پایان نامه طراحی مرکز تحقیقات برنج کشور

تعداد صفحات: 108 فرمت فایل: word کد فایل: 2453
سال: مشخص نشده مقطع: کارشناسی ارشد دسته بندی: مهندسی معماری
قیمت قدیم:۳۳,۶۰۰ تومان
قیمت: ۲۸,۰۰۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه پایان نامه طراحی مرکز تحقیقات برنج کشور

    چکیده

    موضوع پروژه ای که در پیش رو دارید،طراحی مرکز تحقیقات برنج کشور می باشد.هدف این مجموعه این است که علاوه بر تامین عملکرد مورد نیاز،پا را از قالب مراکز تحقیقاتی رایج در کشور فراتر گذاشته و ساختمان آن را تبدیل به یک اثر معماری نماید.

    در کشورهای پیشرفته ی دنیا،ساختمان های مراکز تحقیقاتی نمایانگر تکنولوژی روز و نمادی برای معماری مدرن محسوب می شوند ولی در ایران معماری این مراکز هنوز حرفی برای گفتن ندارند.

    از مهمترین اهداف عملکردی این پروژه می توان افزایش بهره وری صنعت برنج کاری،تامین سلامت غذایی برنج،آموزش برنج کاران،حفظ میراث گذشتگان و ارتقای جایگاه ایران در صنعت تهیه و تولید و عرضه ی برنج در تجارت جهانی این محصول را نام برد.

    روش هایی که برای جمع آوری اطلاعات این پروژه استفاده شد عبارتند از روش کتابخانه ای،اینترنتی و میدانی.

    به دلیل تازگی این مبحث در عرصه ی معماری ایران و کمبود اطلاعات کتابخانه ای،اطلاعات میدانی نقش قابل توجهی را در این پروژه ایفا کردند.پس از انجام مطالعات مورد نیاز و به دسا آوردن اصول ثابت نظری و مساحت فضاها،طراحی این مرکز آغاز گشت

    در پایان امیدواریم این گام،راهگشای گام های بعدی در عرصه ی طراحی مراکز تحقیقاتی باشد.

    فصل اول: کلیات

    مقدمه

    1-1) تبیین موضوع پروژه

    2-1)ضرورت طرح موضوع

    3-1) معرفی سایت پروژه

    4-1) روش جمع آوری اطلاعات پروژه

    5-1) معرفی روش و فرایند طراحی

    مقدمه :

    در فصل نخستین رساله، ابتدا موضوع پروژه به تفصیل معرفی و هدف از انتخاب موضوع بیان می گردد و اهداف و وظایفی که برای این پروژه در نظر گرفته شده به اختصار توضیح داده می شود تا بر ضرورت طرح تاکید گردد.

    اطلاعات اولیه ای که برای انجام پروژه به آن ها نیاز داریم نیز در این فصل گردآوری شده است. در ادامه مکانی که برای پیاده سازی طرح در نظر گرفته شده همراه با ذکر دلایل عنوان می شود. در پایان روش هایی که به کمک آن اطلاعات این رساله جمع آوری شده بیان می گردد.

    1-1)تبیین موضوع :

    برای بیان موضوع رساله، معرفی موضوع پروژه و معرفی برنج به صورت مختصر به عنوان جزو پایه ای این تحقیق ضروریست. معرفی اولیه به همراه اهداف و وظایف در نظر گرفته شده برای پروژه در زیر آورده شده است :

    1-1-1)معرفی موضوع پروژه :

    موضوع در نظر گرفته شده برای پروژه ی طرح نهایی ، طراحی مرکز تحقیقات برنج می باشد که شامل یک عملکرد اصلی و دو عملکرد فرعی است . عملکرد اصلی مجموعه عملکرد پژوهشی بوده و عملکرد های فرعی عبارتند از عملکردهای آموزشی و فرهنگی . هر سه ی این عملکرد ها بر روی محصول برنج متمرکز شده اند . در این پروژه سعی براین است که ضمن برآورده کردن نیازهای مبتنی بر عملکردها ، پا را از قالب مراکز تحقیقاتی رایج فراتر گذاشته و نگاهی همه جانبه به این محصول با ارزش  داشته باشیم .  محور اصلی چنین مجتمعی را باید بر اهداف و وظایف زیر استوار کرد :

    اهداف:

    ·        "بهبود و توسعه ی تحقیقات برنج مشتمل بر آب و خاک ، فنی و مهندسی ، آفات و بیماری ها ، تهیه و تولید بذر برای رسیدن به امنیت و سلامت غذایی

    ·        توسعه ی بهره برداری از فنون پیشرفته ی بیوتکنولوژی و مهندسی ژنتیک در تحقیقات برنج

    ·        برنامه ی جامع افزایش بهره وری ، کاهش ضایعات و بهبود کیفی تولید برنج

    ·        حفاظت و جمع آوری ، ارزیابی ، احیا ، توسعه و بهره برداری از ذخایر ژنتیکی برای افزایش پایدار تولید برنج

    ·        احداث ، توسعه ، تکمیل و تجهیز محیط تحقیقات برنج

    ·        توسعه ی شبکه ی اطلاع رسانی در زمینه ی برنج در کشور

    ·        ارتقا نقش و جایگاه سازمان تحقیقات برنج در تولید علم و فناوری در کشور

    ·        ارائه ی آموزش های تقاضا محور متناسب با نیازهای برنامه های توسعه ای بخش کشاورزی برنج "]1 [

    ·         

    ·        وظایف:

    ·        "تحقیق در زمینه افزایش متوسط عملکرد ارقام برنج

    ·        تولید ارقام مقاوم به تنش های زنده و غیر‌زنده

    ·        ارتقای کیفیت ارقام

    ·        حفظ ذخایر توارثی

    ·        تحقیق در زمینه امکان تولید برنج هیبرید

    ·        استفاده از فن آوری های جدید (بیوتکنولوژی) در اصلاح برنج

    ·        تحقیق در زمینه جایگزینی روش های نوین مبارزه با آفات، بیماریها، علفهای هرز و مطالعه در زمینه کنترل بیولوژیکی آفات و بیماری های برنج

    ·        تحقیق در زمینه تغذیه و تعیین منابع ژنتیکی متحمل به عدم توازن عناصر غذایی

    ·        تحقیق در زمینه طبقه بندی خاک شالیزار

    ·        تحقیق در زمینه کاهش ضایعات و استفاده بهینه از این ضایعات

    ·        تحقیق در مکانیزاسیون، تجهیز و نوسازی اراضی و استفاده بهینه از منابع آب و خاک و استحصال روغن از سبوس برنج"]1 [

    2-1-1)معرفی برنج :

    1-2-1-1) گیاه شناسی برنج :

    "برنج گیاهی است که دارای ارقام زودرس (طول دوره رشد 130 تا 145 روز)، متوسط ‌رس (150 تا 160 روز) و ارقام دیررس (170 تا 180 روز) می باشد. ریشه برنج سطحی و افشان بوده و حداکثر در عمق 20 تا 25 سانتی‌متری خاک نفوذ می‌نماید. ساقه برنج بندبند و تو خالی بوده و در فواصل مختلف ساقه جداره‌های سختی قرار دارد که در آن قسمت‌ها ساقه توپر می‌باشد و گره نام دارد. تعداد گره‌ها در این گیاه از 10 تا 20 عدد تغییر می‌یابد. برگهای این گیاه کشیده و دارای رگبرگهای موازی بوده و بدون دمبرگ است و قاعده برگ پهن تر از سایر نقاط آن می‌باشد. و قسمتی از ساقه گیاه یا تمام محیط آنرا احاطه کرده که آنرا غلاف یا نیام می‌نامند. ارتفاع بوته‌های برنج در ارقام مختلف از 50 تا 150 سانتی‌متر و گاهی اوقات تا 200 سانتی‌متر تغییر می‌یابد. برگهای این گیاه متناوب بوده و در دو جانب متقابل ساقه قرار دارند. تعداد برگها در ارقام مختلف برنج متفاوت بوده، در ارقام زودرس 14 تا 15 برگ ، در ارقام متوسط‌رس 16 تا 17 برگ و در ارقام دیررس تعداد برگها 18 تا 19 برگ بر روی هر ساقه می‌باشد."]2 [

    2-2-1-1)شرایط مناسب کشت برنج :

    "میانگین دمای مورد نیاز برنج هنگام رشد باید بین 20 تا 37 درجه سانتیگراد باشد. پایین بودن دما در اوایل فصل زراعی یا آبیاری مزرعه با آب سرد سبب می‌شود که زمان رسیدن دانه‌ها به تأخیر افتد. بالا بودن دما هم موجب کاهش تعداد سنبلچه‌های بارور و وزن دانه‌ها می‌شود . نور هم یکی از عوامل مؤثر در رشد گیاه است. شدت نور در اوایل فصل زراعی شاید عامل محدود کننده ‌ای برای رشد برنج به حساب آید. اما با نزدیک شدن به پایان فصل زراعی ، بویژه موقع تشکیل خوشه ، رقابت برای جذب نور بین بوته‌ها افزایش می‌یابد. مناسب‌ترین میزان رطوبت برای گلدهی گیاه برنج ، 70 تا 80 درصد است . رطوبت کمتر از 40 درصد ، عامل بازدارنده‌ای برای گلدهی گیاه به شمار می‌رود. وزش باد و ریزش باران و تگرگ ، در زمان گلدهی زیانبار است. همچنین بارندگی موقع برداشت محصول هم عملیات مربوط به خشک شدن محصول را به تأخیر می‌اندازد. برنج ، کلا گیاه آب دوستی به شمار می‌رود، ولی آبزی نیست.  آب مورد نیاز برنج از سایر غلات بیشتر است. هشتاد درصد آب مورد نیاز محصول برنج تولید شده در جهان بویژه در نقاط استوایی ، از آب باران تأمین می‌گردد. 20 درصد باقی مانده را از آب رودخانه و آب چاه تأمین می‌نمایند. نتایج بدست آمده نشان داده که اگر دمای آب کمتر از 19 درجه سانتیگراد باشد، زمان رسیدن دانه به تأخیر می‌افتد. اگر هم از 30 درجه بیشتر باشد، گسترش ریشه و میزان عملکرد گیاه برنج به دلیل محدود بودن اکسیژن موجود در آب ، کم می‌شود و بازدهی گیاه کاهش می‌یابد.برنج در خاکهای مختلف ، از فقیر تا غنی که تنها آب مورد نیاز گیاه تأمین باشد به عمل می‌آید. البته مقدار آب مصرفی در خاکهای سبک بیش از خاکهای سنگین است. مناسب‌ترین خاک برای کشت برنج ، خاک رسی با لایه غیر قابل نفوذ در عمق 50 تا 150 سانتیمتری و همراه با مقدار زیادی مواد آلی است. برنج اصولا نسبت به شوری خاک و شوری آب مقاوم است."]2 [

    2-1)ضرورت طرح موضوع:

    در شرایط کنونی جهان که رقابت های فشرده ی بین المللی بر تمام زمینه ها سایه افکن شده است ، به نظر می رسد برای بقا و تداوم حیات جز نظم بخشیدن به فعالیت های اقتصادی و مجهز شدن به سلاح علم و اندیشه گزینه ای فرا روی انسان قرار ندارد.

    بدین ترتیب حفظ ثروت های طبیعی ، قوام بخشیدن به ارزش های سنتی و فرهنگی و همزمان وسعت بخشیدن به دایره ی فعالیت های بین المللی در غالب علم و عمل ، از اصول اولیه ی پایداری در قرن جاری خواهد بود. در این راستا کشور ما با وجود غنای منابع خدادادی ، موقعیت جغرافیایی و توانایی های بالقوه ی نیروی فکری و انسانی ، به علت غفلت و عدم برنامه ریزی صحیح ، از فرصت ها استفاده ی لازم را نبرده و بالتبع از قافله ی جهانی عقب افتاده است و ما را وامدار نسل هایی آتی خواهد کرد . مزیت های نسبی کشور در زمینه ی برخی محصولات کشاورزی و عدم توجه کافی به آنها ، نمونه ی بارزی از عدم برنامه ریزی صحیح ما از فرصت های موجود در عرصه ی بین المللی است .  و در این میان محصول برنج نیز مورد چنین غفلتی قرار گرفته است .

    برنج از دیرباز دارای نظام های خاص اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی در مناطقی از کشور ایران می باشد . بدین ترتیب لازم است برای تثبیت جایگاه کشور به عنوان یک قطب تولید این محصول ، ساختارهای تولید ، فراوری و تجارت آن را متناسب با نیازهای روز بین الملی و در چارچوب اصول علمی تغییر داد و به طور کلی نظام های تولید برنج را از حالت معیشتی به شکل اقتصاد نوین درآورد .

    به منظور ایجاد هماهنگی فعالیت های پژوهشی و اقتصادی  و ارتقائ سطح علمی دست اندرکاران تولید ، فراوری و بازاریابی برنج و در نتیجه تثبیت جایگاه کشور در سطح بین المللی و امکان رقابت در عرصه های جهانی و نهادینه کردن دانش بومی در نظام های تولیدی این محصول تاسیس مجتمع علمی -  پژوهشی و فرهنگی بیش از هر زمان دیگری احساس می شود .

    3-1)معرفی سایت پروژه :

    1-3-1) مکان یابی سایت پروژه :

    سایت مورد نظر در استان مازندران ، شهرستان بابلسر واقع شده است ." شهر بابلسر در موقعیت جغرافیایی 52 درجه شرقی و 36 درجه عرض شمالی قرار دارد . این شهر در کرانه جنوبی دریای خزر و حد انتهای دلتای رودخانه بابلرود واقع است . (شکل 1و2)

    -3-1)برخی از دلایل انتخاب سایت :

    "شهر بابلسر به دلیل شرایط خاص آب و هوایی و نزدیکی به ساحل و بافت خاک، با توجه به باتلاقی بودن اراضی در طول فصل و ته بند بودن اراضی در تمام طول سال، بهترین برنج کشور را از نظر عطر و طعم و پخت دارا می باشد. در همین راستا موسسه ی تحقیقات برنج کشور با همراهی جهاد کشاورزی شهرستان بابلسر و فریدون کنار اقدام به طرح تسریع انتقال یافته های تحقیقاتی برنج در بابلسر نموده اند. با توجه به نیاز موجود شهر بابلسر برای آموزش به کشاورزان و تحقیق در مورد تهیه و تولید برنج در این منطقه، شهر بابلسر برای پیاده سازی این پروژه انتخاب شده است."]4 [

    4-1)روش جمع آوری اطلاعات پروژه :

    روش های به کار گرفته شده در جمع آوری اطلاعات در این پروژه به سه دسته ی کلی مطالعات کتابخانه ای ، مطالعات میدانی و یافته های اینترنتی تقسیم بندی می شود . در تمامی فصول به کارگیری هر سه ی این روش ها مورد نیاز بود .البته با توجه به این که موضوع پروژه تا کنون کمتر در ایران مورد بحث بوده ، مطالعات میدانی نقش پررنگ تری در این پروژه به خود گرفته است . در فصل دوم ( مبانی نظری طراحی ) تئوری ها در غالب مطالعات کتابخانه ای پیاده شده اند ، تحلیل نمونه های خارجی در غالب مطالعات اینترنتی و تحلیل نمونه های داخلی شامل مطالعات میدانی گردیده اند . در فصل سوم ( بستر طراحی ) مطالعات کتابخانه ای مباحث اقلیمی و معرفی شاخصه های شهر را پوشش داده و تحلیل معماری  شاخصه ها و معرفی سایت به مدد مطالعات میدانی صورت گرفته است . در فصل چهارم ابعاد استاندارد برای طراحی از تلفیق هر سه ی این مطالعات به دست آمد .

    5-1)معرفی روش وفرایند طراحی :

    مراحلی که در این پروژه طی شد تا مرکز تحقیقات برنج از یک موضوع  به یک طرح معماری تبدیل شود از قرار زیر می باشد :

    ·        انتخاب موضوع

    ·        طرح سوالاتی از این قبیل : برای چه کسانی ؟ با چه اهدافی ؟ در کجا ؟ و... ( تهیه ی پروپوزال )

    ·        هدف گذاری و برنامه ریزی برای نیل به اهداف

    ·        انتخاب بستر مناسب برای پروراندن موضوع

    ·        جمع آوری اطلاعات ، اسناد و مدارک مورد نیاز

    ·        تنظیم و طبقه بندی اطلاعات به دست آمده

    ·        تبیین ایده به کمک اطلاعات جمع آوری شده

    ·        ارائه ی طرح اولیه متناسب با ایده ی مورد نظر

    ·        حرکت رفت و برگشت از ایده به طرح و از طرح به ایده

    ·        بررسی مجدد اطلاعات و تکمیل کاستی ها

    ·        تکمیل طرح

    نتیجه گیری :

    در این فصل با موضوع پروژه و اهداف و وظایف در نظر گرفته شده برای آن آشنا شدیم. همچنین سایت مناسب برای پیاده سازی این طرح را انتخاب نمودیم. این اطلاعات اولیه زمینه ساز ورود به فصول بعدی می باشد.

    فصل دوم: مبانی نظری طرح

    مقدمه

    2-1) تئوری های مرتبط با مراکز تحقیقاتی

    2-2) معرفی نمونه هایی از مراکز تحقیقاتی

    3-2) معیارهای نظری طراحی مراکز تحقیقاتی

     

    مقدمه :

    به این دلیل که تحقیق عنصر اصلی این پروژه محسوب می شود، در این فصل به بیان تعاریف اولیه ی تحقیق می پردازیم. از آنجایی که مرکز تحقیقات برنج کشور زیر مجموعه ی سازمان ترویج، آموزش و تحقیقات کشاورزی است، شرح وظایفی که این سازمان برای مراکز تحقیقات در نظر گرفته را عنوان می کنیم. در ادامه نمونه هایی از مراکز تحقیقاتی ایران و جهان را نقد و تحلیل می نماییم تا در پایان بتوانیم معیارهای ثابتی برای طراحی این مراکز بیابیم.

    2-1)تئوری های مرتبط با مراکز تحقیقاتی :

    این تئوری ها در دو قالب دسته بندی شده اند :

    تعاریف اولیه ی تحقیق شامل مفهوم تحقیق و محقق، دسته بندی مراکز تحقیقات، اساسنامه ی مرکز ملی تحقیقات و ...

    شرح وظایف سازمان ترویج، آموزش و تحقیقات کشاورزی

    شرح و بسط این تئوری ها در ادامه آورده شده است.

    1-1-2)تعاریف اولیه ی تحقیق :

    1-1-1-2)مفهوم تحقیق و محقق :

    "واژه ی تحقیق به علت گشوده بودن دامنه ی فعالیتش دارای تعاریف متنوع و مختلفی است . تحقیق در فرهنگ عمید به این صورت معنی شده است : راست و درست کردن ، به حقیقت امری رسیدگی کردن ، رسیدگی و باز جویی کردن . تحقیق عبارتست از یک عمل منظم که در نتیجه ی آن پاسخ هایی برای سوال های مورد نظر مطرح شده در موضوع تحقیق به دست می آید . تحقیق به معنی تمرکز دقیق بر روی یک موضوع معین و تشخیص نیاز و رسیدن به نتیجه ای با سعی و خطاهای مکرر است . چنانچه مشهود است در تعاریف فوق همه در یک نکته اشتراک نظر دارند و آن روح حقیقت جویی و نوآوری در مسئله ی تحقیق است . "]1 [

    "پژوهشگر یا محقق دانشمندی است که در رشته ی تحقیقاتی منتخب خود و رشته های وابسته به آن دارای دانش وسیع چند بعدی و دارای قدرت دستیابی به همه ی یافته های قبلی و مدون دانشمندان قبل از خود بوده ، دارای تبحر و تجربه ی طولانی ، ذهنی باز ، فکری آزاد از تعلقات مادی و دنیوی ، آزاد اندیشی ، آگاهی از مسائل و مشکالات و نیاز های جامعه ی خود و جهان ، قدرت بالای خلاقیت  تحقیقاتی و ابداعی و عشق وعلاقه ی وافر به پژوهش است . به طور کلی مهمترین ویژگی های یک محقق را در سه گروه زیر می توان خلاصه کرد :

    ·        شناخت و درک فراگیر در موضوع مطروحه

    ·        قدرت علمی و عملی تجزیه و تحلیل سریع و دقیق مسائل و موضوعات

    ·        قدرت کاربرد موثر و عملی نتیجه ی تحقیقات خود و دیگران"]2 [

    2-1-1-2)عوامل تعیین کننده در زمینه ی یک کار تحقیقاتی :

    "عوامل تعیین کننده ی اهداف و سیاست ها در امر تحقیق و توسعه در هر کشوری عبارتند از :

    ·        جغرافیای طبیعی و انسانی کشور

    ·        مدیریت سیاسی کشور

    ·        نظام فرهنگی و عقیدتی کشور

    ·        موقعیت ژئوپلتیک ( جغرافیای سیاسی ) کشور

    ·        بازار عرضه و تقاضای جهانی

    ·        هویت تاریخی کشور

     

    (شکل ها در فایل اصلی قابل مشاهده است)

  • فهرست و منابع پایان نامه طراحی مرکز تحقیقات برنج کشور

    فهرست:

    فصل اول: کلیات ............................................................................................................................................1

    مقدمه ..................................................................................................................................................................2

    1-1) تبیین موضوع پروژه ..............................................................................................................................2

    1-1-1)معرفی موضوع پروژه .........................................................................................................................2

    2-1-1)معرفی برنج .........................................................................................................................................4

    1-2-1-1)گیاهشناسی برنج .........................................................................................................................4

    2-2-1-1) شرایط مناسب کشت برنج .......................................................................................................5

    2-1)ضرورت طرح موضوع ............................................................................................................................6 

    3-1) معرفی سایت پروژه ..............................................................................................................................7            

    1-3-1) مکان یابی سایت پروژه ..................................................................................................................7    

    2-3-1) برخی از دلایل انتخاب سایت .......................................................................................................8

    4-1) روش جمع آوری اطلاعات پروژه ......................................................................................................8

    5-1) معرفی روش و فرایند طراحی ...........................................................................................................9

    نتیجه گیری .................................................................................................................................................. 9

    فصل دوم: مبانی نظری طرح .........................................................................................................11

    مقدمه ...............................................................................................................................................................12   

    1-2) تئوری های مرتبط با مراکز تحقیقاتی ...........................................................................................12 

    1-1-2) تعاریف اولیه ی تحقیق ................................................................................................................12

    1-1-1-2)مفهوم تحقیق و محقق .............................................................................................................12 

    2-1-1-2) عوامل تعیین کننده در زمینه ی یک کار تحقیقاتی ........................................................13 

    3-1-1-2) دسته بندی تحقیقات و مراکز تحقیقاتی ............................................................................14  

    4-1-1-2) اساسنامه ی مرکز ملی تحقیقات کشور ..............................................................................15

    2-1-2) شرح وظایف سازمان ترویج ، آموزش و تحقیقات کشاورزی ...............................................19  

    2-2) معرفی نمونه هایی از مراکز تحقیقاتی ..........................................................................................20

    1-2-2) معرفی و تحلیل نمونه های داخلی مراکز تحقیقاتی ............................................................20

    1-1-2-2)مرکز تحقیقات برنج آمل ........................................................................................................21

    2-1-2-2) مرکز تحقیقات برنج گیلان .................................................................................................. 28

    2-2-2) معرفی و تحلیل نمونه های خارجی مراکز تحقیقاتی ..........................................................30    

    1-2-2-2)مرکز ملی تحقیقات هواشناسی ...........................................................................................30

    2-2-2-2): مرکز تحقیقات بالینی لیبسون ..........................................................................................34

    3-2) معیارهای نظری برای طراحی مراکز تحقیقاتی ............................................................................39 

    نتیجه گیری .................................................................................................................................................. 40

    فصل سوم : بستر طراحی ................................................................................................................42 

    مقدمه ...............................................................................................................................................................43

    1-3) مطالعات اقلیمی سایت پروژه ...........................................................................................................43

    1-1-3) سیمای اقلیمی مازندران ..............................................................................................................43

    1-1-1-3) دما ...............................................................................................................................................44

    2-1-1-3) رطوبت ........................................................................................................................................44 

    3-1-1-3) میزان بارندگی ..........................................................................................................................45

    4-1-1-3) تابش آفتاب ..............................................................................................................................46

    2-1-3)سیمای اقلیمی شهر بابلسر ..........................................................................................................47

    1-2-1-3) توزیع زمانی و مکانی بارش .................................................................................................. 47

    2-2-1-3)نم نسبی .....................................................................................................................................47

    3-2-1-3) یخبندان ....................................................................................................................................48

    4-2-1-3) درجه حرارت ............................................................................................................................48

    5-2-1-3) باد ..............................................................................................................................................48

    3-1-3) پوشش گیاهی ................................................................................................................................49

    4-1-3) زمین شناسی ..................................................................................................................................49

    5-1-3) سوانح طبیعی...................................................................................................................................50

    2-3) مطالعات کالبدی فضایی شهر ..........................................................................................................50

    1-2-3) روند و جهت توسعه ی کالبدی شهر .........................................................................................50

    1-1-2-3)روند شکل گیری و مراحل توسعه ی شهر ...........................................................................50

    2-1-2-3)عوامل طبیعی محدود کننده ی توسعه ی شهری ...........................................................  50

    3-1-2-3)عوامل مصنوعی محدود کننده ی توسعه ی شهری .......................................................... 51

    2-2-3)ساختار فضایی کالبدی شهر .........................................................................................................51

    1-2-2-3) عناصر خطی ..............................................................................................................................51

    2-2-2-3) عناصر پهنه ای ..........................................................................................................................52

    3-2-2-3) نظام حمل و نقل و شبکه ی ارتباطی ..................................................................................52

    3-3) معرفی و تحلیل شاخصه های معماری شهر .................................................................................52

    1-3-3) معماری بومی مازندران ................................................................................................................52

    1-1-3-3)شرایط محیطی حاکم بر معماری سنتی مازندران .............................................................53

    2-1-3-3)روش های عمده ساخت بناهای مسکونی سنتی ................................................................53

    2-3-3) مفاهیم سنتی معماری منطقه ...................................................................................................54

    1-2-3-3) خانه ............................................................................................................................................54

    2-2-3-3) ایوان و تالار ................................................................................................................................54

    3-2-3-3) بام ..............................................................................................................................55  

    4-2-3-3) حصار ...........................................................................................................................................55

    3-3-3) معماری خانه های شهری ............................................................................................................55

    4-3) معرفی سایت با نقشه و تصویر .........................................................................................................56

    1-4-3) معرفی سایت با نقشه ....................................................................................................................57

    3-4-2) معرفی سایت با تصاویری از داخل و خارج آن ........................................................................58

    5-3)احکام حاصل از قوانین شهری و اقلیم .............................................................................................62

    نتیجه گیری ....................................................................................................................................................63

    فصل چهارم : برنامه ریزی فیزیکی ..............................................................................................65

    مقدمه ...............................................................................................................................................................66

    1-4) لیست فضاهای مورد نیاز مرکز تحقیقات برنج .............................................................................66

    2-4)مساحت فضاهای خرد و کلان ...........................................................................................................71

    3-4)دیاگرام روایط فضایی مرکز تحقیقات برنج .....................................................................................76

    نتیجه گیری ....................................................................................................................................................76

    فصل پنجم : فرایند طراحی ...........................................................................................................78

    مقدمه ...............................................................................................................................................................79

    1-5) تحلیل سایت ........................................................................................................................................79

    2-5) مکان یابی بنا در سایت .....................................................................................................................80

    3-5) ایده های اولیه .....................................................................................................................................81

    4-5) تحلیل گزینه ی برتر ..........................................................................................................................88

    5-5) ملاحظات سازه ای مجموعه .............................................................................................................89

    6-5) سناریوی حرکت در فضا...... .............................................................................................................90

    فهرست الفبایی منابع و مآخذ...... ..............................................................................................................93

     

    منبع:

    فهرست الفبایی منابع و مآخذ :

     

    کتب:

    1. حاجی ابراهیم زرگر اکبر.در آمدی بر شناخت معماری روستایی ایران.انتشارات دانشگاه شهید بهشتی.1384

    2. قبادیان وحید .بررسی اقلیمی ابنیه ی سنتی ایران.انتشارات دانشگاه تهران.1384

    3. کسمایی مرتضی.اقلیم و معماری . نشر خاک .1384

     

     گزارش ها:

    1. اساسنامه ی مرکز ملی تحقیقات کشور

    2. طرح جامع شهر بابلسر. 1382

    3. مرکز تحقیقات برنج آمل

     

    پایان نامه ها:

    1. بادله الناز.پایان نامه.شهر کتاب.دانشگاه مازندران .دانشکده ی هنر و معماری .1386

    2. نقی زاده امیر مسعود. پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد.مرکز پژوهشهای علمی.دانشگاه یزد.دانشکده معماری و شهرسازی.1377

    سایت ها:

    1.http://www.aia.org/aiarchitect/thisweek08/0222/0222d_lisbon.cfm

    2.http://www.archiplanet.org/wiki/N_Center_for_Atmos_Researc

    3.http://www.areo.ir/HomePage.aspx?TabID=3613&Site=DouranPortal&Lang=fa-IR

    4. http://www.berenge.com/Articles/Education/Ed3/Ed3.aspx

    5.http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A8%D8%B1%D9%86%D8%AC

    6.http://www.rri.ir

    7.http://www.rrii.ir/index_persian.php?act=about

پروپوزال در مورد پایان نامه طراحی مرکز تحقیقات برنج کشور , گزارش سمینار در مورد پایان نامه طراحی مرکز تحقیقات برنج کشور , تز دکترا در مورد پایان نامه طراحی مرکز تحقیقات برنج کشور , رساله در مورد پایان نامه طراحی مرکز تحقیقات برنج کشور , پایان نامه در مورد پایان نامه طراحی مرکز تحقیقات برنج کشور , تحقیق در مورد پایان نامه طراحی مرکز تحقیقات برنج کشور , مقاله در مورد پایان نامه طراحی مرکز تحقیقات برنج کشور , پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه طراحی مرکز تحقیقات برنج کشور , تحقیق دانشجویی در مورد پایان نامه طراحی مرکز تحقیقات برنج کشور , مقاله دانشجویی در مورد پایان نامه طراحی مرکز تحقیقات برنج کشور , پروژه دانشجویی درباره پایان نامه طراحی مرکز تحقیقات برنج کشور
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت