System of Broiler Chicks. Book of Proceedings.

    37-Berrang, M.E., Smith, D. P., Hinton, J.r.A., 2006. Organic Acids Placed into the Cloaca to Reduce Campylobacter Contamination of Broiler. J. Appl. Poult. Res. 15: 287– 291.

    Biggs, P., Parsons, C.M., 2008. The Effects of Several Organic Acids on Growth Performance, Nutrient Digestibilities, and Cecal Microbial Populations in Young Chicks. Poultry Science. 87:2581–2589.

    Biggs, P., C.M. Parsons. 2007. The effects of several oligosaccharides on true amino acid digestibility and true metabolizable energy in cecectomized and conventional roosters. Poult. Sci. 86: 1161-1165.

    Biernasiak, J., Sliżewska, K., Libudzisz, Z., Smulikowska, S., 2007. Effect OF Dietary Probiotic Cotaining Lactobacillus Bacteria, Yeast and Yucca Extarct on The Performance and Faecal Microflora of Broiler Chickens. Pol. J. Food Nutr. Sci. 4(A): 19-25.

    41-Boling-Frakenbach, S.D., Snow, J.L., Parsons, C.M., Baker, D.H., 2001. The effect of citric acid on the calcium and phosphorus requirements of chicks fed corn-soybean meal diets. Poult. Sci., 80: 783-788.

    Boling, S.D., Webel, D.M., Mavromichalis, I., Parsons, C.M., Baker, D.H., 2000. The  effects of citric asid on phytatephosphorus utilization in young chicks and pigs. J.  Anim.Sci. 78: 682- 689.

    Bouhnik, Y., Achour, L., Paineau, D., Riottot, M., Attar, A., Bornet, F., 2007. Four-week short chain fructo-oligosaccharides ingestion leads to increasing fecal bifidobacteria and cholesterol excretion in healthy elderly volunteers. Nutrition. J. 6: 42.

    Bozkurt, M., Kucukyılmaz, K., Catlı, A.U., Cınar, M., 2009. The effect of single or combined dietary supplementation of prebiotics, organic acid and probiotics on performance and slaughter characteristics of broilers. South African Journal of Animal Science . 39 (3). 302-304

    Bradley, G.L., Savage, T.F., 1995. The effect of autoclaving a yeast culture of Saccharomyces cerevisiae on turkey poult performance and the retention of gross energy, and selected minerals. Anim. Feed Sci. Technol. 55:1–7.

    46-Bradley, G.L., Savage, T.F., Timm, K.I., 1994. The effects of supplementing diets with Saccharomyces cerevisiae var. boulardii on male poult performance and ileal morphology. Poult. Sci. 73:1766–1770.

    Burel, C., France., 2007. Feeding animal or microflora: the nutritional clima.   Proceeding of European symposium on poultry nutrition, (CD-RoM): 1-11.

    Brul, S., Coote, P., 1999. Preservative agents in foods, mode of action and microbial resistance mechnismes. Intl. J. Food Microbiology. 50:1-17.

    49-Brummer, M., Jansen v.R.C., Moran, C.A., 2010. Saccharomyces cerevisiae cell wall products: The effects on gut morphology and performance of broiler chickens. South African Journal of Animal Science. 40 (1): 14-21.

    50-Bouhnik, Y., Achour, L., Paineau, D., Riottot, M., Attar, A., Bornet, F., 2007. Four-week short chain fructo-oligosaccharides ingestion leads to increasing fecal bifidobacteria and cholesterol excretion in healthy elderly volunteers. Nutrition. J. 6:42.

    Byrd, J.A., Hargis, B.M., Caldwell, D.J., Bailey, R.H., Herron, K.L., McReynolds, J.L., Brewer, R.L., Anderson, R.C., Bischoff, K.M., Callaway, T. R., Kubena, L. F., 2001. Effect of lactic acid administration in the drinking water during preslaughter feed withdrawal on Salmonella and  contamination of broilers. Poult. Sci. 80:278–283.

    52-Canibe, G.R., Enberg, M.R., Jensen, B., 2002. Avn Overview of the effect of organic acids on qut flora and qut health. Danish Institute Agriculture Sciences. Research Center Florida, Denmark.

    Castillo, C., Benedito, J.L., Mendez, J., Pereira, V., Lopez-Alonso, M., Miranda, M., Hernandez, J., 2004. Organic acids as a substitute for monensin in diets for beef cattle. Anim. Feed Sci. Tec., 115: 101- 116.

    Celik, K., Uzatici, A., Erdem, A.A., 2008. Effect of Dietary Humic Acid and Saccharomyces cerevisiae on Performance and Biochemical Parameters of Broiler Chickens. Asian Journal of Animal and Veterinary Advances. 3(5): 344-350.

    Celik, K., Mutlua, M., Uzatici, A., 2007. Effects of probiotic and organic acid on performance and organ weights in broiler chicks. Archiva Zootechnica. 10:51-56.

    Chapman & Hall., (1996). Dictionary of Organic Compounds (6th Edn) , Vol. 1.

    57-Chaveerach, P., Keuzenkamp, D.A., Lipman, L.J.A., Van Knapen, F., 2004. Effect of Organic Acids in Drinking Water for Young Broilers on Campylobacter Infection, Volatile Fatty Acid Production, Gut Microflora and Histological Cell Changes. Poultry Science. 83: 330–334.

    58-Chen, K.L., Kho, W.L., You, S.H., Yeh, R.H., Tang, S.W., Hsieh, C.W., 2009. Effects of Bacillus subtilis var. natto and Saccharomyces cerevisiae mixed fermented feed on the enhanced growth performance of broilers. Poultry Science. 88 :309–315.

    59-Chowdhury, R., Islam, K.M., Khan, M.J., Karim, M.R., Haque, M.N., Khatun, M., Pesti, G.M., 2009. Effect of citric acid, avilamycin and combination on performance, tibia ash and immune status of broilers. Poult. Sci. 88: 1616- 1622.

    60-Chumpawadee, S., Chinrasri, O., Somchan, T., Ngamluan, S., Soychuta, S., 2008 Effect of Dietary Inclusion of Cassava Yeast as Probiotic Source on Growth Performance, Small Intestine (Ileum) Morphologyand Carcass Characteristic in Broilers. International Journal of Poultry Science. 7 (3): 246-250.

    Churchil, R., Mohan, B., 2000. Effect of supplementation of broiler rations with live yeast culure. Cheiron29 (1– 2): 23–27 .

    Cross, D.E., McDevitt, R.M, Hillman, K., Acamovic, T.,  2007. The effect of herbs and their associated essential oils on performance, dietary digestibility and gut microflora in chickens from 7 to 28 days of age. Br Poult Sci. 48: 496-506.

    63-Dalloul, R.A., Lillehoj, H.S., Shellem, T.A., Doerr, J.A., 2003. Enhanced mucosal immunity against Eimeria acervulina in broilers fed a Lactobacillus-based probiotic. Poult. Sci. 82:6266.

    Davidson, W.S., Thompson, T.B., 2007. The structure of apolipoprotein A-I in high density lipoproteins. J. Biol. Chem. 282:  22249-22253.

    65-Davidson, P. M., 2001. Chemical preservatives and natural antimicrobial compounds. in Food Microbiology-Fundamentals and Frontiers. 2nd ed. Doyle, M. P., Beachat, L. R. and Montville, T. J., ed. American Society for Microbiology, Washington, DC: 593627.

    Denli, M., Okan, F., Celik, K., 2003. Effect of dietary probiotic, organic acid and antibiotic supplementation to diet on broiler performance and carcass yield. Pakistan Journal of Nutrition. 2: 89- 91.

    67-De Smet, I., Van Hoorde L., De Saeyer Van de Woeslyne M., Verstraele,W., 1994. In vitro study of bile salt hydrolase (BSH) activity of BSHisogonics Lactobacillus plantarum 80 strains and estimation ofcholesterol lowering through enhanced BSH activity. Microbial Ecol.Health Dis. 7: 315-329.

    Derebasi, E., Demir, E., 2004. Effects of the supplementation of probiotic , prebiotic and organic acid in triticale and soybean meal based broiler diets. XXII Worlds Poultry Congress ,Istanbul , Turkey.

    Dibner, J.J., Buttin, P.,  2002. Use of organic acids as a model to study the impact of gut microflora on nutrition and metabolism. J. Appl. Poult. Res., 11: 453-463.

    Dibner, J., 2004. Organic acids: Can they replace antibiotic growth promoters? Feed Int. 25 (12): 14-16.

    Elmståhl, S., Gullberg, B., Janzon, L., Johnell, O., Elmstahl B,. 1998. "Increased Incidence of Fractures in Middle-aged and Elderly Men with Low Intakes of Phosphorus and Zinc". Osteoporosis International 8 (4): 333-3430.

    Elson, C.E., Qureshi, A.A., 1995. Coupling the cholesterol- and tumor-suppressive actions of palm oil to the impact of its minor constituents on 3-hydroxy-3-ethylglutaryl coenzyme A reductase activity. Prostag. Leukotr. Ess. 52: 205-208.

    Endens, F., 2003. An alternative for antibiotic use in poultry: probiotics. Rev. Bras. Cienc. Avic. Vol: 5: 44-51.

    Fenton, T.W., Fenton, M., 1979. An improved procedure for the determination of chromic oxid in feedand feces. Canadian Journal of Animal Science. 59: 631-634.

    75-Fioramonti, J., Theodorou, V., Bueno, L., 2003. Probiotics and their effect on gut physiology. Best Pract. Res. Clin. Gastroenterol.,17:711-24.

    Fleet, G.H., Praphailong, W., 2001. Yeasts, In: Spoilage of Processed Foods: Causes and Diagnosis, AIFST. Southwood Press: 383–97.

    77-Francis, C., Janky, D.M., Arafa, A.S., Harms, R.H., 1978. Interrelationship of Lactobacillus and zinc bacitracin in diets of turkey poults. Poult. Sci. 57:  1687-1689.

    Friedewald, W.T., Levy, R.I., Fredrickson, D.S., 1972. Estimation of concentration of low-density lipoprotein cholesterol in plasma without use of the ultra-centrifuge. Clin Chem. 18:449–502.

    Fuller, R., 1989. A review: Probiotics in man and animals. Journal of applied bacteriology. 161:365-378.

    Fuller, R., 1992. Problems and prospects. In probiotics. The scientific basis. Ed by Roy Fuller:  377-386. Chapman and Hall, London, UK.

    Fuller.R., Gibson., G.R., 1998. Probiotics and prebiotics: microflora management for improved gut health. Clin Microbiol Infect. 4: 477-480.

    82-Fushimi, T., Tayama, K., Fukaya, M., Kitakoshi, K., Nakai, N., Tsukamoto, Y., Sato, Y., 2001. Acetic acid feeding enhances glycogen repletion in liver and skeletal muscle of rate. J. Nutr. 131: 1973-1977.

    Gao, J., Zhang,  H. J., Yu,  S. H.,  Wu,  S. G., Yoon,  I.,  Quigley,  J., Gao, Y.P., Qi,  G.H., 2008. Effects of Yeast Culture in Broiler Diets on Performance and Immunomodulatory Functions. Poultry Science 87:1377–1384.

    Garcia, V., Catala-Gregori, P., Hernandez, F., Megias, M.D., Madrid, J., 2007. "Effect of Formic Acid and Plant Extracts on Growth, Nutrient Digestibility, Intestine Mucosa Morphology, and Meat Yield of Broilers". The Journal of Applied Poultry Research.

    Garrido, N.M., Skjveheim, M., Oppegaard, H., Sorum, H., 2004. Acidified litter benefits the intestinal flora balance of broiler chickens. Applied and Environmental microbiology. 70: 5208-5213.

    Ghazalah, A.A., Atta, A., Elkloub, M., Kout., Moustafa, M.E.L., Riry, F.H. Shata., 2011. Effect of Dietary Supplementation of Organic Acids on Performance, Nutrients Digestibility and Health of Broiler Chicks. International Journal of Poultry Science. 10 (3): 176-184.

    87-Gil D.L.S.J.R., Storch, O.B., Gil- Turnes C., 2005.  Bacillus Cereus Var. Toyoii and Saccharomyces boulardii increased feed efficiency in broilers infected with Salmonella Enteritidis. Br. Poult. Sci. 46: 494- 497.

    88-Ghasemi, H.A., Tahmasbi, A.M., Moghaddam, G.H., Mehri, M., Alijani, S., Kashefi, E., Fasifi, A., 2006. The effect of phytase and Saccharomyces cerevisiae (SC47) supplementation on performance serum parameters, phosphorous and calcium retention of broiler chickens. Int. Poult. Sci. 5: 162-168.

    Glade, M.J., Sist, M.O., 1988. Dietary yeast culture supplementation enhances urea recycling in equine large intestine. Nutr Reprod Int. 37: 11- 17.

    Griggs, J.P.J.,  2005. "Alternatives to Antibiotics for Organic Poultry Production". The Journal of Applied Poultry Research. 14 (4): 750.

    Gunal, M., Yayli, G., Kaya, O., Karahan, N., Sulak, O., 2006. The effects of antibiotic growth promoter, probiotic or organic acid supplementation on performance, intestinal microflora and tissue of broilers. International Journal of Poultry Science. 5(2):149–155.

    Haddad, S.G., Goussous, S.N., 2005. Effect of yeast culture supplementation on nutrient intake and Rumen Fermentation of Forage Sorghum Hay in Nubian Goat’s Kids. J. Agric. and Biol. Sci. 3: 133-137.

    93-Haj Ayed, M., Laamari, Z., Rekik, B., 2004. Effects of Incorporating an Antibiotic “ Avilamycin” and A  Probiotic “Activis” IN Broiler Diets. Proceedings, Western Section, American Society of Animal Science. Vol. 55: 237-240.

    94-Hernandez, F., Garcia, V., Madrid, J., Orengo, J., Catala, P., Megias, M.D., 2006. Effect of formic acid on performance, digestibility, intestinal histomorphology and plasma metabolite levels of broiler chickens. British Poultry Science.47(1):50–56.

    Higgins, J.P., Higgins, S.E., Vicente, J.L., Wolfenden, A.D., Tellez, G., Hargis, B.M., 2007. Temporal effects of lactic acid bacteria probiotic culture on Salmonella in neonatal broilers. Poult. Sci. 86: 1662-1666.

    Hinton, A.J.r., Buhr, R.J., Ingram, K.D., 2000. Reduction of Salmonella in the crop of broiler chickens subjected to feed withdrawal. Poultry Science. 79: 1566-1570.

    Hooge, D.M., Sims, M.D., Sefton, A.E., Connolly, A., Spring, P.S., 2003. Effect of dietary mannan oligosaccharide, with or without bacitracin or virginiamycin, on live performanceof broiler chickens at relatively high stocking density on new litter. J. Appl. Poult. Res. 12:461–467.

    Hosseini, S., 2011. The Effect of Utilization of Different Levels of Saccharomysec cerevisiae on Broiler Chicken’s Performance. Global Veterinaria 6 (3): 233-236.

    Holten, C.H., Muller, A., Rehbinder, D., 1971. Lactic Acid: Property and Chemistry of Lactic Acid and Derivatives. Germany: Verlag Chemie.

    100-Huang, R.L., Yin, Y. L., Wu, G.Y., Zhang, Y.G., Li, T.J., Li, L.L., Li, M.X., Tang, Z.R., Zhang, J., Wang, B., He, J.H., Nie, X.Z., 2005. Effect of dietary oligochitosan supplementation on ileal digestibility of nutrients and performance in broilers. Poult. Sci. 84: 1383-1388.

    Hu, Y.Y., Rawal, A., Schmidt-Rohr, K.,  2010. Strongly bound citrate stabilizes the apatite nanocrystals in bone. Proceedings of the National Academy of Sciences. 107: 224-225.

    Hyginus, I., Chukwu., 2003. Dietary Saccharomyces cervisiae And Mannan Oligosaccharide Reduced the Deleterious Effects of Heat Stress on White Leghorn Laying Hens.Cooperative Agricultural Research Center, Prairie View A&M University, Prairie View, Texas: 774-746.

    103-Ignatova, M., Sredkova, V., Marasheva,V., 2009Effect OF Dietary Inclosion OF Probiotic ONChickens Performance And Some BloodIndicesBiotechnology in Animal Husbandry 25 (5-6): 1079-1085.

    Iji, P.A., Saki, A.A., Tivey, D.R., 2001. Intestinal structure and func tion of broiler chickens on diets supplemented with a mannanoligosaccharide. J. Sci. Food Agric. 81: 1186- 1192.

    Imaizumi, K., Hirata, K., Yasni, S., Sugano, M., 1992. Propionate enhances synthesis and secretion of bile acids in primary cultured rat hepatocytes via succinyl CoA. Biosci. Biotech. Biochem. 56: 1894-1896.

    Islam, M.W., Rahman, M.M., Kabir, S.M.L., Kamruzzaman, S.M., Islam, M.N., 2004. Effects of probiotics supplementation on growth performance and certain haemato-biochemical parameters in broiler chickens. Bangl. J. Vet. Med. 2: 39-43.

    Jadamus, A., Vahjen, W., Simon, O., 2001. Growth behavior of a spore forming probiotic strain in the gastrointestinal tract of broiler chicken and piglets. Arch. Tierern. Vol: 54: 1-17.

    Jensen, W., Chem, B.J., 2007. The Origin of the Names Malic, Maleic, and Malonic Acid Educ, 84: 924.

    Jean-Luc Legras, Didier Merdinoglu, Jean-Marie Cornuet and Francis Karst., 2007. "Bread, beer and wine: Saccharomyces cerevisiae diversity reflects human history". Molecular Ecology. 16 (10): 2091–2102.

    Jin, L.Z., Ho, Y.W., Abdullah, N., Jalaludin, S., 1997. Probiotics in Poultry. W. P. S. J. 53: 351-368.

    Kabir, S.M.L., Rahman, M.M., Rahman, M.B., Rahman, M.M., Ahmed, S.U., 2004. The dynamics of probiotics on growth performance and immune response in broilers. Int. J. Poult. Sci (3): 361-364.

    Kabir, S.M.L., Rahman, M.M., Rahman, M.B., Hosain, M.Z., Akand, M.S.I., Das, S.K., 2005. Viability of  probiotics in balancing intestinal flora and effecting histological changes of crop and caecal tissues of broilers. Biotechnology. 4: 325-330.

    Kalandakanond-Thongsong, s., Thongsong, B., Chavananiku, V., 2008. Blood Haematological-Cholesterol Profile and Antibody Titer Response of Broilers with Added Probiotic Containing both Bacteria and Yeast or an Antibiotic in Drinking Water. Thai J. Vet. Med. 38(4): 45-56.

    Kalavathy, R., Abdullah, N., Jalaludin, S., Ho, Y.W., 2003. Effects of Lactobacillus cultures on growth performance, abdominal fat deposition, serum lipids and weight of organs of broiler chickens.Br. Poult. Sci. 44: 139-144.

    115-Karaoglu, M., Durdag, H., 2005. The influence of dietary probiotic Saccharomyces cerevisiae supplementation and different slaughter age on the performance, slaughter and carcass properties of broilers. Int. Poult. Sci. 5: 309-316.

    116-Kalbande, V.H., Gaffar, M.A., Deshmukesh, s.v., 1992. Effect of probiotic and nitrofurin on performance of growing commercial pullets. Indian Journal of Poultry Science. 27: 116-117.

    117-Kamel, C., 2001. Tracing modes of action and the roles of plant extracts in non-ruminants: 135-150. In: P.C. Garnsworthy and J.Wiseman (Eds.), Recent Advances in Animal Nutrition, Nottingham University Press, Nottingham.

    Kapila, S., Vibha., Sinha, P.R., 2006. Antioxidative and hypocholesterolemic effect of Lactobacillus casein ssp casei(biodefensive properties of  lactobacilli.indian journal of medical science.vol.60.no.9: 361- 370.

    Kaufmann, K., Annelies S., 2002. Making Sauerkraut and Pickled Vegetables at Home: Creative Recipes for Lactic Fermented Food to Improve Your Health. Google books: Book Publishing Company. ISBN 9781553120377:  112-156

    120-Khosravi, A., Boldaji, F., Dastar, B., Hasani, S., 2008., The Use of Some Feed Additives as Growth Promoter in Broilers Nutrition. International Journal of Poultry Science. 7 (11): 1095-1099.

    Kim, H.S., Ahn, B.S., Chung, S.G., Moon, Y.H., Ha, J.K., Seo, I.J., Ahn, B.H., Lee, S.S., 2006. Effect of yeast culture, fungal fermentation extract and nonionic surfactant on performance of Holstein cows during transition period. Anim. Feed Sci. Technol. 126: 23- 29.

     Kishi, M., Fukaya, M., Tsukamoto, Y., Nagasawa, T., Takehana, K., Nishizawa, N., 1999. Effect of dietary vinegar on the intestinal absorption of calcium in ovariectomized rats. Bioscience, Biotechnology and Biochemistry. 63(5): 905–910.

    123-Klaenhammer, T.R., Kullen, M.J., 1999. Selection and design of probiotics. Int. J. Food Microbiol., 50: 45-57.

    Klieger, PC., 2004. The Fleischmann yeast family. Arcadia Publishing. p. 13.

    Kocher, A., Canolly, a., Zawadzki, j., Gallet, D., 2004. The challenge of finding alternative to antibiotic growth promoters. International Society for Animal Hygiene-Saint Malo. 227-229.

    126-Kral, M., Angelovicova, M., Mrazova, L., Tkacová, J., Kliment, M., 2011.Probiotic and Acetic Acid Effect on Broiler Chickens Performance. Animal Science and Biotechnologies. 44 (1): 62-64. 

    Kumprechtova, D.K., Zobac, P., Kumprecht, I., 2000. The effect of Saccharomyces cerevisiae Sc47 on chicken broiler derformance and nitrogen output, Czech. Anim. Sci. 45: 169-177.

    128-Kumprechtova. I., Zobac. P., 1998. The effect of probiotic preparations containing Saccharomyces cerevisae and Entrococcus facium in diets with different levels of B-vitamins on chicken broiler performance. Czech Journal Animal Science. 43: 63-70.

    Kung, L.E.M., Kreck, J.r., Tung, R.S., 1997. Effects of a live yeast culture and enzymes on in vitro ruminal fermentation and milk production of dairy cows. J. Dairy Sci. 80: 2045-2051.

    Kurtzman, C.P., 1994. Molecular taxonomy of the yeasts. Yeast 10 (13): 1727–40.

    Kurtzman CP, Fell JW., 2005. Biodiversity and Ecophysiology of Yeasts (in: The Yeast Handbook, Gábor P, de la Rosa CL, eds.). Berlin: Springer. 11–30.

    Kurtzman, C.P., Fell, J.W., 2006. "Yeast Systematics and Phylogeny—Implications of Molecular Identification Methods for Studies in Ecology.", Biodiversity and Ecophysiology of Yeasts, The Yeast Handbook, Springer. Retrieved January 7, 2007.

    Kurtzman, C.P., Piskur, J., 2006. Taxonomy and phylogenetic diversity among the yeasts (in Comparative Genomics: Using Fungi as Models. Sunnerhagen P, Piskur J, Eds.). Berlin: Springer. 29–46. ISBN 978-3-540-31480-6.

    Laski, M.E., Wesson, D.E., 2002. Lactic acidosis. In: Acid-Base and Electrolyte Disorders: A Companion to Brenner and Rector’s The Kidney, editedby DuBose TD and Hamm LL. Philadelphia, PA: Saunders: p.835–10.

    Lee, J.G., (Ed.)., 2009. "South East Asia under Japanese Occupation - Harukoe (Haruku)". Children (& Families) of the Far East Prisoners of War: 11-28.

    Legras, J.L., Merdinoglu D, Cornuet JM, Karst F., 2007. "Bread, beer and wine: Saccharomyces cerevisiae diversity reflects human history". Molecular Ecology 16 (10): 2091–102.

    137-Li, D.,  Che, X., Wang, Y., Hong, C., Thacker, P.A., 1998. Effect of microbial phytase, vitamin D3, and citric acid on growth performance and phosphorus, nitrogen and calcium digestibility in growing swine. Animal Feed Science and Technology. 73(1-2): 173–186.

    138-Liem, A., Pesti G.M., Edwards, H.M., 2008. The Effect of Several Organic Acids on Phytate Phosphorus Hydrolysis in Broiler Chicks. Poult. Sci. 87:689-693.

    Lide, D.R., 2005. CRC Handbook of Chemistry and Physics (86th ed.), Boca Raton (FL): CRC Press, ISBN 0-8493-0486-5.

    Loddi, M.M., Maraes, V.M.B., Nakaghi, I.S.O., Tucci, F., Hannas, M.I., Ariki, J.A., 2004. Mannan oligosaccharide and organic acids on performance and intestinal morphometric characteristics of broiler chickens. In proceedings of the 20th annual symposium. Supplement. (1): 45.

    Lovkova, M.Y., Buzuk, G.N., Sokolova, S.M., Kliment’eva, I.,  2001. Chemical features of medicinal plants (Review). Appl Biochem Microbiol. 37:  229-237.

    Lutgendorff1, F., Louis, M., Akkermans, A.,  Johan, D., Soderholm., 2008. The Role of Microbiota and probiotics in Steress-induced Gastro-intestinal damage. Current Molecular Medicine. 8: 282-298.

    Mahajan, P., Sahoo, J., Panda, P.C., 1999. Effects of probiotic feeding and seasons on the growth performance and carcass quality of broilers. Indian J. Poult. Sci. 34, 167-176.

    Mahajan, P., Sahoo, J., Panda, P.C., 2000. Effect of probiotic (Lacto-Sacc) feeding, packaging methods and season on the microbial and organoleptic qualities of chicken meat balls during refrigeratedstorage. J. Food Sci. Technol. Mysore. 37: 67-71.

    145-Maizzo, R.D., M.F. Peralta., Picco, M., 2005. Perfomance productively calidad de la canal en broilers que recibieron lavadara de cerveza (S. cerevisiae). Revista Electronica de vetrinaria REDVET, 12: 1-9.

    146-Markovicv, R., Sefer,  D., Krsticv, M., Petrujkicv, B., 2009. Effect of different growth promoters on broiler performance and gut morphology. Arch Med Vet. 41: 163-169.

    Martin, S.A., Nisbet, B.J, Dean, R.G., 1989. Influence of a commercial yeast supplement on the in vitro ruminal fermentation. Nutr Repro Int. 40:395-403.

    Martini, A., (4 June 1992). "Biodiversity and conservation of yeasts". Biodiversity and Conservation. 1: 324–333.

    Martinez, D.V.M., Fernando, M.M.J., Cristina, D.D.M.S., Marina, d.A.B.M., 2004. Mixture of Formic and Propionic Acid as Additives in Broiler Feeds. Sci. Agric. (Piracicaba, Braz.). v.61, n.4, p.371-375.

    Mellor, S., 2000. Nutraceuticals-alternatives to antibiotics. World Poultry-Elseiver. 16:30-33.

    Miller-Webster, T., Hoover, W.H., Holt, M., Nocek, J.E., 2002. Influence of yeast culture on ruminal Saccharomyces cerevisiae live cells on in vitro mixed ruminal microorganism fermentation. J. Dairy Sci. 85: 2603-2608.

    Misra, A.K., Kuila, R.K., 1992. Use of Bifidobacterium bifidum in the     manufacture of bifidus milk and its antibacterial activ-ity.Lait 72: 213–220.

    Mitsuoka, T., 2002. Research in intestinal flora and functional foods. Jpn. J. Intest. Microbio1. 15: 57-89. Mohan, B., Kadirvel, R., Natarajan, A. and Bhaskaran., 1996. Effect of probiotic supplementation on growth, nitrogen utilization and serum cholesterol in broilers. British Poultry Science. 37: 395-401.

    Moharrery, A., Mahzonieh, M., 2005. Effect of malic acid on visceral characteristics and Coliform counts in small intestine in the broiler and layer chickens. Int. J. Poult. Sci. 4:761-764.

    Montagne, L., Pluske, J.R., Hampson, D.J., 2003. A review of interactions between dietary fiber and the intestinal mucosa, and their consequences on digestive health in young non-ruminant animals. Anim. Feed. Sci. Tech. 108: 95-117.

    Moore. W.E.C., Holdeman. V.L., 1974..  Human fecal flora: The normal flora of 20 JapaneseHawaiians. Appl. Microbial 27. 961-979.

    Moran, E.T., 1982. Comparative nutrition of fowl and swine. The   gastrointestinal systems. University of Guelph.16: 252-260.

    158-Mountzouris K.C., Tsirtsikos P., Kalamara E., Nitsch S., Schatamayr, G., Fegros K., 2007. Evaluation of the efficacy of aprobiotic containing Lactobacillus, Bifidobacterium, Enterococcus andPediococcus strains in promoting broiler performance and modulating cecalmicroflora composition and metabolic activities. Poultry Science, 86: 309-317.

    159-Mountzouris, K.S., Tsitrsikos, P., Palamidi, I., Arvaniti, I., Mohnl, M., Schatzmayr, G., Fegeros, K., 2010. Effect of probiotic inclusion levels in broiler nutrition on  growth performance, nutrientdigestibility, plasma immunoglobulins and cecalmicrofelora composition. Poult. Sci., 88: 49-56.

    Muhammad, S.A., Abdul, S.C., 2010. Review: Using enzymes and Organic Acid in Broiler Diet. J. Poult. Sci., 47: 97-105.

    161-Mulder, R.W.A.W., Havenaar, R., Huis in't Veld, J.H.J., 1997. Intervention strategies: the use of probiotics and competitive exclusion microfloras against contamination with pathogens in pigs and poultry. In: Probiotics 2. Applications and practical aspects. Edited by Roy Fuller: 187-205.

    National Research Council., 1994. Nutrient Requirements of Poultry. 8th rev.ed. National Academy Press, Washington, DC., USA.

    Navidshad, B., Adibmoradi, M., Ansari Pirsaraei, Z., 2009. Effects of dietary supplementation of Aspergillus originated prebiotic (Fermacto) on performance and small intestinal morphology of broiler chickens fed diluted diets. Ital. J. Anim. Sci. 9: 55-60.

    Nisbet, D., 2002. Defined competitive exclusion cultures in the prevention of enteropathogen colonisation in poultry and swine. Antonie van Leeuwenhoek 81: 481–486.

    Nilson,A., Peralta, J.M.F.,.Miazzo, R.D., 2004. Use of brewers yeast (S.cerevisiae) to replace part of the vitamin mineral premix in finisher broiler diets. XXII Worlds Poultry Congress ,Istanbul, Turky.

    Nourmohammadi, R., hoseini, s.M., Fargangfar, H., 2010. Effect of Dietary Acidification on Some Blood parameters and Weekly Performance of Broiler Chickens. Journal of Animal and Veterinary Advances. 9(24): 3092-3097. 

    O’Hara, A.M., Shanahan, F., 2006. The gut flora as a forgotten organ. EMBO Rep., 7: 688-693.

    Onifade, A.A., 1997. Growth performance, carcass characteristics, organs measurement and haematology of broiler chickens fed a high fibre diet supplemented with antibiotics or dried yeast. Nahrung 41: Nr. (6): 370-374.

    Ortiz, L.T., Rodriguez, M.L., Alzueta, C., Rebole, A., Trevino, J., 2009. Effect of inulin on growth performance, intestinal tract sizes, mineral retention and tibial bone mineralisation in broiler chickens Br. Poult. Sci. 50(3): 325-332.

    170-Owens, B., Tucker, L., Collins, M.A., McCracken, K.J., 2008. Effects of different feed additives alone or in combination on broiler performance, gut micro flora and ileal histology. British Poultry Science.49(2): 202–212.

    171-Ozsoy, B., Yalcin, S., 2011. The effects of dietary supplementation of yeast culture on performance, blood parameters and immune system in broiler turkeys: 229-236.

    172-Panda, A.K., Rama Rao, S.V., Raju, M.V.L.N., and Sharma, S.R., 2006. Dietary supplementation of Lactobacillus sporogenes on performance and serum biochemico-lipid profile of broiler chickens. J. Poult. Sci. 43: 217-222.

    173-Parlat, S.S., zcan, M.O., Oguz, H., 2001. Biological suppression of aflatoxicosis in Japanese quail (Coturnix coturnix Japonica) by dietary addition of yeast (Saccharomyces cerevisiae). Res. Vet. Sci. 71: 207–211.

    Partanen, K.H., Mroz, Z., 1999. Organic acids for performance enhancement in pig diets. Nutr. Res. Rev., 12: 117-145.

    Paryad, A., Mahmoudi, M., 2008. Effect of different levels of supplemental yeast (Saccharomyces cerevisiae) on performance, blood constituents and carcass characteristics of broiler chicks. African Journal of Agricultural Research Vol. 3 (12): 835-842.

    Patterson, J.A., Burkholder, K.M., 2003. Application of prebiotics and probiotics in poultry production. Poult. Sci., 82: 627-631.

    Paul, S.K., Samanta, G., Halder, G., Biswas, P., 2007. Effect of a combination of organic acid salts as antibiotic replacer on the performance and gut health of broiler chickens. Livestock Research for Rural Development. 19 (11): 389-395.

    Pelicano, E.R.L, Souza, P.A., Souza, H.B.A., 2005. Intestinal mucosa development in broiler chicken fed natural growth promoters. Revista Brasileira de Ciencia Avicola. 7(4): 287-94.

    Pedroso, A.A., Menten, J.F.M., Racanicci, A.M.C., Longo, FA., Sorbara, JOB., Gaiotto, JB., 2003. Performance and organ morphology of broilers fed microbial or antimicrobial additives and raised in batteries or floor pens. Rev. Bras. Cienc. Avic. vol.5 no.2: 111 – 117.

    Penniston, K.L., Nakada, S.Y., Holmes, R.P., Assimos, D.G., 2008. "Quantitative Assessment of Citric   Acid in Lemon Juice, Lime Juice, and Commercially-Available Fruit Juice Products" (PDF). Journal of Endourology. 22 (3): 567–70.

    181-Rahimi, S.h., Khaksefidi, A., 2006. A comparison between the effects of a probiotic (Bioplus 2B) and an antibiotic (virginiamycin) on the performance of broiler chickens under heat stress condition. Iranian Journal of Veterinary Research. Vol. 7, No. 3, Ser. No. 16.

    Rao, R.S, Prakasham, R.S., Prasad KK, Rajesham S, Sarma PN, Rao L., 2004. "Xylitol production by Candida sp.: parameter optimization using Taguchi approach". Process Biochemistry. 39: 951–56.

    183-Rastall, R., 2004. Bacteria in the gut: Friends and foes and how to alter the balance. J. Nutr. 134: 2022S-2026.

    Report of a Joint FAO/WHO Expert Consultation on Evaluation of Health and Nutritional Properties of Probiotics in Food Including Powder Milk with Live Lactic Acid Bacteria. (October 2001).

    Ricke, S.C., (2003). Perspectivs on the use of organic acids and short chain fatty acids antimicrobials. Poult. Sci. 82: 632-639.

    186-Rodrigues, T.A, Sartor, C., Higgins, S.E, Wolfenden, A.D., Bielke, L.R., Pixley, C.M., Sutton, L., Tellez, G., Hargis, M., 2005. Effect of Aspergillus meal prebiotic (fermacto) on performance of broiler chickens in the starter phase and fed low protein diets. J. Appl. Poult. Res. 14: 665-669.

    Rolfe, R.D., 2000. The role of probiotic cultures in the control of gastrointestinal health. J. Nutr. 130: 396-402.

    Roy, F., 2002. Influence of a propionic acid feed additive on performance of turkey poults with experimentally induced poult enteritis and mortality syndrome. North Carolina State University, Department of Poultry Science, Raleigh. 27695-7635.

    189-Saied, J.M., Al-Jabary, Q.H., Thalij, K.M., 2011Effect of Dietary Supplement Yeast Culture on Production Performance and Hematological Parameters in Broiler Chicks. International Journal of Poultry Science. 10 (5): 376-380.

    190-Samanta, S., Haldar, S., Kumar G.T., 2010. Comparative Efficacy of an Organic Acid Blend and Bacitracin Methylene Disalicylate as Growth Promoters in Broiler Chickens: Effects on Performance, Gut Histology, and Small IntestinalMilieu. Veterinary Medicine International. Article ID 645150, P: 8.

    Samanya, M., Yamauchi, K., 2000. Histological alterations of intestinal villi in chickens fed dried Bacillus subtilis var. natto. Comp. Biochem. Physiol. Physiol. 2002, 133: 95-104.

    192-Sang Jip Ohh, 2011. Meta Analysis to Draw the Appropriate Regimen of Enzyme and Probiotic Supplementation to Pigs and Chicken Diets. Asian-Aust. J. Anim. Sci. Vol. 24, No. 4: 573 – 586.

    Santin, E., Paulillo, A.C., Krabbe, E.L., Alessi, A.C., Polveiro, W.J.C., Maiorka, A., 2003. Low Level of aflatoxin in broiler at experimental Conditions. Use of Cell Wall Yeast as adsorbent of aflatoxin. Archives of veterinary science. 8: 51-55.

    Santin, E., Maiorka, A., Macari, M., Grecco, M., Sanchezi, J.C., Okada, T.M., Myasaka, A.M., 2001. Performance and intestinal mucosa development of broiler chickens fed diets containing Saccharomyces cerevisiae cell wall. J. Appl. Poult. Res. 10: 236-244.

    195-Santoso, U.K., Tanaka, S., Ohtanis., Saksida, M., 2001. Effect of fermented product from Bacillus subtilis on feed efficiency, lipid accumulation and ammonia production in broiler chicks. Asian-australas. J. Anim. Sci. 14: 333 337.

    Santoso, U., Tanaka, K., Ohtanis., 1995. Effect of dried Bacillus subtilis culture on growth, body composition and hepatic lipogenic enzyme activity in female broiler chicks. Br. J. Nutr. 74: 523-529.

    SAS Institute. 2002. SAS/STAT User’s guide: Statistics. Version 9.1. 4th ed. SAS Inst. Inc., Cary, NC.

    Shahbazi, P., Maleknia, N., 1992. General biochemistry. Tehran Univ. Press, 531p. (In Persian) 40.Taranto, M.P., Medigi, M., Perdigon, G., Ruz Holgado, A.P., and Valdez, G.F. 1998. Evidence of hypocholesterolemic of microbial culture in Lactobacillus reuteri in hypocholesterolemic mice. J. Dairy Sci. 81: 2336-2340.

    Sherman, P., Forstner, J.F., Roomi, N., Kharti, I., Forstner, G.G., 1985. Mucin depletion in the intestine of malnourished rats. Am. J. Physiol. 248: 418-423.

    200-Schrezenmeir, J., and de Vrese, M., 2001. Probiotics, prebiotics and synbiotics-approaching a definition. Am. J. Clin. Nutr. 73: 92. 361-364.

    Sims, M.D., Dawson, K.A., Newman, K.E., Spring, P., Hooge, D.M., 2004. Effects of ditery mannan oligosaccharide, bacitracin methylene disalicylate, or both on the live performance and intestine microbiology of turkeys. Poult .Sci 83, 1148-1154.

    Slavikova, E., Vadkertiova, R., 2003. "The diversity of yeasts in the agricultural soil". Journal of Basic Microbiology. 43 (5): 430–36.

    Smirnov, A., Perez, R., Amit-Romach, E., Sklan, D., Uni, Z., 2005. Mucin dynamics and microbial populations in chicken small intestine are changed by dietary probiotic and antibiotic growth promoter supplementation. J. Nutr. Vol: 135: 187-192.

    Solis de los Santos, F., Donoghue, A.M., Farnell, M.B., Huff, G.R., Huff, W.E., Donoghue, D.J., 2007. Gastrointestinal maturation is accelerated in turkey poults supplemented with a mannan-oligosaccharide yeast extract (Alphamune). Poult. Sci. 86: 921-930.

    Snow, J.L., Baker, D.H., Parsons, C.M., 2004. Phytase, citric acid, and 1α-hydroxycholecalciferol improve phytate phosphorus utilization in chicks fed a corn-soybean meal diet. Poult. Sci. 83:1187–1192.

    Spring, p., Wenk, C., Dawson, K.A., Newman, K.E., 2000. The effects of dietary mannan oligosaccharides on caecal parameters and the concentration of enteric bacteria in the caeca of salmonella challenged broiler chicks. Poult. Sci. 79: 205-211.

    Stanley, V.G., Ojo, R., Woldesenbet, S., Hutchinson, D.H., 1993. The use of Saccharomyces cerevisiae to suppress the effects of aflatoxicosis in broiler chicks. Poultry Science, 72: 1867-1872.

    Stappenbeck, T. S., Hooper, L.V., Gordon, J.I., 2002. Developmental regulation of intestinal angiogenesis by indigenous microbes via Paneth cells. Proc. Natl. Acad. Sci. USA. 99: 15451-15455.

    Steiner, T., 2006. Managing gut health. Natural growth promoters as a key to animal performance. Nottingham University Press, Nottingham, UK.

    Stoyan, T., Carbon, J., 2004. "Inner kinetochore of the pathogenic yeast Candida glabrata". Eukaryotic Cell 3 (5): 1154–63.

    Suh, S.O., McHugh, J.V., Pollock, D.D., Blackwell, M., 2005. "The beetle gut: a hyperdiverse source of novel yeasts". Mycological Research 109 (Pt 3): 261–65.

    Taylor, D.J., 2001. Effects of antimicrobials and their alternatives. Br. Poult. Sci. 42: 67-68.

    Taherpour1, K., Moravej, Shivazad, H.M., Adibmoradi, M., Yakhchali, B., 2009. Effects of dietary probiotic, prebiotic and butyric acid glycerides on performance and serum composition in broiler chickens. African Journal of Biotechnology Vol. 8 (10): 2329-2334.

    214-Talebi, e., Zarei, A., Abolfatahi, M.E., 2010. Influence of Three Different Organic Acaid on Broiler Performance. Asian Journal of Poultry Science, 4(1): 7-11. 

    Thompson, J. L., Hinton, M., 1997. Antibacterial activity of formic and propionic acid in the diet of hens on salmonellas in the crop. British Poultry Science. 38: 59-65.

    216-Ulrich, R., 2006. Info-Service Animal Nutrition 82. BASF, Ludwigshafen, Germany. http://www.animal-nutrition. Basf.de/Accessed June 2008.

    Van Immerseel, F., De Buck, J., Pasmans, F., Huyghebaert, G., Haesbtouck, F., Ducatelle, R., 2004. Clostridium perfringens in poultry: an emerging threat for animal and public health. Avi. Path. 33: 537-547. 

    Van Immerseel, F., Cauwerts, K., Devriese, F., Haesebrouck, F. and Ducateller, R., 2002. Feed additives to control Salmonella in Poultry. Worlds Poultry Science Journal 58: 501-513.

    van der Wielen, P.W., Keuzenkamp, D.A., Lipman, L.J., van Knapen, F., Biesterveld, S., 2002. Spatial and temporal variation of the intestinal bacterial community in commercially raised broiler chickens during growth. Microb. Ecol. 44:286–293.

    220-Veizaj, E., Tefaj, M., Manner, K., 2008. Th e effect of the combined probiotic preparation on growth performance, digestibility, microbial composition of intestine and faeces of weaned piglets. Agricultura. 5: 37 – 41.

    Visek, W.J., 1978. Mode of growth promotion by antibiotics. J. Anim. Sci. 46: 1447-1469.

    Waldroup, A., Kaniawato, S., Mauromoustakos, A., 1995. Performance characteristics and microbiological aspects of broiler fed diets supplemented with organic acids. Journal of Food Protection. 58: 482-489.

    Werner Reutemann., Heinz Kieczka., 2002. “Formic Acid” in Ullmann's Encyclopedia of Industrial Chemistry.  Wiley-VCH, Weinheim.

    Williams, N., 1996. "Genome Projects: Yeast genome sequence ferments new research". Science 272 (5261): 481.

    Williams, P., Losa, R., 2001. The use of essential oils and their compounds in poultry nutrition. World’s Poult. 17: 14-5.

    Wilson, R.F., Wilkins, R.J., 1972. J. Sci. Food Agric. 2:377.

    Xu, Z.R., Hu, C.H., Xia, M.S., Zhan, X.A, Wang, M.Q., 2003. Effects of dietary fructo oligosaccharide on digestive enzyme activities, intestinal microbiota and morphology of male broilers. Poult. Sci. 82:  1030-1036.

    Yalcın, S.O., zsoyErol, B.H., Yalcın, S., 2008. Yeast Culture Supplementation to Laying Hen Diets Containing Soybean Meal or Sunflower Seed Meal and Its Effect on Performance, Egg Quality Traits, and Blood Chemistry. J. Appl. Poult. Res. 17: 229–236.

    229-Yalcicnkaya, I., Gungor, T., Basalan, M., 2008. Effects of Mannanoligosaccharide (MOS) from Saccharomyces Cervisiae on Some Interna, Gastrointestinal and Carcass Parameters inBroilers. J. Animal and Veterinary Advance, 7 (7): 789- 792.

    Yamamoto, Y., Osanai, S., Fujiuchi, S., 2002. "[Saccharomyces-induced hypersensitivity pneumonitis in a dairy farmer: a case report]" (in Japanese). Nihon Kokyuki Gakkai Zasshi 40 (6): 484–8.

    Yaman, H., Ulukanli, Z., Elmali, M., Unal, Y., 2006. The effect of a fermented probiotic, the kefir, on intestinal flora of poultry domesticated geese (Anser anser). Revue. Med. Vet. 157: 379-386.

    232-Yang, Y., Iji, P.A., Kocher, A., Thomson, E.,. Mikkelsen, L.L., Choct, M., 2008. Effects of mannanoligosaccharide in broiler chicken diets on growth performance, energy utilisation, nutrient digestibility and intestinal microflora. Br. Poult. Sci. 49: 186-194.

    233-Yang, Y., Iji, P.A., Kocher, A., Mikkelson, L.L., Choct, M., 2007. Effects of mannanoligosaccharides on growth performance, the development of gut microflora, and gut function of broiler chicks raised on new litter. J. Appl. Poult. Res. 16: 280-288.

    234-Young, K.M., P.M. Foegeding., 1993. Acetic, lactic and citric acids and pH inhibition of Listeria monocytogenes Scott A. and the effect on intracellular pH. J. Applied Bacteriol. 74: 515-520.

    Yussefi, K., Rezaei, M.K., Kamyab, A., 2001. Performance of broiler chickens during and following feed restriction at an early age. Br. Poult. Sci. 42.

    Zhang, A.W., Lee, B.D., Lee, S.K., Lee, K.W., An, G.H., Song, K.B., Lee, C.H., 2005. Effects of yeast) Saccharomyces cerevisiae) cell components on growth performance, meat quality, and ileal mucosa development of broiler chicks. Poult. Sci: 84: 1015-1021.

    237-Zulkifli, I., Abdullah, N., Azrin, N.M., Ho, Y.W., 2000. Growth performance and immune response of two commercial broiler strains fed diets contaning Lactobacillus cultures and oxytetracycline under heat stress conditions. Br. Poult. Sci. 41: 593-597.

    .

پروپوزال در مورد پایان نامه اثر پروبیوتیک ساکارومایسس سرویزیه و اسیدهای آلی بر مرفولوژی روده، فراسنجه های خونی، قابلیت هضم مواد مغذی و عملکرد رشد جوجه‌‌های گوشتی, گزارش سمینار در مورد پایان نامه اثر پروبیوتیک ساکارومایسس سرویزیه و اسیدهای آلی بر مرفولوژی روده، فراسنجه های خونی، قابلیت هضم مواد مغذی و عملکرد رشد جوجه‌‌های گوشتی, تز دکترا در مورد پایان نامه اثر پروبیوتیک ساکارومایسس سرویزیه و اسیدهای آلی بر مرفولوژی روده، فراسنجه های خونی، قابلیت هضم مواد مغذی و عملکرد رشد جوجه‌‌های گوشتی, رساله در مورد پایان نامه اثر پروبیوتیک ساکارومایسس سرویزیه و اسیدهای آلی بر مرفولوژی روده، فراسنجه های خونی، قابلیت هضم مواد مغذی و عملکرد رشد جوجه‌‌های گوشتی, پایان نامه در مورد پایان نامه اثر پروبیوتیک ساکارومایسس سرویزیه و اسیدهای آلی بر مرفولوژی روده، فراسنجه های خونی، قابلیت هضم مواد مغذی و عملکرد رشد جوجه‌‌های گوشتی, تحقیق در مورد پایان نامه اثر پروبیوتیک ساکارومایسس سرویزیه و اسیدهای آلی بر مرفولوژی روده، فراسنجه های خونی، قابلیت هضم مواد مغذی و عملکرد رشد جوجه‌‌های گوشتی, مقاله در مورد پایان نامه اثر پروبیوتیک ساکارومایسس سرویزیه و اسیدهای آلی بر مرفولوژی روده، فراسنجه های خونی، قابلیت هضم مواد مغذی و عملکرد رشد جوجه‌‌های گوشتی, پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه اثر پروبیوتیک ساکارومایسس سرویزیه و اسیدهای آلی بر مرفولوژی روده، فراسنجه های خونی، قابلیت هضم مواد مغذی و عملکرد رشد جوجه‌‌های گوشتی, تحقیق دانشجویی در مورد پایان نامه اثر پروبیوتیک ساکارومایسس سرویزیه و اسیدهای آلی بر مرفولوژی روده، فراسنجه های خونی، قابلیت هضم مواد مغذی و عملکرد رشد جوجه‌‌های گوشتی, مقاله دانشجویی در مورد پایان نامه اثر پروبیوتیک ساکارومایسس سرویزیه و اسیدهای آلی بر مرفولوژی روده، فراسنجه های خونی، قابلیت هضم مواد مغذی و عملکرد رشد جوجه‌‌های گوشتی, پروژه دانشجویی درباره پایان نامه اثر پروبیوتیک ساکارومایسس سرویزیه و اسیدهای آلی بر مرفولوژی روده، فراسنجه های خونی، قابلیت هضم مواد مغذی و عملکرد رشد جوجه‌‌های گوشتی
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت