پایان نامه مطالعه پراکندگی جغرافیایی و نقش عوامل منطقه ای در بروز سرطان روده در استان اردبیل

تعداد صفحات: 94 فرمت فایل: word کد فایل: 784
سال: 1394 مقطع: مشخص نشده دسته بندی: علوم پزشکی
قیمت قدیم:۲۶,۴۰۰ تومان
قیمت: ۲۲,۰۰۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه پایان نامه مطالعه پراکندگی جغرافیایی و نقش عوامل منطقه ای در بروز سرطان روده در استان اردبیل

    پایان نامه جهت دریافت درجه کارشناسی ارشد جغرافیای پزشکی

    مقدمه

    سرطان به‌طور فزاینده‌ای از شایع‌ترین بیماری‌های جهانی در دهه‌های آینده خواهد بود ‌انتظار می‌رود تعداد موارد جدید سرطانی به 15 میلیون نفر در سال 2020 افزایش یابد که حدود 60% این موارد جدید در کشورهای کمتر توسعه یافته ایجاد می‌شوند. سرطان دومین عامل شایع مرگ و میر در کشورهای توسعه‌ یافته و سومین عامل مرگ و میر در کشورهای کمتر توسعه یافته است. در حال حاضر سرطان عامل 12% مرگ و میر در سرتاسر جهان است که در سال‌های آینده روند رو به رشدی خواهد داشت چرا که با افزایش متوسط سنی جمعیت، کنترل نسبی بیماری‌های واگیر و افزایش عوامل خطرمحیطی با افزایش بروز سرطان‌ها مواجه هستیم. بررسی نتایج حاصل از فرایند ثبت سرطان به‌عنوان جزء اصلی برنامه کنترل سرطان مطرح است چرا که اطلاعات حاصل از آن در حوزه‌های گوناگون از جمله بررسی اتیولوژیک، برنامه‌ریزی‌های بهداشتی برای پیشگیری در سطوح اولیه و ثانویه و درمان‌های مراقبتی بیماران دارای کاربرد فراگیر است. نظام ثبت سرطان ابزار اصلی مدیریت و کنترل سرطان‌ها است. این منبع اطلاعاتی نه‌تنها برای مطالعات اپیدمیولوژیک این بیماری، بلکه برای برنامه‌ریزی و پیش‌بینی وقایع، سنجش درستی تحقیقات و تأثیر مداخلات موردنیاز است و بدون داشتن یک نظام ثبت سرطان با استانداردهای تعریف شده قادر به تدوین، اجرا و دوام هیچ برنامه کنترل سرطانی نخواهیم بود. در ایران سرطان به‌طور کلی سومین عامل مرگ و میر است. سالانه بیش از 30. 000 نفر در اثر سرطان جان خود را از دست می‌دهند. تخمین زده می‌شود سالانه بیش از 70. 000 مورد جدید سرطانی در کشور اتفاق بیافتد و با افزایش امید به زندگی و درصد سالمندی در جمعیت کشور انتظار می‌رود بروز موارد سرطانی در دو دهه آینده به دو برابر افزایش یابد. با توجه به منابع موجود، میزان بروز موارد سرطان در کشور براساس شاخص 100 مورد در صد هزار نفر جمعیت برآورد می‌شود. لذا براساس جمعیت کشور در سال 1385 موارد سرطانی، 70166 مورد پیش‌بینی می‌شود. از این تعداد حدود 59786 مورد آن گزارش و ثبت شده است. بنابراین پوشش گزارش کشوری ثبت سرطان سال 1385 بیش از 83% کل موارد سرطان است (عزیزی، 1383). موضوع پراکندگی بیماری ها و انتصاب آن ها به نواحی جغرافیایی مشخص از موضوعات ثابت شده و ریشه دار است که زمینه ایجاد علمی بنام جغرافیای پزشکی را فراهم می کند در تعریف از جغرافیای پزشکی مک گلاشن[1] چنین میگوید:جغرافیای پزشکی از تاثیرات عوامل مختلف محیط در سلامتی انسان بحث میکند او اعتقاد دارد داده های جغرافیایی در مطالعات پزشکی همواره در حال افزایش است و باید داده ها مستمرا جمع آوری و تکمیل گردد (مک گالان[2]، 1972).

    دو علم جغرافیا و و پزشکی (طب) از آغاز و از گذشته های دور وجود داشته است و قدمت این دو علم به اندازه قامت بلند تاریخ خلقت انسان است. دانش بزرگ پزشکی در انجام تحقیقات خود از تحقیقات جغرافیایی بهره برده و می برد و می توانیم به وسیله الگو های بیماری در فضای جغرافیایی ارتباط بین بیماری و شرایط اقتصادی و اجتماعی را کشف نماییم (هانتر، 1974).

    با توجه به این که بشر به ترقیات شگرفی در زمینه های مختلف پزشکی نایل آمده و با وجودی که علت بسیاری از بیماری ها شناخته شده ولی همچنان هستند بیماری هایی که علتشان نا شناخته مانده و جالب این جا است که هر وقت یک بار علت بیماری ناشناخته ای کشف می شود اما بیماری ناشناخته دیگری بر آدمیان حمله می کند. تا 50 سال پیش آرزوی دانش پزشکی مبارزه با سل و جذام بود و امروزه که راه علاج این بیماری ها شناخته شده، انسان قرن بیستم با کابوس سرطان و ایدز همراه است. شک نیست تا علت نا شناخته باشد راه درمان و پیشگیری ناشناخته خواهد ماند. یکی از این مسایل بروز سرطان در پراکندگی خاص جمعیتی است سرطان از جمله بیماری های کشنده و نگران کننده امروزی است که انسان امروزی با آن دست و پنجه نرم می کند و عامل عمده ایجاد کننده آن را عوامل محیطی و ژنتیکی می دانند و نسبت بالایی از سرطان ها مستقیماً با عوامل محیط زیست ارتباط دارند و لازم است که عوامل مؤثر در این مورد تعیین و مشخص گردد (ویلکنسون، 1998).

    سرطان روده بزرگ چهارمین سرطان شایع در ایران است سرطان‌ روده بزرگ از پولیپ‌های غددی منشأ می‌گیرد. پولیپ رشد غیر‌طبیعی توده‌های خوش‌خیم در جدار اعضای بدن است. تبدیل پولیپ به سرطان یک فرایند چند مرحله‌ای است که از تجمع تغییرات ژنتیکی ناشی می‌شود و حداقل ۱۰ سال طول می‌کشد تا پولیپ به سرطان تبدیل شود. بعد از ۵۰ سالگی شانس ابتلا افزایش می‌یابد و در صورت ابتلای یک نفر از بستگان درجه اول و یا دو نفر از بستگان درجه دوم شانس ابتلا به این بیماری ۲ تا ۳ برابر افزایش می‌یابد همچنین در صورت ابتلای یک نفر از بستگان درجه اول که قبل از سن ۵۰ سالگی مبتلا شده باشد شانس ابتلای فرد ۳ تا ۴ برابر افزایش می‌یابد. 5 تا 10 درصد افرادی که به سرطان روده بزرگ مبتلا می‌شوند، نقایص ژنتیکی دارند که منجر به بروز سرطان در سنین پایین‌تر می‌شود. یافتن خانواده‌های دارای نقایص ژنتیک در سنین پایین‌تر برای شروع زودتر اقدامات غربالگری و پیشگیری اهمیت دارد.

    بر این اساس هدف از تحقیق حاضر دست یابی به نقش عوامل منطقه ای در بروز سرطان روده در استان اردبیل میباشد.

    تحقیق حاضر مشتمل بر پنج فصل است :

    در فصل اول به بیان مسئله، ضرورت و اهداف و فرضیه های تحقیق و سپس به روش کار و محدودیت های پژوهش پرداخته شده است.

    در فصل دوم به بیان مبانی نظری و مفاهیم مربوطه پرداخته شده است و واژه های سرطان و سرطان روده مورد بررسی قرار گرفته است.

    فصل سوم شناخت منطقه مورد مطالعه است. در این فصل شهر اردبیل از نظر طبیعی، اقتصادی، اجتماعی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

    فصل چهارم یافته های تحقیق و تجزیه و تحلیل اطلاعات توسط SPSS مورد مطالعه قرار گرفته است.

    فصل پنجم به نتیجه گیری آزمون فرضیه ها و ارائه راهکارهایی جهت بهبود شرایط سرطان روده در اردبیل اختصاص دارد.

     

    پروپوزال مربوط به این پایان نامه در سایت موجود است

  • فهرست و منابع پایان نامه مطالعه پراکندگی جغرافیایی و نقش عوامل منطقه ای در بروز سرطان روده در استان اردبیل

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    اکبری، م.ا. عباچی زاده، ک. خیام زاده، م. طباطبایی، م . اثنی عشری،ف.ج. و همکاران. ( 1387 ). سرطان در ایرا ن. چاپ اول، قم :انتشارات دارالفکر.

    ایروانی، شاهرخ و صادقی، شهریار، 1385، بررسی خصوصیات اپیدمیولوژیک بیماران مبتلا به سرطان روده بستری در بیمارستان شهدا تجریش طی سالهای 1384- 1378، مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی ارتش جمهوری اسلامی ایران، صفحه 501.

    ایروانی، شاهرخ، 1392، سرطان روده به عنوان یک بیماری چند عاملی، مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی ارتش جمهری اسلامی ایران، سال یازدهم، شماره 2، صفحات 157 تا 164.

    آزاد بخت، لیلا و نیکنام، مهدیه، 1391، بررسی ارتباط تغذیه و سرطان روده، مروری بر شواهد اپیدمیولوژیک، مجله تحقیقات نظام سلامت، سال هشتم ، شماره 5.

    بالجانی،اسفندیار(1390) بررسی ارتباط بین سلامت معنوی، مذهب و امید در بیماران مبتلا به سرطان،مجله دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران (حیات) دوره 17 ، شماره 327-37 ،1390

    بیگلریان، اکبر، 1386، تحلیل بقای بیماران مبتلا به سرطان روده و عوامل مربوط به آن، مجله پزشکی کوثر، دوره 12، شماره 4، صفحات 355 تا 345.

    پوراحمد، احمد و همکاران ، 1380 ، جغرافیایپژشکی سرطان مری در ایران ، پژوهشهای . جغرافیایی، دانشگاه تهران شماره 41 ،ص 13

    حاجی زاده، ابراهیم و همکاران، 1390، تحلیل عوامل مرتبط با بقای بیماران مبتلا به سرطان روده با استفاده از مدل مخاطرات جمعی آلن، مجله کوش، جلد13، شماره1 (پیاپی41).

    حیدری، محمد و رحیمی، فرزاد، 1391، بررسی تغییرات بروز سرطان روده در غرب ایران طی 6 سال، مجله بهداشت و توسعه، سال اول، شماره 2.

    رسمی، یوسف و همکاران، 1392، اپیدمیولوژی و هیستوپاتولوژی سرطان روده در شهرستان ارومیه، مجله پزشکی ارومیه، دوره بیست و چهارم، شماره 3، صفحات 170 تا 175.

    رمضانی، بهمن و حنیفی، اعظم ، 1387، شناخت پراکندگی شیوع سرطان روده در استان گیلان، مجله علوم و تکنولوژی محیط زیست، دوره سیزدهم، شماره 2.

    زالی، محمد رضا و همکاران، 1384، بررسی اخص­های مرتبط با سرطان روده در تهران و هفت استان از کشور در فاصله بین سال های 1378 تا 1380، مجله علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی، سال 15، شماره 1، صفحات 15 تا 18.   

    عزیزی ، فریدون ؛و همکاران ، 1383 ، اپیدمیولوژیو کنترل بیماری های شایع در ایران، انتشارات. خسروی،ص 214

    فتوکیان، زهرا و همکاران، 1391، شاخص­های اپیدمیولوژیک و بدخیمی سرطان روده در بیماران مراجعه کننده به کلینیک انکولوژی بیمارستان امام سجاد (ع) رامسر طی سال های 1381 تا 1388، مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی، دوره 20، شماره1، صفحات 110 تا 118.

    مقیمی، بیژن و همکاران، 1390، ارتباط بین افزایش خطر ابتلا به سرطان روده و سابقه فامیلی در افراد مبتلا، مجله کومش، جلد 13، شماره2 (پیاپی42).

    مقیمی، بیژن و همکاران، 1390، سیمای اپیدمیولوژیک و بالینی سرطان روده، مطالعه توصیفی موارد ثبت سرطان در استان فارس (1380 تا 1385) ، فصلنامه طب جنوب، پژوهشکده زیست پزشکی خلیج فارس، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بوشهر، سال چهاردهم، شماره 2، صفحات 114 تا 121.

    مهکی، بهزاد و همکاران، 1391، تنظیم نقشه جغرافیایی میزان بروز سرطان روده در ایران طی دوره 5 ساله با استفاده از روش پواسون کریگیدن منطقه به منطقه، مجله تحقیقات نظام سلامت، سال هشتم، شماره 4.

    یزدانی، جمشید و همکاران، 1389، بررسی الگوی جغرافیایی و دموگرافیک مرگ و میر ناشی از سرطان روده در استان مازندران در سال های 1380 تا 1384، مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران ، دوره بیستم، شماره 79، صفحات 2 تا 7.

    Amram, Y. (2005). Intelligence beyond IQ: The contribution of emotional & spiritual intelligences to effective business leadership. Institute of Transpersonal Psychology.

    Balducci L. Management of cancer in the elderly. Oncology (Williston Park) 2010; 20 (2): 135-43.

    Foler, K.L., Hays, J.C., & Meador, K.G. (2004). Spiritual turning points and perceived control over the life course. International Journal of Aging and Human Development; 59(4), 391-420.

    FULLER, N. J., D. MARIE, F. PARTENSKY, D. VAULOT, A. F. POST, AND D. J. SCANLAN. 1999. Clade-specific 16S rDNA oligonucleotides reveal the predominance of a single marine Synechococcus  lade throughout a stratified water column in the Red Sea. Appl. Environ. Microbiol. 69: 2430–2443.

    HAYES, R. ( 1985), “Strategic Planning: Forward in Reverse?” Harvard Business Review, Nov.-Dec., I I I-19.

    Hunter JM, 1974,: The geography of health and disease. In The challenge of medical geography )Edited by: Chapel Hill(. NC: University of North Carolina, 1-3.

    Larson, J. H., & Holman, T. B. (1997). Predictors of marital quality and stability. Family Relations, 43, 228-237.

    McGlashan ND, 1972, Medical geography: an introduction. In Medical geography: techniques and field studies (Edited by: McGlashan ND). London: Methuen, 3-15.

    Mv Gien, Bejjani BA, Torchia B, Kirkpatrick S, Coppinger J, Ballif BC. The identification of microdeletion syndromes and other chromosome abnormalities: cytogenetic methods of the past, new technologies for the future. Am J Med Genet C Semin Med Genet 2003;145C(4):335-45.

    Nielson, K. A., Yee, D., & Erickson, K. I. (2005). Memory enhancement by a semantically unrelated emotional arousal source induced after learning. Neurobiology of Learning and Memory, 84, 49-56.

    Singh, R.B. et al. (2013). Hypertension and stroke in Asia : Prevalence, control and strategies in developing countries for revention . Journal of Human Hypertension . 14(10/11):749-763.

    Wilkinson P, Grundy C, Landon M, Stevenson S, 1998: GIS in Public Health. In GIS and Health (GISDATA Series 6) (Edited by: Gatrell AC, Löytönen M). Taylor & Francis, 179- 189.

    Wong, D. S. W., Lok, D.P. P., Lo, T. W., & Ma, S.K. (2012) School bullying among  Hong Kong Chinese primary schoolchildren. Youth and Society, 40 (1) 35-54.

    Yang, S. C., & Tung, C. J. (2006). Comparison of internet addicts and non addicts in Taiwanese high school. Computer in Human Behavior, 23, 79- 96.

    .

پروپوزال در مورد پایان نامه مطالعه پراکندگی جغرافیایی و نقش عوامل منطقه ای در بروز سرطان روده در استان اردبیل, گزارش سمینار در مورد پایان نامه مطالعه پراکندگی جغرافیایی و نقش عوامل منطقه ای در بروز سرطان روده در استان اردبیل, تز دکترا در مورد پایان نامه مطالعه پراکندگی جغرافیایی و نقش عوامل منطقه ای در بروز سرطان روده در استان اردبیل, رساله در مورد پایان نامه مطالعه پراکندگی جغرافیایی و نقش عوامل منطقه ای در بروز سرطان روده در استان اردبیل, پایان نامه در مورد پایان نامه مطالعه پراکندگی جغرافیایی و نقش عوامل منطقه ای در بروز سرطان روده در استان اردبیل, تحقیق در مورد پایان نامه مطالعه پراکندگی جغرافیایی و نقش عوامل منطقه ای در بروز سرطان روده در استان اردبیل, مقاله در مورد پایان نامه مطالعه پراکندگی جغرافیایی و نقش عوامل منطقه ای در بروز سرطان روده در استان اردبیل, پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه مطالعه پراکندگی جغرافیایی و نقش عوامل منطقه ای در بروز سرطان روده در استان اردبیل, تحقیق دانشجویی در مورد پایان نامه مطالعه پراکندگی جغرافیایی و نقش عوامل منطقه ای در بروز سرطان روده در استان اردبیل, مقاله دانشجویی در مورد پایان نامه مطالعه پراکندگی جغرافیایی و نقش عوامل منطقه ای در بروز سرطان روده در استان اردبیل, پروژه دانشجویی درباره پایان نامه مطالعه پراکندگی جغرافیایی و نقش عوامل منطقه ای در بروز سرطان روده در استان اردبیل
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت