پایان نامه اختلال کمبود توجه

تعداد صفحات: 82 فرمت فایل: word کد فایل: 1199
سال: 1385 مقطع: مشخص نشده دسته بندی: علوم تربیتی
قیمت قدیم:۲۶,۴۰۰ تومان
قیمت: ۲۲,۰۰۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه پایان نامه اختلال کمبود توجه

    دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی

    فصل اول

    گستره علمی مسئله مورد بررسی

    مقدمه:

    عملکرد تحصیلی دانش آموزان و دانشجویان و بررسی عوامل تأثیرگذار بر آن موضوعی است که بخش عمده ای از ظرفیت در علوم تربیتی را به خود اختصاص داده است. بهمین دلیل، از دیرباز پژوهشگران علاقمند، با بررسی و مطالعه در این زمینه سعی در روشن نمودن جوانب مختلف آن داشته و به نتایج قابل توجهی نائل آمده اند. از جمله عواملی که می تواند بر عملکرد تحصیلی دانش آموزان تاثیر بگذارد محیط زندگی شان می باشد.

    بین بشر و محیط زندگی اش به کنش و واکنش مداوم وجود دارد این رابطه مداوم در حال نوسان است. محیط برای عده ای ممکن است منبع یک حس اعتماد به نفس قوی، جوازی برای ابراز احساسات درونی و بالاخره محل و مجالی پر از امید برای تحصیل و پیشرفت و موفقیت باشد. از طرف دیگر اگر محیط زندگی نتواند ایگو افراد را تأمین و تقویت کند، اگر مانع رشد اعتماد به نفس آنها شود، و اگر بکرات موجب ظهور حس کینه و عداوت در آنها گردد منجر به حس طرد، درماندگی و تنهایی خواهد شد، و همین محیط است که ما آنرا افسردگی زا می خوانیم (فلک، 1375).

    در زندگی هر کسی موقعیتهایی پیش می آید که خواه ناخواه او را غمگین می سازد و هیچ انسانی از افسردگی و اضطراب، تشویش و نگرانی مصون نیست. ولی تا آنجا که حالات یأس، سرخوردگی و اضطراب بعنوان واکنش محسوب می شود بسیار سالم و مفید می باشند زیرا مثل یک دریچه اطمینان، شرایط سخت و دشوار محیط را به فرد گوشزد می کنند تا بدین وسیله شخص بتواند خود را از صدمه و گزند بیشتر حفظ نماید. همانطور که زخم و سوزش و تورم و خونریزی در جسم انسان پدیده هایی غیر قابل اجتناب می باشند یأس و سرخوردگی، افسردگی و تشویش هم اموری غیرقابل اجتناب می باشند. ولی اگر فردی به دلایلی زمینه و استعدادی برای ابتلا به عوارض روانی داشته باشد یک حادثه کوچک در زندگی ممکن است منجر به بروز یک کیفیت شدید روانی شود بنابراین بین افسردگی روزمره با افسردگی شدید روانی باید فرق گذشت (معانی، 1368). منظور ما در این پژوهش افسردگی نوع دوم می باشد که بعنوان بیماری روانی تلقی می شوند.

    چون بشر یک واحد سایکوبیولوژیک است، به هر تغییر فکری و حسی که موجب تغییرات شیمیایی سلسله اعصاب مرکزی گردد، از خود واکنش نشان داده و با هر استرس از نظر جسمی و روحی مبارزه خواهد کرد. از طرفی چون بشر یک موجود بنابراین اساس بیولوژیکی افسردگی اهمیت عوامل محیطی و روابط اجتماعی را نفی نمی کند چون بشر را باید از هر لحاظ، جسم و روان، دنیای درون و برون، عمل و عکس العمل و واکنشهای متقابل مورد مطالعه قرارداد (همان منبع)

    مطالعاتی که در سالهای اخیر از طرف متخصصان سازمان بهداشت جهانی در کشورهای در حال توسعه انجام گرفته از افزایش دامنه شروع افسردگی در میان ملل در حال رشد حکایت می کند به طوری که تحقیقات نشان می دهد قریب 75/0 افرادی که در مؤسسات درمانگری روانی بستری می شوند دچار افردگی هستند (معانی، 1368). علائم افسردگی بصورت فقدان انرژی در انجام امور روزانه، سردرد، دردهای پراکنده در بدن و کم خوابی یا بدخوابی همراه است و یا بصورت اختلالات گوارشی و دردهای معده تظاهر نماید که در حقیقت از زخم معده و روده علائمی وجود ندارد بلکه علت همان افسردگی است که با برطرف شدن افسردگی ناراحتی گوارشی نیز برطرف می شود (همان منبع). بیماران افسرده احساس بی تفاوتی، پوچی، بی کفایتی و بی لیاقتی می کنند. ممکن است خیلی زود بر سر مسائل خیلی جزئی و بی‌اهمیت و کوچک و ناچیز گریه را سر می دهند. برخی احساس گناه می کنند که این خود یکی از بهترین علامت ها در تشخیص افسردگی است، که در این صورت لغزش ها و خطاهای خیلی کوچک گذشته و خیلی دور را گناه بزرگ تلقی نمایند و باعث رنج و عذاب و احساس گناه و ناآرامی آنان می شود. و در بعضی مواقع برای جبران این گناه و برای تنبیه خود و رهایی از آن اقدام به خودکشی می کنند (همان منبع)، محیط افسردگی زا راهزاران جزء لفظی و غیرلفظی بوجود می آورند که این اجزا در شخص مستعد و زخم پذیر سبب زوال اعتماد به نفس و پیدایش احساس گناه، خشم غیرقابل ابراز و یک حس مداوم درک نشدن خواهد گردید (فلک، 1375) این پژوهش در صدد آن است تا تأثیر محیطی مانند خوابگاه دانشجویی را برافسردگی، و ارتباط آنرا با پیشرفت تحصیلی دانشجویان بسنجد.

     

     

    بیان مسئله:

    محیط افسردگی زا از تأمین حس اعتماد به نفس کامل شخص ناتوان است و در واقع سبب تخریب و زوال تدریجی آن شده و با تحریک مداوم تعارضهای درونی و عواطف فرد مستعد، امکان افسردگی را برای او فراهم می کند. در لحظات شدید افسردگی ممکنست شخص از انجام کارهایی که در حال عادی آنها را بسهولت انجام می دهد، ناتوان گردد و یا به کیفیت گذشته نتواند به انجام برساند (فلک، 1375)

    همزمان و همراه با پیشرفت افسردگی بیمار بطور فزاینده ای کارآیی فکری خود را از دست می دهد. کاستی علاقه و انرژی و قدرت در انجام امور، کاهش قدرت تمرکز و انگیزه و کاهش علاقه به انجام امور و کارآیی کنش های ذهنی نیز مشاهده می گردد. عدم قدرت برای مواجهه با امور و عدم احساس جدی، در انجام مسئولیتهایی که به عهده فرد است از اولین علائمی هستند که در انواع افسردگی ها مشاهده می کنیم. در افسردگی های عمیق تر و شدیدتر بیمار حالاتی را که تجرب می کند، معلول ناراحتی ها و تجربیاتی می داند که در مواجهه با امور و مسئولیتهای روزمره احساس می کند. بعنوان مثال می توان دانشجویی را ذکر کرد که افسردگی خویش را ناشی از عدم موفقیت خود در امتحانات می داند در حالی که ممکنست این عدم موفقیت، خود معلول احساس کمبود و بی کفایتی ناشی از افسردگی باشد. این احساس کمبود گاه منحصر به یکی از جنبه های زندگی می گردد و گاه تعمیم، یافته و شمول وسیع تر و همه جانبه تری را نشان می دهد و سالها کارآئی، قدرت و موفقیت در نظر او بی معنی جلوه می کند و وی آنها را نامربوط و مردود می داند و در واقعیت و کیفیت آنها شک و تردید نشان می دهد (اخوت و جلیلی، 1368).

    اگر چه افسردگی از دیرباز بعنوان یکی از نابسمانی های روانی عمده شناخته شده است اما در دو دهه اخیر اهمیت این بیماری هم از حیث رنج و آزادی که مبتلایان به آن تحمل می کنند و هم از لحاظ بارسنگینی که این ناراحتی بر منابع درمانی ملتها تحمیل می نماید بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است (مهریار، 1373).

    در جامعه متغییری نظیر جامعه ما، که تغییرات غیر منتظره به وفور روی می دهد، امکان شکست و از کف دادن زیاد است. روانپزشکان که درباره اثر محیط و فرهنگ بر حالات عاطفی مختلف مطالعه کرده اند، دریافته اند که افسردگی شدید در اجتماعاتی رخ می دهد که اساس محکم و فشرده ای داشته و راه گریز و امتناع از افسردگی کم و محدود است. بعلاوه متوجه شده اند که در اجتماعات متحرک شیوع افسردگی مخفی بعلت سردرگمی سیستم ارزشها شایعتر است. چون در چنین جامعه ای که سست بنیاد است غیر از افسردگی راههای متعدد برای واکنش در مقابل استرس وجود دارد راههایی نظیر: پناه بردن به رفتار ضد اجتماعی، اعتیاد به مخدرات و الکل و یا خیلی ساده تر قطع رابطه مثل طلاق (مهریار، 1373).

    پاولف و اسکینر نشان داده اند که بشر ناگریز از واکنش شرطی در مقابل اطرافیان، فامیل و جامعه خود است این عمل به تشکیل و تکامل شخصیت کمک می کند. معهذا ممکن است منجر به پیدایش برخی الگوهای نامربوط، در هم و حتی مخرب هم بشود. هر چه این واکنش شرطی شدیدتر باشد بخصوص اگر فرد دچار احساس ناامنی باشد شخصیت، انعطاف ناپذیرتر خواهد شد و هر چه شخصیت غیرقابل انعطاف تر باشد امکان سازش و تطابق با محیط و موقعیت جدید که تر خواهد شد. افسردگی حاد وسیله ای ضروری در گریز از این پدیده واکنش شرطی درها کردن نیروهای سازندگی است (فلک، 1375).

    نوجوان یا جوانی که گاه به گاه افسردگی خفیفی را در خود احساس می کند برای خود و جامعه اش مشکلی نیست مشکل را آن عده ای بوجود می آورند که تاب تحمل، غم و محرومیت را نداشته، سر از احساسات خود در نمی آورند و راه مدارا با آنرا نمی دانند همین عده هستند که افسردگی را در خویش خفه کرده و بالاخره خود را در بند رفتاری خویش آزار نظیر گریز از مدرسه، افت تحصیلی یا آبستنی ناخواسته در می یابند (همان منبع)

    در این تحقیق مسئله این است که گذشته از تفاوتهای فردی و عوامل مربوط به درون سازمان آموزش عالی، آیا محیط زندگی دانشجویانی که در خوابگاه زندگی می کنند می تواند با ایجاد افسردگی بر پیشرفت تحصیلی آنها مؤثر باشد.

     

     

    2- اهمیت و ضرورت پژوهش

    هیچکس به خودی خود افسرده نیست شخص افسرده در وضعیت بخصوصی از زندگی افسرده است: او تأثیر قابل توجهی بر خانواده و همکارانش داشته و بالعکس، خانواده و اطرافیان اثر قابل توجهی بر او می گذارند، شاید آنها موجب افسردگی بیمار شده و یا با واکنشهای خود سبب تشدید ناراحتی وی می گردند و یا بالعکس با حمایت و همدردی خود از آن بکاهند. (فلک 1375)

    اگر علل افسردگی را در نظر بیاوریم مثل حساسیت به از دست دادن یا طرد شدن، فقدان اعتماد بنفس، اشکال در شناخت و ابراز عواطف و احساسات بنحو مناسب، استرسهای متعدد و در معرض محیطهای افسردگی زا بودن، می توان راههای پیش گیری اولیه را شناخت و معین کرد. معنی پیشگیری از افسردگی در واقع ممانعت از مزمن شدن عارضه و پیدایش دامهایی است که در افسردگی مزمن شخص برای خود می سازد و این عمل مستلزم مواجهه مستقیم با افسردگی است نه ظاهر کردن آن از راههای دیگری نظیر عوارض جسمانی، روانی و یا رفتاری. بعلاوه شخص باید مشکلات درونی و محیطی خود را حل کند تا اینکه مشکلات در موارد غیر لازم ایجاد افسردگی در وی ننماید (همان منبع) علاوه بر اهمیت دادن به نیازهای فردی سازمانها باید در تغییر محیط‌های افسردگی زا نیز بکوشند و دریابند چه عواملی در محیط منجر به افسردگی افراد می گرد و سعی کرد شرایط را تبدیل به احسن نمود (همان منبع) 

  • فهرست و منابع پایان نامه اختلال کمبود توجه

    فهرست:

    چکیده.....................................................................................................................

    مقدمه.................................................................................................................. 2

    فصل اول: گستره علمی مسئله مورد بررسی

    1 بیان مسئله .................................................................................................... 7

    2 اهمیت و ضرورت پژوهش ......................................................................... 11

    3 اهداف.......................................................................................................... 14

    4 فرضیه‌های پژوهش ................................................................................... 15

    5 متغیرها و تعریف عملیاتی آنها ................................................................... 16

    6 خلاصه ....................................................................................................... 18

    فصل دوم: مرور تحلیل یافته‌ها در زمینه بررسی حاضر

    1 مبانی نظری ................................................................................................ 20

    الف افسردگی (مفهوم و نظریه‌های مربوط به آن)................................................

    روان تحلیل‌گری .............................................................................................. 22

    رفتاری‌نگر........................................................................................................ 25

    شناختی............................................................................................................. 30

    زیست‌شناختی .................................................................................................. 32

    انواع ................................................................................................................. 35

    میزان شیوع ..................................................................................................... 36

    ب پیشرفت تحصیلی ...................................................................................... 37

    2 یافته‌های پژوهشی ...................................................................................... 43

    3 خلاصه ....................................................................................................... 50

    فصل سوم: فرآیند روش شناختی

    1 انتخاب نمونه ...................................................................................................

    الف جامعه و نمونه ....................................................................................... 52

    2 ابزار گردآوری اطلاعات ............................................................................ 53

    الف معرفی سیاهه ......................................................................................... 53

    ب روش اجرا و نمره‌گذاری ......................................................................... 54

    ج اعتبار و پایایی ........................................................................................... 54

    3 طرح تحقیق و روشهای آماری ................................................................... 56

    الف طرح تحقیق ............................................................................................. 56

    ب روشهای آماری ....................................................................................... 58

    4 خلاصه ....................................................................................................... 59

    فصل چهارم: ارائه و تحلیل نتایج کمی

    1 ارائه داده‌های توصیفی بدست آمده ........................................................... 61

    2 بررسی نتایج در چهارچوب بدست آمده .................................................... 63

    الف نتایج حاصل از رابطه بین افسردگی و پیشرفت تحصیلی....................... 64

    ب نتایج آزمون t در متغیر افسردگی ............................................................ 65

    ج نتایج آزمون t در متغیر پیشرفت تحصیلی ................................................ 65

    3 خلاصه......................................................................................................... 67

    فصل پنجم: بحث و نتیجه‌گیری

    1 بحث و بررسی درباره یافته‌ها ................................................................... 69

    2 جمع‌بندی و نتیجه‌گیری .............................................................................. 72

    3 کاربرد نتایج ............................................................................................... 73

    4 محدودیت‌ها................................................................................................. 78

    5 پیشنهادات.................................................................................................... 79

    منابع

     

     

    .

    منبع:

    انجمن روانپزشکی آمریکا. (1373). طبقه‌بندی اختلالات روانی DSM-IV، ترجمه نصرت‌الله پورافکاری، چاپ اول، تهران: انتشارات آزاده.

    هالاهان، دانیل، پی و کافمن، جیمز، ام. (1372). کودکان استثنایی، ترجمه مجتنبی جوادیان، چاپ دوم، مشهود: انتشارات آستان قدس.

    کاپلان، هارولد؛ ساروک، بنیامین و گرب، جک. (1375)، خلاصه روانپزشکی علوم رفتاری روانپزشکی بالینی، ترجمه نصرت الله پورافکاری، جلد سوم، چاپ اول، تهران: انتشارات شهرآب.

    میلانی‌فر، بهروز. (1382). روانشناسی کودکان و نوجوانان استثنایی. چاپ یازدهم، تهران: انتشارات قومس

    Smith, Sallyl. (2004). What is Attention Deficit disorder?. (www.add.org). .

پروپوزال در مورد پایان نامه اختلال کمبود توجه, گزارش سمینار در مورد پایان نامه اختلال کمبود توجه, تز دکترا در مورد پایان نامه اختلال کمبود توجه, رساله در مورد پایان نامه اختلال کمبود توجه, پایان نامه در مورد پایان نامه اختلال کمبود توجه, تحقیق در مورد پایان نامه اختلال کمبود توجه, مقاله در مورد پایان نامه اختلال کمبود توجه, پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه اختلال کمبود توجه, تحقیق دانشجویی در مورد پایان نامه اختلال کمبود توجه, مقاله دانشجویی در مورد پایان نامه اختلال کمبود توجه, پروژه دانشجویی درباره پایان نامه اختلال کمبود توجه
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت