پایان نامه مطالعات اثرات عصاره سقز (پسته کوهی) بر روی برخی پارامتر‌های بیوشمیایی در موش های سوری دیابتیک

تعداد صفحات: 63 فرمت فایل: word کد فایل: 3837
سال: 1386 مقطع: مشخص نشده دسته بندی: دامپزشکی
قیمت قدیم:۲۱,۶۰۰ تومان
قیمت: ۱۸,۰۰۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه پایان نامه مطالعات اثرات عصاره سقز (پسته کوهی) بر روی برخی پارامتر‌های بیوشمیایی در موش های سوری دیابتیک

    پروژه تحقیقاتی کارشناسی علوم آزمایشگاهی دامپزشکی 

    چکیده فارسی:

    مطالعه اثرات عصاره سقز (پسته کوهی) بر روی برخی از پارامترهای بیوشیمیایی در موش های سوری دیابتیک              

    سالیان زیادی برخی از عصاره‌ های گیاهی به عنوان دارو توسط مردم مناطق مختلف مورد استفاده بوده است. عصاره پسته کوهی(سقز) بعنوان دارویی مفید برای بیماران دیابتی در کشورمان مورد استفاده بوده و در این مطالعه مقادیر گلوکز، کلسترول و تری‌گلیسرید سرم موش های سوری دیابتیک که با عصاره سقز تغذیه شده بودند به روش اسپکتروفتومتری، تعیین گردید.                                                                                              بر اساس نتایج این تحقیق، اختلاف معنی داری بر اساس زمان از نظرمیزان گلوکز و تری گلیسرید(P<0.05) وجود دارد. علاوه بر آن همبستگی معنی‌دار مثبت مابین گلوکز و مقادیر  تری‌گلیسرید(r = 0.775)  و کلسترول سرم    (r = 0.746) و نیز مابین کلسترول و تری‌گلیسرید سرم(r = 0.997)  مشاهده گردید.

     

    مقدمه:

    علیرغم پیشرفتی که در ساخت داروهای سنتتیک در یکصد سال گذشته صورت گرفته است باز هم بیماری های متعددی وجود دارد(واگیر دار، عفونی، متابولیکی و...) که با موفقیت درمان نشده اند. علت اصلی درمان نشدن این بیماریها عدم وجود داروهای کارآمد و مؤثر می باشد. در بسیاری از کشورهای توسعه یافته، داروهای گیاهی واجد خصوصیات منحصر به فردی هستند که در برخی اوقات باعث حفظ سلامتی فرد می شوند .(Hamdan;2004)سالیان متمادی بیماری دیابت با دفع قند از طریق ادرار شناخته شده و آزمایشات سالهای 1800 میلادی نشان داد، در حیواناتی که پانکراس آن ها به روش جراحی برداشته می‌شود، علائم بیماری فوراً ظاهر می‌گردد. به هر حال تا سال1921 که Fredderick G. Banting وCharles Best ، انسولین را از پانکراس حیوانات استخراج و برای دیابت انسان مورد استفاده قرار دادند، درمان قطعی برای این بیماری وجود نداشت(محمدی، 1383).                                                                                                 دیابت ملیتوس(Diabetes Mellitus) یکی از بیماری های مزمن بسیار شایع و با اهمیت است که به طور کلی به دو دسته وابسته به انسولین(تیپ I) و غیر وابسته به انسولین(تیپ II) طبقه بندی می شود. در این بیماری میزان قند خون بیشتر از حد طبیعی می باشد. جریان حرکت گلوکز از خون به درون برخی سلول ها تحت تأثیر هورمونی به نام انسولین قرار دارد. در بیماری دیابت میزان انسولین بسیار کم و یا سلول ها  توانایی استفاده مناسب از انسولین را نداشته، در نتیجه میزان گلوکز خون افزایش پیدا می کند. از علائم کلی این بیماری می توان به افزایش تشنگی، افزایش ادرار، افزایش وزن، خستگی، تار شدن چشم و خارش دستگاه تناسلی اشاره نمود. (British Nutrition Foundation; 2004)                                               دیابت به طور مؤثر 1% از کشورهای غربی و %10-5 از کشورهای کل جهان را درگیر کرده است. ارزیابی های آماری نشان میدهد که تا سال 2010 حدود 210 میلیون نفر به این بیماری مبتلا خواهند بود. این ارزیابی ها حکایت از افزایش مبتلایان این بیماری در کشورهای توسعه یافته دارند. دیابت باعث ناتوانی و بستری شدن در بیمارستان و همچنین باعث اختلالاتی در سرخرگ ها و افزایش درصد مرگ و میر ناشی از اختلالات قلبی عروقی و مغزی عروقی می شود(Hamdan;2004).                                                              دیابت طول عمر را حدود یک سوم کاهش داده و شیوع ناتوانی های گوناگون در مبتلایان به دیابت تیپ II،   3 برابر بیشتر از مبتلایان به دیابت‌های نوع دیگر است. این بیماری در سالخوردگان شیوع بیشتری داشته(تیپ II ) و درصد مبتلایان برای این گروه سنی 15-6/8 درصد گزارش شده است. به دلیل افزایش قیمت دارو، هزینه های درمان و جمعیت سالخوردگان، هزینه های اقتصادی و مالی پیشگیری و درمان دیابت روند رو به رشد دارد. طبق اطلاعات آماری هزینه هایی که مستقیماً به خود دیابت مربوط هستند  بالغ بر 8/13 بیلیون دلار در سال برآورد می شوند(4/7 بیلیون دلار برای مراقبت های مستقیم که بخش اعظم از آن به بستری شدن در بیمارستان یا خانه سالمندان و4/6 بیلیون دلار برای هزینه های غیر مستقیم مربوط به ناتوانی و مرگ پیش از موقع مربوط می شود). موارد بستری شدن در بیمارستان برای بالغین مبتلا به دیابت 4/2 برابر و در کودکان مبتلا به دیابت 3/5 برابر بیشتر از مردم عادی است(دلاورخان،1371).

    با عنایت به مطالب فوق، ما را بر آن داشت که یکسری تحقیقات اولیه و بنیادی در زمینه معرفی گیاهان دارویی جدید جهت درمان این بیماری انجام داده تا گامی هرچند کوچک در کاهش هزینه های مالی درمان آن برداریم. امید است نتایج تحقیق حاضر اطلاعات پیش زمینه ای جهت تحقیقات تکمیلی در آینده را فراهم آورد.  

     

    فصل اول

    معرفی گیاه سقز

    و دیابت

    معرفی گیاه سقز(Pistacia atlantica):

    بوده و دارای سه زیر گونه زیر می باشد:    Anacardia جزء خانواده Pistacia atlantica

    Cabulica

    kurdica

    Multica

    یکی از رویشگاه های اصلی Pistacia atlantica رشته کوه های زاگرس ایران و در ارتفاع 600 الی 3000 متری و به صورت درخت می باشد .(Safarzade;1999)                                                         نمای کلی برگ ها به صورت بیضی یا مستطیلی شکل است. دارای 3 الی 5 جفت کاسبرگ وگلهای آن دارای ساقه های بسیار کوتاهی می باشد(Hamdan;2004).

    (نمودار و تصاویر در فایل اصلی موجود است)

    ترکیبات اصلی گیاه سقز

    این گیاه حاوی مقادیر بالایی نشاسته، اسید آمینه های ضروری(مانند سرین، والین و لیزین) و 80/26% چربی خام با میزان بالایی اسید لینولئیک می باشد. ترکیبات اصلی دیگر این گیاه شامل مواد خشک، پروتئین خام، چربی خام، فیبر خام، خاکستر و عصاره خالص نیتروژن که در جداول زیر بر حسب منطقه جغرافیایی پرورش آن به تفکیک نشان داده شده است(safarzade;1999).

     

    نشاسته7 N. F. E خاکستر6 فیبر خام5 چربی خام4 پروتئین خام3 ماده خشک2 نام نمونه1
    (g/100g sample)
    5.4 27.7 2.1 33.8 24.3 7.4 95.3 Pistacia atlantica C1
    4.9 25.6 2.1 32.7 25.9 8.7 95 . 00 Pistacia atlantica C2
    5.4 23.9 2 30.8 30.2 8.2 95 Pistacia atlantica C3
    5.23 25.73 2.07 30.43 26.8 8.1 95.13 Mean
    2.29 1.9 0.06 1.52 3.05 0.66 0.15 SD8

     

     مقادیر عناصر اصلی1در Pistacia atlantica

     

      (g/kgعناصر اصلی( نام نمونه
    Na6 K5 Mg4 P3 Ca2
    (mg/kg)        
    76 8 0.5 1.92 60/1 Pistacia atlantica C1
    980 6.7 0.49 1.67 1 Pistacia atlantica C2
    500 7.3 0.45 1.4 0.8 Pistacia atlantica C3
    518.67 7.33 0.48 1.56 1.13 Mean
    452.29 0.65 0.03 0.14 0.42 SD7

     

     

    Abstract

     

    << Study on effects of Pistacia atlantica extract on some biochemical parameters of diabetic mice >>

     

    Some herbal extracts have been used as drug for many years by different areas people. Pistacia atlantica extract has been used as a suitable drug for diabetic patients in our country. In this study, the levels of the serum glucose, cholesterol and triglyceride of rabbits wich were fed by Pistacia atlantica extract were determined by spectrophotometric method.

    According to the results of this research, there was a signification difference between time with glucose and triglyceride level (P< 0.05). In addition, a significant positive correlation between glucose with triglyceriede (r = 0.775) and cholesterol(r = 0.746) and between triglyceriede and cholesterol levels were observed (r = 0.997). 

     

    Vahid kordestanchy , Hojat SHahzad , Sohrab Imani

  • فهرست و منابع پایان نامه مطالعات اثرات عصاره سقز (پسته کوهی) بر روی برخی پارامتر‌های بیوشمیایی در موش های سوری دیابتیک

    فهرست:

    چکیده فارسی.................................................................................................................1

    مقدمه..............................................................................................................................2

    فصل اول

    معرفی گیاه سقز..............................................................................................................5

    ترکیبات اصلی گیاه سقز.................................................................................................6

    قندخون..........................................................................................................................9

    کنترل سطح قند خون......................................................................................................9

    پانکراس.......................................................................................................................10

    گلوکاگون.....................................................................................................................11

    ساختمان شمیایی گلوکاگن...........................................................................................11

    اثرات فیزیولوژیک گلوکاگن.........................................................................................11

    انسولین.........................................................................................................................12

    سوماتوستاتین...............................................................................................................12

    پلی پپتید پانکراس........................................................................................................13

    اپی نفرین.....................................................................................................................13

    کورتیزول.....................................................................................................................13

    انسولین.........................................................................................................................14

    بیوسنتز انسولین.............................................................................................................14

    سیستم تنظیم ترشح انسولین..........................................................................................15

    تأثیر گلوکز بر میزان ترشح انسولین...............................................................................15

    تأثیر اسید های آمینه بر میزان ترشح انسولین.................................................................16

    تأثیر سایر هورمون ها بر میزان ترشح انسولین...............................................................16

    اثرات متابولیسمی انسولین............................................................................................17  اثرات انسولین در متابولیسم گلوکز.............................................................................  17

    اثرات انسولین بر متابولیسم پروتئین و اسیدهای آمینه ...................................................17

    اثر انسولین بر متابولیسم چربیها.....................................................................................20

    اعمال اصلی و اساسی انسولین......................................................................................20

    دیابت قندی(Diabetes Mellitus)...............................................................................22

    دیابت شیرین وابسته به انسولین (IDDM) ...................................................................22

    فنوتیپ و سیر طبیعی(IDDM)......................................................................................23

    علایم بالینی..................................................................................................................23

    درمان بیمار مبتلا به دیابت نوع اول یا (IDDM) ..........................................................24

    دیابت شیرین غیر وابسته به انسولین (NIDDM)...........................................................24

    مراحل پیدایش (NIDDM) ..........................................................................................25

    عوارض ناشی از افزایش قند خون(دیابت)....................................................................27

    افزایش گلوکز خون موجب دفع گلوکز در ادرار میشود................................................27

    افزایش گلوکز خون موجب دهیدراتاسیون می شود.......................................................27

    غلظت بالای مزمن گلوکز موجب آسیب بافتی می شود.................................................27

    دیابت قندی موجب افزایش مصرف چربی ها واسیدوز متابولیک می شود.....................28

    دیابت موجب تهی شدن پروتئین های بدن می شود.......................................................28

    تست تحمل گلوکز به روش خوراکی...........................................................................29

    تست تحمل گلوکز داخل وریدی..................................................................................29

    تست تحمل انسولین.....................................................................................................29

    آلوکسان.......................................................................................................................30

    آلوکسان واثرات آن در موش سوری............................................................................34

    فصل دوم

    مواد و روش کار..........................................................................................................36

    فصل سوم

    نتایج.............................................................................................................................38

     

    فصل چهارم

    بحث و پیشنهادات.......................................................................................................43

    منابع فارسی..................................................................................................................44

    منابع انگلیسی...............................................................................................................45

    چکیده انگلیسی............................................................................................................47

     

     

     

    منبع:

     

    پناهی پرویز،1385،مبانی بیوشیمی؛ انتشارات امید، ویرایش دوم، چاپ پنجم، جلد دوم، صفحه 182-97

    خاکی زهره، اطیابی ناهید، عباسعلی پور کبیره ملیحه، خضرائی نیا پروانه، 1384، بیوشیمی بالینی حیوانات اهلی، انتشارات دانشگاه تهران، چاپ اول، صفحه87-71

    دلاورخان مرتضی ، بیشه بان پروانه، 1371،پرستاری بیماری دیابت(برونر سودارث) ، انتشارات نشر و تبلیغ بشری، چاپ دوم صفحه 951

    شادان فرخ، صدیقی امیر، تابستان 1380، فیزیولوژی پزشکی گایتون، نشر چهر، تجدید نظر دهم(2000)-چاپ اول، جلد دوم، صفحه 14401436

    شهبازی پرویز، ملک نیا ناصر، 1385، بیوشیمی عمومی، انتشارات دانشگاه تهران، چاپ بیست و پنجم، جلد دوم، صفحه640-579

    محمدی رضا، 1383، بیوشیمی لنینجر، نشر آییژ، ویرایش سوم، چاپ سوم ، صفحه 1016997

    مجابی علی، پاییز 1379، بیوشیمی درمانگاهی دامپزشکی، نشر نوربخش، چاپ اول، صفحه 120101

    ولیلو محمد رضا ، 1386، بررسی ضایعات هیستوپاتولوژیک دیابت ملیتوس ایجاد شده بوسیله آلوکسان در سگ، پایان نامه دکتری تخصصی.

    - واحد ایمنی بهداشت شرکت ملی صنایع پتروشیمی(HSE) انجمن دیابت، غدد و متابولیک، دیابت، زمستان 84

    هدایتی امامی حسن، 1370،بیماری های هورمونی و متابولیکی استخوان(مبانی طب داخلی هاریسون 1991)، نشر دانش پژوه، چاپ اول، صفحه 333273

     

     

     

    منابع انگلیسی

    - Cook.d.l, Mills.lois m, Green.d.m, 1953, The Mechanism of alloxan protection   inexperimental atherosclerosis, From the Division of  Biological Research, G.D.Searle and Co.,Chicago)

    - Chairperson: Rodbard. Helena W, Task Force Members: Zangeneh.Farhad, May/June 2007, Medical guidelines for clinical practice for the management of  diabetes mellitus(AACE Diabetes Mellitus Clinical Practice Guidelines Task Force),  American Association of clinical endocrinologists (AACE)

    - Diabetes, British Nutrition Foundation, 2004

    - Diabetes information resources, Roche Diagnostics(ACCU-CHEK is a trademark of Roche),346-31069-0506. 2006                                                                   

    - Friend. Judith, Snip. Robert C, Kiorpes.Timothy , Thoft. Richard A,1954, Insulin sensitivity and sorbitol production of the normal rabbit corneal

    epithelium in vitro                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

    - Hamdan. I.I , Afifi. F.U, 25 March 2004, Studies on the in vitro and in vivo hypoglycemic activities of some medicinal plants used in treatment of diabetes in Jordanian traditional medicine, Journal of Ethnopharmacology 93. 117-121

    - Nelson. Richard w, turnwall. h,Willard. Michel d, 2004, Small animal clinical diagnosis by laboratory method, Chapter 8 endocrine methabolic and lipid disorder, Edit 4

    -Nowak. Felicia., 27 January, 2004,Eat to live: The role of the pancreas. Ohio university com.

    - Postic.C, Dentin.R, Girard.J, 2004, Role of the liver in the control of                                                 carbohydrate and lipid homeostasis, Diabetes Metabolism, 30,398-408.                                                                                                                                                                                                                       

    - Safarzadeh.A, Vincze. L, Csapo.J , 1999, Determination of the chemical                                                                       composition of acron (quercus branti), pistacia atlantica and pistacia khinjuk seeds as non-conventional feedstuffs, Ministry of  Jahad-e-Sazandegi.Animal Science Research Institue Karaj

    -U.S. Department of health and human services,National Institutes of Health(NIH) No. 07–4693,Pancreatic Islet Transplantation, March 2007                          

    -Watson. Stephanie,miller. Kelli, 2004, The Endocrine System (Human Body Systems), Pancreas: Exocrine functions.75-88. 2004                                           

    -What is diabetes , JDRF(Juvenile Diabetes Research Foundation),2004        

پروپوزال در مورد پایان نامه مطالعات اثرات عصاره سقز (پسته کوهی) بر روی برخی پارامتر‌های بیوشمیایی در موش های سوری دیابتیک , گزارش سمینار در مورد پایان نامه مطالعات اثرات عصاره سقز (پسته کوهی) بر روی برخی پارامتر‌های بیوشمیایی در موش های سوری دیابتیک , تز دکترا در مورد پایان نامه مطالعات اثرات عصاره سقز (پسته کوهی) بر روی برخی پارامتر‌های بیوشمیایی در موش های سوری دیابتیک , رساله در مورد پایان نامه مطالعات اثرات عصاره سقز (پسته کوهی) بر روی برخی پارامتر‌های بیوشمیایی در موش های سوری دیابتیک , پایان نامه در مورد پایان نامه مطالعات اثرات عصاره سقز (پسته کوهی) بر روی برخی پارامتر‌های بیوشمیایی در موش های سوری دیابتیک , تحقیق در مورد پایان نامه مطالعات اثرات عصاره سقز (پسته کوهی) بر روی برخی پارامتر‌های بیوشمیایی در موش های سوری دیابتیک , مقاله در مورد پایان نامه مطالعات اثرات عصاره سقز (پسته کوهی) بر روی برخی پارامتر‌های بیوشمیایی در موش های سوری دیابتیک , پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه مطالعات اثرات عصاره سقز (پسته کوهی) بر روی برخی پارامتر‌های بیوشمیایی در موش های سوری دیابتیک , تحقیق دانشجویی در مورد پایان نامه مطالعات اثرات عصاره سقز (پسته کوهی) بر روی برخی پارامتر‌های بیوشمیایی در موش های سوری دیابتیک , مقاله دانشجویی در مورد پایان نامه مطالعات اثرات عصاره سقز (پسته کوهی) بر روی برخی پارامتر‌های بیوشمیایی در موش های سوری دیابتیک , پروژه دانشجویی درباره پایان نامه مطالعات اثرات عصاره سقز (پسته کوهی) بر روی برخی پارامتر‌های بیوشمیایی در موش های سوری دیابتیک
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت