پروژه صورت جریان وجوه نقد

تعداد صفحات: 80 فرمت فایل: word کد فایل: 1766
سال: 1391 مقطع: کارشناسی دسته بندی: حسابداری
قیمت قدیم:۲۱,۶۰۰ تومان
قیمت: ۱۸,۰۰۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه پروژه صورت جریان وجوه نقد

     پروژه برای دریافت درجهء کارشناسی  

    رشته حسابداری

    چکیده

    از نظر اولویت ترتیب و تنظیم اجزاء صورت های مالی اساسی چنانچه مشاهده می شود صورت سود ( زیان) اولین مرحله است ، به طوری که تا زمانی که این صورت تهیه نگردد ، تنظیم صورت سود ( زیان ) انباشته میسر نخواهد بود و به همین ترتیب نیز بدون تهیه صورتهای سود ( زیان ) تنظیم صورت وضعیت مالی امکانپذیر نمی باشد و بر این اساس نیز تا موقعی که صورتهای سود (زیان) و ترازنامه تنظیم نشود تهیه وارائه صورت گردش وجوه نقد بی معنی است. وازنظرنحوه ارتباط مستقیم اجزاء صورتهای مالی نیز بطور خلاصه باید بیان داشت ، که صورت سود(زیان) ازیک طرف ، باحساب موجویهای موادوکالاباصورت وضعیت مالی درارتباط بوده وازسوی دیگرازطریق حساب سود خالص به حساب سود وزیان انباشته مرتبط میگردد،امّا ارتباط صورت گردش وجوه نقد باسایراجزاء صورتهای مالی ازجنس دیگری است زیرااولا ً ابعادارتباط در تمامی زوایای فعالیتهای عملیاتی، سرمایه گذاری و مالی گسترده است، ثانیا ًنحوه ارتباط صورت جریان وجوه نقدبا ترازنامه وصورتهای سودوزیان بطور یکطرفه برقرارمیباشد، بطوریکه این صورت بدون آنکه اطلاعاتی به سایراجزاء صورتهای مالی ارسال نماید تنها اطلاعات مورد نیاز راازاین صورتها دریافت مینماید. ودرست به همین دلیل است که نقش واهمیت خاصیت کنترل کنندگی این جزء ازصورتهای مالی دربین سایراجزاء بیشتر نمایان میگردد.ثالثا ً سود نقدی بدست آمده ازصورت جریان وجوه نقد بمراتب نسبت به سودقابل محاسبه ازصورت سود وزیان به سود اقتصادی نزدیکترودرعین حال مربوط تراست. 

    پیش گفتار

     

     هدف نهایی بشر یا به تعبیر دیگر ، آن چیزی که ازمنفعت فردی ،آنی و گذران الهام نگرفته بلکه به امر جاودان و تغییر ناپذیر منطق وخرد جمعی تجویز شده باشد بالاترین و هماهنگ ترین نشو و نمای توان و انرژی او به سمت مجموعه ای کامل و سازگار است.

    بازآفرینی وقایع و رویدادها درست مانند علم ،انسان را به شناخت جوهر پدیده ها کشانده و باب دانش را به سوی بشریت باز می نماید . حرکت کردن از یک سوی پدیده به دیگر سوی و یابه دیگرسخن ، گذر از سطح به عمق ،لاجرم موجب جهش معرفت حسی به معرفت منطقی وعلمی میگردد . معرفتی که چنین ساخته و پرداخته شده باشد نه بی اساس است و نه بی اعتماد ، بر عکس هر آنچه که بر پایه ی پراتیک در پروسه ی معرفت به طور علمی به عمل آمده باشد جهان عینی را درست تر و کامل تر منعکس مینماید، داشتن یک درک صحیح ، انسان را به شناخت پدیده های اصیل آشنا ساخته و فعالیت های انسانی را در راه رسیدن به هدف مشخص و در تحقق بخشیدن به پیشر فت های علمی ، صنعتی ، اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی دارای اهمیتی اساسی می سازد و بدین گونه است که می توان به حقیقت خدمت کرده و جنبه های اساسی واقعیتهای انسانی را کشف نمود.

    هر نوشته و فرضیه‌ ای می تواند از ارزش علمی خاصی برخوردار باشد حتی اگر هیچ نظریه و فکر مرسوم و رایجی صحت آنرا گواهی ندهد و بر عکس هر گفته و نظری می تواند شبه علمی و غیرمنطقی باشد حتی اگر همه واقعیت های موجود در تائید آن بکوشند. موفقیت اندیشه ای ممکن است به کشف حقایقی منجرگردد که در غیر آن صورت هرگز علنی نمی گردید ، موقعی که جلوی اظهار نظری به هر روش و بهانه ای گرفته شود مخالفان بیشتر از صاحبان آن نظر ضرر می بینند زیرا اگر آن عقیده و فکر درست و صحیح باشد در این صورت کسانی که با آن به مخالفت پرداخته اند ازاین فرصت گرانبها که بطلان را با حقیقت مبادله کنند محروم شده اند و اگر عقیده ای اشتباه باشد باز به هر تقدیر مخالفان زیان دیده اند ، زیرا اگر برخورد عقاید آزاد باشد از اصطکاک سره و ناسره سیمای حقیقت زنده تر و روشن تردیده می شود. هرچند که امتیاز واقعی حقیقت در این است که عقاید علمی اگر چندین بار هم خاموش شوند باز می توانند طی زمانهای مناسب دوباره روشن گردند.                          

     

    فصل اول

    مروری بر پیشینه ی تاریخی

    تا حدود دهه 1930میلادی صورتهای مالی بر مبنای نقد تهیه می شد.تا ان زمان تعیین سود مبتنی برجریانهای نقدی استوار بود واز زمانی که استانداردهای حسابداری رایج شدند,گزارشگری مالی بر مبنای تعهدی استوار گردید.حسابداری تعهدی بعد ازدهه  1940رشد کرد.در سال 1963میلادی از طرف هیأت اصول حسابداری(بیانیه شماره 3) صورت منابع و مصارف پیشنهاد شده,اما تهیه ی ان الزامی نبوده وبصورت اطلاعات مکمل در گزارشهای سالانه ارایه می شد.در سال 1971 در بیانیه  شماره ی 19 هیأت اصول حسابداری تحت عنوان صورت تغییرات در وضغیت مالی تدوین و به جای صورت منابع و مصارف به عنوان جزء لاینفک صورتهای مالی الزامی شناخته شد.وجوه در این بیانیه به مبنای نقد و سرمایه ی در گردش بود.تعریف وجوه به معنای سرمایه در گردش تا سال 1980 حاکم بود.

    بیانیه مفهومی شماره ی 5 هیأت تدوین استانداردهای حسابداری مالی (FASB)تهیه مجموعه صورتهای مالی از جمله صورت جریان های نقدی زمینه الزامی شدن این صورت را فراهم کرد.در سال 1978هیأت تدوین استانداردهای حسابداری مالی (FASB)در بیانیه شماره 95 صورت جریانهای نقدی را تدوین و جایگزین صورت تغییرات در وضعیت مالی بیانیه شماره 19هیأات اصول حسابداری(APB)گردید.

    در سطح بین الملل,کمیته ی استانداردهای بین المللی حسابداری در سال 1977در بیانیه شماره 7 صورت تغییرات در وضعیت مالی را تدوین و تصویب نمود و تاریخ  اجرای ان اول سال 1979تعیین گردید.در سال 1993کمیته ی استاندارد بین المللی صورت جریانهای نقدی را جایگزین صورت تغییرات در وضعیت مالی نمود.در ایران حدود سالهای 1360صورت تغییرات در وضعیت مالی رایج شد.تهیه ی صورت جریانهای نقدی طبق بیانیه شماره(2)استانداردهای حسابداری مالی از سال 1380الزامی گردید.

    در طی سالهای مختلف[1]، صورتهای مالی با توجّه به نیازهای استفاه‌کنندگان تغییر کرده و منجر به تهیّه صورتهای مالی جدیدی نیز شده است. «صورت تغییرات در وضعیت مالی» از جمله صورتهایی بوده که در دهه 80-1970 با تأکید بر سرمایه در گردش جهت ارائه اطلاعات در مورد نقدینگی و توانایی بازپرداخت بدهی‌های مؤسّسات تهیّه می‌شود، امّا اطلاعات این صورت قادر به ارائه اطلاعات کافی در مورد وجه نقد نبوده است. لذا با درک اهمیّت وجه نقد در سالهای اخیر، تهیه «صورت گردش وجوه نقد» توسط کشورهای مختلف انجام شده است. از جمله در هندوستان، از سال 1996 بعضی از بازارهای بورس اوراق بهادار تهیّه آن را اجباری تشخیص داده‌اند و شرکتهای تحت لیست آنها ملزم به تهیّه آن شده‌اند. در این تحقیق اهمیت این صورت مالی و تهیه اطلاعات اضافه‌تر از آن بررسی شده که عبارتند از : شناسایی مطلوبیت اطلاعات فراهم شده توسط صورت گردش وجوه نقد؛ شناسایی محدوده درآمدها و هزینه‌ها؛  بررسی اطلاعاتی که از ترازنامه حاصل می‌شود؛ مطالعه اجزا صورت گردش وجوه نقد؛ شناسایی عواملی که در افشا مناسب اطلاعات ترازنامه تأثیر می‌گذارد؛ نقد و ارزیابی جنبه کیفی صورت گردش وجوه نقد؛ ارائه پیشنهاد جهت پیشرفت کیفی اطلاعات فراهم شده توسط صورت گردش وجوه نقد. تعداد 96 کمپانی از شصت گروه مختلف از صنایع به روش خوشه‌ای انتخاب شدند. در انتخاب نمونه، از هر دو گروه شرکتهایی که بیشترین و کمترین سرمایه، فروش خالص سالانه و سود بعد از مالیات داشته‌اند انتخاب شده است. برای تمامی آنها صورت گردش وجوه نقد، ترازنامه، صورت سود و زیان و جداول و یادداشتهای همراه صورتهای مالی و رویه‌های حسابداری آنها تهیّه و مطالعه شده است. نحوه تجزیه و تحلیل اطلاعات از طریق تفکیک نمونه به دو گروه (شرکتهایی که صورت گردش وجوه نقد آنها کاملاً با اطلاعات ترازنامه قابل مقابله بوده است و شرکتهایی که اطلاعات صورت گردش وجوه نقد آنها با اطلاعات ترازنامه و سایر اطلاعات همراه قابل تطبیق نبوده است) صورت گرفته است. مشاهدات نشان داد: چون تنها اطلاعات سه سال از زمان تهیّه صورت گردش وجوه نقد موجود بود، بررسی کیفی اطلاعات نیاز به سالهای بیشتری دارد؛ شیوه پیشنهادی توسط بازار بورس بمبئی جهت تهیّه این صورت بسیار پیچیده می‌باشد؛ اطلاعات موجود در ترازنامه و صورت سود و زیان و یادداشتهای همراه جهت تطبیق صورت گردش وجوه نقد با این اطلاعات کافی نمی‌باشد و نیاز به اطلاعات تکمیلی می‌باشد؛ بخش سرمایه در گردش در قسمت فعالیتهای عملیاتی و اقلام موجود در بخش فعالیتهای سرمایه‌گذاری بیشترین مغایرتها را با اطلاعات سایر صورتها دارند.

    نتایج تحقیق نشان داد که صورت گردش وجوه نقد در شرکتهایی که این صورت با سایر اطلاعات قابل تطبیق بوده، قابلیت اتکای بیشتری دارد که نشان دهنده سیستم اطلاعاتی حسابداری قوی در شرکت می‌باشد. در شرکتهایی که صورت گردش وجوه نقد آنها با اطلاعات صورتهای دیگر مطابقت نداشت، این احتمال وجود دارد که ورودیها و خروجیهای وجوه نقد آنها اشتباه طبقه‌بندی شده باشد. همچنین معلوم گردید که ناحیه مشکل‌ساز در صورت گردش وجوه نقد از جهت تطبیق با سایر اطلاعات، سرمایه در گردش و فعالیتهای سرمایه‌گذاری می‌باشد. پیشنهاد نهایی این که لازم است این صورت هم مانند سایر صورتهای مالی یادداشتهای همراه برای تعیین اقلام تشکیل دهنده به صورت مقایسه‌ای داشته باشد.

    مقدمه‌

     

    1  .اطلاعات‌ تاریخی‌ مربوط‌ به‌ جریان‌ وجوه نقد می‌تواند در قضاوت‌ نسبت‌ به‌ مبلغ‌، زمان‌ و میزان‌ اطمینان‌ از تحقق‌ جریانهای‌ وجوه نقد آتی‌ به‌ استفاده‌کنندگان‌ صورتهای‌ مالی‌ کمک‌ کند. اطلاعات‌ مزبور، بیانگر چگونگی‌ ارتباط‌ بین‌ سودآوری‌ واحد تجاری‌ و توان‌ آن‌ جهت‌ ایجاد وجه نقد و درنتیجه‌ مشخص‌کننده‌ کیفیت‌ سود تحصیل‌ شده‌ توسط‌ واحد تجاری‌ است‌. علاوه‌ براین‌، تحلیل‌گران‌ و دیگر استفاده‌کنندگان‌ اطلاعات‌ مالی‌ اغلب‌ به‌ طور رسمی‌ یا غیر رسمی‌ مدلهایی‌ را برای‌ ارزیابی‌ و مقایسه‌ ارزش‌ فعلی‌ جریانهای‌ وجه نقد آتی‌ واحدهای‌ تجاری‌ به‌ کار می‌برند. اطلاعات‌ تاریخی‌ مربوط‌ به‌ جریان‌ وجوه نقد می‌تواند جهت‌ کنترل‌ میزان‌ دقت‌ ارزیابیهای‌ گذشته‌ مفید واقع‌ شود و رابطه‌ بین‌ فعالیتهای‌ واحد تجاری‌ و دریافتها و پرداختهای‌ آن‌ را نشان‌ دهد.

    2  .ارزیابی‌ فرصتها و مخاطرات‌ فعالیت‌ تجاری‌ و وظیفه‌ مباشرت‌ مدیریت‌ مستلزم‌ درک‌ ماهیت‌ فعالیت‌ تجاری‌ از جمله‌ نحوه‌ ایجاد و مصرف‌ وجه نقد توسط‌ واحد تجاری‌ است‌. ترازنامه‌، صورتهای‌ عملکرد مالی‌ و صورت‌ جریان‌ وجوه نقد تواماً اطلاعاتی‌ را در مورد وضعیت‌ مالی‌، عملکرد مالی‌ و همچنین‌ نقدینگی‌، توانایی‌ بازپرداخت‌ بدهیها و انعطاف‌پذیری‌ مالی‌ فراهم‌ می‌آورند. بدین‌لحاظ‌ ایجاد ارتباط‌ بین‌ اطلاعات‌ مندرج‌ در صورت‌ جریان‌ وجوه نقد و اطلاعات‌ ارائه‌ شده‌ در صورتهای‌ مالی‌ اساسی‌ دیگر حائز اهمیت‌ است‌.

    3  .اگرچه‌ صورت‌ جریان‌ وجوه نقد اطلاعاتی‌ را درباره‌ جریانهای‌ وجه نقد واحد تجاری‌ طی‌ دوره‌ مالی‌ مورد گزارش‌ ارائه‌ می‌کند، لیکن‌ اطلاعات‌ مزبور جهت‌ ارزیابی‌ جریانهای‌ آتی‌ وجه نقد کفایت‌ نمی‌کند. برخی‌ جریانهای‌ وجه نقد ناشی از معاملاتی‌ است‌ که‌ در دوره‌های‌ مالی‌ قبل‌ رخ‌ داده‌ و بعضاً انتظار می‌رود منجر به‌ جریانهای‌ وجه نقد دیگری‌ در یکی‌ از دوره‌های‌آتی‌ گردد. بدین‌ لحاظ‌ برای‌ ارزیابی‌ جریانهای‌ وجه نقد آتی‌، صورت‌ جریان‌ وجوه نقد معمولاً باید توأم‌ با صورتهای‌ عملکرد مالی‌ و ترازنامه‌ مورد استفاده‌ قرار گیرد.

    4  .از آنجا که‌ صورت‌ جریان‌ وجوه نقد تحت‌ تأثیر برخوردهای‌ متفاوت‌ حسابداری‌ درخصوص‌ معاملات‌ و رویدادهای‌ یکسان‌ در سطح‌ واحدهای‌ تجاری‌ مختلف‌ نیست‌، ارائه‌ آن‌ قابلیت‌ مقایسه‌ جنبه‌ عملیاتی‌ عملکرد مالی‌ واحدهای‌ تجاری‌ مختلف‌ را افزایش‌ می‌دهد.

    5  .اطلاعات‌ ارائه‌ شده‌ در صورت‌ جریان‌ وجوه نقد در مقایسه‌ با صورتهای‌ جریان‌ وجوه‌ مبتنی‌ بر تغییر در سرمایه‌ در گردش‌ دارای‌ مزایای‌ زیر است‌:

    الف.‌صورتهای‌ جریان‌ وجوه‌ مبتنی‌ بر تغییر در سرمایه‌ در گردش‌، ممکن‌ است‌ تغییرات‌ مرتبط‌ با نقدینگی‌ و تداوم‌ فعالیت‌ را پنهان‌ کند. برای‌ مثال‌، کاهش‌ قابل‌ ملاحظه‌ در وجه نقد موجود ممکن‌ است‌ به‌ خاطر افزایش‌ در موجودی‌ مواد و کالا یا بدهکاران‌ پنهان‌ بماند. بدین‌ ترتیب‌، واحدهای‌ تجاری‌ ممکن‌ است‌ علی‌رغم‌ گزارش

    ‌ افزایش‌ در سرمایه‌ در گردش‌، دچار مشکل‌ نقدینگی‌ شوند. به‌گونه‌ای‌ مشابه‌، کاهش‌ در سرمایه‌ در گردش‌ لزوماً بیانگر کمبود نقدینگی‌ و خطر توقف‌ فعالیت‌ واحد تجاری‌ نیست‌.

    ب‌.کنترل‌ وجوه نقد، یک‌ ویژگی‌ معمول‌ فعالیت‌ تجاری‌ است‌ و یک‌ تکنیک‌ تخصصی‌ حسابداری‌ به‌ شمار نمی‌رود. بدین‌ لحاظ‌ جریان‌ وجوه نقد مفهومی‌ است‌ که‌ در مقایسه‌ با تغییرات‌ در سرمایه‌ در گردش‌ از درک‌ و پذیرش‌ بیشتری‌ برخوردار است‌.

    ج .در مدلهای‌ ارزیابی‌ واحدهای‌ تجاری‌، وجه نقد به عنوان‌ یک‌ داده‌ مستقیم‌ کاربرد دارد و لذا1 جریانهای‌ تاریخی‌ وجه نقد می‌تواند در این‌ گونه‌ موارد که‌ اطلاعات‌ مربوط‌ به‌ جریان‌ وجوه‌ مبتنی‌ بر تغییر در سرمایه‌ درگردش‌ فاقد کاربرد است‌، مورد استفاده‌ قرار گیرد.

    د‌ .صورتهای‌ جریان‌ وجوه‌ مبتنی‌ بر تغییر در سرمایه‌ در گردش‌ عمدتاً متکی‌ به‌ تفاوت‌ اقلام‌ دو ترازنامه‌ واحد تجاری‌ است‌ و درنتیجه‌ حاوی‌ اطلاعات‌ جدیدی‌ نیست‌ و تنها اطلاعات‌ موجود را با آرایش‌ متفاوتی‌ ارائه‌ می‌کند. صورت‌ جریان‌ وجوه نقد و یادداشتهای‌ توضیحی‌ مربوط‌ متضمن‌ اطلاعاتی‌ است‌ که‌ در صورتهای‌ جریان‌ وجوه‌ مبتنی‌ بر تغییرات‌ در سرمایه‌ در گردش‌ افشا نمی‌شود.

     

     

    دامنه‌ کاربرد

    6   .    کلیه‌ واحدهای‌ تجاری‌ باید صورت‌ جریان‌ وجوه نقد را طبق‌ الزامات‌ مندرج‌ در این‌ استاندارد تهیه‌ و آن‌ را به عنوان‌ یک‌ صورت‌ مالی‌ مستقل‌ به‌ همراه‌ سایر صورتهای‌ مالی‌ ارائه‌ کنند.

    7  .     استفاده‌کنندگان‌ صورتهای‌ مالی‌ نیازمند اطلاعاتی‌ در خصوص‌ چگونگی‌ ایجاد و مصرف‌ وجه نقد توسط‌ واحد تجاری‌ هستند. این‌ نیاز صرف‌ نظر از ماهیت‌ فعالیتهای‌ واحد تجاری‌ و تلقی‌ یا عدم‌ تلقی‌ وجه نقد به عنوان‌ محصول‌ واحد تجاری‌، وجود دارد، چرا که‌ علی‌رغم‌ تفاوت‌ این‌ واحدها از لحاظ‌ فعالیتهای‌ اصلی‌ درآمد زا، نیاز آنها به‌ وجه نقد عمدتاً از دلایل‌ مشابهی‌ ناشی‌ می‌شود. به عبارت‌ دیگر واحدهای‌ تجاری‌ جهت‌ هدایت‌ عملیات‌، تسویه‌ تعهدات‌ و پرداخت‌ سود سهام‌ تماماً به‌ وجه نقد نیاز دارند.

    8  .     ممکن‌ است‌ استدلال‌ شود که‌ در مورد بانکها، وجه نقد حکم‌ موجودی‌ کالا را دارد و به‌ جای‌ ارائه‌ صورت‌ جریان‌ وجوه نقد، ارائه‌ اطلاعاتی‌ در زمینه‌ منابع‌ سرمایه‌ای‌ بانک‌ مفیدتر خواهد بود. گرچه‌ منابع‌ سرمایه‌ای‌ شاخصی‌ مهم‌ برای‌ ارزیابی‌ تداوم‌ عملیات‌ و انعطاف‌پذیری‌ مالی‌ بانکهاست‌، با این‌حال‌ اعتقاد بر این‌ است‌ که‌ صورت‌ جریان‌ وجوه نقد اطلاعات‌ مفیدی‌ در مورد منابع‌ وجه نقد و نحوه‌ استفاده‌ از آن‌ در اختیار استفاده‌کنندگان‌ صورتهای‌ مالی‌ قرار می‌دهد. با این‌ حال‌ ارائه‌ اطلاعات‌ درباره‌ جریانهای‌ وجه نقد ناخالص‌ عملیاتی‌ توسط‌ بانکها برای‌ استفاده‌کنندگان‌ صورتهای‌ مالی‌ مفید نخواهد بود، چرا که‌ جریانهای‌ وجه نقد ناخالص‌ عملیاتی‌ اغلب‌ ناشی از تصمیمات‌ اشخاص‌ ثالث‌ از قبیل‌ سپرده‌گذاران‌ و دریافت‌کنندگان‌ تسهیلات‌ مالی‌ است‌ و این‌ جریانهای‌ وجه نقد خارج‌ از کنترل‌ روزمره‌ مدیریت‌ بانک‌ است‌. بدین‌ لحاظ‌ در ارتباط‌ با بانکها اعتقاد بر این‌ است‌ که‌ گزارش‌ خالص‌ جریان‌ وجوه نقد عملیاتی‌ همراه‌ با ارائه‌ اطلاعاتی‌ در مورد جریان‌ وجوه نقد ناشی از فعالیتهای‌ سرمایه‌گذاری‌ و تأمین‌ مالی‌ بانک‌ می‌تواند برای‌ استفاده‌کنندگان‌ صورتهای‌ مالی‌ بانکها مفید واقع‌ شود. بدین‌ لحاظ‌ بانکها نیز در دامنه‌ کاربرد این‌ استاندارد واقع‌ می‌شود. نمونه‌ای‌ از صورت‌ جریان‌ وجوه نقد بانکها برمبنای‌ مورد اشاره‌، در پیوست‌ شماره‌ 3 این‌ استاندارد ارائه‌ شده‌ است‌.

    9  .     در مورد شرکتهای‌ بیمه‌ نیز ممکن‌ است‌ استدلال‌ شود که‌ صورت‌ جریان‌ وجوه نقد، اطلاعات‌ مفیدی‌ ارائه‌ نمی‌کند، چرا که‌ برخلاف‌ شرکتهای‌ تولیدی‌، جریانهای‌ ورودی‌ وجه نقدشرکتهای‌ بیمه‌، مربوط‌ به‌ حق‌ بیمه‌های‌ دریافتی‌ است‌که‌ بنابر ماهیت‌، مقدم‌ بر جریانهای‌ خروجی‌ وجه نقد مربوط‌ به‌ خسارتهای‌ پرداختی‌ است‌ و این‌ تقدم‌ و تأخر گاه‌ در حدی‌ است‌ که‌ جریانهای‌ ورودی‌ و خروجی‌ از لحاظ‌ زمانی‌ از یکدیگر فاصله‌ زیادی‌ دارند و لذا صورت‌ جریان‌ وجوه نقد نمی‌تواند اطلاعات‌ مفیدی‌ در مورد نقدینگی‌، تداوم‌ عملیات‌ و انعطاف‌پذیری‌ مالی‌ شرکتهای‌ بیمه‌ ارائه‌ کند. علی‌رغم‌ توجیهات‌ بالا، اعتقاد بر این‌ است‌ که‌ صورت‌ جریان‌ وجوه نقد هرگاه‌ توأم‌ با صورتهای‌ عملکرد مالی‌ و ترازنامه‌ به‌ کار گرفته‌ شود، تصویری‌ جامع‌ از عملکرد مالی‌، وضعیت‌ مالی‌ و انعطاف‌پذیری‌ مالی‌ شرکتهای‌ بیمه‌ ارائه‌ می‌کند. با این‌ حال‌ هرگاه‌ جریانهای‌ وجوه نقد ناشی از بیمه‌های‌ بلندمدت‌ از قبیل‌ بیمه‌ عمر و بیمه‌ بازنشستگی‌ به‌ گونه‌ای‌ اتکا پذیر قابل‌ تفکیک‌ از جریانهای‌ نقدی‌ مربوط‌ به‌ سایر فعالیتهای‌ شرکت‌ باشد (مثلاً از طریق‌ نگهداری‌ حسابهای‌ مستقل‌ جهت‌ فعالیتهای‌ مربوط‌)، انعکاس‌ آنها در متن‌ صورت‌ جریان‌ وجوه نقد توصیه‌ نمی‌شود، مگرآنکه‌ این‌ جریانهای‌ نقدی‌ مربوط‌ به‌ خود شرکت‌ بیمه‌ باشد و مواردی‌ از قبیل‌ برداشت‌ وجه نقد از وجوه‌ مربوط‌ به‌ حسابهای‌ مستقل‌ بلندمدت‌ توسط‌ شرکت‌ را شامل‌ شود.

    10 .    حذف‌ برخی‌ جریانهای‌ نقدی‌ از صورت‌ جریان‌ وجوه نقد شرکتهای‌ بیمه‌ به‌ شرح‌ بند9، به‌ دلیل‌ عدم‌ ارتباط‌ مستقیم‌ با ارزیابی‌ انعطاف‌پذیری‌ مالی‌ واحد تجاری‌ صورت‌ می‌پذیرد. با این حال‌ ممکن‌ است‌ استفاده‌کنندگان‌ صورتهای‌ مالی‌ شرکتهای‌ بیمه‌ نیاز به‌ اطلاعاتی‌ در مورد کل‌ داراییهای‌ نقدگونه‌ این‌ شرکتها جهت‌ تصمیم‌گیری‌ در مورد نقدینگی‌ بلندمدت‌ و تداوم‌ عملیات‌ آنها داشته‌ باشند. در چنین‌ شرایطی‌ می‌توان‌ اطلاعات‌ اضافی‌ را درمورد گردش‌ آن‌ دسته‌ از داراییهای‌ نقدگونه‌ که‌ جریان‌ نقدی‌ مرتبط‌ با آنها در صورت‌ جریان‌ وجوه نقد ارائه‌ نشده‌ است‌، در اختیار استفاده‌کنندگان‌ صورتهای‌ مالی‌ قرار داد.

  • فهرست و منابع پروژه صورت جریان وجوه نقد

    فهرست:

    پیش گفتار ............................................................................................................................................................................9

    فصل اول.............................................................................................................................................................................10

    مروری بر پیشینه تاریخی ............................................................................................................................................11

    مقدمه...............................................................................................................................................................................13

    دامنه کاربرد..................................................................................................................................................................

    تعاریف .........................................................................................................................................................................

    تعریف صورت جریان از نظر کارشناس حسابداری...........................................................................................

    شکل و محتوای صورت جریان های نقدی.......................................................................................................

    هدف صورت جریان وجوه نقد............................................................................................................................

    مزایای صورت جریان های نقدی...........................................................................................................................

    سودمندی صورت جریان وجوه نقد......................................................................................................................

    فصل دوم,..................................................................................................................................................................

    مفهوم وجوه نقد.........................................................................................................................................................

    معادل وجه نقد.............................................................................................................................................................

    معادلهای وجه نقد را چگونه باید گزارش کرد........................................................................................................

    صورت گردش وجوه نقد..............................................................................................................................................

    اطلاعات مربوط به گردش وجوه نقد........................................................................................................................

    مقایسه صورت جریان وجوه نقد با سایر صورتهای وجوه نقد...........................................................................

    مفهوم ورود وخروج وجوه نقد...................................................................................................................................             

    طبقه بندی اطلاعات در صورت حساب گردش وجوه نقد ......................................................................................

    رویکرد مستقیم................................................................................................................................................................

    رویکرد غیر مستقیم........................................................................................................................................................

    مزایای روش مستقیم نسبت به روش غیر مستقیم.................................................................................................

    نحوه ارایه صورت گردش جریان وجوه نقد به روش غیر مستقیم.......................................................................

    نحوه ارایه صورت گردش وجوه نقد به روش مستقیم............................................................................................

    صورت گردش وجوه نقد به عنوان یک صورت مالی اساسی................................................................................

    محدودیت ترازنامه و صورتحساب سود و زیان.......................................................................................................

    طبقه بندی در واحد تجاری.......................................................................................................................................

    افشای مبادلات غیرپولی..............................................................................................................................................

    در روش مستقیم..........................................................................................................................................................

    در روش غیر مستقیم..................................................................................................................................................

    نمونه ای از صورت جریان وجوه نقد به روش غیر مستقیم ..............................................................................

    نمونه ای از صورت جریان وجوه نقد به روش مستقیم........................................................................................

    مثال.................................................................................................................................................................................

    فصل سوم,.....................................................................................................................................................................

    یک قاعده ی اساسی...................................................................................................................................................

    مسولیت صورتهای مالی ............................................................................................................................................

    اجزای صورتهای مالی................................................................................................................................................

    ملاحظات کلی.............................................................................................................................................................

    برای ارایه صورتهای مالی به نحو مطلوب رعایت مواردی الزامیست.......................................................................

    برای ارزیابی ضرورت انحراف از استاندارد حسابداری ..............................................................................................

    رویه های حسابداری.........................................................................................................................................................

    تداوم فعالیت.....................................................................................................................................................................

    مبنای تعهدی ..................................................................................................................................................................

    ثبات رویه در نحوه ی ارایه............................................................................................................................................

    اهمییت و تجمیع............................................................................................................................................................

    تهاتر...................................................................................................................................................................................

    اطلاعات مقایسه ای.......................................................................................................................................................

    ساختار ومحتوا...............................................................................................................................................................

    تشخیص صورتهای مالی..............................................................................................................................................

    دوره ی گزارشگری...........................................................................................................................................................

    به موقع بودن.......................................................................................................................................................................

    اطلاعاتی که در ترازنامه ارایه می شود..........................................................................................................................

    اطلاعاتی که در ترازنامه یا در یادداشتهای توضیحی افشا میشود............................................................................

    واحد تجاری باید مواردی را در ترازنامه و یا در یادداشتهای توضیحی افشا میشود.............................................

    صورت سود وزیان..............................................................................................................................................................

    اطلاعاتی که در صورت سودو زیان ارایه میشود.........................................................................................................

    صورت سود و زیان جامع و تغییرات حقوق صاحبان سرمایه.................................................................................

    صورت جریان وجوه نقد...................................................................................................................................................

    یادداشتهای توضیحی......................................................................................................................................................

    ساختار................................................................................................................................................................................

    افشای رویه های حسابداری.........................................................................................................................................

    سایر مورد افشا................................................................................................................................................................

    تاریخ اجرا.........................................................................................................................................................................

    پیوست نمونه ای از ساختار ترازنامه و صورت سود وزیان.....................................................................................

    فصل چهارم,...................................................................................................................................................................

    صدر حساب....................................................................................................................................................................

    وجوه افتراق و تمایز فعالیتها در  صورت سود و زیان............................................................................................

    نتیجه گیری(خلاصه ای از مطالب گفته شده)........................................................................................................

    منابع و مآخذ...................................................................................................................................................................

     

     

    .

    منبع:

    حسابداری میانه 2 تالیف  دکتر حسن همتی,انتشارات ترمه,پاییز1389

    کتاب اصول و ضوابط حسابداری و حسابرسی :استاندارد های حسابداری(استاندارد شماره ی 1تا32) کمیته ی تدوین استانداردهای حسابداری , ناشر :سازمان حسابرسی (کمیته ی تدوین استانداردهای حسابداری)

     نشریه ی شماره ی 145 سازمان حسابرسی

    تالار گفتگوی حسابداری ,21دسامبر2011

    تازه های حسابداری,7اسفند1390

    واحد تحقیقات شرکت کارگزاری پارس نمودگر

    حسابداری,حسابرسی و مشاوره مالیاتی,امین نظری,2اسفند1386

    تحقیقی به نگارش حمزه عسگری رشتیانی

    حسابداری دات کام

    رادیو ایران

    وبلاگ تخصصی دانشگاه پیام نور واحد سقز

    www.commitment.com

     

    .

پروپوزال در مورد پروژه صورت جریان وجوه نقد , گزارش سمینار در مورد پروژه صورت جریان وجوه نقد , تز دکترا در مورد پروژه صورت جریان وجوه نقد , رساله در مورد پروژه صورت جریان وجوه نقد , پایان نامه در مورد پروژه صورت جریان وجوه نقد , تحقیق در مورد پروژه صورت جریان وجوه نقد , مقاله در مورد پروژه صورت جریان وجوه نقد , پروژه دانشجویی در مورد پروژه صورت جریان وجوه نقد , تحقیق دانشجویی در مورد پروژه صورت جریان وجوه نقد , مقاله دانشجویی در مورد پروژه صورت جریان وجوه نقد , پروژه دانشجویی درباره پروژه صورت جریان وجوه نقد
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت