پایان نامه بررسی مقایسه ای طرحواره های ناسازگار اولیه و کیفیت زندگی در افراد دیالیزی و سالم

تعداد صفحات: 140 فرمت فایل: word کد فایل: 458
سال: 1391 مقطع: مشخص نشده دسته بندی: روانشناسی
قیمت قدیم:۳۳,۶۰۰ تومان
قیمت: ۲۸,۰۰۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه پایان نامه بررسی مقایسه ای طرحواره های ناسازگار اولیه و کیفیت زندگی در افراد دیالیزی و سالم

    پایان نامه جهت دریافت مدرک کارشناسی ارشد

    چکیده

    هدف از پژوهش حاضر بررسی مقایسه ای طرحواره های ناسازگار اولیه و کیفیت زندگی در افراد دیالیزی و سالم بود.پژوهش حاضر از نوع علی – مقایسه ای شاهدی بود. جامعه ی پژوهش حاضر را کلیه افراد دیالیزی که در سال 1390 به مراکز دیالیز بیمارستان بو علی و امام مراجعه کرده اند تشکیل می دهند. نمونه ی پژوهش حاضر را 40 نفر از افراد دیالیزی که به بخش های دیالیز بیمارستان های بوعلی و امام اردبیل مراجعه کرده بودند و 40 نفر از افراد بهنجار تشکیل می دادند. با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس پس از گزینش اولیه از نمونه و مصاحبه بالینی با آنها هر دو گروه پرسشنامه های طرحواره ی یانگ و کیفیت زندگی وابسته به سلامت را تکمیل کردند. داده های پژوهش با استفاده از روش تحلیل واریانس چندگانه در نرم افزار SPSS مورد تحلیل قرار گرفتند.نتایج تحلیل واریانس نشان داد در طرحواره های ناسازگار اولیه  (بریدگی و طرد ، خودگردانی و عملکرد مختل ،  محدودیت های مختل ، دیگر جهت مندی  و گوش به زنگی بیش از حد و بازداری) گروه بیماران دیالیزی نسبت به گروه سالم نمرات بیشتری کسب کردند. (000/0p=). و کیفیت زندگی بیماران دیالیزی نسبت به کیفیت زندگی گروه سالم پایین تر است. و از طریق طرحواره های ناسازگار اولیه بریدگی و طرد، خودگردانی و عملکرد مختل و دیگر جهت مندی می توان کیفیت زندگی را در افراد دیالیزی پیش بینی کرد.طرحواره های ناسازگار مبنای نظری مناسبی جهت تبیین اختلالات روانی و کیفیت زندگی بیماران دیالیزی بشمار می آیند و تلویعات عملی متنوعی جهت ملاحظات روانشناسی دارند.

     

    مقدمه

    بیماریهای مزمن کلیوی از جمله بیماری هایی هستند که نه تنها سلامت جسمی بلکه ابعاد دیگر سلامتی را نیز به مخاطره می اندازند، از این رو، برنامه ریزی جامع برای این بیماران اجتناب ناپذیر می  می نماید. این بیماران در طیف وسیعی از مشکلات قرار می گیرند که شامل مشکلات جسمی،  روانی، اقتصادی و اجتماعی می شود که در مجموع  کیفیت زندگی آنها را تحت تاثیر قرار می دهد. ( علی طیبی 1388) دفع مواد زاید،  تنظیم دقیق مایعات و ترکیبات شیمیایی، ترشح برخی از هورمون ها و فعال نمودن ویتامین D از جمله فعالیت های کلیه ها در بدن هستند. اما زمانی که در اثر بیماری های مختلف بیش از 95% منبع کلیه تخریب شود، تجمع سموم در بدن به حدی می رسد که ادامه­ی حیات بدون استفاده از دیالیز یا پیوند کلیه مقدور نخواهد بود. ( کاجباف زاده 1983)

    از موضوعاتی که می توان آنرا در مورد بیماران دیالیزی مورد بررسی قرار داد،  دو مفهوم کیفیت زندگی وابسته به سلامت و طرحواره های ناسازگار اولیه است چه بسا دیالیز بتواند تاثیرات مخربی در کیفیت زندگی افراد بر جا گذاشته و همچنین طرحواره های ناسازگار اولیه آنها را فعال کند. بنابراین بررسی این موضوعات می تواند مفید باشد. بنابر تعریف سازمان بهداشت جهانی کیفیت  زندگی درک افراد از موقعیت خود در زندگی از نظر فرهنگ، سیستم ارزشی که در آن زندگی می کنند، اهداف، انتظارات، استانداردها و اولویت هایشان است. پس موضوعی کاملاً ذهنی بوده و توسط دیگران قابل مشاهده نیست و بر درک افراد از جنبه های مختلف زندگی استوار است (بونومی، پاتریک و بوشنل[1]، 2000، 1 سازمان جهانی بهداشت 1996) کیفیت زندگی معیار مهمی است که اثر بخشی مراقبت های بهداشتی، سطح سلامتی و حس خوب زیستن را نشان داده و پیش بینی وقوع مرگ و میر و میزان بستری بیمار در بیمارستان را میسر می سازد با توجه به اینکه کیفیت زندگی ممکن است تحت تاثیر تغییرات کلینیکی ناشی از بیماری و عوارض مربوط به آن قرار گیرد، کسب اطلاعات در این زمینه می تواند در شناسایی بیماران در معرض خطر مفید واقع شود کاهش کیفیت زندگی در بیماران دیالیز در زمینه­ی  فعالیت های روزانه توانایی فرد را کاهش دهد, باعث از دست دادن شغل و تبعیض های شغلی شود و موجب وابستگی فرد به دیگران و کاهش اعتماد به نفس شود و موجب اضطراب، افسردگی، خستگی، پرخاشگری و اختلالات عصبی و هورمونی بیمار شود (رامبدی 1387).

    اختلالات روانپزشکی در بیماران دیالیزی تا 55 درصد گزارش شده است. مشکلات روحی و روانی موجب کاهش کیفیت زندگی بیمار مبتلا به نارسایی کلیه می شود (شریف 1386) کیفیت زندگی افراد مبتلا به بیماری های مزمن با ویژگی های فردی آنها ارتباط دارد و در حقیقت مهارت های سازگاری افراد در موقعیت های مختلف زندگی، به آنچه که قبلاً درباره کنترل خود آموخته اند، بستگی دارد. از این رو، پاسخ های آنها در رویارویی با شرایط گوناگون زندگی متفاوت است. بیماری های فیزیکی از موقعیت هایی هستند که برای پاسخ ها تاثیر دارند (طیبی و همکاران، 1389). یکی از مهمترین مولفه های نظریه­ی شناختی اختلالات روانی ناشی از بیماری های جسمی،  طرحواره ها هستند.

    فرض بر این است که طرحواره ها در نتیجه ارتباط متقابل بین عواملی بیولوژیک و محیط دوران کودکی شکل می گیرند.

    طرحواره های ناسازگار اولیه یعنی موضوعات ثابت و دراز مدتی که در دوران کودکی به وجود            می آیند به زندگی بزرگسالی راه می یابد و تا حد زیادی ناکارآمدند، این طرحواره ها الگوهایی برای پردازش تجارب بعدی محسوب می شوند (گرین هاوس، کولنیزو شاو، 2003؛ سلیگمن، شولمن و ترایون، 2007). پردازش طرحواره ای به راحتی و بدون اینکه نیازمند توجه از سوی بیمار باشد صورت می گیرند و حالتی خود آیند دارد (صاحبی، حمیدپور، 1383). یانگ (1999) بر این باور است که طرحواره ای ناسازگار در افراد به تجربه رویدادهایی منفی در زندگی منجر می شود و حضور چنین رویدادهایی در زندگی شخص باعث احساس فشار روانی بیش از حد می شود. کسانی که از طرحواره های ناسازگار به طور افراطی استفاده می کنند، تحت تاثیر حوادث منفی زندگی قرار می گیرند (مک کالوگ، بلا، کیل پاتریک و جانسون، 2001).

    رایکر بوئر و دی یو (2009) بیان داشته اند که طرحواره ای یکسانی در سنین کودکی وجود دارد و افرادی که از طرحواره ای سازگار استفاده می نمایند، توانایی بهتری برای مقابله فشار روانی داشته و زمانی که در زندگی با حادثه ای فشارزا مواجه می شوند، کمتر احتمال دارد که دچار مشکلات روانی شوند.

    نظر رامستد (2001) بر این است که چگونگی فایق آمدن افراد بر حوادث منفی زندگی ممکن است در کیفیت زندگی آنها نقش موثری داشته باشد. چنین افرادی حوادث منفی زندگی را از حوادث مثبت جدا کرده و توجهشان را بر حوادث مثبت متمرکز می کنند.

    با توجه به این که تاکید اغلب مطالعات انجام شده در ایران بر شیوع مشکلات روانی بیماران دیالیزی مخصوصا به صورت اضطراب و افسردگی بوده و همچنین با توجه به تاثیرات دیالیز بر عملکرد جسمانی،  روانی و تاثیر آن بر کیفیت زندگی و سیر بیماری و فراوانی این بیماری در جامعه ما بررسی شده است هدف این پژوهش این است که تلاش می شود تا ضمن شناسایی طرحواره ها ناسازگار اولیه بیماران دیالیزی به شناسایی و مطالعه تاثیر آن بر جنبه های مختلف کیفیت زندگی و مقایسه­ی این نتایج با افراد سالم انجام شود.

     

     

    [1]- Bonomi A, patric, and Bushnell

  • فهرست و منابع پایان نامه بررسی مقایسه ای طرحواره های ناسازگار اولیه و کیفیت زندگی در افراد دیالیزی و سالم

    فهرست:

    فصل اول. ش‌

    فصل اول : کلیات پژوهش

    مقدمه 1

    بیان مسئله 4

    ضرورت و اهمیت پژوهش... 8

    اهداف پژوهش... 9

    فرضیه ها 10

    تعاریف نظری و عملیاتی متغیرها 11

    نارسایی  کلیه و دیالیز. 11

    کیفیت زندگی وابسته به سلامت.. 12

    طرحواره های ناسازگار اولیه 13

    فصل دوم : پیشینه نظری

    دیالیز. 15

    همودیالیز چیست؟ 15

    همودیالیز‌ها و تغذیه آنها 18

    مشکلات روحی روانی در بیماران دیالیزی. 19

    درمان روانی بیماران دیالیزی در دو حوزه انجام می‌شود 20

    نحوه برخورد با مشکلات روحی، روانی بیماران دیالیزی. 23

    بیماران همودیالیزی و مشکلات داروهای روان- درمانی. 24

    اولین همودیالیز و اهمیت آن. 25

    جنبه‌های روانی- اجتماعی درمان دیالیز. 26

    برای تطابق بیمار با دیالیز سه مرحله وجود دارد: 27

    کیفیت زندگی در بیماران دیالیزی. 27

    منابع ایجاد استرس در بیماران دیالیز. 28

    واکنش‌های روانی بیماران دیالیزی. 29

    تأثیرات عدم همکاری بیماران دیالیزی. 30

    اختلالات جنسی در بیماران دیالیزی. 33

    نوتوانی بیماران دیالیزی. 34

    کیفیت زندگی. 36

    تاریخچه و پیدایش مفهوم کیفیت زندگی. 36

    تعریف کیفیت زندگی. 38

    سنجش کیفیت زندگی. 40

    کیفیت زندگی وابسته به سلامت.. 41

    طرح‌واره‌های ناسازگار اوّلیه 44

    تاریخچۀ سازۀ طرح‌واره 44

    تعریف طرحواره 45

    - تعریف طرحواره از نظر یانگ.. 46

    - ویژگی‌هایی طرحواره‌های غیرانطباقی اولیه 46

    ریشه‌های تحولی طرح‌واره‌ها 49

    تجارب اولیۀ زندگی. 50

    خلق‌وخوی هیجانی. 52

    حوزه‌های طرح‌واره و طرح‌واره‌های ناسازگار اولیه 54

    حوزۀ اول: بریدگی و طرد 54

    حوزۀ دوم: خودگردانی و عملکرد مختل. 56

    حوزۀ سوم: محدودیت‌های مختل. 57

    حوزۀ چهارم: دیگر جهت‌مندی. 58

    حوزۀ پنجم: گوش به زنگی بیش از حد و بازداری. 60

    عملکردهای طرح‌واره 62

    سه سبک مقابله ای ناسازگار 62

    تسلیم طرح‌واره 62

    اجتناب طرح‌واره 63

    جبران افراطی طرح‌واره 64

    پاسخهای مقابله‌ای. 64

    ذهنیت‌های طرح‌واره‌ای. 65

    ده ذهنیت طرح‌واره‌ای. 65

    هدف تصویرسازی ذهنی در سنجش... 67

    مرحله ی سنجش و آموزش.. 67

    تحقیقات انجام گرفته در خصوص دیالیز. 68

    تحقیقات انجام شده در خارج کشور 68

    تحقیقات انجام شده در داخل کشور 71

    پژوهش‌های مرتبط با کیفیت زندگی. 74

    تحقیقات انجام شده در خارج کشور 74

    تحقیقات انجام شده در داخل کشور 76

    تحقیقات انجام گرفته در خصوص طرحواره‌های ناسازگار اولیه 77

    تحقیقات انجام شده در خارج کشور 77

    تحقیقات انجام شده در داخل کشور 80

    فصل سوم : روش بررسی

    مقدمه 84

    روش تحقیق. 84

    جامعه آماری. 84

    حجم نمونه و نمونه گیری. 85

    ابزارهای پژوهش... 85

    نسخه کوتاه پرسشنامه طرحواره یانگ (YSQ-SF) 85

    پرسشنامه استاندارد کیفیت زندگی SF-36. 87

    روش گردآوری اطلاعات.. 87

    روش تحلیل آماری داده ها 88

    فصل چهارم : تجزیه و تحلیل یافته ها

    مقدمه 90

    الف ) یافته های جمعیت شناختی........................................................................................................96

    ب) یافته های توصیفی. 93

    ج) یافته های استنباطی. 95

     

    فصل پنجم : بحث و نتیجه گیری

    بحث دریافته های پژوهش... 101

    محدودیت های پژوهشی. 105

    پیشنهادات.. 106

    منابع و ضمائم. 107

    .

    منبع:

    1- آندولی ت، (1998)، مبانی طب داخلی سیسیل، ترجمه، طباطبایی ف، خطیبی ن، حق ازلی م، گلسرخی، (1379)، ویرایش پنجم، چاپ اول، تهران، نشر اشتیاق، ص 348.

    2-آهی، قاسم. (1385). هنجاریابی پرسشنامه­ی طرحواره های ناسازگار اولیه یانگ فرم کوتاه، پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه علامه تهران.

    3-احمدیان گرجی،معصومه؛ متی،لادن؛ علی ،اصغرنژاد؛ فرید، علی اصغر؛ ملکوتی، سیدکاظم؛(1387)، مقایسه طرحواره‌های ناسازگار اولیه در بیماران افسرده اقدام کننده به خودکشی با بیماران افسرده غیراقدام کننده به خودکشی و جمعیت غیربالینی، فصلنامه تازه‌های علون شناختی سال 10، شماره 4، 59-49.

    4-افخمی اردکانی، محمد، تابستان (1386)، بررسی کیفیت زندگی در بیماران دیالیزی، مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران سال ششم- ضمیمه­ی شماره2.

    5- الهی ،اصغر؛ رمضانی ،منصور؛(1374)، بررسی حالات روانی در بیماران دیالیزی، مجله‌ی اندیشه و رفتار، سال اول، شماره4، صص64-56.

    6- بابائی، علی؛  جاجوندیان، رویا؛ اناری،  فاطمه؛( 1387)، بررسی شیوع افسردگی در بیماران همودیالیزی بجنورد در سال (1386)،  همایش های OFIS – دانشگاه آزاد اسلامی بجنورد و کنگره­ی سراسری پرستاری پیوند کلیه و دیالیز(1387)، دانشگاه  علوم پزشکی مشهد.

    7- براز بردنجانی، شهرام و همکاران،(1384)، تاثیر آموزش مراقبت از خود بر کیفیت زندگی و مشکلات جسمی بیماران تحت درمان با همودیالیز نگهدارنده، مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، شماره 4،  دروه 10.

    8- براون ،والد یرجین، (2001)، بیماری‌های کلیه و مجاری ادراری، اصول تب داخلی‌ هارسیون ، ترجمه ی علی مردانی اعظم، یعقوب محمد، (1380)، تهران، نشر گلبان.

    9- بهرامی‌نژاد، ی، (1373)، بررسی عوامل تنش‌زا و نحوه مقابله بیماران تحت درمان با همودیالیز در بیمارستان‌های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تبریز، پایان‌نامه، کارشناسی ارشد دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، صص1-3.

    10- تمدن‌دار،محمد، (1388)، پرستار و دیالیز، چاپ سما، ویرایش دوم، تهران.

    11- حسن‌زاده، کمال و همکاران،(1385)، اشکال مختلف عملکرد جنسی در بیماران دیالیزی، مجله‌ی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دوره28، شماره2، صص 48-45.

    12- خسروی، زهره، (1376)، نقش خود طرحواره­ی منفی در شکل گیری و تداوم افسردگی دوران کودکی و نوجوانی، فصلنامه­ی  علمی پژوهشی علوم انسانی دانشگاه الزهرا، سال هفتم، شماره 21.

    13-   خسروی، زهره؛ سیف، سوسن؛  عالی، شعر بانو؛ (1386)، بررسی رابطه­ی  بین نوع فرآیند طرحواره ای و نگرش به ازدواج، فصلنامه­ی  پژوهشی در سلامت روانشناسی، دوره­ی  اول، شماره چهارم.

    14- دلاور ،علی، (1387)، روش علوم تحقیق در روان‌شناسی و علوم تربیتی، نشر ویرایش، چاپ26، تهران.

    15- دلاور، علی (1380)، روش تحقیق در علوم تربیتی و روانشناسی، تهران، انتشارات رشد.

    16- دلاور، علی. ( 1382).  مبانی نظری و عملی پژوهش در علوم انسانی و اجتماعی. تهران: انتشارات رشد.

    17- دیده روشنی، سونیا،(1388)، با عنوان بررسی ارتباط طرحواره‌های ناسازگار اولیه با نشانه‌های بیماران افسرده  و مضطرب، پایان‌نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اردبیل.

    18- ذوالفقاری، مریم؛  فاتحی زاده، مریم؛ عابدی، محمدرضا؛ (1387)، تعیین رابطه­ی بین طرحواره های ناسازگار اولیه با ابعاد صمیمیت زناشویی و زوجین شهر اصفهان،مجله خانواده پژوهی،سال چهارم،شماره 15

    19- سوزان س، اسعلتزر،(1998)، RN, END, FAAN، کلیه و مجاری ادراری، ترجمه حضرتی، مریم؛  نسابه، زهرا، نشر سالمی، چاپ اول(1382).

    20- رامبد، معصومه و همکاران،(1387)،کیفیت زندگی بیماران مبتلا به نارسایی مزمن کلیوی، مجله‌ی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران (حیات) دوره 14،شماره2،61-51.

    21- شریف ،فرخنده؛ وداد ،فریبا؛(1386)، ارتباط میان وضعیت سلامت روان و کیفیت زندگی در بیماران تحت درمان با همودیالیز، فصلنامه‌ی پرستاری ایران، دوره بیستم، شماره51.

    22- شفیع‌پور ،ویدا؛ جعفری، هدایت؛شفیع‌پور، لیلا؛(1388)، ارتباط کیفیت زندگی با شدت تنیدگی در بیماران تحت همودیالیز، مجله پزشکی کوثر، دوره14، شماره3، 174-169.

    23- صلواتی، م، (1386)، طرحواره های غالب و اثربخش طرحواره درمانی در بیماران زن مبتلا به اختلال شخصیت مرزی، پایان نامه های دکتری تخصصی  روانشناسی بالینی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشت درمانی ایران.

    24- طباطبائی، ف؛خطیبی، ن ؛ حق ازلی، م ؛گلسرخی، ر؛در ترجمه مبانی طب داخلی سیسیل ، آندرولی ،ت  . (مولف) . ویرایش پنجم، چاپ اول ، تهران ،نشر اشتیاق ( 1379 ) ص 348 .

    25- طیبی، علی؛ سلیمی، سیدحسین؛ محمودی ،حسین؛ تدریسی، سیدداوود؛(1389)، مقایسه کیفیت زندگی بیماران دیالیزی و پیوند کلیه، مجله‌ی پرستاری مراقبت ویژه، دوره3، شماره1، 22-19.

    26- ظهیرالدین، علیرضا؛ صمیمی اردستانی، سیدمهدی؛ زمستان(1379)، بررسی ارتباط بین دیالیز و میزان اضطراب، فصلنامه­ی علمی پژوهشی فیض، شماره 16.

    27- عین‌الهی، بهزاد و همکاران،(1388)، مرور الگوریتمی بر همودیالیز، چاپ سما، چاپ اول، تهران.

    28- فریش، مایکل بی،(2006)، روان درمانی مبتنی بر بهبود کیفیت زندگی، ترجمه‌ی خمسه اکرم، (1389)، نشر ارجمند، چاپ اول، تهران.

    29- کوچکیان، شهلا؛ ابراهیمی، امرالله؛  سعوعی، راحله؛  (1376)،  رابطه­ی استرس حاصل از دیالیز با وضعیت و ویژگی های روانی، مجله­ی  علوم پزشکی  اصفهان، سال ششم ، شماره 4.

    30-کیت. م دیویدسون (2004)، کاربرد شناخت درمانی در اختلالات شخصیت، ترجمه ی گیتی شمس،(1383)، تهران، رشد.

    31- لطفی ،زینب؛ موسوی ،رقیه؛(1387)، بررسی تطبیق روش‌های مقابله‌ای و کیفیت زندگی در بین بیماران دیابتی و همودیالیزی و افراد سالم استان اردبیل، پایان‌نامه کارشناسی دانشگاه آزاد اردبیل.

    32- لک دیزجی، سیما؛ عشوندی، خدایار؛ حیدرزاده،مهدی؛ زمان‌زاده، وحید؛(1386)، ارتباط بین کیفیت زندگی و حمایت اجتماعی در بیماران همودیالیزی، مجله‌ی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دوره29، شماره1، 54-49.

    33- لی‌هی ،رابرت (2003)، تکنیک‌های شناخت درمانی راهنمای کاربردی برای متخصصین بالینی، ترجمه‌ی حسن حمیدپور، زهرا اندوز،( 1389)، انتشارات ارجمند، چاپ دوم.

    34- منتظری، علی؛  گشتاسبی، آزیتا؛  وحدانی نیا، مریم السادات؛(1384)، ترجمه، تعیین پایایی و روایی گونه فارسی پرسشنامه­ی 36- SF ، پایش، 5 ( 1)، 49- 56.

    35- هاشمی فرد، طیبه (1380)، بررسی تاثیر آموزش بهداشت بر کیفیت زندگی بیماران با عمل قلب باز، پایان نامه ی کارشناسی ارشد آموزش بهداشت، دانشکده تربیت مدرس، ص 41، 43، 44

     

    36- نجات ،سحرناز،(1387)، کیفیت زندگی و اندازه‌گیری آن، مجله تخصصی اپیدمیولوژی ایران، دوره4، شماره2.

    37-نجومی، مرضیه،(1388)، نگاهی بر کیفیت زندگی وابسته به سلامت در بیماران HIV،  هفته نامه­ی سپید، سال 4، شماره 156.

    38- نوربالا، احمدعلی؛  محمدی، کاظم؛ باقری یزدی، میرعباس،(1386)، بررسی وضعیت سلامت روان در افراد 15 سال و بالاتر در جمهوری اسلامی ایران، مجله­ی حکیم، دوره 5،  شماره یک ، صص: 10-1

    39- نویدیان، علی؛ اربابی سرجو ،عزیزالله؛ کیخایی، اسدالله،(1385)، بررسی فراوانی مشکلات روانی بیماران همودیالیزی مراجعه کننده به بخش دیالیز بیمارستان خاتم‌الانبیاء (ص)، زاهدان، مجله‌ی دانشکده‌ی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، دوره‌ی پانزدهم، شماره58.

    40-  یانگ، جفری؛ کلوسکو،ژانتو؛ ویشار، مارجوری؛(1950)، طرحواره درمانی، ترجمه ی حمید، پورحسن؛ اندوز ،زهرا؛(1386)، تهران، انتشارات ارجمند.

    41- یانگ، جعفری،(1999)، شناخت درمانی اختلالات شخصیت، رویکرد طرحواره محور ترجمه­ی صاحبی، علی؛  حمیدرپور، حسن، تهران، آگه و ارجمند،(1384).

    42- یوسف نژاد شیروانی، مائده؛ پیوسته گر، مهرانگیز،( 1388)، رابطه ی رضایت از زندگی و طرحواره های ناسازگار اولیه در دانشجویان، مجله ی دانش و پژوهش در روانشناسی کاربردی، مازندران، سال دوازدهم، شماره 2، تابستان (1390)، پیاپی 44

    43. Acquadro,c.,Berzon,R., and dubois, D.PRp Harmonization Group,(2003) in Corporating the patient’s perspective in to drug development and communication: an andhoc task force report of the patient-reported out comes (PRo) harmonization. Value health, 5,522-31.

    44. Aghanwa Hs. Marakinyoo.psychiatric complication of item dialysis at a Kidney center in Nigeria. q. psychiatry Res: (1997), 42(5):445-451.

    45. AL- Arabis. social support, coping methods and quality of life in hemodialysis patients. PHD Dissertation, Galveston, university of Texas, 2003

    46.Al-Arabi s: Auality of life: subjective description of challenges to patients with end stage renal disease. Nephrology nursing hournal.2006.

    47. Amir M, Roziner I, Knoll A, Neufeld Mr.slelf efficacy and social support as mediators in the relation between disease severity and quality of life in patients with epilepsy. Epilepsia journal (1999) 40(2):216-224.

    48. Ashley E. Harris, and Lisa curtin ( 2002) parental perceptions, Early adaptive schemas, and Depressive symptoms in young Adults: cognitive Therapy, 26, 405- 416.

    49. Ball, S,A,& cecero, J.J. ( 2001). Addicted patients with personal. Sorders: symptoms schemas, and traits. Journal of personality Disorders, 15, 72- 83.

    50. Barafsky Ivan, (2011). Can guality or quality – of life be defined

    The Quality of life In statute

    51. Beak. A.T.(1967). Depression: clinical, experimental, and theoretical aspects. New York: Harper & Row.

    52.Beak, A.T, Freeman, A.M.8. associates.(1990).Cognitive therapy of personality disorders. New York: Guil ford press.

    53. Bernstein, D.P. ( 2005). Schema therapy for personality disorders. In S. strack (E.D.), Hand book of personality and psychiatry ( pp,462- 477)

    54. Blake C, omeara Y. subjective and objective physical Limitations in high functioning renal  dialysis patients. Nephrol dial transplant; 2004. 19 (12): 3124- 3129.

    55. Bonomi A, Patric D, Bushnell D. (2000). Validation of the united states Version of the  world Health organization Quality of life (WHOQ) instrument Journal of clinical Epidemiology; 53:1-12.

    56. Brunner L, suddarth D. Text book of medical surgical nursing, 10 thed. Lippincotte: Williams & wilkens, (2004). P. 1285.

    57. Buche L, Melonder S. critical care Nursing. Philadelphia; WB saunders, (1999). 283.

    58. Carr Aj, Givson B, Robin son PG. measuring quality of life: is quality of life determined by expectations or or experience? Br medg.2001.

    59. Cecero, J.J., Nelson, J.D., & Gillie, J. M. (2004). Jools and tenets of schema therapy: Toward the construct validity of the Early Maladaptive schema Questionnaire- Research version ( EMSA-R). Clinical Psychology and psychotherapy,11, 344-357.

    60.Clarck, D.A., Beck, A.T., 8 A1 ford,B.A. (1999). Scientific foundation. Cognitive thirty and therapy of depression. New Yourk: John Wiley & Sons,Inc.

    61. clum, G, A, cooper, L, D, scarpa, A, (2002), psychosocial factors, Maladaptive cognitive schemas, and Depression in Young Adults: An Integration Banu cankaya.

    62. Coe, C. L., Mendoza, S. P., smotherman, W.P., & Levine, S. ( 1978) mother infant attachment in the squirrel monkey: Adrenal responses to separation  Behavioral Biology, 22, 256-263.

    63. Coe, C.L- , Glass, J. C., wiener, S. G., & Levine, S. ( 1983). Behavioral, but not physiolo gical adaptation to repeated separation in mother and  infant primates. Psychoneuro endocrine Logy, 8, 401- 409.

    64. Coe, C.L., wiener, S. G., Rosenberg, L. T., & Levine, S. (1985). Endocrine and immune responses to separation and maternal loss in nonhumanprimates.

    65. Delarco,J.(2007).Cognitive schemas in relation to personality traits. Undergo raduate Honors in the major Theses.

    66.Deoreo PB.  Hemodialysis  patient- assessed functional Health status predicts continued survival, hospitalization,and dialysis attendance compliance. 67.Dean, B.B, Aguilar, D (2005). Im Pairment in Work Produtivity and health related quality of life in pati ents IBS. Am J Mang care  11 (1):Fayers, 139.P.  Am J kidn Dis. 1997; 30:204-212.

    68. Ding wall RR. Living  with Renal Failure: The psychological Issues. EDNTNA- ERCA Iournal: (1997); 28-30.

    69. Dodrill cA. Psychosocial problems among adults with epilepsy. Epile s

    70.Dongh yuck, L. (2007). Maladaptive cognition schema as mediators between perfection and psychological distress. Doctoral Dissertation, Department of Educational Psychology and Learning system, Florida state university

    71. Dozois, D.J., Martin, R.A., & Bieling, P.J. (2009). Early maladaptive schemas and adaptive / maladaptive styles of humor cognitive Therapy and Research, 33(6), 585-596

    ial.(1984),:116-83.

    72.Elliott,c.H.,&, Lassen, M.K.(1997). A Schema polarity Model for Case Conceptualizations, inter vention, and research. Clinical psychology: Science and racrice, 4, 12-23.

    73. Evans DR, cope WE. Manual for the quality of life questionnaire. North  Tona wanda: Multi- Health system; 1989.

    74. Fairclough, D. (2002). Design and Analysis of Quality of life studies in clinical trials. Chapman & Hall. London.

    75. Fairclugh, D. ( 2002). Design and Analysis of Q uality of life studies in clinical trials. Chapman &  Hall. London.

    76-Fars news Agency. 88/8/25. [on line]. Available From: http://www.Farsnews.ir/htm.Accessed

    77. Fayers, P.M., and Machin, D. ( 2000) . Quality of life Assessment,  Analysis and Inter pretation, Jhon willy, New York.

    78. Fayers, P.M., and Machin, D. ( 2000). Auality of life Assessment, Analysis and Inter pretation, Jhon Willy, New York.

    79.Fennel RS, Ruley Ej, vehaskari M. Psychosocial aspects of cave of the child with miderate renal failure. J pediatr (1996); 5(8): 125-128.

    80. Ferrans CE, powers MJ. Quality of  life of hemodialysis patients. ANNAJ. (1993) oct; 20(5): 575-81.

    81-Greenhouse, J.H., Collins, K.M., & shaw, J. (2003). The relation between work-family balance and quality of life. Journal of Vocational Behavior, 63, 510-581

    82. Gutch cf, stoner, corea. Review of Hemodialysis for Nurses and  Dialysis personnl. 6 thed. St Louis; Mosby, (1999): 171-6.

    83. Harircho M.comparison of quality of life in hem dialysis and kidney Trans plant patients. Payesh . (2004), 3(2):111-21(Persian).

    84. Hariss,A.s, & Curtin, L.(2002). Parental perceptions. Young adults. Connitive therapy and research, 26(3), 405-416.

    85. Harris LE, Luft FC, Rudy DW, Tierney WM. Clinical correlates of functional status in patients with chronic renal insufficiency. AmJ kidney Dis. (1993) Feb; 21(2) : 161-6.

    86. Hyde CD. Home Hemodialysis: A cost Effective and Quality Treatment option. American Journal of Nephrology (2004);  24:61- 146,(2004).

    In M. Reite & T. Field ( Eds.), The psychobiology of attachment ( PP. 163-199).

    87. Ingram, R.e(1984). Toward an information prose amassing analysis of depression. Cognitive therapy and research, &, 443-478.

    88. Ingram, R.E., Mirada, J., & segal,2.V.(1998). Cognitive vulnerability to depression. New York: Guilford depresses.

    89.Judge, T.A., Lock, E.A., Durham, C.C. (1997). The dispositional causes of job satisfaction: A core evaluations approach. Research in organizational Behavior, 19,151-188

    90.Kachadourian, L.K., Fincham, F. & Davila, J. (2004). The tendency to forgive in dating and married couples: The role of attachment and relationship satisfaction. Personal Relationships, 11(3), 373-393

    52(2):113-124.

    91. kagan, J., Reznick, J.S., &  snidman, N. (1988).Biological bases of child hood shyness. Science, 240, 167-171.

    92. Kajbafzade M. kidney transplantation. Jehran: Health ministry; (1983). [Persian]

    93. Kaplan HI, sadock bj. Anxiety Disorders, overview In: Williams and wikins, (1998).

    94. Keyes B, Michalec B,Kobauk, zahran h, et al. Social support  and quality of lifr among older adults-Missouri (2000)- morbidity and mortality weekly Freport(2005). 54(17) 433-437.

    95. Kimmel PL. psychosocial factoring adult end-stage renal disease patients treated eighth hemdodialy sis: correlates outcomes. Am in kidney Dis.(2000) Apr:

    96. King, C.R., and Hinds, P.S. (2003).aulity of life from Nursing and patient perspective. Jones and Bartlett publishers.

    97. Kris to ferzon Ml, Lofmark R,Carlsson x. copping social support and quality of life over lime after myocardial in farction. Journal of advanced nursing 2004.

    98. Kutner NG, Brogan. D, Hall M, Daniels DS. Functional impairment, depressin, and Life satisfaction among older hemodialysis patients and ego- Matched controls: a perspective study. Arch phys med Rehabil; (2000). 81(4): 453- 459.

    99. Kutner NG. Quality of life and daily hemodialysis semindial.(2004) mar-Apr.

    100-Lancaster LE. Impact of chronic illness. Over the life span. ANNA Journal (1998); 15(3) 164-167

    101. LeDoux, J. ( 1996). The emotional brain. New York: simon & Schuster.

    102. Lee,C.W., Taylor,G., & Dunn, J. (1999). Factor structure of the schema Questionnaire in a Large clinical sample. Cognitive Therapy and Research, 23, 441-451.

    103. Lind givist R, carlsson M, sjoden . Coping strategies and health quality of Life among spouses of continuous ambulatory peritoneal dialysis, haemodialysis and Trans patients jade Nurse (2000).

    104. Liversly wj. Symptoms of Anxiety and Depression in patients under going chronic Hemodialysis J. Psycho somatic Res (1992); 26: 281-4.

    105. MATHEWS, A., & MACKINTOSH, B. ( 1998) A cognitive model of sele ctive processing in anxiety, cognitive Therapy and Research, 22 (6), 539-56.

    106.Maltby, J., & Day, L. (2004). Forgivness and defense style. Journal of Genetic Psychology, 165(1), 99-11097. Mok E, Iam B. stressors and coping methods among chronic heamodialy sis patients in Hong. J clin Nurs.( 2001); 10:503-11.

    107.Mingard: G, cornalba L, cortinovis E, Mosconi P, Apolone G. Health related quality of life in dialysis patients: A report From an Italian study using the SF-36 Health survey. Nephron Dial Transplantation; (1999). 14: 1503-1510

    108.Mc Cullough, M.E,. Bellah, C.G,. Kilpatrick, S.D., & Johnson, J.L. (2001). Venge fullness: Relationships with Forgivnedd, rumination, well-being, and the big five. Personality and social Psychology Bulletin, 27(5), 601-610

    109. Morsch CM, Goncalves LF, Barros E. Health – related quality of life among haemodial ysis patients relation ship with clinical in dicators, morbidity and mortality. J clin Nurs. 2006; 15: 498- 504.

    110. Mozas B , shabtai E , zucker D. Differences in Qol among Patients receiving dialysis replacement therapy at seven medical centers. J clin Epide moil, (1997)

    111-Muhonen, T., & Torkelson, E. (2004). Work locus of control and its relationship to health and job satisfaction from a gender perspective. Stress and Health, 20(1), 21-28

    112. Muris , P . (2006) Maladaptive. Schemas in non clinical a dole scents: to perceived parental rearing  be haviours. Big five persobality factors and psycho pthogical symptoms. Clinical psychogya ,psycho therapy. 13. 4.5-413.

    113. Nordahl. Hans M, Holth. Hangum. Ion A ( 2005). (Early Maladaptive schemas in potient with or with out personality disorders) clinical psychology and psycho therapy, 12, 142-149.

    114. Nussbaum, M.C. ( 1994) . the therapy of desire: Theory and practice in Hellenistic ethics. Princeton , NJ: Prin ceton university press.

    115. Nussbaum, M.C. ( 1994). The therapy of desire: I heory and practice in hellenistic ethics. Princeton, Ng: Princeton university press.

    Orlando, FL: Academic Press.

    116. owen S v, lev EL. A Prospective study of Adjustment to Hemodialy sis. ANNA Journal (1998); 25(5): 495-504.

     117.p.M, Machin, D. (2000)- Quality of life assess ment, Analysis and interpret tation, John willy, Newyork: 132- 140.

     

    118. Pinto- Goureia , I . Castilho, Galhardo , A ; 8 cunha , M. (2006) Early maladaptive schemas and social phobia . Cognitive Therapy Research, 30(5) , 571-584.

    119-Rammsted, B. (2001). Who worries and who is happy? Explaining individual differences in worries and satisfaction. Personality and Individual Differences, 43(6), 1626-1634

    120-Rijkeboer, M.M., & de Boo, G.M. (2009). Early maladaptive shemas in children: Development and validation of the schema inventory for children. Journal of consulting and clinical Psychology, 41(2), 102-109

    121. Robinson, L.C. (2000). Inter personal relation ship quality in young adulthood: A gender analy sis. Adolescence .35, 775-784.

    122. Rocco mv, Gassman JJ, wang SR, Kaplan RM. Cross- sectional study of quality of life and symptoms in chronic renal disease patients: the  modification of  Diet in Repal Disease study. Am J kidney Dis. (1997) Jun; 29 (6): 888-94.

    123. saenz, z. s (2003). Mindfulness- Based cognitive Therapy ( MBCT).

    124. salehi M., Nourm ohammadisarab A. The prevalence of depression in hemodialy sis patients of Hasheminejad hospital. Ihought and behavior, (2002) ( 1378).8(3):12.

    125. salmivalli. Christina, ojanen. Tina, haanpaa. Jemina, peets. Kattin (2005) . ( I am ok but you are not and other peer- relational schema)  developmental psychology, 41,363-375.

    126. sayin A, Mutluay R, sindel s. Quality of life in hemodialysis, peritoneal dialysis and transplantation patients. Kidney Transplant. (2007); 10 (39): 3047-53.

    127. Sayin A, Mutluay R, sindel. S Quality of life in hemodialysis, dialysis, dialysis and trans plan’t tion patients. Kidney Trans plant( 2007).

    128. Schmidt, N, B. joiner Jr, T, E ( 2004) Global Maladaptive schemas, Negative Life  Events, and psychological Distress, Journal of psychopathology and  Behavioral Assessment, 26, 1-3.

    130. Schmit , N.B joiner. g.E, young. j .E (1995) the schema question naira in estimation of psychoses trice properties and the hierarchical structure of psycho measure of Maladaptive schemas cognitive therapy and research . 295- 321.

    131-Seligman, M.E.P., schulman, P., & Tryan, A. (2007). Group prevention of depression and anxiety symptoms. Behavior Research & Therapy, 45(6), 1111-1126

    132. spital A. study of  the pre- disposing factors of Depression in center chronic Hemodialysis. The Journal of Nephrology social work 1998;18:54-9.

    133. Sqpilak BJ, steciwko A, kurpas D. Anxiety and Depressive symptoms  Devel oping at chronically Hemodialysis patients in Lower Silesia ( Poland) American Journal of Nephrology (2004); 24: 46-61.

    134. streele TE, Baltimore D, finkelstein SH, Juer gensenp, kliger A, finkelstein fo . Qiality of Life in peritoneal dialysis patients. J Nerv ment  Pis (1996); 12 (3): 76- 81.

    135. syogut, G, karaos manoglu, A, cakir, (2009) Assessment of Early Maladaptive schemas: A psychometric study of the Turkish young schema Question naire. Short form- 3, Turkish Tournal of psychiatry.

    136. Tagay s,  kribben A, Hohenstein A, Mewes R, senf w. posttraumatic stress disorders in hemodialysis  patients Am J kidney Dis.( 2007); 50

    137. Teasdal, J.D. & scheppared. L. C. (2004), How Does Dysfunclanc Thinking Decrease During Recovery from Major Depression?, Journal of Abnor mal psychology, 64, 77.

    138. Testa . MA, simon son c Turner RR. Valuing Quality of Life and Improvement in glycemic control in people with type 2diabetes. Diabetes Car (1998), 21 (3) 44- 52.

    139-Thimm, J.C. (2010). Personality and early maladaptive schemas: A five-Factor model perspective. Journal of Behavior Therapy and Experimental psychiatry, 41, 373-380

    140. Thomas CJ. The impact of religiosity, social support and health locus of control on the health related quality of life of African – American Hemodialysis patients. Ph .D Dissertation Nor forlk viginia , Norfolk state university . (2003).

    141. Torres. Cristian. ( 2002).  Eely maladaptive schemas and cognitive  distortion in psych phothy and Narcisstism. A thesis submitted for the  degree of doctor of psychology clinical lof Australian National  university.

    142. Van der kolk, B. A. ( 1987). Psychological trauma. Washington PC: American psychiatric press.

    143.Waller, G., Meyer, C., & Hanian, V. ( 2001). Psychometric properties of the Long &  short Versions of the  Young schema Questionnative. Cognitive Therapy and Research, 25, 137-147.

    144.walters BA, Hays RD, spritzer KL, fridman M, carter WB. Ltealth- related quality of Life,  depressive symptoms, anemia,and malnutrition at hemo dialysis initiation Am J kidney Dis. (2002) Dec;  40 (6): 1185- 94.

    145.wells A & papayeorgiouc ( 1998). Social phobia: Effects of external attention on anxiety, negative beliefs and perspective taking. Behavior Therapy, 29, 357-37.

    146. WHO. ( 1996). Life skills Education planning for researeh Derision of mental Health and prevention of sub stance abuse: Gevena.

    147. Young , J.E. (1999). Cognitive therapy for personality disorders: A schema focued approach (rev.ed) .sara so to,fl: professional Resources press.

    148. young . E. J. kolsko, j and wisshar. M. E ( 2003). Schema therapy Apractitioners guide . New yourk: Guild ford.

    149. Young, 1E. Brown, G (2001). Tong schema question naire . Special Edition. New York: schema Thearapy in Stitute.

    150. young, j. E.  ( 1999). Cognitive therapy for personality disorders : A schema focused approach ( rev.ed). Sarasota, FL: professional Resources press.

    151. young, J. E. ( 2005) schema therapy – complet packet. Cognitive therapy center of New yourk.

    152. young, J. E. (1994). Cognitive therapy for personality disorders: A schema focused approach ( 3 rded). Sarasota. FL: pro fissional Resource press.

    153. Young, J. E., Weinberger, A.D., & Beak, A.T. (2001). Cognitive therapy in depression. In D.H. Bar low (Ed), clinical hand book of psychological disorders (pp. 264-3. 8) New York: Guilford press.

    154.Young, J.E (1990) . Cognitive therapy for personality disorders. Sara sota , FL: pro fissional Resources press.

    155.Young, J.E, Klosko , J.S. & Weishar , M . E. (2006). Schema therapy: Apra stationer’s guide. London Guilford press.

    156.young,. J. E. & klosko,. J. S ( 1994) Rein venting your Life. New yourk: Plume Books.

    157. Zajonc, R. B. (1984). On the  primacy of affect. American psychologist, 39, 117-123.

    158-Zhang, D.H., & He, He, H.L. (2010). Personality traits and life satisfaction: A Chinese case study. Social Behavior and Personality, 38(8), 1119-1122

    .

پروپوزال در مورد پایان نامه بررسی مقایسه ای طرحواره های ناسازگار اولیه و کیفیت زندگی در افراد دیالیزی و سالم, گزارش سمینار در مورد پایان نامه بررسی مقایسه ای طرحواره های ناسازگار اولیه و کیفیت زندگی در افراد دیالیزی و سالم, تز دکترا در مورد پایان نامه بررسی مقایسه ای طرحواره های ناسازگار اولیه و کیفیت زندگی در افراد دیالیزی و سالم, رساله در مورد پایان نامه بررسی مقایسه ای طرحواره های ناسازگار اولیه و کیفیت زندگی در افراد دیالیزی و سالم, پایان نامه در مورد پایان نامه بررسی مقایسه ای طرحواره های ناسازگار اولیه و کیفیت زندگی در افراد دیالیزی و سالم, تحقیق در مورد پایان نامه بررسی مقایسه ای طرحواره های ناسازگار اولیه و کیفیت زندگی در افراد دیالیزی و سالم, مقاله در مورد پایان نامه بررسی مقایسه ای طرحواره های ناسازگار اولیه و کیفیت زندگی در افراد دیالیزی و سالم, پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه بررسی مقایسه ای طرحواره های ناسازگار اولیه و کیفیت زندگی در افراد دیالیزی و سالم, تحقیق دانشجویی در مورد پایان نامه بررسی مقایسه ای طرحواره های ناسازگار اولیه و کیفیت زندگی در افراد دیالیزی و سالم, مقاله دانشجویی در مورد پایان نامه بررسی مقایسه ای طرحواره های ناسازگار اولیه و کیفیت زندگی در افراد دیالیزی و سالم, پروژه دانشجویی درباره پایان نامه بررسی مقایسه ای طرحواره های ناسازگار اولیه و کیفیت زندگی در افراد دیالیزی و سالم
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت