پایان نامه مقایسه قدرت تبیین مدل قیمت گذاری دارایی سرمایه ای مبتنی بر مصرف (C-CAPM) و مدل قیمت گذاری دارایی سرمایه ای تعدیل شده (RA-CAPM) در شرکت های سهامی عام تهران

تعداد صفحات: 115 فرمت فایل: word کد فایل: 2331
سال: 1389 مقطع: مشخص نشده دسته بندی: حسابداری
قیمت قدیم:۳۳,۶۰۰ تومان
قیمت: ۲۸,۰۰۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه پایان نامه مقایسه قدرت تبیین مدل قیمت گذاری دارایی سرمایه ای مبتنی بر مصرف (C-CAPM) و مدل قیمت گذاری دارایی سرمایه ای تعدیل شده (RA-CAPM) در شرکت های سهامی عام تهران

    پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد

     گرایش: حسابداری

    چکیده:

    در این تحقیق این مهم مورد بررسی است که کدامیک از دو مدل قیمت گذاری دارائیهای سرمایه ای مبتنی بر مصرف و مدل قیمت گذاری دارائیهای سرمایه ای اصلاح شده می تواند در بورس اوراق بهادار تهران در نقش ابزار پیش بینی دقیق و قویتر ظاهر شده و برای سرمایه گذاران در تخصیص بهینه منابع مفید خواهد بود. برای این منظور بتا ریسک و بازده واقعی سرمایه گذاری مورد سنجش قرار خواهد گرفت . که بتا متغیر مستقل بوده و بازده واقعی متغیر وابسته می باشد. این از نوع همبستگی است . در این تحقیق محقق به دنبال بررسی رابطه همبستگی بین متغیرهای تحقیق است و سپس بر اساس روابط موجود بین متغیرها، شدت آنرا بررسی می کند. جامعه آماری تحقیق عبارتست از شرکتهایی که اولاً جزء شرکتهای سرمایه گذاری نباشند و ثانیاً تا تاریخ پایان اسفند ماه هر سال اطلاعات مالی آنها گزارش شده باشد بنابراین یک نمونه سیستماتیک 100 شرکتی از بین جامعه مورد تحقیق انتخاب شده است. تحقیق دارای دو فرضیه اصلی و دو فرضیه فرعی می باشد فرضیه اصلی اول عبارتست از، مدل RA-CAPM قدرت تبیین بیشتری در پیش بینی بازده واقعی نسبت به مدل C-CAPM دارد. برای تائید فرضیه اصلی اول دو فرضیه فرعی مطرح می گردد که شامل: 1- بین بتای مدل RA-CAPM و بازده واقعی رابطه وجود دارد. 2- بین بتای مدل C-CAPM و بازده واقعی رابطه وجود دارد. فرضیه اصلی دوم عبارتست از، میزان خطای پیش بینی بازده واقعی و بازده مورد انتظار مدل RA-CAPM کمتراز مدل C-CAPM است. هدف از تحقیق ، آزمون قدرت تبیین تئوری مدل قیمت گذاری دارئیهای سرمایه ای مبتنی بر مصرف و مدل قیمت گذاری دارائیهای سرمایه ای اصلاح شده در تعیین نرخ بازده مورد انتظار در بازار بورس اوراق بهادار تهران ، بررسی وجود رابطه معنی دار بین ریسک و بازده ، بررسی میزان تاثیر پذیری بازده مورد انتظار شرکتها از طریق عاملی به نام βRA وβC و مقایسه مدل C-CAPM و RA-CAPM و ارائه مدلی سازگار با بورس اوراق بهادار تهران به عنوان یک مدل کاربردی برای تعیین ریسک و بازده می باشد.  نتیجه حاصله از اجرای این تحقیق نشان می دهد در فرضیه اصلی اول مدل C-CAPM  رابطه معنی داری بهتری نسبت به مدل RA-CAPM دارد و می تواند قدرت تبیین بیشتری در پیش بینی بازده واقعی داشته باشد. همینطور نتیجه آزمون فرضیه دوم بیانگربرتری مدل RA-CAPM  نسبت به C-CAPM بوده و گویای این مطلب است که بازده مورد انتظار مدل RA-CAPM  انحراف کمتری نسبت به مدل   C-CAPMاز بازده واقعی دارد.

    مقدمه:

    از زمانی که شارپ  و لینتر[1] در سال 1965 مدل قیمت گذاری دارایی سرمایه ای را ارائه نمودند این مدل بارها و بارها مورد آزمون قرار گرفته است . از جمله آخرین اصلاحاتی که بر این مدل اعمال شده است وارد کردن ریسک نقدینگی و همچنین ریسک غیر سیستماتیک در این مدل می باشد (تهرانی و گودرزی،1386،ص10)[2].

    در این فصل مدل «قیمت گذاری دارایی های سرمایه ای اصلاح شده»[3] که از دو مدل [4]A-CAPM و مدل R-CAPM[5]  حاصل شده است و مدل«قیمت گذاری دارایی سرمایه ای مبتنی بر مصرف»[6] مورد بررسی اجمالی قرار گرفته و به بیان کلیاتی از این دو مدل می پردازیم.

    مدل «قیمت گذاری دارایی های سرمایه ای اصلاح شده» با در نظر گرفتن متغیر های درونی و ذاتی شرکت و همچنین ریسک نقد شوندگی، قسمت اعظم عناصری که باعث ایجاد ریسک سیستماتیک و غیر سیستماتیک می شوند را در نظر می گیرد و از لحاظ تئوری درصد بیشتری از بازده مورد انتظار را توضیح می دهد (رهنمای رود پشتی،1386، ص8)7.

    مدل «قیمت گذاری دارایی سرمایه ای مبتنی بر مصرف» ، برای اولین بار در سال 1978 توسط لوکاس و بری دن  با مفروض قرار دادن اقتصاد مبادله ای که دارای مصرف کنندگان همگن است، تغییرات تصادفی بازده دارایی را مورد بررسی قرار داد و مدل قیمت گذاری دارایی های سرمایه ای مبتنی بر مصرف را ارائه داد. در این مدل ریسک اوراق بهادار به وسیله کوواریانس بازده با رشد مصرف سرانه، مورد سنجش قرار می گیرد، این کوواریانس به بتای مصرف (βc) معروف است، به عبارت دیگر، می توان گفت که بتای مصرف (βc) معیاری برای سنجش، گرایش سیستماتیک سهام به دنباله روی از حرکت بازار است (تهرانی و همکاران،1387،ص2)8.

    فصل اول

    کلیات تحقیق

    1-1 مقدمه

    در این تحقیق مدلهای RA-CAPM وC-CAPM مورد بررسی قرارمی گیرند. در فصل اول پس از بیان مسئله تحقیق، تاریخچه موضوع تحقیق را مورد بررسی قرار می دهیم و به بیان اهمیت و ضرورت تحقیق می پردازیم. همچنین اهداف تحقیق را در قالب اهداف کلی و ویژه بیان می کنیم. چارچوب نظری تحقیق که بنیان اصلی طرح سئوال و موضوع تحقیق بوده است در این فصل آورده شده  و در ادامه  به مدل تحلیلی و فرضیه های تحقیق نیز اشاره شده است. در پایان این فصل متغیرهای عملیاتی تحقیق و تعاریف واژه ها و اصطلاحات آمده است.

    2-1- بیان مسئله

    عدم تبیین ارتباط بین ریسک و بازده و عدم آگاهی سرمایه گذاران در مورد این مسئله، زمینه سوء استفاده از طریق دستکاری قیمت و ایجاد حباب قیمت را فراهم آورده که این مسئله باعث زیان بخش اعظم سرمایه گذاران می گردد که در بلند مدت به بدنه بازار سرمایه آسیب می رساند و متعاقبا نقش تامین کنندگی مالی آن ضعیف خواهد شد. مدلهای قیمت گذاری دارائیهای سرمایه ای با اندازه گیری ریسک سیستماتیک هر دارایی میزان بازده مورد انتظار آن دارایی که متناسب با ریسک آن است را ارائه می دهد. با توسعه این مدلها می توان به اختصاص بهینه منابع و تشکیل پرتفوی بهینه متناسب با درجه ریسک پذیری دست یافت. مدل ١RA-CAPM توانسته است علاوه بر ریسک سیستماتیک ، ریسک نقد ینگی و ریسک خاص شرکت را هم در نظر بگیرد ، این مدل از لحاظ تئوریکی توانسته دو مفهوم ریسک و بازده را بهم نزدیکتر کند. موضوع تحقیق، مقایسه قدرت تبیین مدل C-CAPM و مدل RA-CAPM در شرکتهای سهامی عام می باشد . در این تحقیق توجه تکنیکی به عامل ریسک مصرف و رابطه بین ریسک مصرف وبازده و نیز عواملی چون ریسک سیستماتیک،  ریسک غیر سیستماتیک و ریسک نقد شوندگی شده است.

    در این تحقیق این مهم مورد بررسی قرار گرفته است که کدامیک از این دو مدل می توااند در بورس اوراق بهادار تهران در نقش ابزار پیش بینی دقیق و قویتر ظاهر شده و برای سرمایه گذاران در تخصیص بهینه منابع مفید واقع شود. گفتنی است چنین آزمونهایی که در نهایت منجر به برگزیده شدن سازگارترین مدل می شوند می توانند تا حدود زیادی به سرمایه گذاران یاری دهند. بدین گونه که با نزدیک شدن بحث ریسک و بازده مورد انتظار، سرمایه گذاران بازده درست و معقولی ، متناسب با ریسکی که متحمل شده اند را داشته که در بلند مدت باعث افزایش اعتماد و ریسک پذیری سرمایه گذاران می گردد.

    بنابراین سئوالات زیر مطرح می شود:

    آیا بین بتای مدل RA-CAPM و بازده واقعی رابطه وجود دارد؟

    آیا بین بتای مدل C-CAPM و بازده واقعی رابطه وجود دارد؟

    آیا میزان خطای پیش بینی بازده مورد انتظار و بازده واقعی مدل RA-CAPM کمتر از مدل C-CAPM است؟

    3-1-  چارچوب نظری تحقیق

    مدل RA-CAPM در واقع با شیوه متفاوت در محاسبه بتای هرسهم، می تواند پایه و اساسی در بحث قیمت گذاری دارائیهای سرمایه ای قرار گرفته و نقطه آغازین توسعه مدلهای قیمت گذاری باشد. مدل RA-CAPM  مدلی است که با مبنا قرار دادن مفروضات مدل R-CAPM و تعدیل آن بر مبنای ریسک نقد شوندگی حاصل گردیده است. به عبارت دیگر مدل RA-CAPM ابتکاری است که از ترکیب دو مدل R-CAPM و A-CAPM حاصل شده است. که از نظر تئوریکی توان زیادی در تبیین بازده مورد انتظار خواهد داشت و بحث در مورد توان عملی آن نیاز به آزمونهای بیشتری دارد.

    مدل  A-CAPM با در نظر گرفتن هزینه عدم نقد شوندگی، بازده دارائیها و بازده پرتفوی بازار را بر همان اساس تعدیل می کند و هنگام تخمین بازده مورد انتظار هزینه عدم نقد شوندگی مورد انتظار را نیز در کنار نرخ بازده بدون ریسک در نظر می گیرد.

     رهنمای رود پشتی در تحقیقات خود با اعمال تعدیلات بر روی مدل R-CAPM ، مدل RA-CAPM را ارائه نموده است (رهنمای رود پشتی،1386،ص214)1.

    برای درک مفهوم  CAPMمبتنی برمصرف[7]، مسئله بهینه سازی مصرف فرد را بایستی در نظر گرفت. در هر دوره، فرد سطحی از مصرف را انتخاب می کند و هم چنین در هر دوره تخصیص پرتفوی متفاوتی ازدارایی های مختلف خواهد داشت ، که در نهایت هدف فرد حداکثر کردن مطلوبیت است.جدول شماره (1-1) و (2-1) تحقیقاتی که در زمینه مدل های قیمت گذاری صورت گرفته را نشان می دهد.

    4-1-  اهمیت و ضرورت موضوع تحقیق

    با توجه به نقش حائز اهمیت بازارهای سرمایه در تامین مالی، همچنین نقش این بازارها در ایجاد عدالت اجتماعی و بهره مندی تمامی اقشار جامعه از سود حاصل شده، این مهم بایستی بیشتر مورد توجه قرار گیرد تا با تبیین ارتباط بین ریسک و بازده، سرمایه گذاران را در تشکیل پرتفوی بهینه و مورد انتظار یاری رساند. از همه مهمتر اینکه از این طریق بتوان از ایجاد حباب قیمت و دستکاری قیمت ها جلوگیری کرد. بنابراین اگر بتوانیم ارتباط روشنی بین ریسک و بازده تبیین کنیم می توانیم قدم بزرگی در تخصیص بهینه منابع به شرکتهای سود ده برداشته و هر دو طرف سرمایه گذار و سرمایه پذیر را از این طرق منتفع کرد از طرفی عدم وجود معیار مناسب و صحیح باعث ایجاد تهدیداتی در تعیین ریسک و نرخ بازده می شود و باعث می شود سهام شرکتهایی که دارای ریسک بیشتری هستند همانند سهام شرکتهایی که سهام آنها با ریسک کمتری مواجهند قیمت گذاری شوند. در این صورت بازده تحقق یافته سرمایه گذاران متناسب با سطح پذیرش ریسک نخواهد بود . ضمن آنکه در شرایط صرف ریسک منفی نرخ بازده مورد انتظار به نحوه مناسبی برآورد نگردیده و بسیاری از سرمایه گذاران توان کسب بازدهی متناسب با ریسک را نخواهد داشت و بازده تحقق یافته با بازده مورد انتظار متفاوت خواهد بود. در این شرایط سهام شرکتها همواره کمتر و یا بیشتر از ارزش واقعی قیمت گذاری می شود.

    5-1-  اهداف تحقیق

    با توجه به موضوع پژوهش حاضر که به بررسی قیمت گذاری دارایی های سرمایه ای می پردازد، اهداف زیر مد نظر است:

    1- آزمون قدرت تبیین تئوری C-CAPM و RA-CAPM در تعیین نرخ بازده مورد انتظار در بازار بورس اوراق بهادار تهران و بررسی وجود رابطه معنی دار بین ریسک و بازده.

    2- ارائه مدلی سازگار با بورس اوراق بهادار تهران به عنوان یک مدل کاربردی تعیین ریسک و بازده.

    3- بررسی میزان تاثیر پذیری بازده مورد انتظار شرکتها از طریق عاملی به نام βRA وβC و مقایسه مدل C-CAPM و RA-CAPM

    6-1-  فرضیه های تحقیق

    این تحقیق دارای دو فرضیه اصلی و دو فرضیه فرعی می باشد .

    فرضیه اصلی اول :

    مدل RA-CAPM قدرت تبیین بیشتری درپیش بینی بازده واقعی نسبت به مدل C-CAPM دارد.

    فرضیه اصلی فوق دارای دو فرضیه فرعی بشرح ذیل می باشد.

    فرضیه های فرعی:

    بین بتای مدل RA-CAPM و بازده واقعی رابطه وجود دارد.

    بین بتای مدل C-CAPM و بازده واقعی رابطه وجود دارد.

    فرضیه اصلی دوم :

    - میزان خطای پیش بینی بازده واقعی و بازده مورد انتظار مدل RA-CAPM کمتر از مدل C-CAPM است.

    7-1- حدود مطالعاتی

    قلمروموضوعی

    پژوهش حاضر قدرت تبیین کنندگی دو مدل  و  را در مقایسه با یکدیگر مورد آزمون قرار می دهد و در حوزه مدیریت سرمایه گذاری است.

    قلمرومکانی

    تحقیق حاضر از نظر مکانی، در بورس اوراق بهادار تهران به عنوان بزرگترین بازار سرمایه ایران صورت گرفته است.

    قلمرو زمانی

    قلمرو زمانی 9 ساله می باشد که از ابتدای فروردین ماه سال 1380 تا پایان اسفند ماه 1388 میباشد.

     

    8-1- تعریف واژه و اصطلاحات

    بازار مالی[8]

    بازاریست که داراییهای مالی یعنی انواع اوراق بهادار نظیر اوراق قرضه[9]، سهام ممتاز[10]، سهام عادی[11] و منابع کوتاه مدت پولی در آن عرضه و مبادله می شود(فبوزی،1376، ص23)5.

    بازار سرمایه

    بازاری است که در آن ابزارهای بدهیهای بلند مدت و میان مدت مانند اوراق تجاری و اوراق قرضه و همچنین ابزار سرمایه مانند سهام در آن داد و ستد می شود و شامل بازارهای اولیه و ثانویه میباشد. بازار اولیه توسط بانکهای سرمایه گذاری و بانکهای تجاری، و بازار ثانویه توسط کارگزاران و واسطه های مالی ایجاد می شود (راعی،1385،ص40)6.

    بورس اوراق بهادار

    بازار متشکل و رسمی سرمایه است که در آن خرید و فروش سهام شرکتها یا اوراق قرضه دولتی یا موسسات خصوصی تحت ضوابط و قوانین و مقررات خاصی انجام می شود(راعی و تلنگی،1383، ص48)7.

    بازده8

    به هر گونه عایدی سرمایه که به شکل سود نقدی افزایش قیمت سهام، سهام جایزه و غیره که به صورت درصدی از میزان سرمایه اولیه بیان می شود(راعی و تلنگی،1383، ص113)9.

    بازده مورد انتظار[12]

    به میزان بازدهی که از یک دارایی خاص انتظار می رود، بازده مورد انتظار آن دارایی می گویند که معمولا با توجه به عملکرد قبلی و روند گذشته آن دارایی در ایجاد بازده بدست خواهد آمد (نیکومرام،1381، ص38)2.

    بازده مورد انتظار با فاصله زمانی (t+1)

    به بازده هر سهم در دوره t+1 که به وقوع پیوسته باشد به عبارت دیگر بازده هر سهم که در یک دوره بعد از دوره مورد بررسی رخ داده است (امیر حسینی،1387،ص103)3.

    ریسک4

    احتمال انحراف از بازده مورد انتظار است که اگر از عوامل بیرونی و غیر قابل کنترل توسط شرکت ایجاد شود ریسک سیتماتیک و اگر ناشی از تصمیمات مدیریت شرکت یا سایر عوامل درونی باشد ریسک غیر سیستماتیک نامیده می شود . که به مجموع ریسک سیستماتیک و ریسک غیر سیستماتیک،  ریسک کل می گویند (چارلزپی،2007،ص125)5.

    ریسک سیستماتیک( ریسک غیر قابل اجتناب)

    در این حالت انحراف از بازده مورد انتظار ناشی از تغییرات بازار است و متاثر از عوامل بیرون از شرکت می باشد. ریسک سیستماتیک به وسیله β (بتا) اندازه گیری می شود(رهنمای رود پشتی، 1384، ص50)6.

    ریسک غیر سیستماتیک(ذاتی)

    میزان ریسک که مختص هر شرکت بوده و تاثیر پذیر از فعالیتهای درونی شرکت بوده و با تنوع پذیری پرتفوی قابل اجتناب خواهد بود. با توجه به اینکه این معیار از فعالیتهای خاص هر شرکت نشأت می گیرد بنابراین به آن ریسک درونی یا ریسک ذاتی نیز می گویند(رهنمای رود پشتی،1384،ص51 )7.

    هزینه عدم نقد شوندگی8

    بطور ساده بیانگر اختلاف قیمتی است که اگر فرد سرمایه گذار، سهامی را بخرد و بدون هیچ فاصله زمانی بخواهد آنرا به وجه نقد تبدیل کند متحمل خواهد شد.

    اگر سرمایه گذار بتواند سهامی خریداری نماید و بلافاصله بتواند همان را به هما ن نرخ بفروشد در حقیقت سهامی با هزینه عدم نقد شوندگی صفر خریداری کرده است(امیر حسینی،1387،ص108)

    Abstract:

    In this study, it is important to consider which of the two models can in Tehran Stock Exchange as accurate and more powerful forecasting tools for investors and appeared at the optimal allocation of resources to be helpful. And For this purpose beta and returns will be assessed. Beta was the independent variable and dependent variable is returns. The study is based on exploratory research method was a correlation.

    Sampling in this study was to judge so that all listed companies that were active in securities considered and then 100 companies are selected monthly returns of each stock is calculated.

    And the purpose of research, theory can test C-CAPM and RA-CAPM in determining the expected rate of return on the Tehran Stock Exchange market and review significant relationship between risk and return, rate of expected return unaffected by the operating companies to Name βRA and βC and C-CAPM model and compare RA-CAPM and provide a model compatible with Tehran Stock Exchange as a practical model to determine risk and return.

    And results obtained from this study indicate that RA-CAPM model to model C-CAPM stronger expected returns is predicted.

  • فهرست و منابع پایان نامه مقایسه قدرت تبیین مدل قیمت گذاری دارایی سرمایه ای مبتنی بر مصرف (C-CAPM) و مدل قیمت گذاری دارایی سرمایه ای تعدیل شده (RA-CAPM) در شرکت های سهامی عام تهران

    فهرست:

    چکیده: 1

    مقدمه: 2

    فصل اول: کلیات تحقیق

    1-1 مقدمه 4

    2-1- بیان مسئله 4

    3-1- چارچوب نظری تحقیق. 5

    4-1- اهمیت و ضرورت موضوع تحقیق. 7

    5-1- اهداف تحقیق. 8

    6-1- فرضیه های تحقیق. 8

    7-1- حدود مطالعاتی. 8

    8-1- تعریف واژه و اصطلاحات.. 9

    فصل دوم: مروری بر ادبیات تحقیق

    1-2 مقدمه 15

    2-2- داریی. 15

    1-2-2-  دارایی مالی. 15

    3-2- بازارهای مالی. 16

    1-3-2-  بازار پول و سرمایه 16

    2-3-2- بازار اولیه 17

    1-2-3-2- موسسات تامین سرمایه 17

    3-3-2- بازار ثانویه 18

    4-2- تاریخچه بورس و اوراق بهادار در جهان. 19

    5-2- تاریخچه بورس و اوراق بهادار تهران. 19

    6-2-  تعریف بورس اوراق بهادار. 22

    7-2-  اوراق بهادار. 22

    8-2-   خصوصیات اوراق بهادار. 23

    9-2-  انواع شرکت های سرمایه گذاری. 23

    1-9-2-  شرکت های سرمایه گذاری با سرمایه متغیر. 23

    2-9-2-  شرکت های سرمایه گذاری با سرمایه ثابت.. 24

    3-9-2-  صندوق های سرمایه گذاری غیرفعال. 24

    4-9-2-  شرکت مادر. 24

    5-9-2-  شرکت های فعالیت تنوعی. 25

    10-2- شیوه ها و روشهای ارزشیابی سهام 25

    1-10-2-  ارزش اسمی. 25

    2-10-2-  ارزش برای مالک... 26

    3-10-2-  ارزش دفتری. 26

    4-10-2-  ارزش بازار. 26

    5-10-2- ارزش منصفانه 26

    11-2- ریسک... 27

    1-11-2-  ریسک نوسان نرخ بهره 27

    2-11-2-  ریسک بازار. 28

    3-11-2-  ریسک تورمی. 28

    4-11-2-  ریسک تجاری. 28

    5-11-2-  ریسک مالی. 28

    6-11-2-  ریسک نقدینگی. 29

    7-11-2-  ریسک نرخ ارز. 29

    8-11-2-  ریسک کشور. 29

    12-2- بازده 30

    1-12-2-  بازده واقعی. 30

    1-1-12-2-  بازده سرمایه گذاری در دارایی مشهود 30

    2-1-12-2- بازده سرمایه گذاری در دارایی مالی. 31

    3-1-12-2-  بازده مورد انتظار. 32

    4-1-12-2- بازده پرتفوی. 33

    13-2-  رابطه بین ریسک و بازده 33

    14-2-  مدل CAPM 34

    15-2- اهرمها 37

    1-15-2- درجه اهرم عملیاتی. 38

    2-15-2- درجه اهرم مالی. 38

    3-15-2- درجه اهرم اقتصادی. 39

    16-2- مدل RA-CAPM.. 39

    17-2-  مدل  A-CAPM.. 41

    18-2-  مدل R-CAPM.. 45

    19-2- مدل C-CAPM 46

    20-2-  پیشینه و تحقیقات پیرامون. 49

    1-20-2- تحقیقات انجام شده پیرامون C-CAPM.. 49

    2-20-2- تحقیقات انجام شده پیرامون RA-CAPM.. 51

    فصل سوم: روش‌ اجرای تحقیق

    1-3 مقدمه 54

    2-3- روش تحقیق. 54

    3-3-  مدل تحقیق  و شیوه اندازه گیری متغیر ها 55

    1-3-3- رابطه بین ریسک نقدشوندگی و بازده مورد انتظار. 55

    2-3-3- بازده هرسهم 55

    3-3-3- نرخ بازده بازار وبازده مورد انتظار بازار. 56

    4-3-3-  مدل   56

    5-3-3- نرخ بازده بدون ریسک... 58

    6-3-3- اهرمها 59

    1-6-3-3-درجه اهرم عملیاتی. 60

    2-6-3-3- درجه اهرم مالی. 61

    3-6-3-3-  درجه اهرم اقتصادی. 62

    7-6-3-3- اختلال اقتصادی. 64

    7-3-3 - مدل C-CAPM 64

    4-3 - متغیر های عملیاتی تحقیق. 65

    5-3- جامعه آماری. 65

    6-3- روش وابزارهای گردآوری اطلاعات.. 66

    7-3- اعتبار و پایایی تحقیق پژوهش.. 66

    1-7-3- اعتبار درونی. 66

    2-7-3- اعتبار بیرونی. 67

    3-7-3- پایایی. 67

    فصل چهارم: تجزیه و تحلیل داده‌ها

    1-4 مقدمه‏ 69

    2-4-  روش تجزیه و تحلیل اطلاعات.. 70

    1-2-4 فرضیه اصلی اول. 70

    2-2-4- فرضیه اصلی دوم 73

    3-4- شاخص های توصیفی متغیرها 74

    4-4- تجزیه و تحلیل فرضیه های تحقیق. 78

    1-4-4- فرضیه اصلی اول. 78

    1-1-4-4-  آزمون فرضیه فرعی اول. 79

    2-1-4-4- آزمون فرضیه فرعی دوم 84

    2-4-4-  فرضیه اصلی دوم 88

    فصل پنجم: نتیجه‌گیری و پیشنهادات

    1-5 مقدمه 95

    2-5- نتایج فرضیه اصلی اول. 95

    3-5- نتایج فرضیه اصلی دوم 96

    4-5- پیشنهادها 97

    1-4-5- پیشنهادهایی مبتنی بر یافته های تحقیق. 97

    2-4-5 پیشنهادهایی برای تحقیق های آتی. 98

    5-5- محدودیتهای تحقیق. 98

    پیوست ها

    منابع و ماخذ

    منابع فارسی: 102

    منابع لاتین: 104

    چکیده انگلیسی: 105

     

     

     

    جدول (1-1) : تحقیقات انجام شده پیرامون مدل RA-CAPM.. 6

    جدول (2-1) : مدل قیمت گذاری دارایی سرمایه ای. 7

    جدول (1-2): ساختار بازارهای ثانویه در ایالات متحده 18

    جدول (1-3) : نرخ سود سپرده های بانکی کوتاه مدت بانک های دولتی. 59

    جدول (1-4) شاخص های توصیف کننده متغیرها دو مدل RA-CAPM  و C-CAPM.. 75

    جدول (2-4): آزمون توزیع نرمال K-S 76

    جدول (3-4): آزمون توزیع یکنواخت K-S 76

    جدول (4-4): آزمون توزیع تشریحی K-S 77

    جدول (5-4): آزمون فریدمن. 77

    جدول (6-4): آزمون آماره های فریدمن. 78

    جدول (7-4): آزمون آماره های ضریب کندلز. 78

    جدول (8-4) : ضریب همبستگی پیرسون بتای مدل  و نرخ بازده واقعی سالانه 79

    جدول (9-4) : ضریب همبستگی، ضریب تعیین و آزمون دوربین- واتسون بتای مدل RA-CAPM و نرخ بازده واقعی سالانه 80

    جدول (10-4) : تحلیل واریانس رگرسیون 81

    جدول (11-4) : ضرایب معادله رگرسیون 82

    جدول (13-4) : ضریب همبستگی، ضریب تعیین و آزمون دوربین- واتسون بتای مدل C-CAPM و نرخ بازده واقعی سالانه 85

    جدول (14-4) : تحلیل واریانس رگرسیون 85

    جدول (15-4) : ضرایب معادله رگرسیون. 87

    جدول (16-4): همبستگی نمونه های جفت شده 89

    جدول(17-4): آزمون نمونه های جفت شده 89

    جدول(18-4): آماره های توصیفی. 91

    جدول (19-4): خلاصه یافته های فرضیه اصلی اول. 92

    جدول (20-4): خلاصه یافته های فرضیه اصلی دوم 93

    نمودار (1-2): فرایند عرضه اولیه اوراق بهادار. 17

    نمودار (1-2): رابطه بین ریسک و بازده 34

    نمودار (2- 2): تأثیر تنوع بر روی ریسک پرتفلیو. 35

    نمودار (1-4) : آزمون نرمال بودن خطاهای معادله رگرسیون. 83

    نمودار (2-4) آزمون نرمال بودن خطاهای معادله رگرسیون در مدل C-CAPM.. 88

    .

    منبع:

    منابع فارسی:

    پارکر،ج ، ترجمه علی پارسائیان،1387، "مدیریت ریسک ، تعریف و کاربرد آن در سازمانهای مالی"،  تحقیقات مالی؛ دانشکده مدیریت دانشگاه تهران ؛ شماره 13و14.

    تهرانی ، ر. و عسگر نوربخش،1378، "مدیریت سبد سهام"؛ انتشارات پژوهشکده امور اقتصاد و دارایی.

    تهرانی،ر و محمد رضا توکلی بغداد آبادی،1385، "مقایسه مدل شرطی قیمتگذاری دارایی های سرمایه ای تعدیلی با مدل شرطی قیمتگذاری دارایی سرمایه ای" ، اقتصاد مدیریت ؛ دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات.

    تهرانی،ر و محمد گودرزی،1386، "مقایسه مدل قیمت گذاری CAPM و C-CAPM"، مجموعه مقالات حسابداری؛ چاپ اول.

    تهرانی،ر. ، و همکاران؛ "ریسک و بازده: آزمون مدل CCAPM  در مقایسه با مدل CAPM در بورس اوراق بهادار تهران" ، تهران، چاپ اول،1387.

    جهانخانی، ع،1374،"مدیریت مالی" ، انتشارات سمت؛ جلد 1 و 2.

    جونزو چارلز پی؛ ترجمه محمد شاه علیزاده ،1370،"مدیریت سبد سهام"،  انتشارات جامعه دانشگاهی ؛1370.

    چارلز پی و جون،، ترجمه حمید مومنی ، 1386،" مدیریت سرمایه گذاری" ، نشر نگاه دانش.

    راعی ، ر و علی سعیدی،1385،" مبانی مهندسی مالی و مدیریت ریسک" ،انتشارات سمت؛ چاپ دوم.

    رهنمای رود پشتی ، ف و زهرا امیر حسینی ،1387، "آزمون توان مدل RA-CAPM در مقایسه با مدل A-CAPM در تبیین ارتباط بین ریسک و بازده در بورس اوراق بهادار تهران"، دانشکده مدیریت.

    رهنمای رود پشتی ، ف و زهرا امیر حسینی،1387، "تبیین توان درجه اهرم اقتصادی جهت آزمون ضریب حساسیت و سنجش عملکرد شرکت" ، بررسی حسابداری و حسابرسی ، دانشکده مدیریت دانشگاه تهران ؛ شماره 51 .

    رهنمای رود پشتی ، ف،1385،"تجزیه و تحلیل سرمایه گذاری و مدیریت سبد اوراق بهادار"، انتشارات پژوهشکده امور اقتصاد و دارایی؛چاپ اول.

    رهنمای رود پشتی ، ف،1386،"مجموعه مقالات ، سخنرانی ها و مطالب تخصصی مالی و حسابداری" ،انتشارات حوزه معاونت پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی؛ چاپ اول.

    رهنمای رودپشتی ، ف ومصطفی گودرزی ،1387، "ریسک و بازده آزمون مدل قیمت گذاری دارایی های سرمایه ای تعدیل شده در مقایسه با مدل قیمتگذاری دارایی سرمایه ای سنتی"، تحقیقات اقتصادی ؛ دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران.

    نوو،ریموند پی؛ ترجمه  علی پارسائیان، 1370،"مبانی مدیریت مالی" ، انتشارات نو پردازان ؛ جلد 1.

    نیکو مرام ، ه و همکاران،1387،"مبانی مدیریت مالی" ، انتشارات شامران؛ جلد 1و2.

    منابع لاتین:

    A . Bond , Shaun & Patel , Kanak ,2002 ,” The conditional distribution of real estate returns : Are higher moments time varying?”

    Antoine Azar,Samih,2008,”Testing the CCAPM on Three Foregin Currencies”

      Antoine Azar,Samih,2009,”Testing the CCAPM on Nine Foregin Currencies: A System Analysis”

    Chei – Chang Chiou & kobert k.su ,2001,” On the relation of systematic risk and accounting variable”.

    Chen,Hsiang-Ming, March, 2001, “Risk and return: CAPM and CCAPM”.

    Estrada , Javier, 2001 ,” The cist of equity in Emerging markets: A Downside risk Aprouch” . Emerging markets Quarterly , Spring , 63-72

    Hwang,min&Lum,Sau Kim,2005,”A Test of HCCAPM: Housing Market and Goverment in Asset Pricing Context”

    Sopedersen , Christian & Hwany , Soosung 2003, “Does down side beta matter in asset pricing? “

     

پروپوزال در مورد پایان نامه مقایسه قدرت تبیین مدل قیمت گذاری دارایی سرمایه ای مبتنی بر مصرف (C-CAPM) و مدل قیمت گذاری دارایی سرمایه ای تعدیل شده (RA-CAPM) در شرکت های سهامی عام تهران, گزارش سمینار در مورد پایان نامه مقایسه قدرت تبیین مدل قیمت گذاری دارایی سرمایه ای مبتنی بر مصرف (C-CAPM) و مدل قیمت گذاری دارایی سرمایه ای تعدیل شده (RA-CAPM) در شرکت های سهامی عام تهران, تز دکترا در مورد پایان نامه مقایسه قدرت تبیین مدل قیمت گذاری دارایی سرمایه ای مبتنی بر مصرف (C-CAPM) و مدل قیمت گذاری دارایی سرمایه ای تعدیل شده (RA-CAPM) در شرکت های سهامی عام تهران, رساله در مورد پایان نامه مقایسه قدرت تبیین مدل قیمت گذاری دارایی سرمایه ای مبتنی بر مصرف (C-CAPM) و مدل قیمت گذاری دارایی سرمایه ای تعدیل شده (RA-CAPM) در شرکت های سهامی عام تهران, پایان نامه در مورد پایان نامه مقایسه قدرت تبیین مدل قیمت گذاری دارایی سرمایه ای مبتنی بر مصرف (C-CAPM) و مدل قیمت گذاری دارایی سرمایه ای تعدیل شده (RA-CAPM) در شرکت های سهامی عام تهران, تحقیق در مورد پایان نامه مقایسه قدرت تبیین مدل قیمت گذاری دارایی سرمایه ای مبتنی بر مصرف (C-CAPM) و مدل قیمت گذاری دارایی سرمایه ای تعدیل شده (RA-CAPM) در شرکت های سهامی عام تهران, مقاله در مورد پایان نامه مقایسه قدرت تبیین مدل قیمت گذاری دارایی سرمایه ای مبتنی بر مصرف (C-CAPM) و مدل قیمت گذاری دارایی سرمایه ای تعدیل شده (RA-CAPM) در شرکت های سهامی عام تهران, پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه مقایسه قدرت تبیین مدل قیمت گذاری دارایی سرمایه ای مبتنی بر مصرف (C-CAPM) و مدل قیمت گذاری دارایی سرمایه ای تعدیل شده (RA-CAPM) در شرکت های سهامی عام تهران, تحقیق دانشجویی در مورد پایان نامه مقایسه قدرت تبیین مدل قیمت گذاری دارایی سرمایه ای مبتنی بر مصرف (C-CAPM) و مدل قیمت گذاری دارایی سرمایه ای تعدیل شده (RA-CAPM) در شرکت های سهامی عام تهران, مقاله دانشجویی در مورد پایان نامه مقایسه قدرت تبیین مدل قیمت گذاری دارایی سرمایه ای مبتنی بر مصرف (C-CAPM) و مدل قیمت گذاری دارایی سرمایه ای تعدیل شده (RA-CAPM) در شرکت های سهامی عام تهران, پروژه دانشجویی درباره پایان نامه مقایسه قدرت تبیین مدل قیمت گذاری دارایی سرمایه ای مبتنی بر مصرف (C-CAPM) و مدل قیمت گذاری دارایی سرمایه ای تعدیل شده (RA-CAPM) در شرکت های سهامی عام تهران
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت